Lön programmerare, handheld games 2024

- Lönestatistik för en programmerare, handheld gamesVad tjänar en programmerare, handheld games i månaden? Medellönen för 2024 är:

44 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 41200 kronor i yrket medan männen har en lön på 45900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 47000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som programmerare, handheld games.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en programmerare, handheld games i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 44900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en programmerare, handheld games

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 269 kronor.

Dagslön för en programmerare, handheld games

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2138 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en programmerare, handheld games kvar i lön efter skatt? En programmerare, handheld games får ut 30 582 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 44 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 738 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 269 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 28 kronor
Lönen efter skatt 30 582 kronor


Sök lediga jobb som programmerare, handheld games

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 23 jobbannonser för lediga tjänster som programmerare, handheld games eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Ringtail Interactive AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
Game Logic Developer till ELK Studios!

Ledigt jobb som programmerare, onlinespel på Elkab Studios AB i Stockholm

Läs om jobbet
Stockholm
Senior Producer - Team 3

Ledigt jobb som programmerare, pc-spel på Ringtail Interactive AB i Stockholm

Läs om jobbet
Stockholm
Site Reliability Engineer

Ledigt jobb som programmerare, webbspel på Gears Of Leo AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en programmerare, handheld games?

Vi har inga detaljer kring vad en programmerare, handheld games jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utvecklar och programmerar spel och andra interaktiva medier som innefattar grafik och digitala animationer.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en programmerare, handheld games i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för programmerare, handheld games skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 43600 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 45100 kronorÄr det lätt att få jobb som programmerare, handheld games?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som programmerare, handheld games.

Prognosen för designer och utvecklare inom spel och digitala medier är en total prognos för designer inom spel och digitala medier, utvecklare inom spel och digitala media. Ungefär 6500 jobbar som designer och utvecklare inom spel och digitala medier i landet, av dessa är cirka 21 procent kvinnor och 79 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för designer och utvecklare inom spel och digitala medier det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

På fem års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att möjligheterna till arbete för designer och utvecklare inom spel och digitala medier kommer vara mycket stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som programmerare, handheld games? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 41200 kronor som programmerare, handheld games medan männens lön är 45900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som programmerare, handheld games.

Lönestatistik för programmerare, handheld games i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige46 300 kronor
Stockholm48 900 kronor
Östra Mellansverige42 400 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige43 100 kronor
Västsverige43 900 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som programmerare, handheld games i Sverige?

Det är totalt 3600 personer som idag är anställda som programmerare, handheld games enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige3 600
Stockholm och Stockholms län2 000
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län130
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en programmerare, handheld games i lön i månaden?

Medellönen för en programmerare, handheld games är 44900 kronor.

Hur många jobbar som programmerare, handheld games i Sverige?

Det finns 3600 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en programmerare, handheld games?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 41200 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 45900 kronor.

Hur mycket betalar en programmerare, handheld games i skatt?

En programmerare, handheld games betalar i snitt 13035 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln programmerare, handheld games in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som programmerare, handheld games eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till programmerare, handheld games

