Lön fiskeriinspektör 2023

- Lönestatistik för en fiskeriinspektörVad tjänar en fiskeriinspektör i månaden? Medellönen för 2023 är:

34 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 34000 kronor i yrket medan männen har en lön på 37100 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 43300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som fiskeriinspektör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en fiskeriinspektör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 34900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en fiskeriinspektör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 209 kronor.

Dagslön för en fiskeriinspektör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1662 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en fiskeriinspektör kvar i lön efter skatt? En fiskeriinspektör får ut 23 570 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 34 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 964 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 061 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 570 kronor


Sök lediga jobb som fiskeriinspektör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som fiskeriinspektör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Stockholms Internationella Handelsskola AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Uppsala
Kursadministratör till KSU i Forsmark

Ledigt jobb som kursadministratör på Poolia Sverige AB i Uppsala

Läs om jobbet
Åmål
Åmåls kommun söker Nämndsekreterare och DSO

Ledigt jobb som nämndsekreterare på Åmåls kommun i Åmål

Läs om jobbet
Norrköping
Vikarierande projektplanerare till samhällsbyggnadskontoret

Ledigt jobb som servicehandläggare på Norrköpings kommun i Norrköping

Läs om jobbet

Vad gör en fiskeriinspektör?

Vi har inga detaljer kring vad en fiskeriinspektör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat handläggningsarbete än inom 3351–3355. Exempel på arbetsuppgifter: Utfärdar föreskrifter, certifikat och tillstånd. Handlägger och förbereder ärenden, utreder och fattar beslut.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en fiskeriinspektör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för fiskeriinspektör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 32900 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 41600 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som fiskeriinspektör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 34000 kronor som fiskeriinspektör medan männens lön är 37100 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som fiskeriinspektör.

Lönestatistik för fiskeriinspektör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige34 600 kronor
Stockholm37 400 kronor
Östra Mellansverige32 900 kronor
Småland med öarna31 700 kronor
Sydsverige33 300 kronor
Västsverige36 200 kronor
Norra Mellansverige31 300 kronor
Mellersta Norrland30 100 kronor
Övre Norrland31 500 kronor


Hur många jobbar som fiskeriinspektör i Sverige?

Det är totalt 15700 personer som idag är anställda som fiskeriinspektör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige15 700
Stockholm och Stockholms län5 500
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län2 700
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län690
Blekinge och Skåne län1 600
Hallands och Västra Götalands län2 400
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län970
Västernorrlands och Jämtlands830
Västerbottens och Norrbottens län760

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en fiskeriinspektör i lön i månaden?

Medellönen för en fiskeriinspektör är 34900 kronor.

Hur många jobbar som fiskeriinspektör i Sverige?

Det finns 15700 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en fiskeriinspektör?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 34000 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 37100 kronor.

Hur mycket betalar en fiskeriinspektör i skatt?

