Lön uthyrare, varor o. produkter 2024

- Lönestatistik för en uthyrare, varor o. produkterVad tjänar en uthyrare, varor o. produkter i månaden? Medellönen för 2024 är:

32 100 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 29300 kronor i yrket medan männen har en lön på 32900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 32100 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som uthyrare, varor o. produkter.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en uthyrare, varor o. produkter i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 32100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en uthyrare, varor o. produkter

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 192 kronor.

Dagslön för en uthyrare, varor o. produkter

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1529 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en uthyrare, varor o. produkter kvar i lön efter skatt? En uthyrare, varor o. produkter får ut 21 607 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 32 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 467 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 723 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 607 kronor


Sök lediga jobb som uthyrare, varor o. produkter

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 16 jobbannonser för lediga tjänster som uthyrare, varor o. produkter eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Luleå på Recamp Nordic AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
Leasing Manager

Ledigt jobb som uthyrare på Newsec Property Asset Management Sweden AB i Stockholm

Läs om jobbet
Umeå
Uthyrare till Sveafastigheter i Umeå

Ledigt jobb som uthyrare på OnePartnerGroup Umeå AB i Umeå

Läs om jobbet
Karlstad
Car Rental Agent till Sixt i Karlstad - Biluthyrning

Ledigt jobb som biluthyrare på Bil O Motor Wåxnäs AB i Karlstad

Läs om jobbet

Vad gör en uthyrare, varor o. produkter?

Vi har inga detaljer kring vad en uthyrare, varor o. produkter jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Hyr ut fordon, maskiner och andra varor och produkter.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en uthyrare, varor o. produkter i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för uthyrare, varor o. produkter skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 32100 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som uthyrare, varor o. produkter? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 29300 kronor som uthyrare, varor o. produkter medan männens lön är 32900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som uthyrare, varor o. produkter.

Lönestatistik för uthyrare, varor o. produkter i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige30 100 kronor
Stockholm29 800 kronor
Östra Mellansverige30 200 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige30 100 kronor
Västsverige31 100 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som uthyrare, varor o. produkter i Sverige?

Det är totalt 1900 personer som idag är anställda som uthyrare, varor o. produkter enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige1 900
Stockholm och Stockholms län660
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län280
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en uthyrare, varor o. produkter i lön i månaden?

Medellönen för en uthyrare, varor o. produkter är 32100 kronor.

Hur många jobbar som uthyrare, varor o. produkter i Sverige?

Det finns 1900 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en uthyrare, varor o. produkter?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 29300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 32900 kronor.

Hur mycket betalar en uthyrare, varor o. produkter i skatt?

En uthyrare, varor o. produkter betalar i snitt 9210 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln uthyrare, varor o. produkter in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som uthyrare, varor o. produkter eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till uthyrare, varor o. produkter

