Lön parkförvaltare 2024

- Lönestatistik för en parkförvaltareVad tjänar en parkförvaltare i månaden? Medellönen för 2024 är:

39 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 37200 kronor i yrket medan männen har en lön på 41200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 39500 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som parkförvaltare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en parkförvaltare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 39300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en parkförvaltare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 235 kronor.

Dagslön för en parkförvaltare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1871 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en parkförvaltare kvar i lön efter skatt? En parkförvaltare får ut 26 655 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 39 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 744 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 592 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 25 kronor
Lönen efter skatt 26 655 kronor


Sök lediga jobb som parkförvaltare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 25 jobbannonser för lediga tjänster som parkförvaltare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Malmö på Lantmännen ek för. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Linköping
Study Director /undersökningsledare

Ledigt jobb som växtskyddsspecialist på Jobbet.se Sverige AB i Linköping

Läs om jobbet
Simrishamn
Study Director /undersökningsledare

Ledigt jobb som växtskyddsspecialist på Jobbet.se Sverige AB i Simrishamn

Läs om jobbet
Lomma
Study Director /undersökningsledare

Ledigt jobb som växtskyddsspecialist på Jobbet.se Sverige AB i Lomma

Läs om jobbet

Vad gör en parkförvaltare?

Vi har inga detaljer kring vad en parkförvaltare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utvecklar teorier och metoder, samt bedriver försök och ger råd inom agronomi och trädgårdsvetenskap. Analyserar och värderar data. Utvecklar och utformar praktiska tillämpningar inom jordbruk, livsmedelskedjan och trädgårdsodling.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en parkförvaltare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för parkförvaltare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 38900 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 39500 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som parkförvaltare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 37200 kronor som parkförvaltare medan männens lön är 41200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som parkförvaltare.

Lönestatistik för parkförvaltare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige37 300 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige36 200 kronor
Småland med öarna36 900 kronor
Sydsverige39 600 kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som parkförvaltare i Sverige?

Det är totalt 1000 personer som idag är anställda som parkförvaltare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige1 000
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län290
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en parkförvaltare i lön i månaden?

Medellönen för en parkförvaltare är 39300 kronor.

Hur många jobbar som parkförvaltare i Sverige?

Det finns 1000 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en parkförvaltare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 37200 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 41200 kronor.

Hur mycket betalar en parkförvaltare i skatt?

