Lön instruktör, lantbruksnämnd 2023

- Lönestatistik för en instruktör, lantbruksnämndVad tjänar en instruktör, lantbruksnämnd i månaden? Medellönen för 2023 är:

39 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 37200 kronor i yrket medan männen har en lön på 41200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 39500 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som instruktör, lantbruksnämnd.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en instruktör, lantbruksnämnd i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 39300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en instruktör, lantbruksnämnd

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 235 kronor.

Dagslön för en instruktör, lantbruksnämnd

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1871 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en instruktör, lantbruksnämnd kvar i lön efter skatt? En instruktör, lantbruksnämnd får ut 26 655 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 39 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 744 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 592 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 25 kronor
Lönen efter skatt 26 655 kronor


Sök lediga jobb som instruktör, lantbruksnämnd

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 20 jobbannonser för lediga tjänster som instruktör, lantbruksnämnd eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Göteborg på GÖTEBORGS KOMMUN. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Lomma
Postdoc - Plant breeding towards nutritional quality in cereals

Ledigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Lomma

Läs om jobbet
Lomma
Postdoktor - Växtförädling för ökad näringskvalitet i spannmål

Ledigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Lomma

Läs om jobbet
Göteborg
Trädspecialist med fokus på träd i urban miljö

Ledigt jobb som hortonom på GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg

Läs om jobbet

Vad gör en instruktör, lantbruksnämnd?

Vi har inga detaljer kring vad en instruktör, lantbruksnämnd jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utvecklar teorier och metoder, samt bedriver försök och ger råd inom agronomi och trädgårdsvetenskap. Analyserar och värderar data. Utvecklar och utformar praktiska tillämpningar inom jordbruk, livsmedelskedjan och trädgårdsodling.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en instruktör, lantbruksnämnd i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för instruktör, lantbruksnämnd skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 38900 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 39500 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som instruktör, lantbruksnämnd? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 37200 kronor som instruktör, lantbruksnämnd medan männens lön är 41200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som instruktör, lantbruksnämnd.

Lönestatistik för instruktör, lantbruksnämnd i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige37 300 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige36 200 kronor
Småland med öarna36 900 kronor
Sydsverige39 600 kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som instruktör, lantbruksnämnd i Sverige?

Det är totalt 1000 personer som idag är anställda som instruktör, lantbruksnämnd enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige1 000
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län290
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en instruktör, lantbruksnämnd i lön i månaden?

Medellönen för en instruktör, lantbruksnämnd är 39300 kronor.

Hur många jobbar som instruktör, lantbruksnämnd i Sverige?

Det finns 1000 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en instruktör, lantbruksnämnd?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 37200 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 41200 kronor.

Hur mycket betalar en instruktör, lantbruksnämnd i skatt?

En instruktör, lantbruksnämnd betalar i snitt 11361 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln instruktör, lantbruksnämnd in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som instruktör, lantbruksnämnd eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till instruktör, lantbruksnämnd

