Lön ekotoxikolog 2023

- Lönestatistik för en ekotoxikologVad tjänar en ekotoxikolog i månaden? Medellönen för 2023 är:

55 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 56100 kronor i yrket medan männen har en lön på 53700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 59000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som ekotoxikolog.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en ekotoxikolog i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 55300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en ekotoxikolog

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 331 kronor.

Dagslön för en ekotoxikolog

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2633 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en ekotoxikolog kvar i lön efter skatt? En ekotoxikolog får ut 37 045 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 55 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 9 583 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 6 525 kronor
Statlig skatt 828 kronor
Begravningsskatt 35 kronor
Lönen efter skatt 37 045 kronor


Sök lediga jobb som ekotoxikolog

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som ekotoxikolog eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Göteborg på Astrazeneca AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Scientist at AstraZeneca in Gothenburg

Ledigt jobb som forskare, farmakologi på Tng Group AB i Göteborg

Läs om jobbet
Göteborg
QA Manager, Audit - R&D QA Gothenberg, Barcelona, Mississauga

Ledigt jobb som forskare, farmakologi på Astrazeneca AB i Göteborg

Läs om jobbet
Gotland
Biomedicinsk analytiker hjärt-EKO

Ledigt jobb som biomedicinare på Ofelia Vård AB i Gotland

Läs om jobbet

Vad gör en ekotoxikolog?

Vi har inga detaljer kring vad en ekotoxikolog jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utvecklar teorier, modeller och metoder inom farmakologi. Genomför försök, analyserar och värderar information om hur läkemedel och andra ämnen verkar i celler, organ, djur och människor, samt vilken effekt de har. Utvecklar och formar praktiska tillämpningar inom farmaci och medicin. Informerar, ger råd och utfärdar anvisningar om läkemedel.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en ekotoxikolog i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för ekotoxikolog skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 40200 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 56000 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som ekotoxikolog? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 56100 kronor som ekotoxikolog medan männens lön är 53700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som ekotoxikolog.

Lönestatistik för ekotoxikolog i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige54 500 kronor
Stockholm61 700 kronor
Östra Mellansverige51 000 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige40 200 kronor
Västsverige57 500 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som ekotoxikolog i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som ekotoxikolog enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län120
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län210
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en ekotoxikolog i lön i månaden?

Medellönen för en ekotoxikolog är 55300 kronor.

Hur många jobbar som ekotoxikolog i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en ekotoxikolog?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 56100 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 53700 kronor.

Hur mycket betalar en ekotoxikolog i skatt?

En ekotoxikolog betalar i snitt 16971 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln ekotoxikolog in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som ekotoxikolog eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till ekotoxikolog

