Lön quality assurance/speltestare 2024

- Lönestatistik för en quality assurance/speltestareVad tjänar en quality assurance/speltestare i månaden? Medellönen för 2024 är:

44 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 44300 kronor i yrket medan männen har en lön på 45200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 46200 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som quality assurance/speltestare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en quality assurance/speltestare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 44900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en quality assurance/speltestare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 269 kronor.

Dagslön för en quality assurance/speltestare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2138 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en quality assurance/speltestare kvar i lön efter skatt? En quality assurance/speltestare får ut 30 582 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 44 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 738 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 269 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 28 kronor
Lönen efter skatt 30 582 kronor


Sök lediga jobb som quality assurance/speltestare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som quality assurance/speltestare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Malmö på Knowit AB (Publ). Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
DRIVEN TESTKOORDINATOR MED ERFARENHET AV IMPLEMENTATIONSPROJEKT

Ledigt jobb som testledare/qa lead på P4It Search And Recruitment AB i Stockholm

Läs om jobbet
Uppsala
Testare/Testledare med erfarenhet av automatisering

Ledigt jobb som testledare/qa lead på Sogeti Sverige AB i Uppsala

Läs om jobbet
Jönköping
Frontend Test Engineer for Digital Services in Husqvarna Pro Robotics

Ledigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Husqvarna AB i Jönköping

Läs om jobbet

Vad gör en quality assurance/speltestare?

Vi har inga detaljer kring vad en quality assurance/speltestare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Planerar, utvecklar, dokumenterar och genomför tester på olika nivåer, från enskilda programvaror till hela system. Verifierar att program och system fungerar enligt användarkrav, fastställda riktlinjer och regelverk.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en quality assurance/speltestare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för quality assurance/speltestare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 46200 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 44600 kronorÄr det lätt att få jobb som quality assurance/speltestare?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som quality assurance/speltestare.

Ungefär 6900 jobbar som systemtestare och testledare i landet, av dessa är cirka 35 procent kvinnor och 65 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för systemtestare och testledare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för systemtestare och testledare kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som quality assurance/speltestare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 44300 kronor som quality assurance/speltestare medan männens lön är 45200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som quality assurance/speltestare.

Lönestatistik för quality assurance/speltestare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige44 200 kronor
Stockholm47 100 kronor
Östra Mellansverige43 800 kronor
Småland med öarna41 700 kronor
Sydsverige40 400 kronor
Västsverige41 700 kronor
Norra Mellansverige45 600 kronor
Mellersta Norrland42 600 kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som quality assurance/speltestare i Sverige?

Det är totalt 5600 personer som idag är anställda som quality assurance/speltestare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5 600
Stockholm och Stockholms län2 300
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län450
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län210
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län430
Västernorrlands och Jämtlands210
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en quality assurance/speltestare i lön i månaden?

Medellönen för en quality assurance/speltestare är 44900 kronor.

Hur många jobbar som quality assurance/speltestare i Sverige?

Det finns 5600 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en quality assurance/speltestare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 44300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 45200 kronor.

Hur mycket betalar en quality assurance/speltestare i skatt?

