Lön kanotuthyrare 2023

- Lönestatistik för en kanotuthyrareVad tjänar en kanotuthyrare i månaden? Medellönen för 2023 är:

32 100 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 29300 kronor i yrket medan männen har en lön på 32900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 32100 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som kanotuthyrare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en kanotuthyrare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 32100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en kanotuthyrare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 192 kronor.

Dagslön för en kanotuthyrare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1529 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en kanotuthyrare kvar i lön efter skatt? En kanotuthyrare får ut 21 607 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 32 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 467 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 723 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 607 kronor


Sök lediga jobb som kanotuthyrare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 22 jobbannonser för lediga tjänster som kanotuthyrare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Göteborg på Next Step Group Utveckling AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Umeå
Sommarjobb hos vår kund inom uthyrning av utrustning och maskiner

Ledigt jobb som uthyrare på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Umeå

Läs om jobbet
Karlskoga
Uthyrare till Karlskogahem

Ledigt jobb som uthyrare på Karlskogahem AB i Karlskoga

Läs om jobbet
Umeå
Biluthyrare Mabi Umeå

Ledigt jobb som biluthyrare på Willman & Pelle AB i Umeå

Läs om jobbet

Vad gör en kanotuthyrare?

Vi har inga detaljer kring vad en kanotuthyrare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Hyr ut fordon, maskiner och andra varor och produkter.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en kanotuthyrare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för kanotuthyrare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 32100 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som kanotuthyrare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 29300 kronor som kanotuthyrare medan männens lön är 32900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som kanotuthyrare.

Lönestatistik för kanotuthyrare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige30 100 kronor
Stockholm29 800 kronor
Östra Mellansverige30 200 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige30 100 kronor
Västsverige31 100 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som kanotuthyrare i Sverige?

Det är totalt 1900 personer som idag är anställda som kanotuthyrare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige1 900
Stockholm och Stockholms län660
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län280
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en kanotuthyrare i lön i månaden?

Medellönen för en kanotuthyrare är 32100 kronor.

Hur många jobbar som kanotuthyrare i Sverige?

Det finns 1900 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en kanotuthyrare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 29300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 32900 kronor.

Hur mycket betalar en kanotuthyrare i skatt?