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Agronom Lön för en Avverkningsledare Lön för en Avverkningsplanerare Lön för en Bakteriolog, forskare Lön för en Biofysiker Lön för en Bioinformatiker Lön för en Biolog, cell och molekylär Lön för en Biolog, växt- och djur Lön för en Biomedicinare Lön för en Bisjukdomskonsulent Lön för en Botaniker Lön för en Chefsmikrobiolog Lön för en Civilingenjör, biofysik Lön för en Civilingenjör, bioteknik industri Lön för en Civilingenjör, bioteknik jordbruk Lön för en Civilingenjör, bioteknik läkemedelsutveckling Lön för en Dietetiker Lön för en Distriktsjägmästare Lön för en Domänintendent Lön för en Ekonomikonsulent, lantbruk Lön för en Ekotoxikolog Lön för en Embryolog Lön för en Enolog Lön för en Entomolog Lön för en Etolog Lön för en EU-kontrollant, lantbruksstöd Lön för en Farmakolog, forskare Lön för en Fiskeribiolog Lön för en Fiskeriingenjör Lön för en Fiskeriintendent Lön för en Fiskerikonsulent Lön för en Fiskevårdskonsulent Lön för en Fjäderfäkonsulent Lön för en Forskare, agronomi Lön för en Forskare, bakteriologi Lön för en Forskare, beräkningsbiologi Lön för en Forskare, bioteknik Lön för en Forskare, cell och molekylärbiologi Lön för en Forskare, farmakologi Lön för en Forskare, läkemedel Lön för en Forskare, medicin Lön för en Forskare, mikrobiologi Lön för en Forskare, trädgårdsvetenskap Lön för en Forskare, växt och djurbiologi Lön för en Forskare, zoologi Lön för en Fruktodlingskonsulent Lön för en Fysiolog, forskare Lön för en Fågelinventerare Lön för en Genetiker, forskare Lön för en Genetiker, klinisk Lön för en Hortonom Lön för en Husdjurskonsulent Lön för en Hydrobiolog Lön för en Immunolog, forskare Lön för en Insektsforskare Lön för en Inspektor, blandad drift Lön för en Inspektor, husdjursuppfödning Lön för en Inspektor, skogsbruk Lön för en Instruktör, lantbruksnämnd Lön för en Inventerare, rovdjur Lön för en Jaktkonsulent Lön för en Jaktvårdare Lön för en Jaktvårdskonsulent Lön för en Jaktvårdsrådgivare Lön för en Jordbruksforskare Lön för en Jordbruksinstruktör Lön för en Jordbrukskonsulent Lön för en Jordbruksrådgivare Lön för en Jägare Lön för en Jägmästare Lön för en Klinisk genetiker Lön för en Klinisk prövningsledare Lön för en Kommunbiolog Lön för en Konsulent, lantbruksnämnd Lön för en Landskapsingenjör, rådgivning Lön för en Lantbruksekonom Lön för en Lantbruksinspektor, blandad drift Lön för en Lantbruksinspektor, husdjursuppfödning Lön för en Lantbrukskonsulent Lön för en Lantbruksrådgivare Lön för en Lantmästare Lön för en Läkemedelsforskare Lön för en Läkemedelsinspektör Lön för en Länsjaktvårdare Lön för en Länsjaktvårdskonsulent Lön för en Marinbiolog Lön för en Maskinkonsulent, inom lantbruk Lön för en Mikrobiolog Lön för en Molekylärbiolog Lön för en Mykolog Lön för en Naturbevakare Lön för en Nutritionist Lön för en Näringsforskare Lön för en Näringsfysiolog Lön för en Oenolog Lön för en Ornitolog Lön för en Parkförvaltare Lön för en Prövningsledare, klinisk Lön för en Renskötselkonsulent Lön för en Rovdjursinventerare Lön för en Sjukhusgenetiker Lön för en Skogsbiolog Lön för en Skogsbruksforskare Lön för en Skogsbruksrådgivare Lön för en Skogsfaktor, förvaltning Lön för en Skogsinspektor Lön för en Skogsinspektör Lön för en Skogsinventerare Lön för en Skogskonsulent Lön för en Skogsmästare, rådgivning Lön för en Skogsplanläggare Lön för en Skogstekniker Lön för en Skogsvetare Lön för en Skogsvårdsassistent Lön för en Skogsvårdskonsulent Lön för en Skogvaktare, förvaltning Lön för en Spannmålskonsulent Lön för en Talassolog Lön för en Toxikolog Lön för en Trädgårdsforskare Lön för en Trädgårdsingenjör Lön för en Trädgårdskonsulent Lön för en Trädgårdsrådgivare Lön för en Trädgårdstekniker Lön för en Viltforskare Lön för en Viltkonsulent Lön för en Viltvårdare Lön för en Virkesinköpare Lön för en Virolog, forskare Lön för en Växtförädlare Lön för en Växtinspektör Lön för en Växtodlingskonsulent Lön för en Växtodlingsrådgivare Lön för en Växtskyddsspecialist Lön för en Yrkesjägare Lön för en Zoolog Lön för en Ärftlighetsforskare Lön för en Önolog
Göteborg
Associate Regulatory Affairs Director - R&I
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Astrazeneca AB i Göteborg
Göteborg
Scientist at AstraZeneca in Gothenburg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Tng Group AB i Göteborg
Göteborg
QA Manager, Audit - R&D QA Gothenberg, Barcelona, Mississauga
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Astrazeneca AB i Göteborg
Gotland
Biomedicinsk analytiker hjärt-EKO
Ledigt jobb som biomedicinare på Ofelia Vård AB i Gotland
Malmö
Postdoktor i fysikalisk kemi: kolhydratinteraktioner i fasta formuleringar
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Malmö Universitet i Malmö
Malmö
Postdoktorer i naturvetenskap med fokus på biofysikaliska aspekter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Malmö Universitet i Malmö
Malmö
Expert inom diabetes och celiaki
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Lunds Universitet i Malmö
Stockholm
Medicinsk teknisk support till ett Life Science bolag i Stockholm!
Ledigt jobb som biomedicinare på Wrknest AB i Stockholm
Uppsala
LIMS Key User
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som läkemedelsinspektör på Recipharm AB i Uppsala
Göteborg
Postdoktor i Perinatal neurovetenskap
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Göteborgs Universitet i Göteborg
Göteborg
Post-Doc, Computational Pharmaceutics, Product Design & dev.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Astrazeneca AB i Göteborg
Solna
QA Läkemedel
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som läkemedelsinspektör på AFRY AB i Solna
Göteborg
Senior Digital Strategy Director, Digital Health R&D
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Astrazeneca AB i Göteborg
Uppsala
Regulatory Affairs & Compliance Manager Nordics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Q-Med AB i Uppsala
Solna
Postdoktor i i registerbaserad epidemiologi
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Karolinska Inst i Solna
Göteborg
Forskare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Göteborgs Universitet i Göteborg
Göteborg
Biopharmaceutical Scientist / Post-doc in Inhaled Drug Delivery
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Astrazeneca AB i Göteborg
Uppsala
Forskare inom interventioner för barn och ungas psykiska hälsa
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Uppsala Universitet i Uppsala
Solna
1-2 postdoktorer inom molekylär bröstcancerepidemiologi
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Karolinska Inst i Solna
Göteborg
Research Scientist at AstraZeneca in Gothenburg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Tng Group AB i Göteborg
Göteborg
Research Scientist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på QRIOS Minds AB i Göteborg
Stockholm
Pharma
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Bustos Konsulttjänster AB i Stockholm
Produktgranskare för implantat inom medicinteknik till RISE MNB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på RISE Research Institutes of Sweden AB i
Produktgranskare mjukvara inom medicinteknik, RISE Medical Notified Body AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på RISE Research Institutes of Sweden AB i
Göteborg
Associate Principal Scientist - Formulation Engineer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Astrazeneca AB i Göteborg
Stockholm
Farmaceut till Farsta centrum
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Apotek Hjärtat AB i Stockholm
Lund
Biomedicinare lab till Sektion Molekylär Diagnostik i Lund
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på REGION SKÅNE i Lund
Lund
Medical Advisor - Camurus
Ledigt jobb som forskare, farmakologi på TOBLOR Consulting AB i Lund
Göteborg
Forskningsrådgivare, Core Facilities
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som forskare, farmakologi på Göteborgs Universitet i Göteborg
Linköping
Forskningsingenjör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biomedicinare på Linköpings Universitet i Linköping