Lön release manager, it 2024

- Lönestatistik för en release manager, itVad tjänar en release manager, it i månaden? Medellönen för 2024 är:

52 000 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 50700 kronor i yrket medan männen har en lön på 52600 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 53200 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som release manager, it.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en release manager, it i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 52000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en release manager, it

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 311 kronor.

Dagslön för en release manager, it

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2476 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en release manager, it kvar i lön efter skatt? En release manager, it får ut 35 392 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 52 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 8 997 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 6 127 kronor
Statlig skatt 168 kronor
Begravningsskatt 33 kronor
Lönen efter skatt 35 392 kronor


Sök lediga jobb som release manager, it

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som release manager, it eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Kristianstad på Gigstep AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
Junior Kravanalytiker

Ledigt jobb som it-strateg på Wise IT AB i Stockholm

Läs om jobbet
Örebro
Konsultchef till ITSY

Ledigt jobb som processansvarig, itil på A Hub AB i Örebro

Läs om jobbet
Stockholm
Configuration Manager

Ledigt jobb som processansvarig, itil på Länsförsäkringar AB (publ) i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en release manager, it?

Vi har inga detaljer kring vad en release manager, it jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat specialistarbete inom IT än inom 2511–2516. Exempel på arbetsuppgifter: Planerar och lägger upp strategier för hur informationsteknik eller datateknik ska användas på ett företag eller i en organisation. Forskar inom IT.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en release manager, it i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för release manager, it skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 45000 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 53200 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som release manager, it? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 50700 kronor som release manager, it medan männens lön är 52600 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som release manager, it.

Lönestatistik för release manager, it i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige50 100 kronor
Stockholm53 600 kronor
Östra Mellansverige45 000 kronor
Småland med öarna46 900 kronor
Sydsverige48 700 kronor
Västsverige46 100 kronor
Norra Mellansverige45 800 kronor
Mellersta Norrland43 800 kronor
Övre Norrland41 300 kronor


Hur många jobbar som release manager, it i Sverige?

Det är totalt 13100 personer som idag är anställda som release manager, it enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige13 100
Stockholm och Stockholms län7 200
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län670
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län340
Blekinge och Skåne län1 600
Hallands och Västra Götalands län1 100
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands860
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en release manager, it i lön i månaden?

Medellönen för en release manager, it är 52000 kronor.

Hur många jobbar som release manager, it i Sverige?

Det finns 13100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en release manager, it?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 50700 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 52600 kronor.

Hur mycket betalar en release manager, it i skatt?

En release manager, it betalar i snitt 15325 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln release manager, it in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som release manager, it eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till release manager, it