En fiskeriinspektör betalar i snitt 10046 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln fiskeriinspektör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som fiskeriinspektör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till fiskeriinspektör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en A-kassehandläggare Lön för en Alkoholhandläggare Lön för en Baninspektör, järnväg Lön för en Befälhavare, kustbevakning Lön för en Besiktningsingenjör, bilprovning Lön för en Besiktningsingenjör, säkerhet Lön för en Besiktningsman, fordon Lön för en Besiktningsman, ventilation Lön för en Besiktningstekniker, bilprovningen Lön för en Besiktningstekniker, fordon Lön för en Bidragssekreterare, försäkringskassa Lön för en Bilbesiktningsingenjör Lön för en Bilbesiktningsman Lön för en Bilinspektör Lön för en Bilprovare Lön för en Biltestare Lön för en Brandingenjör Lön för en Brandinspektör Lön för en Brandskyddsingenjör Lön för en Brandskyddstekniker Lön för en Brandtekniker Lön för en Bygglovshandläggare Lön för en Byggnadsinspektör Lön för en Byggnadskontrollant Lön för en Byggnadslovshandläggare, byggnadsinspektör Lön för en Byråsekreterare, ospec Lön för en Deklarationsgranskare Lön för en Energiexpert Lön för en Energirådgivare Lön för en Energisparrådgivare Lön för en Fartygsinspektör Lön för en Fiskeriinspektör Lön för en Fiskerikontrollant Lön för en Flygsäkerhetskoordinator Lön för en Folkbokföringshandläggare Lön för en Fordonsingenjör, Trafikverket Lön för en Forskningsassistent, forskningsbiträde Lön för en Forskningsbiträde Lön för en Fortbildningssekreterare Lön för en Fukttekniker, besiktningsman Lön för en Förarprövare Lön för en Förbundskonsulent, intresseorganisation Lön för en Försäkringsbedömare, försäkringskassa Lön för en Försäkringshandläggare, försäkringskassa Lön för en Försäkringskassehandläggare Lön för en Försäkringskassetjänsteman Lön för en Försäkringskonsult, försäkringskassa Lön för en Försäkringsrådgivare, försäkringskassa Lön för en Försäkringssekreterare, försäkringskassa Lön för en Försäkringstjänsteman, försäkringskassa Lön för en Försäkringsutredare, försäkringskassa Lön för en Gruppchef, Tullverket Lön för en Gränstullassistent Lön för en Gränstullmästare Lön för en Handläggare, administrativ assistent Lön för en Handläggare, arbetslöshetskassa Lön för en Handläggare, bostadsbidrag Lön för en Handläggare, bygglov Lön för en Handläggare, försäkringskassa Lön för en Handläggare, socialbidrag Lön för en Handläggare, soft Lön för en Institutionssekreterare Lön för en Kanslisekreterare, administrativ assistent Lön för en Kassaföreståndare, A-kassa Lön för en Kassaredogörare, A-kassa Lön för en Klinisk prövningsassistent Lön för en Krogkontrollant Lön för en Kursadministratör Lön för en Kurssekreterare Lön för en Kustbevakningsassistent Lön för en Kustbevakningsinspektör Lön för en Kustbevakningstjänsteman Lön för en Kvalitetssäkrare, Tullverket Lön för en Luftfartsingenjör Lön för en Luftfartsinspektör Lön för en Nämndsekreterare Lön för en Omprövare, A-kassa Lön för en Pensionshandläggare Lön för en Protokollförare, riksdag Lön för en Prövningsassistent, klinisk Lön för en Rehabiliteringskonsult, försäkringskassa Lön för en Rehabiliteringssamordnare, försäkringskassa Lön för en Rehabiliteringssekreterare Lön för en Rehabiliteringsutredare Lön för en Rehabsamordnare Lön för en Restauranginspektör Lön för en Riksdagsstenograf Lön för en Riskingenjör, brandskydd Lön för en Servicehandläggare Lön för en Sjukkontrollant, försäkringskassa Lön för en Skatteaspirant Lön för en Skattehandläggare, övrig Lön för en Skeppsmätare Lön för en Skolsekreterare, administrativ assistent Lön för en Skyddsrumsinspektör Lön för en Socialassistent Lön för en Socialbidragshandläggare Lön för en Socialförsäkringstjänsteman Lön för en Softhandläggare Lön för en Strålskyddstekniker Lön för en Studieadministratör Lön för en Studieassistent Lön för en Studiekonsulent Lön för en Studieorganisatör Lön för en Studiesekreterare Lön för en Studiestödsutredare Lön för en Säkerhetsingenjör Lön för en Säkerhetsinspektör Lön för en Säkerhetsrådgivare, farligt gods Lön för en Taxeringsassistent Lön för en Taxeringsinspektör Lön för en Tillgänglighetskonsult Lön för en Tillståndsinspektör Lön för en Trafikinspektör Lön för en Tullaspirant Lön för en Tullassistent Lön för en Tullinformatör Lön för en Tullinspektör Lön för en Tullspecialist Lön för en Tulltjänsteman Lön för en Tulluppsyningsman Lön för en Utbildningsadministratör Lön för en Utbildningshandläggare Lön för en Utbildningssekreterare Lön för en Utredare, försäkringskassa Lön för en Utredningsassistent, socialtjänsten Lön för en Vakthavande befäl, Tullverket Lön för en Vapenhandläggare Lön för en Verksamhetsledare, studieförbund Lön för en Återbetalninghandläggare
