Lön servicebiträde, bensinstation 2024

- Lönestatistik för en servicebiträde, bensinstationVad tjänar en servicebiträde, bensinstation i månaden? Medellönen för 2024 är:

29 100 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 29000 kronor i yrket medan männen har en lön på 29300 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som servicebiträde, bensinstation.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en servicebiträde, bensinstation i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 29100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en servicebiträde, bensinstation

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 174 kronor.

Dagslön för en servicebiträde, bensinstation

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1386 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en servicebiträde, bensinstation kvar i lön efter skatt? En servicebiträde, bensinstation får ut 19 504 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 29 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 935 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 360 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 504 kronor


Sök lediga jobb som servicebiträde, bensinstation

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 23 jobbannonser för lediga tjänster som servicebiträde, bensinstation eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Mölndal på Circle K Sverige AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Lidköping
Circle K Lidköping söker flexibla butikssäljare

Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Lidköping

Läs om jobbet
Filipstad
Circle K Filipstad söker flexibla butikssäljare

Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Filipstad

Läs om jobbet
Höganäs
Säljare deltid (50% kväll och helg) Circle K Höganäs

Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Höganäs

Läs om jobbet

Vad gör en servicebiträde, bensinstation?

Vi har inga detaljer kring vad en servicebiträde, bensinstation jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Säljer drivmedel, tillbehör, biltvätt och livsmedel. Bereder och serverar snabbmat och dryck. Hyr ut bilar, lastbilar och släpvagnar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en servicebiträde, bensinstation i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för servicebiträde, bensinstation skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 29100 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som servicebiträde, bensinstation?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som servicebiträde, bensinstation.

Prognosen för butikssäljare inom dagligvaruhandel är en total prognos för bensinstationspersonal, butikssäljare, dagligvaror. Ungefär 85600 jobbar som butikssäljare inom dagligvaruhandel i landet, av dessa är cirka 65 procent kvinnor och 35 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för butikssäljare inom dagligvaruhandel det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för butikssäljare inom dagligvaruhandel kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som servicebiträde, bensinstation? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 29000 kronor som servicebiträde, bensinstation medan männens lön är 29300 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som servicebiträde, bensinstation.

Lönestatistik för servicebiträde, bensinstation i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige29 400 kronor
Stockholm29 900 kronor
Östra Mellansverige29 300 kronor
Småland med öarna29 200 kronor
Sydsverige29 200 kronor
Västsverige28 800 kronor
Norra Mellansverige29 100 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland30 200 kronor


Hur många jobbar som servicebiträde, bensinstation i Sverige?

Det är totalt 2900 personer som idag är anställda som servicebiträde, bensinstation enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige2 900
Stockholm och Stockholms län720
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län450
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län170
Blekinge och Skåne län340
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län240
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län200

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en servicebiträde, bensinstation i lön i månaden?

Medellönen för en servicebiträde, bensinstation är 29100 kronor.

Hur många jobbar som servicebiträde, bensinstation i Sverige?

Det finns 2900 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en servicebiträde, bensinstation?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 29000 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 29300 kronor.

Hur mycket betalar en servicebiträde, bensinstation i skatt?

En servicebiträde, bensinstation betalar i snitt 8313 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln servicebiträde, bensinstation in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som servicebiträde, bensinstation eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till servicebiträde, bensinstation