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Användbarhetsdesigner Lön för en Användbarhetsexpert Lön för en Applikationsingenjör, programmering Lön för en Applikationsprogrammerare Lön för en Applikationsspecialist Lön för en Applikationsutvecklare Lön för en Civilingenjör, systemutveckling Lön för en Configuration Manager/CM Lön för en Data Warehouse specialist Lön för en Dataanalytiker Lön för en Dataansvarig, systemförvaltare Lön för en Databasanalytiker Lön för en Databasdesigner Lön för en Databasprogrammerare Lön för en Databasutvecklare Lön för en Datakonsult applikationsprogrammerare Lön för en Datakonsult, databasutveckling Lön för en Datakonsult, it-säkerhet Lön för en Datakonsult, systemutveckling Lön för en Datakonsult, webb- och multimedia Lön för en Datalingvist Lön för en Dataprogrammerare Lön för en Datasamordnare, systemförvaltare Lön för en Datasäkerhetsanalytiker Lön för en Datasäkerhetsansvarig Lön för en Datasäkerhetschef Lön för en Designer, level, IT Lön för en Enterprice Architect Lön för en Forskare, IT Lön för en Förvaltningsansvarig, IT Lön för en Förvaltningsledare, IT Lön för en Infrastrukturarkitekt Lön för en IT projektledare applikationsprogrammerare Lön för en IT projektledare, databasutveckling Lön för en IT projektledare, it-säkerhet Lön för en IT projektledare, systemutveckling Lön för en IT projektledare, webb- och multimedia Lön för en IT-analytiker Lön för en IT-ansvarig, systemförvaltare Lön för en IT-arkitekt Lön för en IT-brottsutredare Lön för en IT-forensiker Lön för en IT-konsult applikationsprogrammerare Lön för en IT-konsult, databasutveckling Lön för en IT-konsult, it-säkerhet Lön för en IT-konsult, systemutveckling Lön för en IT-konsult, webb- och multimedia Lön för en IT-samordnare, systemförvaltare Lön för en IT-strateg Lön för en IT-säkerhetschef Lön för en IT-utredare Lön för en IT-utvecklare Lön för en Javautvecklare Lön för en Koncernarkitekt, IT Lön för en Konsult, data applikationsprogrammerare Lön för en Konsult, data, databasutveckling Lön för en Konsult, data, it-säkerhet Lön för en Konsult, data, systemutveckling Lön för en Konsult, data, webb- och multimedia Lön för en Konsult, IT applikationsprogrammerare Lön för en Konsult, IT, databasutveckling Lön för en Konsult, IT, it-säkerhet Lön för en Konsult, IT, systemutveckling Lön för en Konsult, IT, webb- och multimedia Lön för en Kravanalytiker, IT Lön för en Kryptolog, dataspecialist Lön för en Lösningsarkitekt, IT Lön för en Metodanalytiker, data Lön för en Mjukvarudesigner Lön för en Mjukvaruingenjör Lön för en Mjukvarukonstruktör Lön för en Mjukvarutestare Lön för en Mjukvaruutvecklare Lön för en Processansvarig, ITIL Lön för en Programmerare, data Lön för en Programmerare, handheld games Lön för en Programmerare, konsolspel Lön för en Programmerare, mobilspel Lön för en Programmerare, onlinespel Lön för en Programmerare, PC-spel Lön för en Programmerare, web games Lön för en Programutvecklare Lön för en Programvarukonstruktör Lön för en Programvarutestare Lön för en Programvaruutvecklare Lön för en Projektledare, IT applikationsprogrammerare Lön för en Projektledare, IT, databasutveckling Lön för en Projektledare, IT, it-säkerhet Lön för en Projektledare, IT, programvaruutveckling Lön för en Projektledare, IT, systemutveckling Lön för en Projektledare, IT, webb- och multimedia Lön för en Projektledare, systemutveckling Lön för en Quality Assurance/Speltestare Lön för en Release manager, IT Lön för en Softwaredesigner Lön för en Spelutvecklare, IT Lön för en Systemanalytiker Lön för en Systemansvarig Lön för en Systemarkitekt Lön för en Systemchef Lön för en Systemdesigner Lön för en Systemerare Lön för en Systemexpert, IT Lön för en Systemförvaltare Lön för en Systemingenjör, data Lön för en Systemkonstruktör Lön för en Systemmanager Lön för en Systemprogrammerare Lön för en Systemtestare Lön för en Systemutredare Lön för en Systemutvecklare Lön för en Säkerhetsadministratör, IT Lön för en Säkerhetsanalytiker, IT Lön för en Säkerhetsansvarig, IT Lön för en Säkerhetsrådgivare, IT Lön för en Testledare, IT Lön för en Webbanalytiker Lön för en Webbprogrammerare Lön för en Webbutvecklare Lön för en Verksamhetsanalytiker, IT Lön för en Verksamhetsutvecklare, IT
Kristianstad
Prestigelös projektledare med erfarenhet från IT-support
Ledigt jobb som processansvarig, itil på Gigstep AB i Kristianstad
Stockholm
Junior Kravanalytiker
Ledigt jobb som it-strateg på Wise IT AB i Stockholm
Örebro
Konsultchef till ITSY
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processansvarig, itil på A Hub AB i Örebro
Stockholm
Configuration Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processansvarig, itil på Länsförsäkringar AB (publ) i Stockholm
Luleå
Chef Digitalisering och utveckling, Region Norrbotten, Luleå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på REGION NORRBOTTEN i Luleå
Göteborg
Product Engineer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Astrazeneca AB i Göteborg
Sundbyberg
Strategic Transformation manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Swedbank AB i Sundbyberg
Stockholm
Customer Delivery Manager to Speeron!
Ledigt jobb som it-strateg på Wise IT AB i Stockholm
Örnsköldsvik
Digitaliseringsstrateg till utvecklingsavdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på ÖRNSKÖLDSVIKS KOMMUN i Örnsköldsvik
Svenljunga
Digitaliseringsutvecklare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Svenljunga kommun i Svenljunga
Linköping
ITIL Specialist/Process Specialist
Ledigt jobb som processansvarig, itil på NXT Interim Stockholm AB i Linköping
Stockholm
Sourcing Manager / Analyst - IT
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Securitas Intelligent Services AB i Stockholm
Upplands-Bro
Contract & Procurement Manager
Ledigt jobb som processansvarig, itil på Professional Galaxy AB i Upplands-Bro
Lund
Manager - Operations Tools
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Axis Communications AB i Lund
Västerås
Postdoc in computer science, in clifford algebra for quantum Algorithms
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, it på MÄLARDALENS UNIVERSITET i Västerås
Västerås
Postdoktor i Datavetenskap inriktning cliffordalgebra för kvantalgoritmer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, it på MÄLARDALENS UNIVERSITET i Västerås
Stockholm
Senior Projektledare
Ledigt jobb som it-strateg på Centio Consulting Group AB i Stockholm
Göteborg
Forskare inom transportsystemets elektrifiering
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, it på Statens Väg- och Transportforskningsinst i Göteborg
Stockholm
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Stockholm
Södertälje
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Södertälje
Malmö
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Malmö
Halmstad
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Halmstad
Göteborg
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Göteborg
Örnsköldsvik
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Örnsköldsvik
Östersund
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Östersund
Hudiksvall
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Hudiksvall
Tierp
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Tierp
Stockholm
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Stockholm
Knivsta
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Knivsta
Stockholm
Agil Coach sökes till DIGGs (90% distans)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som it-strateg på Technologist 365 AB i Stockholm