En parkförvaltare betalar i snitt 11361 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln parkförvaltare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som parkförvaltare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till parkförvaltare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Agronom Lön för en Avverkningsledare Lön för en Avverkningsplanerare Lön för en Bakteriolog, forskare Lön för en Biofysiker Lön för en Bioinformatiker Lön för en Biolog, cell och molekylär Lön för en Biolog, växt- och djur Lön för en Biomedicinare Lön för en Bisjukdomskonsulent Lön för en Botaniker Lön för en Chefsmikrobiolog Lön för en Civilingenjör, biofysik Lön för en Civilingenjör, bioteknik industri Lön för en Civilingenjör, bioteknik jordbruk Lön för en Civilingenjör, bioteknik läkemedelsutveckling Lön för en Dietetiker Lön för en Distriktsjägmästare Lön för en Domänintendent Lön för en Ekonomikonsulent, lantbruk Lön för en Ekotoxikolog Lön för en Embryolog Lön för en Enolog Lön för en Entomolog Lön för en Etolog Lön för en EU-kontrollant, lantbruksstöd Lön för en Farmakolog, forskare Lön för en Fiskeribiolog Lön för en Fiskeriingenjör Lön för en Fiskeriintendent Lön för en Fiskerikonsulent Lön för en Fiskevårdskonsulent Lön för en Fjäderfäkonsulent Lön för en Forskare, agronomi Lön för en Forskare, bakteriologi Lön för en Forskare, beräkningsbiologi Lön för en Forskare, bioteknik Lön för en Forskare, cell och molekylärbiologi Lön för en Forskare, farmakologi Lön för en Forskare, läkemedel Lön för en Forskare, medicin Lön för en Forskare, mikrobiologi Lön för en Forskare, trädgårdsvetenskap Lön för en Forskare, växt och djurbiologi Lön för en Forskare, zoologi Lön för en Fruktodlingskonsulent Lön för en Fysiolog, forskare Lön för en Fågelinventerare Lön för en Genetiker, forskare Lön för en Genetiker, klinisk Lön för en Hortonom Lön för en Husdjurskonsulent Lön för en Hydrobiolog Lön för en Immunolog, forskare Lön för en Insektsforskare Lön för en Inspektor, blandad drift Lön för en Inspektor, husdjursuppfödning Lön för en Inspektor, skogsbruk Lön för en Instruktör, lantbruksnämnd Lön för en Inventerare, rovdjur Lön för en Jaktkonsulent Lön för en Jaktvårdare Lön för en Jaktvårdskonsulent Lön för en Jaktvårdsrådgivare Lön för en Jordbruksforskare Lön för en Jordbruksinstruktör Lön för en Jordbrukskonsulent Lön för en Jordbruksrådgivare Lön för en Jägare Lön för en Jägmästare Lön för en Klinisk genetiker Lön för en Klinisk prövningsledare Lön för en Kommunbiolog Lön för en Konsulent, lantbruksnämnd Lön för en Landskapsingenjör, rådgivning Lön för en Lantbruksekonom Lön för en Lantbruksinspektor, blandad drift Lön för en Lantbruksinspektor, husdjursuppfödning Lön för en Lantbrukskonsulent Lön för en Lantbruksrådgivare Lön för en Lantmästare Lön för en Läkemedelsforskare Lön för en Läkemedelsinspektör Lön för en Länsjaktvårdare Lön för en Länsjaktvårdskonsulent Lön för en Marinbiolog Lön för en Maskinkonsulent, inom lantbruk Lön för en Mikrobiolog Lön för en Molekylärbiolog Lön för en Mykolog Lön för en Naturbevakare Lön för en Nutritionist Lön för en Näringsforskare Lön för en Näringsfysiolog Lön för en Oenolog Lön för en Ornitolog Lön för en Parkförvaltare Lön för en Prövningsledare, klinisk Lön för en Renskötselkonsulent Lön för en Rovdjursinventerare Lön för en Sjukhusgenetiker Lön för en Skogsbiolog Lön för en Skogsbruksforskare Lön för en Skogsbruksrådgivare Lön för en Skogsfaktor, förvaltning Lön för en Skogsinspektor Lön för en Skogsinspektör Lön för en Skogsinventerare Lön för en Skogskonsulent Lön för en Skogsmästare, rådgivning Lön för en Skogsplanläggare Lön för en Skogstekniker Lön för en Skogsvetare Lön för en Skogsvårdsassistent Lön för en Skogsvårdskonsulent Lön för en Skogvaktare, förvaltning Lön för en Spannmålskonsulent Lön för en Talassolog Lön för en Toxikolog Lön för en Trädgårdsforskare Lön för en Trädgårdsingenjör Lön för en Trädgårdskonsulent Lön för en Trädgårdsrådgivare Lön för en Trädgårdstekniker Lön för en Viltforskare Lön för en Viltkonsulent Lön för en Viltvårdare Lön för en Virkesinköpare Lön för en Virolog, forskare Lön för en Växtförädlare Lön för en Växtinspektör Lön för en Växtodlingskonsulent Lön för en Växtodlingsrådgivare Lön för en Växtskyddsspecialist Lön för en Yrkesjägare Lön för en Zoolog Lön för en Ärftlighetsforskare Lön för en Önolog
Malmö
Verksamhetsekonom
Ledigt jobb som lantbruksekonom på Lantmännen ek för i Malmö
Linköping
Study Director /undersökningsledare
Ledigt jobb som växtskyddsspecialist på Jobbet.se Sverige AB i Linköping
Simrishamn
Study Director /undersökningsledare
Ledigt jobb som växtskyddsspecialist på Jobbet.se Sverige AB i Simrishamn
Lomma
Study Director /undersökningsledare
Ledigt jobb som växtskyddsspecialist på Jobbet.se Sverige AB i Lomma
Stockholm
Fältkontrollant/handläggare för jordbrukarstöd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lantbruksinspektor på Länsstyrelsen i Stockholms län i Stockholm
Linköping
Bli växtodlingsrådgivare i Östergötland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som växtodlingsrådgivare/växtodlingskonsulent på Hushållningssällskapet i Östergötlands län i Linköping
Linköping
Företags- och ekonomirådgivare till Östergötlanad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lantbruksekonom på Hushållningssällskapet i Östergötlands län i Linköping
Linköping
Vi söker miljörådgivare - lantbruk
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksrådgivare/jordbrukskonsulent på Hushållningssällskapet i Östergötlands län i Linköping
Landskrona
Växtodlingsrådgivare till växtskyddscentralerna i Sydsverige
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Statens Jordbruksverk i Landskrona
Uppsala
Forskare – organiska gödselmedel
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Uppsala
Researcher in organic fertilizers assessment
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Härnösand
Rådgivare och sakkunnig inom landsbygd och lantbruk
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Länsstyrelsen i Västernorrlands län i Härnösand
Jönköping
Näringsutvecklare med fokus på en robust primärproduktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som landsbygdsutvecklare på Statens Jordbruksverk i Jönköping
Umeå
Forskare i grovfoderagronomi och biodiversitet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som agronom på Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå
Uppsala
Licentiattjänst i företagsekonomi
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Uppsala
Licentiate position in Business Studies
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Uppsala
Postdoktor i digitalisering inom jordbruksteknik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som jordbruksforskare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala
Vänersborg
Fisketillsynsman, visstid
Ledigt jobb som fiskerikonsulent på Länsstyrelsen i Västra Götalands län i Vänersborg
Mariestad
Fisketillsynsman, visstid
Ledigt jobb som fiskerikonsulent på Länsstyrelsen i Västra Götalands län i Mariestad
Lomma
Försökstekniker
Ledigt jobb som växtodlingsrådgivare/växtodlingskonsulent på Jobbet.se Sverige AB i Lomma
Haninge
Parkförvaltare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som parkförvaltare på Haninge kommun i Haninge
Haninge
Berga söker lärare till maskinkurser inom vår lantbruksutb
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lantmästare på Dille Gård AB i Haninge
Vara
Växtodlingssäljare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som växtodlingsrådgivare/växtodlingskonsulent på Varaslättens Lagerhus Ek.För i Vara
Lomma
Två Projektledare med agrar inriktning till Hushållningssällskapet
Ledigt jobb som jordbruksforskare på All About People AB i Lomma
Uppsala
Landskapsingenjör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som landskapsingenjör på Jobway AB i Uppsala