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Affärsbiträde, dagligvaror Lön för en Affärsbiträde, fackhandel Lön för en Affärsbiträde, videobutik Lön för en Affärsföreståndare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Affärsidkare Lön för en Affärsinnehavare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Antikvariatsbiträde Lön för en Antikvitetshandlare Lön för en Apoteksassistent Lön för en Apoteksbiträde Lön för en Apotekstekniker Lön för en Arbetsledare, butik (dagligvaror) Lön för en Arbetsledare, butik (fackhandel) Lön för en Avdelningschef, försäljning dagligvaror Lön för en Avdelningschef, försäljning fackhandel Lön för en Avdelningschef, partihandel Lön för en Avdelningschef, varuhus, försäljningsavdelning Lön för en Bensinmacksbiträde Lön för en Bensinmacksföreståndare Lön för en Bensinstationsarbetare Lön för en Bensinstationsbiträde Lön för en Bensinstationsföreståndare Lön för en Bilförsäljare Lön för en Biluthyrare Lön för en Blomsterbindare Lön för en Blomsterdekoratör Lön för en Blomsterhandlare Lön för en Bokhandelsbiträde Lön för en Bokhandelsmedhjälpare Lön för en Bokhandlare Lön för en Butiksbiträde, dagligvaror Lön för en Butiksbiträde, fackhandel Lön för en Butikschef (dagligvaror), säljande Lön för en Butikschef (fackhandel), säljande Lön för en Butiksföreståndare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksföreståndare (fackhandel), säljande Lön för en Butiksinnehavare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksinnehavare (fackhandel), säljande Lön för en Butikssäljare, blommor m.m Lön för en Butikssäljare, böcker Lön för en Butikssäljare, dagligvaror Lön för en Butikssäljare, el, tele, elektronik Lön för en Butikssäljare, fackhandel Lön för en Butikssäljare, fotoartiklar Lön för en Butikssäljare, färghandel Lön för en Butikssäljare, kosmetika Lön för en Butikssäljare, livsmedelsaffär Lön för en Butikssäljare, musikaffär Lön för en Butikssäljare, pappersvaror Lön för en Butikssäljare, sport, leksaker Lön för en Butikssäljare, Systembolaget Lön för en Butikssäljare, textil, sko, läder Lön för en Butikssäljare, tobaksvaror m.m. Lön för en Butikssäljare, ur, optik, guldvaror Lön för en Butikssäljare, zoologisk affär Lön för en Båtförsäljare Lön för en Båtuthyrare Lön för en Caféföreståndare Lön för en Charkarbetare, försäljning livsmedel Lön för en Charkuteribiträde, försäljning livsmedel Lön för en Charkuterist, försäljning livsmedel Lön för en Cykeluthyrare Lön för en Delikatessbiträde Lön för en Detaljhandlare (fackhandel och dagligvaror) Lön för en Expedit, dagligvaror Lön för en Expedit, fackhandel Lön för en Expedit, varuhus Lön för en Filmuthyrare Lön för en Fiskförsäljare Lön för en Fiskmästare, fiskhandlare Lön för en Florist Lön för en Floristbiträde Lön för en Fordonsuthyrare Lön för en Fotobiträde, butik Lön för en Fotoförsäljare Lön för en Fotosäljare Lön för en Frimärkshandlare Lön för en Fruktansvarig Lön för en Färghandelsbiträde Lön för en Färskvaruchef Lön för en Föreståndare, bensinstation Lön för en Försäljare, bil Lön för en Försäljare, butiksbiträde, byggnadsvaror m.m. Lön för en Försäljare, båt Lön för en Försäljare, fackhandel Lön för en Försäljare, Hemglass Lön för en Försäljare, kläder Lön för en Försäljare, maskiner, byggnadsvaror Lön för en Försäljare, möbler, husgeråd Lön för en Försäljare, ospec detaljhandel Lön för en Försäljare, pressbyrå Lön för en Försäljare, proffsmarknad Lön för en Försäljare, yrkesbutik Lön för en Husvagnsförsäljare Lön för en Hyresförmedlare Lön för en Juvelerarbiträde Lön för en Järnhandelsbiträde Lön för en Järnhandlare Lön för en Kaféföreståndare Lön för en Kaféägare Lön för en Kanotuthyrare Lön för en Kassaledare Lön för en Kioskinnehavare Lön för en Kioskägare Lön för en Klädförsäljare Lön för en Kläduthyrare Lön för en Köpman Lön för en Lastbilssäljare Lön för en Leasingadministratör Lön för en Leasingchef Lön för en Livsmedelsbiträde Lön för en Mackbiträde Lön för en Maskinuthyrare Lön för en Mynthandlare Lön för en Möbelförsäljare Lön för en Möbelhandlare Lön för en Optikerassistent Lön för en Optikerbiträde Lön för en Optometriassistent Lön för en Optometritekniker Lön för en Representant, uthyrning Lön för en Reservdelsförsäljare, butik Lön för en Servicebiträde, bensinstation Lön för en Serviceman, bensinstation Lön för en Shop Controller Lön för en Skiduthyrare Lön för en Skoförsäljare Lön för en Solarieföreståndare Lön för en Solarievärd Lön för en Stormarknadsbiträde Lön för en Stuguthyrare Lön för en Säljare, bil, båt, husvagn Lön för en Uthyrare, varor o. produkter Lön för en Videouthyrare
Luleå
Rental sales Agent till Enterprise Luleå Airport
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Recamp Nordic AB i Luleå
Stockholm
Leasing Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Newsec Property Asset Management Sweden AB i Stockholm
Umeå
Uthyrare till Sveafastigheter i Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på OnePartnerGroup Umeå AB i Umeå
Karlstad
Car Rental Agent till Sixt i Karlstad - Biluthyrning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Bil O Motor Wåxnäs AB i Karlstad
Varberg
Uthyrare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Varbergs Bostads AB i Varberg
Stockholm
Kommersiell uthyrare
Ledigt jobb som uthyrare på Heimstaden AB i Stockholm
Torsby
Arbetsledare skiduthyrning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Branäs Fritidscenter AB i Torsby
Torsby
Skiduthyrare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Branäs Fritidscenter AB i Torsby
Sandviken
Arbetsledare skiduthyrning & logistik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Kungsbergets Fritidsanläggningar AB i Sandviken
Sandviken
Skiduthyrare | Extrajobb
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Kungsbergets Fritidsanläggningar AB i Sandviken
Västervik
Uthyrare med känsla för service till vår Bobutik.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Västerviks Bostads AB i Västervik
Linköping
Mannersons söker en erfaren kommersiell uthyrare
Ledigt jobb som uthyrare på Mannersons Fastighets AB i Linköping
Köping
Uthyrare sökes till Köpings Bostads AB
Ledigt jobb som uthyrare på Köpings Bostads AB i Köping
Båstad
Orderplockare och diskare för eventuthyrning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Fest & Is service Sverige AB i Båstad
Kiruna
Servicemedarbetare till Norrlands Bil och Europcar Kiruna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Norrlands Bil Sverige AB i Kiruna
Stenungsund
Hyrbilsansvarig på Stendahls Bil
Ledigt jobb som biluthyrare på Stendahls Bil AB i Stenungsund