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Agronom Lön för en Avverkningsledare Lön för en Avverkningsplanerare Lön för en Bakteriolog, forskare Lön för en Biofysiker Lön för en Bioinformatiker Lön för en Biolog, cell och molekylär Lön för en Biolog, växt- och djur Lön för en Biomedicinare Lön för en Bisjukdomskonsulent Lön för en Botaniker Lön för en Chefsmikrobiolog Lön för en Civilingenjör, biofysik Lön för en Civilingenjör, bioteknik industri Lön för en Civilingenjör, bioteknik jordbruk Lön för en Civilingenjör, bioteknik läkemedelsutveckling Lön för en Dietetiker Lön för en Distriktsjägmästare Lön för en Domänintendent Lön för en Ekonomikonsulent, lantbruk Lön för en Ekotoxikolog Lön för en Embryolog Lön för en Enolog Lön för en Entomolog Lön för en Etolog Lön för en EU-kontrollant, lantbruksstöd Lön för en Farmakolog, forskare Lön för en Fiskeribiolog Lön för en Fiskeriingenjör Lön för en Fiskeriintendent Lön för en Fiskerikonsulent Lön för en Fiskevårdskonsulent Lön för en Fjäderfäkonsulent Lön för en Forskare, agronomi Lön för en Forskare, bakteriologi Lön för en Forskare, beräkningsbiologi Lön för en Forskare, bioteknik Lön för en Forskare, cell och molekylärbiologi Lön för en Forskare, farmakologi Lön för en Forskare, läkemedel Lön för en Forskare, medicin Lön för en Forskare, mikrobiologi Lön för en Forskare, trädgårdsvetenskap Lön för en Forskare, växt och djurbiologi Lön för en Forskare, zoologi Lön för en Fruktodlingskonsulent Lön för en Fysiolog, forskare Lön för en Fågelinventerare Lön för en Genetiker, forskare Lön för en Genetiker, klinisk Lön för en Hortonom Lön för en Husdjurskonsulent Lön för en Hydrobiolog Lön för en Immunolog, forskare Lön för en Insektsforskare Lön för en Inspektor, blandad drift Lön för en Inspektor, husdjursuppfödning Lön för en Inspektor, skogsbruk Lön för en Instruktör, lantbruksnämnd Lön för en Inventerare, rovdjur Lön för en Jaktkonsulent Lön för en Jaktvårdare Lön för en Jaktvårdskonsulent Lön för en Jaktvårdsrådgivare Lön för en Jordbruksforskare Lön för en Jordbruksinstruktör Lön för en Jordbrukskonsulent Lön för en Jordbruksrådgivare Lön för en Jägare Lön för en Jägmästare Lön för en Klinisk genetiker Lön för en Klinisk prövningsledare Lön för en Kommunbiolog Lön för en Konsulent, lantbruksnämnd Lön för en Landskapsingenjör, rådgivning Lön för en Lantbruksekonom Lön för en Lantbruksinspektor, blandad drift Lön för en Lantbruksinspektor, husdjursuppfödning Lön för en Lantbrukskonsulent Lön för en Lantbruksrådgivare Lön för en Lantmästare Lön för en Läkemedelsforskare Lön för en Läkemedelsinspektör Lön för en Länsjaktvårdare Lön för en Länsjaktvårdskonsulent Lön för en Marinbiolog Lön för en Maskinkonsulent, inom lantbruk Lön för en Mikrobiolog Lön för en Molekylärbiolog Lön för en Mykolog Lön för en Naturbevakare Lön för en Nutritionist Lön för en Näringsforskare Lön för en Näringsfysiolog Lön för en Oenolog Lön för en Ornitolog Lön för en Parkförvaltare Lön för en Prövningsledare, klinisk Lön för en Renskötselkonsulent Lön för en Rovdjursinventerare Lön för en Sjukhusgenetiker Lön för en Skogsbiolog Lön för en Skogsbruksforskare Lön för en Skogsbruksrådgivare Lön för en Skogsfaktor, förvaltning Lön för en Skogsinspektor Lön för en Skogsinspektör Lön för en Skogsinventerare Lön för en Skogskonsulent Lön för en Skogsmästare, rådgivning Lön för en Skogsplanläggare Lön för en Skogstekniker Lön för en Skogsvetare Lön för en Skogsvårdsassistent Lön för en Skogsvårdskonsulent Lön för en Skogvaktare, förvaltning Lön för en Spannmålskonsulent Lön för en Talassolog Lön för en Toxikolog Lön för en Trädgårdsforskare Lön för en Trädgårdsingenjör Lön för en Trädgårdskonsulent Lön för en Trädgårdsrådgivare Lön för en Trädgårdstekniker Lön för en Viltforskare Lön för en Viltkonsulent Lön för en Viltvårdare Lön för en Virkesinköpare Lön för en Virolog, forskare Lön för en Växtförädlare Lön för en Växtinspektör Lön för en Växtodlingskonsulent Lön för en Växtodlingsrådgivare Lön för en Växtskyddsspecialist Lön för en Yrkesjägare Lön för en Zoolog Lön för en Ärftlighetsforskare Lön för en Önolog
Göteborg
Bevakande projektledare/mottagarkoordinator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som landskapsingenjör på GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg
Lomma
Postdoc - Plant breeding towards nutritional quality in cereals
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Lomma
Lomma
Postdoktor - Växtförädling för ökad näringskvalitet i spannmål
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Lomma
Göteborg
Trädspecialist med fokus på träd i urban miljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hortonom på GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg
Nyköping
Säsongspersonal till markklasser/ajourhållning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Länsstyrelsen i Södermanlands län i Nyköping
Nyköping
Handläggare av jordbrukarstöd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Länsstyrelsen i Södermanlands län i Nyköping
Göteborg
Planeringsledare förvaltning och utveckling med fokus på Slottsskogen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som parkförvaltare på GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg
Uppsala
Forskningsassistent till projekt om sjukdomar i jordbruksgrödor
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Landskrona
Rådgivare till utsädesenheten
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksrådgivare/jordbrukskonsulent på Statens Jordbruksverk i Landskrona
Uppsala
Expert inom företagsekonomi för en hållbar animalieproduktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lantbruksekonom på RISE Research Institutes of Sweden AB i Uppsala
Eiendomsmåler
Ledigt jobb som lantmästare på Kvænangen kommune i
Vänersborg
Fältprovtagare till Toppfrys
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som växtodlingsrådgivare/växtodlingskonsulent på Toppfrys AB i Vänersborg
Uppsala
Postdoctoral researcher in Rural Development in the Global South
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Uppsala
Postdoktor i Landsbygdsutveckling med inriktning mot det globala syd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Gotland
Handläggare EU-stöd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lantbruksrådgivare/lantbrukskonsulent på Länsstyrelsen i Gotlands län i Gotland
Nyköping
Rådgivare, Precisionsodling
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Green Deer AB i Nyköping
Ronneby
Växtodlingsrådgivare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som växtodlingsrådgivare/växtodlingskonsulent på Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge i Ronneby
Uppsala
Postdoc in biogeochemistry of forest soils
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Uppsala
Projektledare med intresse för hållbart naturbruk
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som landsbygdsutvecklare på Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling i Uppsala
Stockholm
Bli Säljande Rådgivare och få Swedsec-Licens + Anställning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinrådgivare/maskinkonsulent på Professionals Nord Rekrytering AB i Stockholm