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Användbarhetsdesigner Lön för en Användbarhetsexpert Lön för en Applikationsingenjör, programmering Lön för en Applikationsprogrammerare Lön för en Applikationsspecialist Lön för en Applikationsutvecklare Lön för en Civilingenjör, systemutveckling Lön för en Configuration Manager/CM Lön för en Data Warehouse specialist Lön för en Dataanalytiker Lön för en Dataansvarig, systemförvaltare Lön för en Databasanalytiker Lön för en Databasdesigner Lön för en Databasprogrammerare Lön för en Databasutvecklare Lön för en Datakonsult applikationsprogrammerare Lön för en Datakonsult, databasutveckling Lön för en Datakonsult, it-säkerhet Lön för en Datakonsult, systemutveckling Lön för en Datakonsult, webb- och multimedia Lön för en Datalingvist Lön för en Dataprogrammerare Lön för en Datasamordnare, systemförvaltare Lön för en Datasäkerhetsanalytiker Lön för en Datasäkerhetsansvarig Lön för en Datasäkerhetschef Lön för en Designer, level, IT Lön för en Enterprice Architect Lön för en Forskare, IT Lön för en Förvaltningsansvarig, IT Lön för en Förvaltningsledare, IT Lön för en Infrastrukturarkitekt Lön för en IT projektledare applikationsprogrammerare Lön för en IT projektledare, databasutveckling Lön för en IT projektledare, it-säkerhet Lön för en IT projektledare, systemutveckling Lön för en IT projektledare, webb- och multimedia Lön för en IT-analytiker Lön för en IT-ansvarig, systemförvaltare Lön för en IT-arkitekt Lön för en IT-brottsutredare Lön för en IT-forensiker Lön för en IT-konsult applikationsprogrammerare Lön för en IT-konsult, databasutveckling Lön för en IT-konsult, it-säkerhet Lön för en IT-konsult, systemutveckling Lön för en IT-konsult, webb- och multimedia Lön för en IT-samordnare, systemförvaltare Lön för en IT-strateg Lön för en IT-säkerhetschef Lön för en IT-utredare Lön för en IT-utvecklare Lön för en Javautvecklare Lön för en Koncernarkitekt, IT Lön för en Konsult, data applikationsprogrammerare Lön för en Konsult, data, databasutveckling Lön för en Konsult, data, it-säkerhet Lön för en Konsult, data, systemutveckling Lön för en Konsult, data, webb- och multimedia Lön för en Konsult, IT applikationsprogrammerare Lön för en Konsult, IT, databasutveckling Lön för en Konsult, IT, it-säkerhet Lön för en Konsult, IT, systemutveckling Lön för en Konsult, IT, webb- och multimedia Lön för en Kravanalytiker, IT Lön för en Kryptolog, dataspecialist Lön för en Lösningsarkitekt, IT Lön för en Metodanalytiker, data Lön för en Mjukvarudesigner Lön för en Mjukvaruingenjör Lön för en Mjukvarukonstruktör Lön för en Mjukvarutestare Lön för en Mjukvaruutvecklare Lön för en Processansvarig, ITIL Lön för en Programmerare, data Lön för en Programmerare, handheld games Lön för en Programmerare, konsolspel Lön för en Programmerare, mobilspel Lön för en Programmerare, onlinespel Lön för en Programmerare, PC-spel Lön för en Programmerare, web games Lön för en Programutvecklare Lön för en Programvarukonstruktör Lön för en Programvarutestare Lön för en Programvaruutvecklare Lön för en Projektledare, IT applikationsprogrammerare Lön för en Projektledare, IT, databasutveckling Lön för en Projektledare, IT, it-säkerhet Lön för en Projektledare, IT, programvaruutveckling Lön för en Projektledare, IT, systemutveckling Lön för en Projektledare, IT, webb- och multimedia Lön för en Projektledare, systemutveckling Lön för en Quality Assurance/Speltestare Lön för en Release manager, IT Lön för en Softwaredesigner Lön för en Spelutvecklare, IT Lön för en Systemanalytiker Lön för en Systemansvarig Lön för en Systemarkitekt Lön för en Systemchef Lön för en Systemdesigner Lön för en Systemerare Lön för en Systemexpert, IT Lön för en Systemförvaltare Lön för en Systemingenjör, data Lön för en Systemkonstruktör Lön för en Systemmanager Lön för en Systemprogrammerare Lön för en Systemtestare Lön för en Systemutredare Lön för en Systemutvecklare Lön för en Säkerhetsadministratör, IT Lön för en Säkerhetsanalytiker, IT Lön för en Säkerhetsansvarig, IT Lön för en Säkerhetsrådgivare, IT Lön för en Testledare, IT Lön för en Webbanalytiker Lön för en Webbprogrammerare Lön för en Webbutvecklare Lön för en Verksamhetsanalytiker, IT Lön för en Verksamhetsutvecklare, IT
Stockholm
Lead Full Stack Developer - Team 3
Ledigt jobb som programmerare, onlinespel på Ringtail Interactive AB i Stockholm
Stockholm
Game Logic Developer till ELK Studios!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, onlinespel på Elkab Studios AB i Stockholm
Stockholm
Senior Producer - Team 3
Ledigt jobb som programmerare, pc-spel på Ringtail Interactive AB i Stockholm
Stockholm
Site Reliability Engineer
Ledigt jobb som programmerare, webbspel på Gears Of Leo AB i Stockholm
Malmö
UI Programmer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, pc-spel på IO Interactive AB i Malmö
Game Developer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, webbspel på Coody IO AB i
Vallentuna
Programmerare
Ledigt jobb som programmerare, webbspel på Qin, Anders i Vallentuna
Malmö
Senior Core Systems Engineer
Ledigt jobb som programmerare, onlinespel på Sharkmob AB i Malmö
Malmö
Senior Gameplay/AI Engineer
Ledigt jobb som programmerare, onlinespel på Sharkmob AB i Malmö
Stockholm
Senior Server Developer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, mobilspel på Rovio Sweden AB i Stockholm
Malmö
UI Designer
Ledigt jobb som programmerare, konsolspel på IO Interactive AB i Malmö
Malmö
Senior/Principal Multiplayer Programmer
Ledigt jobb som programmerare, konsolspel på IO Interactive AB i Malmö
Malmö
Lead Gameplay Programmer
Ledigt jobb som programmerare, pc-spel på IO Interactive AB i Malmö
Stockholm
DevOps Engineer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, mobilspel på Toca Boca AB i Stockholm
Stockholm
Senior Full-stack developer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, konsolspel på Keystone Education Group AB i Stockholm
Stockholm
Scala Game Developer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, onlinespel på Evolution Services Sweden AB i Stockholm
Göteborg
Scala Game Developer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, onlinespel på Evolution Services Sweden AB i Göteborg
Senior Android Developer (Kotlin)
Ledigt jobb som programmerare, mobilspel på Ants Akademiskt Nätverk av Tekniska Studenter AB i
Stockholm
Senior Frontend Developer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, onlinespel på Come On Stockholm AB i Stockholm
Stockholm
Senior Game Designer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, pc-spel på Arrowhead Game Studios AB i Stockholm
Stockholm
Senior Gameplay Programmer (Games) - open application
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som programmerare, pc-spel på Embark Studios AB i Stockholm
Nacka
Graphics Programmer
Ledigt jobb som programmerare, konsolspel på Liquid Swords AB i Nacka
Malmö
Lead Gameplay/AI Engineer
Ledigt jobb som programmerare, onlinespel på Sharkmob AB i Malmö