Stockholm
Kontorsadministratör och utbildningskoordinator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kursadministratör på Stockholms Internationella Handelsskola AB i Stockholm
Uppsala
Kursadministratör till KSU i Forsmark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kursadministratör på Poolia Sverige AB i Uppsala
Åmål
Åmåls kommun söker Nämndsekreterare och DSO
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som nämndsekreterare på Åmåls kommun i Åmål
Norrköping
Vikarierande projektplanerare till samhällsbyggnadskontoret
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Norrköpings kommun i Norrköping
Stockholm
Administratör till Kompetenscentrum för psykoterapi
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare på Karolinska Inst i Stockholm
Stockholm
Administratör Yrkeshögskola
Ledigt jobb som studieadministratör på Kompetensutvecklingsinst Sverige AB i Stockholm
Malmö
Skoladministratör till Tygelsjö rektorsområde/Pilbäckskolan
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som studieadministratör på Malmö kommun i Malmö
Sollentuna
Sales Advisor till BMW Northern Europe – en del av BMW Group
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Jurek Rekrytering & Bemanning AB i Sollentuna
Täby
Kommunsekreterare/nämndsekreterare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som nämndsekreterare på Bemannia Kontor AB i Täby
Stockholm
Administratör vikariat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm
Nacka
Utbildningsexpert med sikte på skolval.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utbildningshandläggare på Nacka kommun i Nacka
Stockholm
Manager till uppdrag inom IT-branschen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Jurek Rekrytering & Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Utbildningsadministratör till Ericastiftelsen
Ledigt jobb som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare på Hero AB i Stockholm
Eskilstuna
Handläggare verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utbildningshandläggare på MÄLARDALENS UNIVERSITET i Eskilstuna
Botkyrka
Valhandläggare - inriktning administration
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Botkyrka kommun i Botkyrka
Botkyrka
Valhandläggare - inriktning förtidsröstning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Botkyrka kommun i Botkyrka
Borås
Nämndsekreterare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som nämndsekreterare på Borås kommun i Borås
Botkyrka
Valhandläggare - inriktning logistik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Botkyrka kommun i Botkyrka
Östhammar
Kursadministratör till KSU i Forsmark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kursadministratör på Poolia Sverige AB i Östhammar
Uppsala
Kursadministratör till KSU i Forsmark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kursadministratör på Poolia Sverige AB i Uppsala
Gävle
Kursadministratör till KSU i Forsmark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kursadministratör på Poolia Sverige AB i Gävle
Göteborg
Utbildningshandläggare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utbildningshandläggare på Göteborgs Universitet i Göteborg
Falkenberg
Arbetsmiljöansvarig till Gekås Ullared
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicehandläggare på Gekås Ullared AB i Falkenberg
Örebro
Samordnare med inriktning kompetensförsörjning till Bemanningsenheten
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som studiekonsulent på Örebro kommun i Örebro
Jönköping
Utbildningshandläggare till Jönköping University (vik)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utbildningshandläggare på Högskoleservice i Jönköping AB i Jönköping
Stockholm
Skoladministratör till Lunagymnasiet
Ledigt jobb som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare på Utvecklingspedagogik Sverige AB i Stockholm
Linköping
Studentmedhjälpare till Studenthälsan
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som studieassistent på Linköpings Universitet i Linköping
Göteborg
Nämndsamordnare till Koncernkontoret
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som nämndsekreterare på VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN i Göteborg
Uppvidinge
Nämndsekreterare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som nämndsekreterare på Uppvidinge kommun i Uppvidinge
Göteborg
Nämndsekreterare för utskott till Socialförvaltningen Centrum (vikariat 202
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som nämndsekreterare på GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg