Lön skogsinspektor 2024

- Lönestatistik för en skogsinspektorVad tjänar en skogsinspektor i månaden? Medellönen för 2024 är:

39 400 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 38600 kronor i yrket medan männen har en lön på 39700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 40300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som skogsinspektor.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en skogsinspektor i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 39400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en skogsinspektor

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 236 kronor.

Dagslön för en skogsinspektor

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1876 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en skogsinspektor kvar i lön efter skatt? En skogsinspektor får ut 26 726 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 39 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 762 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 604 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 25 kronor
Lönen efter skatt 26 726 kronor


Sök lediga jobb som skogsinspektor

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som skogsinspektor eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Jönköping på Södra Skogsägarna ekonomisk fören. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Östersund
Norra Skog söker skogsinspektor till västra Jämtland

Ledigt jobb som skogsinspektor på Skogsägarna Norra Skog, ekonomisk förening i Östersund

Läs om jobbet
Uppsala
Postdoktor i automatiserad identifiering av fladdermusläten

Ledigt jobb som forskare, skogsbruk på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala

Läs om jobbet
Trädsäkringsledare

Ledigt jobb som skogsingenjör på Centio Consulting Group AB i

Läs om jobbet

Vad gör en skogsinspektor?

Vi har inga detaljer kring vad en skogsinspektor jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Bedriver försök och ger råd och upplysningar om skogsbruk, jakt och naturvård. Deltar i produktutveckling, marknadsföring och försäljning. Inventerar viltbestånd och värderar skog samt utarbetar skogsbruksplaner, avverkningsplaner m.m. Bedriver yrkesmässig jakt på vilda djur och skadedjur.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en skogsinspektor i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för skogsinspektor skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 36900 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 40300 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som skogsinspektor? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 38600 kronor som skogsinspektor medan männens lön är 39700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som skogsinspektor.

Lönestatistik för skogsinspektor i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige38 800 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige40 900 kronor
Småland med öarna38 500 kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige38 500 kronor
Mellersta Norrland37 400 kronor
Övre Norrland38 400 kronor


Hur många jobbar som skogsinspektor i Sverige?

Det är totalt 1900 personer som idag är anställda som skogsinspektor enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige1 900
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län340
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län180
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands310
Västerbottens och Norrbottens län310

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en skogsinspektor i lön i månaden?

Medellönen för en skogsinspektor är 39400 kronor.

Hur många jobbar som skogsinspektor i Sverige?

Det finns 1900 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en skogsinspektor?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 38600 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 39700 kronor.

Hur mycket betalar en skogsinspektor i skatt?

En skogsinspektor betalar i snitt 11391 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln skogsinspektor in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som skogsinspektor eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till skogsinspektor

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Agronom Lön för en Avverkningsledare Lön för en Avverkningsplanerare Lön för en Bakteriolog, forskare Lön för en Biofysiker Lön för en Bioinformatiker Lön för en Biolog, cell och molekylär Lön för en Biolog, växt- och djur Lön för en Biomedicinare Lön för en Bisjukdomskonsulent Lön för en Botaniker Lön för en Chefsmikrobiolog Lön för en Civilingenjör, biofysik Lön för en Civilingenjör, bioteknik industri Lön för en Civilingenjör, bioteknik jordbruk Lön för en Civilingenjör, bioteknik läkemedelsutveckling Lön för en Dietetiker Lön för en Distriktsjägmästare Lön för en Domänintendent Lön för en Ekonomikonsulent, lantbruk Lön för en Ekotoxikolog Lön för en Embryolog Lön för en Enolog Lön för en Entomolog Lön för en Etolog Lön för en EU-kontrollant, lantbruksstöd Lön för en Farmakolog, forskare Lön för en Fiskeribiolog Lön för en Fiskeriingenjör Lön för en Fiskeriintendent Lön för en Fiskerikonsulent Lön för en Fiskevårdskonsulent Lön för en Fjäderfäkonsulent Lön för en Forskare, agronomi Lön för en Forskare, bakteriologi Lön för en Forskare, beräkningsbiologi Lön för en Forskare, bioteknik Lön för en Forskare, cell och molekylärbiologi Lön för en Forskare, farmakologi Lön för en Forskare, läkemedel Lön för en Forskare, medicin Lön för en Forskare, mikrobiologi Lön för en Forskare, trädgårdsvetenskap Lön för en Forskare, växt och djurbiologi Lön för en Forskare, zoologi Lön för en Fruktodlingskonsulent Lön för en Fysiolog, forskare Lön för en Fågelinventerare Lön för en Genetiker, forskare Lön för en Genetiker, klinisk Lön för en Hortonom Lön för en Husdjurskonsulent Lön för en Hydrobiolog Lön för en Immunolog, forskare Lön för en Insektsforskare Lön för en Inspektor, blandad drift Lön för en Inspektor, husdjursuppfödning Lön för en Inspektor, skogsbruk Lön för en Instruktör, lantbruksnämnd Lön för en Inventerare, rovdjur Lön för en Jaktkonsulent Lön för en Jaktvårdare Lön för en Jaktvårdskonsulent Lön för en Jaktvårdsrådgivare Lön för en Jordbruksforskare Lön för en Jordbruksinstruktör Lön för en Jordbrukskonsulent Lön för en Jordbruksrådgivare Lön för en Jägare Lön för en Jägmästare Lön för en Klinisk genetiker Lön för en Klinisk prövningsledare Lön för en Kommunbiolog Lön för en Konsulent, lantbruksnämnd Lön för en Landskapsingenjör, rådgivning Lön för en Lantbruksekonom Lön för en Lantbruksinspektor, blandad drift Lön för en Lantbruksinspektor, husdjursuppfödning Lön för en Lantbrukskonsulent Lön för en Lantbruksrådgivare Lön för en Lantmästare Lön för en Läkemedelsforskare Lön för en Läkemedelsinspektör Lön för en Länsjaktvårdare Lön för en Länsjaktvårdskonsulent Lön för en Marinbiolog Lön för en Maskinkonsulent, inom lantbruk Lön för en Mikrobiolog Lön för en Molekylärbiolog Lön för en Mykolog Lön för en Naturbevakare Lön för en Nutritionist Lön för en Näringsforskare Lön för en Näringsfysiolog Lön för en Oenolog Lön för en Ornitolog Lön för en Parkförvaltare Lön för en Prövningsledare, klinisk Lön för en Renskötselkonsulent Lön för en Rovdjursinventerare Lön för en Sjukhusgenetiker Lön för en Skogsbiolog Lön för en Skogsbruksforskare Lön för en Skogsbruksrådgivare Lön för en Skogsfaktor, förvaltning Lön för en Skogsinspektor Lön för en Skogsinspektör Lön för en Skogsinventerare Lön för en Skogskonsulent Lön för en Skogsmästare, rådgivning Lön för en Skogsplanläggare Lön för en Skogstekniker Lön för en Skogsvetare Lön för en Skogsvårdsassistent Lön för en Skogsvårdskonsulent Lön för en Skogvaktare, förvaltning Lön för en Spannmålskonsulent Lön för en Talassolog Lön för en Toxikolog Lön för en Trädgårdsforskare Lön för en Trädgårdsingenjör Lön för en Trädgårdskonsulent Lön för en Trädgårdsrådgivare Lön för en Trädgårdstekniker Lön för en Viltforskare Lön för en Viltkonsulent Lön för en Viltvårdare Lön för en Virkesinköpare Lön för en Virolog, forskare Lön för en Växtförädlare Lön för en Växtinspektör Lön för en Växtodlingskonsulent Lön för en Växtodlingsrådgivare Lön för en Växtskyddsspecialist Lön för en Yrkesjägare Lön för en Zoolog Lön för en Ärftlighetsforskare Lön för en Önolog
Jönköping
Skogsinspektor Jönköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsinspektor på Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Jönköping
Östersund
Norra Skog söker skogsinspektor till västra Jämtland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsinspektor på Skogsägarna Norra Skog, ekonomisk förening i Östersund
Uppsala
Postdoktor i automatiserad identifiering av fladdermusläten
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, skogsbruk på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Trädsäkringsledare
Ledigt jobb som skogsingenjör på Centio Consulting Group AB i
Stockholm
Skogsinspektor
Ledigt jobb som skogsmästare på Netjobs Group AB i Stockholm
Östersund
Persson Invest Skog söker Skogsvaktare
Ledigt jobb som jägmästare på AB Persson Invest i Östersund
Växjö
Naturvårdsspecialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, skogsbruk på Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Växjö
Gävle
Vilthandläggare, visstid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som viltmästare på Länsstyrelsen i Gävleborgs län i Gävle
Hammarö
Skogsbruksplanerare, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsplanläggare på Stora Enso Skog AB i Hammarö
Sunne
Skogsbruksplanerare, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsplanläggare på Stora Enso Skog AB i Sunne
Filipstad
Skogsbruksplanerare, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsplanläggare på Stora Enso Skog AB i Filipstad
Bollnäs
Skogsbruksplanerare, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsplanläggare på Stora Enso Skog AB i Bollnäs
Tierp
Skogsbruksplanerare, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsplanläggare på Stora Enso Skog AB i Tierp
Gävle
Skogsbruksplanerare, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsplanläggare på Stora Enso Skog AB i Gävle
Skellefteå
Avsyningsman
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Skellefteå
Umeå
Avsyningsman
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Umeå
Hudiksvall
Avsyningsman
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Hudiksvall
Skellefteå
Skoglig projektledare
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Skellefteå
Hudiksvall
Skoglig projektledare
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Hudiksvall
Umeå
Skoglig projektledare
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Umeå
Uppsala
Skoglig projektledare
Ledigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Uppsala
Kramfors
Skoglig projektledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i Kramfors
Avsyningsman
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsmästare på Natur - & Skogstjänst i Sverige AB i
Umeå
Norra skog söker Processutvecklare till affärsområde Skog&Virke
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jägmästare på AxÖ Consulting AB i Umeå
Stockholm
Skogsinspektor
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsinspektor på Vattenfall AB i Stockholm
Uppsala
Skogsinspektor
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsinspektor på Vattenfall AB i Uppsala
Luleå
Vilthandläggare med inriktning rovdjur
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jaktkonsulent/viltkonsulent på Länsstyrelsen i Norrbottens län i Luleå
Pajala
Norra Skog söker skogsinspektor till Norra Norrbotten
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skogsinspektor på Skogsägarna Norra Skog, ekonomisk förening i Pajala
Härjedalen
Områdesansvarig viltförvaltning, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jaktkonsulent/viltkonsulent på Stora Enso Skog AB i Härjedalen
Falun
Områdesansvarig viltförvaltning, Stora Enso Skog
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jaktkonsulent/viltkonsulent på Stora Enso Skog AB i Falun