En kanotuthyrare betalar i snitt 9210 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln kanotuthyrare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som kanotuthyrare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till kanotuthyrare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Affärsbiträde, dagligvaror Lön för en Affärsbiträde, fackhandel Lön för en Affärsbiträde, videobutik Lön för en Affärsföreståndare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Affärsidkare Lön för en Affärsinnehavare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Antikvariatsbiträde Lön för en Antikvitetshandlare Lön för en Apoteksassistent Lön för en Apoteksbiträde Lön för en Apotekstekniker Lön för en Arbetsledare, butik (dagligvaror) Lön för en Arbetsledare, butik (fackhandel) Lön för en Avdelningschef, försäljning dagligvaror Lön för en Avdelningschef, försäljning fackhandel Lön för en Avdelningschef, partihandel Lön för en Avdelningschef, varuhus, försäljningsavdelning Lön för en Bensinmacksbiträde Lön för en Bensinmacksföreståndare Lön för en Bensinstationsarbetare Lön för en Bensinstationsbiträde Lön för en Bensinstationsföreståndare Lön för en Bilförsäljare Lön för en Biluthyrare Lön för en Blomsterbindare Lön för en Blomsterdekoratör Lön för en Blomsterhandlare Lön för en Bokhandelsbiträde Lön för en Bokhandelsmedhjälpare Lön för en Bokhandlare Lön för en Butiksbiträde, dagligvaror Lön för en Butiksbiträde, fackhandel Lön för en Butikschef (dagligvaror), säljande Lön för en Butikschef (fackhandel), säljande Lön för en Butiksföreståndare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksföreståndare (fackhandel), säljande Lön för en Butiksinnehavare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksinnehavare (fackhandel), säljande Lön för en Butikssäljare, blommor m.m Lön för en Butikssäljare, böcker Lön för en Butikssäljare, dagligvaror Lön för en Butikssäljare, el, tele, elektronik Lön för en Butikssäljare, fackhandel Lön för en Butikssäljare, fotoartiklar Lön för en Butikssäljare, färghandel Lön för en Butikssäljare, kosmetika Lön för en Butikssäljare, livsmedelsaffär Lön för en Butikssäljare, musikaffär Lön för en Butikssäljare, pappersvaror Lön för en Butikssäljare, sport, leksaker Lön för en Butikssäljare, Systembolaget Lön för en Butikssäljare, textil, sko, läder Lön för en Butikssäljare, tobaksvaror m.m. Lön för en Butikssäljare, ur, optik, guldvaror Lön för en Butikssäljare, zoologisk affär Lön för en Båtförsäljare Lön för en Båtuthyrare Lön för en Caféföreståndare Lön för en Charkarbetare, försäljning livsmedel Lön för en Charkuteribiträde, försäljning livsmedel Lön för en Charkuterist, försäljning livsmedel Lön för en Cykeluthyrare Lön för en Delikatessbiträde Lön för en Detaljhandlare (fackhandel och dagligvaror) Lön för en Expedit, dagligvaror Lön för en Expedit, fackhandel Lön för en Expedit, varuhus Lön för en Filmuthyrare Lön för en Fiskförsäljare Lön för en Fiskmästare, fiskhandlare Lön för en Florist Lön för en Floristbiträde Lön för en Fordonsuthyrare Lön för en Fotobiträde, butik Lön för en Fotoförsäljare Lön för en Fotosäljare Lön för en Frimärkshandlare Lön för en Fruktansvarig Lön för en Färghandelsbiträde Lön för en Färskvaruchef Lön för en Föreståndare, bensinstation Lön för en Försäljare, bil Lön för en Försäljare, butiksbiträde, byggnadsvaror m.m. Lön för en Försäljare, båt Lön för en Försäljare, fackhandel Lön för en Försäljare, Hemglass Lön för en Försäljare, kläder Lön för en Försäljare, maskiner, byggnadsvaror Lön för en Försäljare, möbler, husgeråd Lön för en Försäljare, ospec detaljhandel Lön för en Försäljare, pressbyrå Lön för en Försäljare, proffsmarknad Lön för en Försäljare, yrkesbutik Lön för en Husvagnsförsäljare Lön för en Hyresförmedlare Lön för en Juvelerarbiträde Lön för en Järnhandelsbiträde Lön för en Järnhandlare Lön för en Kaféföreståndare Lön för en Kaféägare Lön för en Kanotuthyrare Lön för en Kassaledare Lön för en Kioskinnehavare Lön för en Kioskägare Lön för en Klädförsäljare Lön för en Kläduthyrare Lön för en Köpman Lön för en Lastbilssäljare Lön för en Leasingadministratör Lön för en Leasingchef Lön för en Livsmedelsbiträde Lön för en Mackbiträde Lön för en Maskinuthyrare Lön för en Mynthandlare Lön för en Möbelförsäljare Lön för en Möbelhandlare Lön för en Optikerassistent Lön för en Optikerbiträde Lön för en Optometriassistent Lön för en Optometritekniker Lön för en Representant, uthyrning Lön för en Reservdelsförsäljare, butik Lön för en Servicebiträde, bensinstation Lön för en Serviceman, bensinstation Lön för en Shop Controller Lön för en Skiduthyrare Lön för en Skoförsäljare Lön för en Solarieföreståndare Lön för en Solarievärd Lön för en Stormarknadsbiträde Lön för en Stuguthyrare Lön för en Säljare, bil, båt, husvagn Lön för en Uthyrare, varor o. produkter Lön för en Videouthyrare
Göteborg
Affärsdriven uthyrare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Next Step Group Utveckling AB i Göteborg
Umeå
Sommarjobb hos vår kund inom uthyrning av utrustning och maskiner
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Umeå
Karlskoga
Uthyrare till Karlskogahem
Ledigt jobb som uthyrare på Karlskogahem AB i Karlskoga
Umeå
Biluthyrare Mabi Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Willman & Pelle AB i Umeå
Göteborg
Uthyrningsansvarig
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Älvstranden Utveckling AB i Göteborg
Malung-Sälen
Kanotuthyrare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Onflow AB i Malung-Sälen
Stockholm
Lokalförmedlare/fastighetskonsult
Ledigt jobb som uthyrare på Lokal Direkt Skandinavien AB i Stockholm
Stockholm
Lease Manager och etableringsansvarig
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Fasticon Kompetens AB i Stockholm
Nyköping
Uthyrare till fastighetsbolag i Nyköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Isaksson Rekrytering & Bemanning AB i Nyköping
Ludvika
Lokalstrateg till LudvikaHem / Ludvika Kommunfastigheter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Experis AB i Ludvika
Göteborg
Försäljare - Din karriär börjar här!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Fastighets AB Balder i Göteborg
Strömstad
Säsongspersonal cykeluthyrning och morgonkörning lätt lastbil.
Ledigt jobb som uthyrare på Kostercykeln AB i Strömstad
Göteborg
Bilvårdare Hertz Biluthyrning i Nordstan
Ledigt jobb som biluthyrare på First Rent A Car AB i Göteborg
Göteborg
Customer sales representive till Hertz
Ledigt jobb som biluthyrare på First Rent A Car AB i Göteborg
Solna
Arbeta med biluthyrning hos internationellt välkänt företag!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Solna
Stockholm
Customer Experience Associate
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Gomore Sverige Filial i Stockholm
Jönköping
Biluthyrare för omgående anställning i Jönköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på E.R. Bil i Nässjö AB i Jönköping
Uppsala
Sixt rent a car Uppsala söker Branch Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på S.Bil Stockholm AB i Uppsala
Karlstad
Car Rental Agent till Sixt i Karlstad - Biluthyrning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biluthyrare på Bil O Motor Wåxnäs AB i Karlstad
Markaryd
Förvaltningskoordinator till Victoriahem i Markaryd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på Victoriahem AB i Markaryd
Stockholm
Uthyrare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som uthyrare på 2Complete AB i Stockholm
Härryda
Biluthyrare /Bilvårdare Hertz Biluthyrning
Ledigt jobb som biluthyrare på First Rent A Car AB i Härryda