Lön störningshandläggare, bostadsföretag 2023

- Lönestatistik för en störningshandläggare, bostadsföretagVad tjänar en störningshandläggare, bostadsföretag i månaden? Medellönen för 2023 är:

32 000 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 31800 kronor i yrket medan männen har en lön på 32700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 32600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som störningshandläggare, bostadsföretag.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en störningshandläggare, bostadsföretag i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 32000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en störningshandläggare, bostadsföretag

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 192 kronor.

Dagslön för en störningshandläggare, bostadsföretag

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1524 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en störningshandläggare, bostadsföretag kvar i lön efter skatt? En störningshandläggare, bostadsföretag får ut 21 537 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 32 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 449 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 711 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 537 kronor


Sök lediga jobb som störningshandläggare, bostadsföretag

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som störningshandläggare, bostadsföretag eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Academic Work Sweden AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Växjö
Receptionist/Skoladministratör

Ledigt jobb som administrativ assistent på Internationella Engelska Skolan i Sverige AB i Växjö

Läs om jobbet
Karlstad
Dokumentcontroller/registrator

Ledigt jobb som registrator på Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap (Msb i Karlstad

Läs om jobbet
Stockholm
Dokumentcontroller/registrator

Ledigt jobb som registrator på Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap (Msb i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en störningshandläggare, bostadsföretag?

Vi har inga detaljer kring vad en störningshandläggare, bostadsföretag jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat kontorsarbete än inom 4111–4117 Exempel på arbetsuppgifter: Sköter löpande ärenden inom administration. Kontrollerar, kompletterar, registrerar, besvarar förfrågningar m.m. Skriver protokoll, brev, tabeller och andra dokument. Gör uträkningar och avstämningar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en störningshandläggare, bostadsföretag i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för störningshandläggare, bostadsföretag skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 32000 kronor

 • Kommunalanställd: 31000 kronor

 • Regionanställd 29300 kronor

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 32600 kronorÄr det lätt att få jobb som störningshandläggare, bostadsföretag?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som störningshandläggare, bostadsföretag.

Ungefär 67300 jobbar som kontorsassistenter och sekreterare i landet, av dessa är cirka 79 procent kvinnor och 21 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för kontorsassistenter och sekreterare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för kontorsassistenter och sekreterare kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som störningshandläggare, bostadsföretag? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 31800 kronor som störningshandläggare, bostadsföretag medan männens lön är 32700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som störningshandläggare, bostadsföretag.

Lönestatistik för störningshandläggare, bostadsföretag i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige31 700 kronor
Stockholm34 400 kronor
Östra Mellansverige31 100 kronor
Småland med öarna29 800 kronor
Sydsverige31 000 kronor
Västsverige30 700 kronor
Norra Mellansverige29 800 kronor
Mellersta Norrland29 500 kronor
Övre Norrland29 600 kronor


Hur många jobbar som störningshandläggare, bostadsföretag i Sverige?

Det är totalt 64100 personer som idag är anställda som störningshandläggare, bostadsföretag enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige64 100
Stockholm och Stockholms län19 700
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län9 900
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län4 300
Blekinge och Skåne län8 100
Hallands och Västra Götalands län12 700
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län4 100
Västernorrlands och Jämtlands1 800
Västerbottens och Norrbottens län3 300

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en störningshandläggare, bostadsföretag i lön i månaden?

Medellönen för en störningshandläggare, bostadsföretag är 32000 kronor.

Hur många jobbar som störningshandläggare, bostadsföretag i Sverige?

Det finns 64100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en störningshandläggare, bostadsföretag?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 31800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 32700 kronor.

Hur mycket betalar en störningshandläggare, bostadsföretag i skatt?