En quality assurance/speltestare betalar i snitt 13035 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln quality assurance/speltestare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som quality assurance/speltestare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till quality assurance/speltestare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Användbarhetsdesigner Lön för en Användbarhetsexpert Lön för en Applikationsingenjör, programmering Lön för en Applikationsprogrammerare Lön för en Applikationsspecialist Lön för en Applikationsutvecklare Lön för en Civilingenjör, systemutveckling Lön för en Configuration Manager/CM Lön för en Data Warehouse specialist Lön för en Dataanalytiker Lön för en Dataansvarig, systemförvaltare Lön för en Databasanalytiker Lön för en Databasdesigner Lön för en Databasprogrammerare Lön för en Databasutvecklare Lön för en Datakonsult applikationsprogrammerare Lön för en Datakonsult, databasutveckling Lön för en Datakonsult, it-säkerhet Lön för en Datakonsult, systemutveckling Lön för en Datakonsult, webb- och multimedia Lön för en Datalingvist Lön för en Dataprogrammerare Lön för en Datasamordnare, systemförvaltare Lön för en Datasäkerhetsanalytiker Lön för en Datasäkerhetsansvarig Lön för en Datasäkerhetschef Lön för en Designer, level, IT Lön för en Enterprice Architect Lön för en Forskare, IT Lön för en Förvaltningsansvarig, IT Lön för en Förvaltningsledare, IT Lön för en Infrastrukturarkitekt Lön för en IT projektledare applikationsprogrammerare Lön för en IT projektledare, databasutveckling Lön för en IT projektledare, it-säkerhet Lön för en IT projektledare, systemutveckling Lön för en IT projektledare, webb- och multimedia Lön för en IT-analytiker Lön för en IT-ansvarig, systemförvaltare Lön för en IT-arkitekt Lön för en IT-brottsutredare Lön för en IT-forensiker Lön för en IT-konsult applikationsprogrammerare Lön för en IT-konsult, databasutveckling Lön för en IT-konsult, it-säkerhet Lön för en IT-konsult, systemutveckling Lön för en IT-konsult, webb- och multimedia Lön för en IT-samordnare, systemförvaltare Lön för en IT-strateg Lön för en IT-säkerhetschef Lön för en IT-utredare Lön för en IT-utvecklare Lön för en Javautvecklare Lön för en Koncernarkitekt, IT Lön för en Konsult, data applikationsprogrammerare Lön för en Konsult, data, databasutveckling Lön för en Konsult, data, it-säkerhet Lön för en Konsult, data, systemutveckling Lön för en Konsult, data, webb- och multimedia Lön för en Konsult, IT applikationsprogrammerare Lön för en Konsult, IT, databasutveckling Lön för en Konsult, IT, it-säkerhet Lön för en Konsult, IT, systemutveckling Lön för en Konsult, IT, webb- och multimedia Lön för en Kravanalytiker, IT Lön för en Kryptolog, dataspecialist Lön för en Lösningsarkitekt, IT Lön för en Metodanalytiker, data Lön för en Mjukvarudesigner Lön för en Mjukvaruingenjör Lön för en Mjukvarukonstruktör Lön för en Mjukvarutestare Lön för en Mjukvaruutvecklare Lön för en Processansvarig, ITIL Lön för en Programmerare, data Lön för en Programmerare, handheld games Lön för en Programmerare, konsolspel Lön för en Programmerare, mobilspel Lön för en Programmerare, onlinespel Lön för en Programmerare, PC-spel Lön för en Programmerare, web games Lön för en Programutvecklare Lön för en Programvarukonstruktör Lön för en Programvarutestare Lön för en Programvaruutvecklare Lön för en Projektledare, IT applikationsprogrammerare Lön för en Projektledare, IT, databasutveckling Lön för en Projektledare, IT, it-säkerhet Lön för en Projektledare, IT, programvaruutveckling Lön för en Projektledare, IT, systemutveckling Lön för en Projektledare, IT, webb- och multimedia Lön för en Projektledare, systemutveckling Lön för en Quality Assurance/Speltestare Lön för en Release manager, IT Lön för en Softwaredesigner Lön för en Spelutvecklare, IT Lön för en Systemanalytiker Lön för en Systemansvarig Lön för en Systemarkitekt Lön för en Systemchef Lön för en Systemdesigner Lön för en Systemerare Lön för en Systemexpert, IT Lön för en Systemförvaltare Lön för en Systemingenjör, data Lön för en Systemkonstruktör Lön för en Systemmanager Lön för en Systemprogrammerare Lön för en Systemtestare Lön för en Systemutredare Lön för en Systemutvecklare Lön för en Säkerhetsadministratör, IT Lön för en Säkerhetsanalytiker, IT Lön för en Säkerhetsansvarig, IT Lön för en Säkerhetsrådgivare, IT Lön för en Testledare, IT Lön för en Webbanalytiker Lön för en Webbprogrammerare Lön för en Webbutvecklare Lön för en Verksamhetsanalytiker, IT Lön för en Verksamhetsutvecklare, IT
Malmö
Testutvecklare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Knowit AB (Publ) i Malmö
Stockholm
DRIVEN TESTKOORDINATOR MED ERFARENHET AV IMPLEMENTATIONSPROJEKT
Ledigt jobb som testledare/qa lead på P4It Search And Recruitment AB i Stockholm
Uppsala
Testare/Testledare med erfarenhet av automatisering
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på Sogeti Sverige AB i Uppsala
Jönköping
Frontend Test Engineer for Digital Services in Husqvarna Pro Robotics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Husqvarna AB i Jönköping
Göteborg
Teknisk agil testare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som mjukvarutestare på System Verification Sweden AB i Göteborg
Göteborg
Testautomatiseringsingenjör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testutvecklare på System Verification Sweden AB i Göteborg
Stockholm
Testautomatiseringsingenjör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testutvecklare på System Verification Sweden AB i Stockholm
Stockholm
Senior QA Automation Engineer till Castra
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Castra Group AB i Stockholm
Stockholm
Teknisk agil testare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som mjukvarutestare på System Verification Sweden AB i Stockholm
Stockholm
Testledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på System Verification Sweden AB i Stockholm
Borlänge
Sogeti i Borlänge söker fler testare och testledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på Sogeti Sverige AB i Borlänge
Stockholm
Testledare inom Digital arbetsplats och mobilitet!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på Quest Consulting Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Deploja söker en Testledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på Deploja AB i Stockholm
Solna
Senior Quality Assurance Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på If Skadeförsäkring AB (publ) i Solna
Stockholm
Testledare till vår myndighetskund i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på Quest Consulting Sverige AB i Stockholm
Göteborg
Embedded Tester
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Segula Technologies AB i Göteborg
Stockholm
Testledare
Ledigt jobb som testledare/qa lead på Centio Consulting Group AB i Stockholm
Göteborg
Facility Test Engineer & Pilot Plant
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som testledare/qa lead på Volvo Personvagnar AB i Göteborg
Malmö
Software Quality Engineer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på ADB Safegate Sweden AB i Malmö
Malmö
Lead Games Quality Analyst
Ledigt jobb som testledare/qa lead på Sharkmob AB i Malmö
Linköping
Initiativrik Systemingenjör med intresse för elektronik & radio
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på SAAB AB i Linköping
Jönköping
Mjukvarutestare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som mjukvarutestare på adding PEOPLE AB i Jönköping
Stockholm
Test Lead till SEB i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Tng Group AB i Stockholm
Stockholm
Testare med fokus BI och automatisering till SEK
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Tng Group AB i Stockholm
Stockholm
Testare med utvecklarinriktning sökes i Sundsvall (80%) på distans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Technologist 365 AB i Stockholm
Malmö
Testare med utvecklarinriktning sökes i Sundsvall (80%) på distans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Technologist 365 AB i Malmö
Halmstad
Testare med utvecklarinriktning sökes i Sundsvall (80%) på distans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Technologist 365 AB i Halmstad
Göteborg
Testare med utvecklarinriktning sökes i Sundsvall (80%) på distans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Technologist 365 AB i Göteborg
Örnsköldsvik
Testare med utvecklarinriktning sökes i Sundsvall (80%) på distans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Technologist 365 AB i Örnsköldsvik
Östersund
Testare med utvecklarinriktning sökes i Sundsvall (80%) på distans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som systemtestare/funktionstestare på Technologist 365 AB i Östersund