Lön forskare, trafiksäkerhet 2024

- Lönestatistik för en forskare, trafiksäkerhetVad tjänar en forskare, trafiksäkerhet i månaden? Medellönen för 2024 är:

50 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 48800 kronor i yrket medan männen har en lön på 51800 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 51000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som forskare, trafiksäkerhet.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en forskare, trafiksäkerhet i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 50900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en forskare, trafiksäkerhet

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 305 kronor.

Dagslön för en forskare, trafiksäkerhet

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2424 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en forskare, trafiksäkerhet kvar i lön efter skatt? En forskare, trafiksäkerhet får ut 34 789 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 50 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 8 802 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 994 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 32 kronor
Lönen efter skatt 34 789 kronor


Sök lediga jobb som forskare, trafiksäkerhet

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som forskare, trafiksäkerhet eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Ericsson AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Karlskoga
Deputy Product Manager NLAW - Ground Combat

Ledigt jobb som produktutvecklare på SAAB AB i Karlskoga

Läs om jobbet
Stockholm
Team Leader Radio (741948)

Ledigt jobb som produktutvecklare på Ericsson AB i Stockholm

Läs om jobbet
Jönköping
Technical Information Specialist

Ledigt jobb som kontrollingenjör på Husqvarna AB i Jönköping

Läs om jobbet

Vad gör en forskare, trafiksäkerhet?

Vi har inga detaljer kring vad en forskare, trafiksäkerhet jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat specialistarbete än inom 2141–2146. Exempel på arbetsuppgifter: Utvecklar metoder och produkter samt ansvarar för produktion och teknisk utveckling vid tillverkning av metall-, glas-, keramik-, pappers-, läder, textil- och träproduk­ter. Ansvarar för kvalitets- och produktkontroller.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en forskare, trafiksäkerhet i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för forskare, trafiksäkerhet skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 50300 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 51000 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som forskare, trafiksäkerhet? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 48800 kronor som forskare, trafiksäkerhet medan männens lön är 51800 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som forskare, trafiksäkerhet.

Lönestatistik för forskare, trafiksäkerhet i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige49 600 kronor
Stockholm51 700 kronor
Östra Mellansverige48 600 kronor
Småland med öarna49 700 kronor
Sydsverige49 300 kronor
Västsverige49 200 kronor
Norra Mellansverige50 400 kronor
Mellersta Norrland48 400 kronor
Övre Norrland44 900 kronor


Hur många jobbar som forskare, trafiksäkerhet i Sverige?

Det är totalt 24000 personer som idag är anställda som forskare, trafiksäkerhet enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige24 000
Stockholm och Stockholms län6 100
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län4 200
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län1 200
Blekinge och Skåne län2 000
Hallands och Västra Götalands län7 400
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands490
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en forskare, trafiksäkerhet i lön i månaden?

Medellönen för en forskare, trafiksäkerhet är 50900 kronor.

Hur många jobbar som forskare, trafiksäkerhet i Sverige?

Det finns 24000 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en forskare, trafiksäkerhet?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 48800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 51800 kronor.

Hur mycket betalar en forskare, trafiksäkerhet i skatt?

En forskare, trafiksäkerhet betalar i snitt 14828 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln forskare, trafiksäkerhet in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som forskare, trafiksäkerhet eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till forskare, trafiksäkerhet

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Akustiker Lön för en Akustisk designer Lön för en Anläggningsingenjör (bygg), civilingenjör Lön för en Anläggningsplanerare Lön för en Applikationsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Applikationsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Bergsingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (bygg), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (elkraft), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (maskin), civilingenjör Lön för en Beräkningsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Bilkonstruktör Lön för en Byggnadsingenjör, civilingenjör Lön för en Byggnadskonsult, civilingenjör Lön för en Civilingenjör, anläggning Lön för en Civilingenjör, bygg Lön för en Civilingenjör, bygg o anläggning Lön för en Civilingenjör, byggnadskonstruktion Lön för en Civilingenjör, datateknik, hårdvara Lön för en Civilingenjör, elektronik Lön för en Civilingenjör, elektroteknik Lön för en Civilingenjör, elkraft Lön för en Civilingenjör, energi Lön för en Civilingenjör, fordonsteknik Lön för en Civilingenjör, forskning inom bygg/anläggning Lön för en Civilingenjör, gruvteknik Lön för en Civilingenjör, informationsteknologi, hårdvara Lön för en Civilingenjör, kemi Lön för en Civilingenjör, kemiteknik Lön för en Civilingenjör, livsmedelsteknik Lön för en Civilingenjör, logistik Lön för en Civilingenjör, maskinteknik Lön för en Civilingenjör, metallurgi Lön för en Civilingenjör, rymdteknik Lön för en Civilingenjör, telekommunikation Lön för en Civilingenjör, textil, trä m.m. Lön för en Civilingenjör, VVS Lön för en Civilingenjör, väg och vattenbyggnad Lön för en Dataingenjör, (elektronik), civilingenjör Lön för en Dataingenjör, (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (kemiteknik), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (maskin), civilingenjör Lön för en Driftingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Elektronikingenjör, civilingenjör Lön för en Elektronikkonstruktör, civilingenjör Lön för en Elkraftingenjör, civilingenjör Lön för en Energiingenjör, civilingenjör Lön för en Energistrateg Lön för en Experimentingenjör, elektronik Lön för en Experimentingenjör, kemiteknik Lön för en Experimentingenjör, telekommunikation Lön för en Fartygskonstruktör Lön för en Flygingenjör, flygvapnet Lön för en Flygingenjör, industri Lön för en Flygplanskonstruktör Lön för en Forskare, mikroelektronik Lön för en Forskare, trafiksäkerhet Lön för en Forskningsingenjör, bygg Lön för en Forskningsingenjör, elektronik Lön för en Forskningsingenjör, elkraft Lön för en Forskningsingenjör, fysik Lön för en Forskningsingenjör, kemi Lön för en Forskningsingenjör, maskin Lön för en Forskningsingenjör, metallurgi Lön för en Forskningsingenjör, telekommunikation Lön för en Geotekniker Lön för en Gjuteriingenjör, civilingenjör Lön för en Granskningsingenjör, bygg Lön för en Granskningsingenjör, elektronik Lön för en Granskningsingenjör, telekommunikation Lön för en Gruvingenjör, civilingenjör Lön för en Hårdvarukonstruktör Lön för en Ingenjörsgeolog Lön för en Kemiingenjör, civilingenjör Lön för en Konstruktör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Konstruktör (elektronik), civilingenjör Lön för en Konstruktör, kemiteknik Lön för en Konstruktör, maskin, civilingenjör Lön för en Konsult, byggnads-, civilingenjör Lön för en Konsult, patent Lön för en Kvalitetskoordinator, bygg och anläggning Lön för en Kvalitetskoordinator, elektronik Lön för en Kvalitetskoordinator, elkraft Lön för en Kvalitetskoordinator, gruvteknik Lön för en Kvalitetskoordinator, kemiteknisk produktion Lön för en Kvalitetskoordinator, maskin- och fordonstillverkning Lön för en Kvalitetskoordinator, produktion av textil, trä m.m. Lön för en Kvalitetskoordinator, telekommunikation Lön för en Kvalitetskoordinator, väg och vatten Lön för en Kvalitetssamordnare, bygg och anläggning Lön för en Kvalitetssamordnare, elektronik Lön för en Kvalitetssamordnare, elkraft Lön för en Kvalitetssamordnare, gruvteknik Lön för en Kvalitetssamordnare, kemiteknisk produktion Lön för en Kvalitetssamordnare, maskin- och fordonstillverkning Lön för en Kvalitetssamordnare, produktion av textil, trä m.m. Lön för en Kvalitetssamordnare, telekommunikation Lön för en Kvalitetssamordnare, väg och vatten Lön för en Logistiker Lön för en Logistikingenjör Lön för en Logistikkonsult Lön för en Logistikutvecklare Lön för en Mariningenjör Lön för en Maskiningenjör, civilingenjör Lön för en Maskinkonstruktör, civilingenjör Lön för en Materialingenjör, metallurgi Lön för en Materialplanerare, civilingenjör Lön för en Materialstyrare Lön för en Materialstyrningsingenjör, maskin Lön för en Mekatronikingenjör Lön för en Metallograf Lön för en Metallurg Lön för en Monteringsingenjör, elektronik Lön för en Monteringsingenjör, telekommunikation Lön för en Patentingenjör Lön för en Patentkonsult Lön för en Patentombud Lön för en Planeringsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Planeringsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Planeringsingenjör, gruva/metallurgi Lön för en Processingenjör (bygg), civilingenjör Lön för en Processingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Processingenjör (elkraft), civilingenjör Lön för en Processingenjör (gruva/metallurgi), civilingenjör Lön för en Processingenjör (kemiteknik), civilingenjör Lön för en Processingenjör (maskin), civilingenjör Lön för en Processingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Processutvecklare, kemiteknik Lön för en Produktionsingenjör (elektronik), civilingenjör Lön för en Produktionsingenjör (gruva/metallurgi), civilingenjör Lön för en Produktionsingenjör (kemiteknik), civilingenjör Lön för en Produktionsingenjör (telekommunikation), civilingenjör Lön för en Produktionsutvecklare, elektronik Lön för en Produktionsutvecklare, telekommunikation Lön för en Produktutvecklare, bygg Lön för en Produktutvecklare, elektronik Lön för en Produktutvecklare, elkraft Lön för en Produktutvecklare, livsmedel Lön för en Produktutvecklare, maskin Lön för en Produktutvecklare, papper, textil, trä m.m. Lön för en Produktutvecklare, telekommunikation Lön för en Projekteringsingenjör, elkraft Lön för en Projektledare, maskinkonstruktör Lön för en Projektledare, utveckling nya fordon och motorer Lön för en Prospekteringsingenjör, civilingenjör Lön för en Radioingenjör Lön för en Rymdingenjör Lön för en Standardiseringsingenjör, elkraft Lön för en Standardiseringsingenjör, övrig Lön för en Supply chain manager Lön för en Svetsingenjör Lön för en Systemingenjör, styr/reglerteknik Lön för en Systemintegratör Lön för en Textilteknolog Lön för en Underhållsingenjör, elkraft Lön för en Utvecklingschef, elkraft Lön för en Utvecklingsingenjör, bygg Lön för en Utvecklingsingenjör, elektronik Lön för en Utvecklingsingenjör, elkraft Lön för en Utvecklingsingenjör, gruva/metallurgi Lön för en Utvecklingsingenjör, kemi Lön för en Utvecklingsingenjör, kemiteknik Lön för en Utvecklingsingenjör, maskin Lön för en Utvecklingsingenjör, telekommunikation Lön för en Utvecklingsingenjör, textil, trä m.m. Lön för en Valsverksingenjör, civilingenjör Lön för en Varumärkeshandläggare Lön för en Varumärkeskonsult Lön för en Vägprojektör
Stockholm
Developer (741437)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Ericsson AB i Stockholm
Karlskoga
Deputy Product Manager NLAW - Ground Combat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på SAAB AB i Karlskoga
Stockholm
Team Leader Radio (741948)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Ericsson AB i Stockholm
Jönköping
Technical Information Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontrollingenjör på Husqvarna AB i Jönköping
Jönköping
Product Owner SCO Basket to Bag
Ledigt jobb som produktutvecklare på ITAB Shop Concept AB i Jönköping
Västerås
Global Product Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på ABB AB i Västerås
Stockholm
Product Lead - Mobile Core - Volvo Cars Tech
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Volvo Personvagnar AB i Stockholm
Göteborg
Product Area lead - Developer Experience - Volvo Cars Tech
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Volvo Personvagnar AB i Göteborg
Linköping
Systemingenjör Saab Dynamics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, teknisk fysik på SAAB AB i Linköping
Göteborg
Electromobility specialists with innovation mindset
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Alten Sverige AB i Göteborg
Stockholm
Juniora mekanikkonstruktörer (automotive)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Alten Sverige AB i Stockholm
Lund
Senior projektledare inom produktutveckling till Lund
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Meet a Group international AB i Lund
Jönköping
Product Manager Digital Solutions
Ledigt jobb som produktutvecklare på ITAB Shop Concept AB i Jönköping
Stockholm
Produktutvecklare inom MedTech
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på AFRY AB i Stockholm
Karlskoga
Beräkningsingenjör Ytterballistik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, teknisk fysik på SAAB AB i Karlskoga
Piteå
Projektledare till Vattenfall Vindkraft!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Professionals Nord Rekrytering AB i Piteå
Boden
Projektledare till Vattenfall Vindkraft!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Professionals Nord Rekrytering AB i Boden
Luleå
Projektledare till Vattenfall Vindkraft!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Professionals Nord Rekrytering AB i Luleå
Umeå
Vakin söker två automationsingenjörer till Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontrollingenjör på OnePartnerGroup Umeå AB i Umeå
Ängelholm
Mechanical Engineer - Product Improvement
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Koenigsegg Automotive AB i Ängelholm
Göteborg
Experienced KOLA & product structure
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Volvo Business Services AB i Göteborg
Linköping
Experimentella forskare inom elektrooptik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, teknisk fysik på Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi i Linköping
Stockholm
Operational Product Manager (740960)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Ericsson AB i Stockholm
Finspång
Service Application Engineer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Siemens Energy AB i Finspång
Södertälje
Produktägare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Scania CV AB i Södertälje
Linköping
Projektledare sökes till SAAB i Linköping!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, teknisk fysik på Experis AB i Linköping
Quality and Product Assurance for Satellites
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, teknisk fysik på Ohb Sweden AB i
Uppsala
1:e forskningsingenjör inom området additiv tillverkning av metaller
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som civilingenjör, teknisk fysik på Uppsala Universitet i Uppsala
Värnamo
DESIGNER / PROJEKTLEDARE - Trelleborg AB
Ledigt jobb som produktutvecklare på FindMood HB i Värnamo
Stockholm
Senior Product Manager - API Platform
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktutvecklare på Volvo Personvagnar AB i Stockholm