En störningshandläggare, bostadsföretag betalar i snitt 9180 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln störningshandläggare, bostadsföretag in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som störningshandläggare, bostadsföretag eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till störningshandläggare, bostadsföretag

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackordsuträknare Lön för en Administrativ assistent Lön för en Administratör, administrativ assistent Lön för en Administratör, allmänkontorist Lön för en Administratör, löner Lön för en Adresserare Lön för en Adresskontorist Lön för en Allmänkontorist Lön för en Annonsassistent Lön för en Annonskontrollant Lön för en Annonsmottagare Lön för en Annonssekreterare Lön för en Assistent, bostadsförmedling Lön för en Assistent, inköp, orderbehandling Lön för en Avlöningskontorist Lön för en Avlöningsuträknare Lön för en Backoffice-personal Lön för en Bemanningsassistent, schemaläggare Lön för en Beställningskontorist Lön för en Bokförare Lön för en Bokföringsassistent Lön för en Bokföringskontorist Lön för en Bostadsförmedlare Lön för en Bostadsuthyrare Lön för en Budgetassistent Lön för en Bygglovsassistent Lön för en Byråassistent, ospec Lön för en Dataregistrerare Lön för en Efterbehandlare, data Lön för en Ekonomiassistent Lön för en Ekonomikontorist Lön för en Expeditionsföreståndare, sjukvård Lön för en Expeditör, facklig organisation Lön för en Fakturakontorist Lön för en Fakturakontrollant Lön för en Fastighetsmäklarassistent Lön för en Frontofficepersonal Lön för en Förlagsassistent Lön för en Församlingssekreterare Lön för en Försäkringsassistent Lön för en Försäkringsmäklarassistent Lön för en Försäljningsadministratör Lön för en Försäljningsassistent Lön för en Försäljningssekreterare Lön för en Förvaltningsassistent Lön för en Hamnkassör Lön för en HR-assistent Lön för en Hålkortsstansare Lön för en Inköpsadministratör Lön för en Inköpsassistent Lön för en Inköpskontorist Lön för en Inköpssekreterare Lön för en Kanslibiträde Lön för en Kanslisekreterare, kontorssekreterare Lön för en Kanslist Lön för en Kassaförvaltare Lön för en Kassakontorist Lön för en Kassör, kontor Lön för en Klinikadministratör Lön för en Klinikassistent Lön för en Kliniksekreterare Lön för en Klockare Lön för en Kombinationskontorist Lön för en Kontorist, allround Lön för en Kontorist, bokföring, fakturering Lön för en Kontorist, maskinskrivare Lön för en Kontorist, ospec Lön för en Kontorsassistent Lön för en Kontorsbiträde, maskinskrivare Lön för en Kontorskassör Lön för en Kontorssekreterare Lön för en Kundansvarig, bostadsföretag Lön för en Kuverterare Lön för en Kyrkokassör Lön för en Kyrkoskrivare Lön för en Lantbrukskassör Lön för en Lägenhetsförmedlare Lön för en Lägenhetsuthyrare Lön för en Läkarsekreterare Lön för en Löneadministratör Lön för en Löneassistent Lön för en Löneförrättare Lön för en Lönehandläggare Lön för en Lönekontorist Lön för en Markassistent, kommun Lön för en Marknadsassistent Lön för en Maskinskrivare Lön för en Medicinsk sekreterare Lön för en Mäklarassistent, fastigheter Lön för en Mäklarassistent, försäkringar Lön för en Mäklarassistent, värdepapper Lön för en Offertkontorist Lön för en Områdesassistent Lön för en Ordbehandlare Lön för en Ordbehandlingskontorist Lön för en Orderadministratör, orderassistent Lön för en Orderassistent Lön för en Orderbevakare Lön för en Orderkontorist Lön för en Orderkontrollant Lön för en Ordermottagare Lön för en Patentassistent Lön för en Personaladministratör, personalredogörare Lön för en Personalassistent, personalredogörare Lön för en Personalkontorist Lön för en Personalredogörare Lön för en Personalsekreterare, personalredogörare Lön för en Planeringskontorist Lön för en PR-assistent Lön för en Privatsekreterare Lön för en Punktskriftskontorist Lön för en Redaktionsassistent Lön för en Redovisningsassistent Lön för en Redovisningskonsult, bokföring, fakturering Lön för en Redovisningskontorist Lön för en Registrator Lön för en Registrerare Lön för en Reklamassistent Lön för en Reklamsekreterare Lön för en Reskontrahandläggare Lön för en Sekreterare, kontor Lön för en Sekreterare Lön för en Skatteassistent Lön för en Skolassistent Lön för en Skolkanslist Lön för en Stansare, dataregistrering Lön för en Stansoperatör Lön för en Statistikassistent Lön för en Statistikkontorist Lön för en Stenograf Lön för en Störningshandläggare, bostadsföretag Lön för en Säljassistent Lön för en Säljsekreterare Lön för en Säljsupporter Lön för en Teamsekreterare, sjukvård Lön för en Traffic Lön för en Trafficman Lön för en Tullkontorist Lön för en Utbildningsassistent Lön för en Uthyrare, bostadsförmedlare Lön för en Verkstadskontorist Lön för en Vårdadministratör, medicinsk sekreterare Lön för en Övervakningskontorist
Stockholm
Administratör på deltid till startup inom säkerhetsbranschen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Academic Work Sweden AB i Stockholm
Växjö
Receptionist/Skoladministratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Internationella Engelska Skolan i Sverige AB i Växjö
Karlstad
Dokumentcontroller/registrator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som registrator på Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap (Msb i Karlstad
Stockholm
Dokumentcontroller/registrator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som registrator på Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap (Msb i Stockholm
Höganäs
Administratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som dataregistrerare på Randstad AB i Höganäs
Göteborg
Arabisktalande assistent
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Jobbpunkten AB i Göteborg
Kalmar
Registrator till E-hälsomyndigheten
Ledigt jobb som registrator på E-Hälsomyndigheten i Kalmar
Huddinge
Assistent sökes till verksamhet i Huddinge
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Bemannia Kontor AB i Huddinge
Stockholm
IT-administratör till Svenska kraftnät
Ledigt jobb som administrativ assistent på Centio Consulting Group AB i Stockholm
Fagersta
Avtalsförvaltare
Ledigt jobb som administrativ assistent på Fagersta kommun i Fagersta
Stockholm
IT-ADMINISTRATÖR
Ledigt jobb som administrativ assistent på Jobbusters AB i Stockholm
Tranås
Administratör till Tranås Kommun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Tranås kommun i Tranås
Stockholm
Handläggare – arbeta med samordning och utveckling
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Regeringskansliet i Stockholm
Malmö
Administratör till kommande uppdrag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Adecco Sweden AB i Malmö
Linköping
Administratör till statlig myndighet i Linköping
Ledigt jobb som administrativ assistent på Novare Bemanning AB i Linköping
Solna
Koordinerande administratör till SITS International
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Bravura Sverige AB i Solna
Stockholm
Office Manager till bolag i Stockholm
Ledigt jobb som kontorist på Hero AB i Stockholm
Göteborg
Samordnare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på A-Omsorg AB i Göteborg
Stockholm
Stabsassistent till exportkontrollavdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Försvarsmakten i Stockholm
Malmö
Projektadministratör sökes till vår kund i Malmö!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Sway Sourcing Sweden AB i Malmö
Stockholm
Driven administratör med ekonomikunskap till Colombine Teaterförlag AB
Ledigt jobb som administrativ assistent på Berit Gullberg Colombine Produktion AB i Stockholm
Facility management lokalvård
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Skatteverket i
Umeå
Administrativ handläggare verkställighet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Kronofogdemyndigheten i Umeå
Skellefteå
Administratör till kund i Skellefteå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Skellefteå
Göteborg
Projektadministratör/-ingenjör till projekt i Göteborg
Ledigt jobb som administrativ assistent på ATICC Sweden AB i Göteborg
Hässleholm
Administratör till Ehrenborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Hässleholms kommun i Hässleholm
Umeå
Administratör till Umeå Stadsförsamling
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Umeå Pastorat i Umeå
Huddinge
Administration
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Destroy Rebuilding Company AB i Huddinge
Malmö
Operativ koordinator till Yara i Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Tng Group AB i Malmö
Kristinehamn
Vi söker en administratör med start omgående!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som administrativ assistent på Professionals Nord Rekrytering AB i Kristinehamn