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Affärsbiträde, dagligvaror Lön för en Affärsbiträde, fackhandel Lön för en Affärsbiträde, videobutik Lön för en Affärsföreståndare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Affärsidkare Lön för en Affärsinnehavare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Antikvariatsbiträde Lön för en Antikvitetshandlare Lön för en Apoteksassistent Lön för en Apoteksbiträde Lön för en Apotekstekniker Lön för en Arbetsledare, butik (dagligvaror) Lön för en Arbetsledare, butik (fackhandel) Lön för en Avdelningschef, försäljning dagligvaror Lön för en Avdelningschef, försäljning fackhandel Lön för en Avdelningschef, partihandel Lön för en Avdelningschef, varuhus, försäljningsavdelning Lön för en Bensinmacksbiträde Lön för en Bensinmacksföreståndare Lön för en Bensinstationsarbetare Lön för en Bensinstationsbiträde Lön för en Bensinstationsföreståndare Lön för en Bilförsäljare Lön för en Biluthyrare Lön för en Blomsterbindare Lön för en Blomsterdekoratör Lön för en Blomsterhandlare Lön för en Bokhandelsbiträde Lön för en Bokhandelsmedhjälpare Lön för en Bokhandlare Lön för en Butiksbiträde, dagligvaror Lön för en Butiksbiträde, fackhandel Lön för en Butikschef (dagligvaror), säljande Lön för en Butikschef (fackhandel), säljande Lön för en Butiksföreståndare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksföreståndare (fackhandel), säljande Lön för en Butiksinnehavare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksinnehavare (fackhandel), säljande Lön för en Butikssäljare, blommor m.m Lön för en Butikssäljare, böcker Lön för en Butikssäljare, dagligvaror Lön för en Butikssäljare, el, tele, elektronik Lön för en Butikssäljare, fackhandel Lön för en Butikssäljare, fotoartiklar Lön för en Butikssäljare, färghandel Lön för en Butikssäljare, kosmetika Lön för en Butikssäljare, livsmedelsaffär Lön för en Butikssäljare, musikaffär Lön för en Butikssäljare, pappersvaror Lön för en Butikssäljare, sport, leksaker Lön för en Butikssäljare, Systembolaget Lön för en Butikssäljare, textil, sko, läder Lön för en Butikssäljare, tobaksvaror m.m. Lön för en Butikssäljare, ur, optik, guldvaror Lön för en Butikssäljare, zoologisk affär Lön för en Båtförsäljare Lön för en Båtuthyrare Lön för en Caféföreståndare Lön för en Charkarbetare, försäljning livsmedel Lön för en Charkuteribiträde, försäljning livsmedel Lön för en Charkuterist, försäljning livsmedel Lön för en Cykeluthyrare Lön för en Delikatessbiträde Lön för en Detaljhandlare (fackhandel och dagligvaror) Lön för en Expedit, dagligvaror Lön för en Expedit, fackhandel Lön för en Expedit, varuhus Lön för en Filmuthyrare Lön för en Fiskförsäljare Lön för en Fiskmästare, fiskhandlare Lön för en Florist Lön för en Floristbiträde Lön för en Fordonsuthyrare Lön för en Fotobiträde, butik Lön för en Fotoförsäljare Lön för en Fotosäljare Lön för en Frimärkshandlare Lön för en Fruktansvarig Lön för en Färghandelsbiträde Lön för en Färskvaruchef Lön för en Föreståndare, bensinstation Lön för en Försäljare, bil Lön för en Försäljare, butiksbiträde, byggnadsvaror m.m. Lön för en Försäljare, båt Lön för en Försäljare, fackhandel Lön för en Försäljare, Hemglass Lön för en Försäljare, kläder Lön för en Försäljare, maskiner, byggnadsvaror Lön för en Försäljare, möbler, husgeråd Lön för en Försäljare, ospec detaljhandel Lön för en Försäljare, pressbyrå Lön för en Försäljare, proffsmarknad Lön för en Försäljare, yrkesbutik Lön för en Husvagnsförsäljare Lön för en Hyresförmedlare Lön för en Juvelerarbiträde Lön för en Järnhandelsbiträde Lön för en Järnhandlare Lön för en Kaféföreståndare Lön för en Kaféägare Lön för en Kanotuthyrare Lön för en Kassaledare Lön för en Kioskinnehavare Lön för en Kioskägare Lön för en Klädförsäljare Lön för en Kläduthyrare Lön för en Köpman Lön för en Lastbilssäljare Lön för en Leasingadministratör Lön för en Leasingchef Lön för en Livsmedelsbiträde Lön för en Mackbiträde Lön för en Maskinuthyrare Lön för en Mynthandlare Lön för en Möbelförsäljare Lön för en Möbelhandlare Lön för en Optikerassistent Lön för en Optikerbiträde Lön för en Optometriassistent Lön för en Optometritekniker Lön för en Representant, uthyrning Lön för en Reservdelsförsäljare, butik Lön för en Servicebiträde, bensinstation Lön för en Serviceman, bensinstation Lön för en Shop Controller Lön för en Skiduthyrare Lön för en Skoförsäljare Lön för en Solarieföreståndare Lön för en Solarievärd Lön för en Stormarknadsbiträde Lön för en Stuguthyrare Lön för en Säljare, bil, båt, husvagn Lön för en Uthyrare, varor o. produkter Lön för en Videouthyrare
Mölndal
Circle K Söderleden söker butikssäljare för 73% natt och vik 100% dag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Mölndal
Lidköping
Circle K Lidköping söker flexibla butikssäljare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Lidköping
Filipstad
Circle K Filipstad söker flexibla butikssäljare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Filipstad
Höganäs
Säljare deltid (50% kväll och helg) Circle K Höganäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Höganäs
Eslöv
Circle K Eslöv söker Assistant Store Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Eslöv
Helsingborg
Butiksäljare, Shell / Välkommen in
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på EDHK AB i Helsingborg
Uppsala
Säljare till Preem Uppsala Eriksberg
Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Drivmedelsstation Preem AB i Uppsala
Karlstad
Circle K söker butikssäljare på Nobelplan i Karlstad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Karlstad
Eda
Circle K söker flexibla butikssäljare Circle K i Charlottenberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Eda
Kävlinge
Säljare till Preem Kävlinge
Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Drivmedelsstation Preem AB i Kävlinge
Munkedal
Butikssäljare OKQ8 Munkedal
Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Rasta Sverige AB i Munkedal
Sollentuna
Circle K Sollentuna Häggvik söker butikssäljare på deltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Sollentuna
Linköping
Stationschef till Preem Linköping (Rydsvägen 1C)
Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Drivmedelsstation Preem AB i Linköping
Örkelljunga
Circle K Örkelljunga söker flexibla butikssäljare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Örkelljunga
Nässjö
Circle K Nässjö söker flexibla butikssäljare för sommarjobb
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Nässjö
Borås
Circle K Borås söker butikssäljare för 61%
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Borås
Täby
Personal till bensinstation i Täby!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Aura Personal AB i Täby
Sollentuna
Personal till bensinstation i Sollentuna!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Aura Personal AB i Sollentuna
Umeå
Assistant Store Manager till Circle K Nordmaling
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Circle K Sverige AB i Umeå
Kungsbacka
Varannan helg på bensinstation?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på A-K Winter AB i Kungsbacka
Kungsbacka
50% på bensinstation!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på A-K Winter AB i Kungsbacka
Ängelholm
Personal till bensinstation i Ängelholm
Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på Murat Mardin Kiosk & Butik AB i Ängelholm
Åsele
Butikssäljare till OKQ8 Åsele, deltid
Ledigt jobb som bensinstationsbiträde/servicebiträde på OK Västerbotten Ek För i Åsele