Lön geotekniker 2024

- Lönestatistik för en geoteknikerVad tjänar en geotekniker i månaden? Medellönen för 2024 är:

48 700 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 49600 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 49600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som geotekniker.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en geotekniker i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 48700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en geotekniker

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 292 kronor.

Dagslön för en geotekniker

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2319 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en geotekniker kvar i lön efter skatt? En geotekniker får ut 33 246 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 48 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 8 412 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 728 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 31 kronor
Lönen efter skatt 33 246 kronor


Sök lediga jobb som geotekniker

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som geotekniker eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Södertälje på Scania CV AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Västerås
Project Manager to ABB Metallurgy

Ledigt jobb som projekteringsingenjör, gruv och metallurgi på ABB AB i Västerås

Läs om jobbet
Stockholm
Teknisk säljare inom geoteknik till Geofound!

Ledigt jobb som geotekniker på Academic Work Sweden AB i Stockholm

Läs om jobbet
Upplands-Bro
Development Engineer- Mechanical

Ledigt jobb som processingenjör, metallurgi på Professional Galaxy AB i Upplands-Bro

Läs om jobbet

Vad gör en geotekniker?

Vi har inga detaljer kring vad en geotekniker jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utvecklar metoder och produkter inom gruvtek­nik och metallurgi. Svarar för produktion och teknisk utveckling vid utvinning av metaller, olja och gas eller vid framställning av metaller, legeringar och metallurgiska produkter. Ansvarar för kvalitets- och produktkontroller.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en geotekniker i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för geotekniker skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 40200 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 49600 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som geotekniker? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en geotekniker tjänar männen i snitt 49600 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som geotekniker.

Lönestatistik för geotekniker i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige46 000 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland46 000 kronor


Hur många jobbar som geotekniker i Sverige?

Det är totalt 580 personer som idag är anställda som geotekniker enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige580
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en geotekniker i lön i månaden?

Medellönen för en geotekniker är 48700 kronor.

Hur många jobbar som geotekniker i Sverige?

Det finns 580 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en geotekniker?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 49600 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en geotekniker i skatt?

En geotekniker betalar i snitt 14170 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln geotekniker in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som geotekniker eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till geotekniker

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Akustiker Lön för en Akustisk designer Lön för en Anläggningsingenjör (bygg), civilingenjör Lön för en Anläggningsplanerare Lön för en Applikationsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Applikationsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Bergsingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (bygg), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (elkraft), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (maskin), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Bilkonstruktör Lön för en Byggnadsingenjör, civilingenjör Lön för en Byggnadskonsult, civilingenjör Lön för en Civilingenjör, anläggning Lön för en Civilingenjör, bygg Lön för en Civilingenjör, bygg o anläggning Lön för en Civilingenjör, byggnadskonstruktion Lön för en Civilingenjör, datateknik, hårdvara Lön för en Civilingenjör, elektronik Lön för en Civilingenjör, elektroteknik Lön för en Civilingenjör, elkraft Lön för en Civilingenjör, energi Lön för en Civilingenjör, fordonsteknik Lön för en Civilingenjör, forskning inom bygg/anläggning Lön för en Civilingenjör, gruvteknik Lön för en Civilingenjör, informationsteknologi, hårdvara Lön för en Civilingenjör, kemi Lön för en Civilingenjör, kemiteknik Lön för en Civilingenjör, livsmedelsteknik Lön för en Civilingenjör, logistik Lön för en Civilingenjör, maskinteknik Lön för en Civilingenjör, metallurgi Lön för en Civilingenjör, rymdteknik Lön för en Civilingenjör, telekommunikation Lön för en Civilingenjör, textil, trä m.m. Lön för en Civilingenjör, VVS Lön för en Civilingenjör, väg och vattenbyggnad Lön för en Dataingenjör, (elektronik), civilingenjör Lön för en Dataingenjör, (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (kemiteknik), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (maskin), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Elektronikingenjör, civilingenjör Lön för en Elektronikkonstruktör, civilingenjör Lön för en Elkraftingenjör, civilingenjör Lön för en Energiingenjör, civilingenjör Lön för en Energistrateg Lön för en Experimentingenjör, elektronik Lön för en Experimentingenjör, kemiteknik Lön för en Experimentingenjör, telekommunikation Lön för en Fartygskonstruktör Lön för en Flygingenjör, flygvapnet Lön för en Flygingenjör, industri Lön för en Flygplanskonstruktör Lön för en Forskare, mikroelektronik Lön för en Forskare, trafiksäkerhet Lön för en Forskningsingenjör, bygg Lön för en Forskningsingenjör, elektronik Lön för en Forskningsingenjör, elkraft Lön för en Forskningsingenjör, fysik Lön för en Forskningsingenjör, kemi Lön för en Forskningsingenjör, maskin Lön för en Forskningsingenjör, metallurgi Lön för en Forskningsingenjör, telekommunikation Lön för en Geotekniker Lön för en Gjuteriingenjör, civilingenjör Lön för en Granskningsingenjör, bygg Lön för en Granskningsingenjör, elektronik Lön för en Granskningsingenjör, telekommunikation Lön för en Gruvingenjör, civilingenjör Lön för en Hårdvarukonstruktör Lön för en Ingenjörsgeolog Lön för en Kemiingenjör, civilingenjör Lön för en Konstruktör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Konstruktör (elektronik), civilingenjör Lön för en Konstruktör, kemiteknik Lön för en Konstruktör, maskin, civilingenjör Lön för en Konsult, byggnads-, civilingenjör Lön för en Konsult, patent Lön för en Kvalitetskoordinator, bygg och anläggning Lön för en Kvalitetskoordinator, elektronik Lön för en Kvalitetskoordinator, elkraft Lön för en Kvalitetskoordinator, gruvteknik Lön för en Kvalitetskoordinator, kemiteknisk produktion Lön för en Kvalitetskoordinator, maskin- och fordonstillverkning Lön för en Kvalitetskoordinator, produktion av textil, trä m.m. Lön för en Kvalitetskoordinator, telekommunikation Lön för en Kvalitetskoordinator, väg och vatten Lön för en Kvalitetssamordnare, bygg och anläggning Lön för en Kvalitetssamordnare, elektronik Lön för en Kvalitetssamordnare, elkraft Lön för en Kvalitetssamordnare, gruvteknik Lön för en Kvalitetssamordnare, kemiteknisk produktion Lön för en Kvalitetssamordnare, maskin- och fordonstillverkning Lön för en Kvalitetssamordnare, produktion av textil, trä m.m. Lön för en Kvalitetssamordnare, telekommunikation Lön för en Kvalitetssamordnare, väg och vatten Lön för en Logistiker Lön för en Logistikingenjör Lön för en Logistikkonsult Lön för en Logistikutvecklare Lön för en Mariningenjör Lön för en Maskiningenjör, civilingenjör Lön för en Maskinkonstruktör, civilingenjör Lön för en Materialingenjör, metallurgi Lön för en Materialplanerare, civilingenjör Lön för en Materialstyrare Lön för en Materialstyrningsingenjör, maskin Lön för en Mekatronikingenjör Lön för en Metallograf Lön för en Metallurg Lön för en Monteringsingenjör, elektronik Lön för en Monteringsingenjör, telekommunikation Lön för en Patentingenjör Lön för en Patentkonsult Lön för en Patentombud Lön för en Planeringsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Planeringsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Planeringsingenjör, gruva/metallurgi Lön för en Processingenjör (bygg), civilingenjör Lön för en Processingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Processingenjör (elkraft), civilingenjör Lön för en Processingenjör (gruva/metallurgi), civilingenjör Lön för en Processingenjör (kemiteknik), civilingenjör Lön för en Processingenjör (maskin), civilingenjör Lön för en Processingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Processutvecklare, kemiteknik Lön för en Produktionsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Produktionsingenjör (gruva/metallurgi), civilingenjör Lön för en Produktionsingenjör (kemiteknik), civilingenjör Lön för en Produktionsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Produktionsutvecklare, elektronik Lön för en Produktionsutvecklare, telekommunikation Lön för en Produktutvecklare, bygg Lön för en Produktutvecklare, elektronik Lön för en Produktutvecklare, elkraft Lön för en Produktutvecklare, livsmedel Lön för en Produktutvecklare, maskin Lön för en Produktutvecklare, papper, textil, trä m.m. Lön för en Produktutvecklare, telekommunikation Lön för en Projekteringsingenjör, elkraft Lön för en Projektledare, maskinkonstruktör Lön för en Projektledare, utveckling nya fordon och motorer Lön för en Prospekteringsingenjör, civilingenjör Lön för en Radioingenjör Lön för en Rymdingenjör Lön för en Standardiseringsingenjör, elkraft Lön för en Standardiseringsingenjör, övrig Lön för en Supply chain manager Lön för en Svetsingenjör Lön för en Systemingenjör, styr/reglerteknik Lön för en Systemintegratör Lön för en Textilteknolog Lön för en Underhållsingenjör, elkraft Lön för en Utvecklingschef, elkraft Lön för en Utvecklingsingenjör, bygg Lön för en Utvecklingsingenjör, elektronik Lön för en Utvecklingsingenjör, elkraft Lön för en Utvecklingsingenjör, gruva/metallurgi Lön för en Utvecklingsingenjör, kemi Lön för en Utvecklingsingenjör, kemiteknik Lön för en Utvecklingsingenjör, maskin Lön för en Utvecklingsingenjör, telekommunikation Lön för en Utvecklingsingenjör, textil, trä m.m. Lön för en Valsverksingenjör, civilingenjör Lön för en Varumärkeshandläggare Lön för en Varumärkeskonsult Lön för en Vägprojektör
Södertälje
Head of Prototype Test Chassis Assembly, Bus Platform Development
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, produktion, gruv, metallurgi på Scania CV AB i Södertälje
Västerås
Project Manager to ABB Metallurgy
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som projekteringsingenjör, gruv och metallurgi på ABB AB i Västerås
Stockholm
Teknisk säljare inom geoteknik till Geofound!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på Academic Work Sweden AB i Stockholm
Upplands-Bro
Development Engineer- Mechanical
Ledigt jobb som processingenjör, metallurgi på Professional Galaxy AB i Upplands-Bro
Finspång
Research Engineer, CAE
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utvecklingsingenjör, metallurgi på Hydro Extruded Solutions AB i Finspång
Gällivare
Dammingenjör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, produktion, gruv, metallurgi på Luossavaara-Kiirunavaara AB i Gällivare
Avesta
Manager PMO Strategic Investments Operations Avesta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som projekteringsingenjör, gruv och metallurgi på Outokumpu Stainless AB i Avesta
Fagersta
Processingenjör, Epiroc Fagersta
Ledigt jobb som processingenjör, metallurgi på Epiroc Rock Drills AB i Fagersta
Stockholm
Senior Mine Closure Engineer to Boliden
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processingenjör, gruv på Boliden Mineral AB i Stockholm
Karlskrona
Metal Materials Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som metallurg på NKT HV Cables AB i Karlskrona
Linköping
Utvecklingsorienterad geotekniker till SGI i Linköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på QRIOS Minds AB i Linköping
Sollentuna
Utvecklingsorienterad geotekniker till SGI i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på QRIOS Minds AB i Sollentuna
Karlstad
Nyexaminerad Geotekniker till Sweco i Karlstad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på Framtiden i Sverige AB i Karlstad
Stockholm
Fältgeotekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på Ramboll Sweden AB i Stockholm
Göteborg
Utvecklingsorienterad geotekniker till SGI i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på QRIOS Minds AB i Göteborg
Solna
Geotekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på AFRY AB i Solna
Solna
Nybliven Geotekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på AFRY AB i Solna
Helsingborg
Tekniksamordnare Geoteknik till SYSTRA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på SYSTRA AB i Helsingborg
Karlstad
Tekniksamordnare Geoteknik till SYSTRA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på SYSTRA AB i Karlstad
Uppsala
Tekniksamordnare Geoteknik till SYSTRA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på SYSTRA AB i Uppsala
Malmö
Tekniksamordnare Geoteknik till SYSTRA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på SYSTRA AB i Malmö
Göteborg
Tekniksamordnare Geoteknik till SYSTRA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på SYSTRA AB i Göteborg
Stockholm
Tekniksamordnare Geoteknik till SYSTRA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på SYSTRA AB i Stockholm
Stockholm
Process Engineer - Annealing & Galvanising
Ledigt jobb som processingenjör, metallurgi på H2GS AB i Stockholm
Örebro
Junior Geotekniker till Västerås/Örebro!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på Framtiden i Sverige AB i Örebro
Västerås
Junior geotekniker till Västerås/Örebro!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på Framtiden i Sverige AB i Västerås
Luleå
Erfaren Bergmekaniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bergsingenjör på AFRY AB i Luleå
Avesta
Senior Process Engineers
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processingenjör, metallurgi på Outokumpu Stainless AB i Avesta
Luleå
SSAB - Processingenjör Stålverket
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processingenjör, metallurgi på SSAB Emea AB i Luleå
Göteborg
Engagerad geotekniker till SGI
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som geotekniker på QRIOS Minds AB i Göteborg