Lön avdelningschef, försäljning fackhandel 2024

- Lönestatistik för en avdelningschef, försäljning fackhandelVad tjänar en avdelningschef, försäljning fackhandel i månaden? Medellönen för 2024 är:

35 200 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 32700 kronor i yrket medan männen har en lön på 38700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 35200 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som avdelningschef, försäljning fackhandel.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en avdelningschef, försäljning fackhandel i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35200 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en avdelningschef, försäljning fackhandel

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 211 kronor.

Dagslön för en avdelningschef, försäljning fackhandel

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1676 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en avdelningschef, försäljning fackhandel kvar i lön efter skatt? En avdelningschef, försäljning fackhandel får ut 23 781 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 200 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 017 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 097 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 781 kronor


Sök lediga jobb som avdelningschef, försäljning fackhandel

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som avdelningschef, försäljning fackhandel eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Trollhättan på Pingst-Fria Församlingar i Samverkan. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Malmö
Marty Group söker efter en Stf Butikschef till Hansagallerian i Malmö!

Ledigt jobb som butiksansvarig på Retail Knowledge Sweden AB i Malmö

Läs om jobbet
Askersund
Stjernsunds slott vid Askersund söker kaféansvarig

Ledigt jobb som kaféföreståndare på Kgl Vitterhets Historie O Antikvitets Akademien i Askersund

Läs om jobbet
Västervik
Föreståndare

Ledigt jobb som butiksansvarig på TJUSTBYGDENS RÖDA KORSKRETS i Västervik

Läs om jobbet

Vad gör en avdelningschef, försäljning fackhandel?

Vi har inga detaljer kring vad en avdelningschef, försäljning fackhandel jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Ansvarar och planerar för drift och löpande verk­samhet i butik. Leder, fördelar, kontrollerar och följer upp arbetet i butiken. Anställer och introducerar medarbetare. Deltar i den dagliga säljverksamheten. Driver kaféverksamhet.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en avdelningschef, försäljning fackhandel i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för avdelningschef, försäljning fackhandel skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 35200 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som avdelningschef, försäljning fackhandel? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 32700 kronor som avdelningschef, försäljning fackhandel medan männens lön är 38700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som avdelningschef, försäljning fackhandel.

Lönestatistik för avdelningschef, försäljning fackhandel i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige32 000 kronor
Stockholm33 800 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna31 900 kronor
Sydsverige33 500 kronor
Västsverige31 700 kronor
Norra Mellansverige31 700 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland33 500 kronor


Hur många jobbar som avdelningschef, försäljning fackhandel i Sverige?

Det är totalt 12500 personer som idag är anställda som avdelningschef, försäljning fackhandel enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige12 500
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en avdelningschef, försäljning fackhandel i lön i månaden?

Medellönen för en avdelningschef, försäljning fackhandel är 35200 kronor.

Hur många jobbar som avdelningschef, försäljning fackhandel i Sverige?

Det finns 12500 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en avdelningschef, försäljning fackhandel?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 32700 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 38700 kronor.

Hur mycket betalar en avdelningschef, försäljning fackhandel i skatt?

En avdelningschef, försäljning fackhandel betalar i snitt 10136 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln avdelningschef, försäljning fackhandel in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som avdelningschef, försäljning fackhandel eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till avdelningschef, försäljning fackhandel

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Affärsbiträde, dagligvaror Lön för en Affärsbiträde, fackhandel Lön för en Affärsbiträde, videobutik Lön för en Affärsföreståndare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Affärsidkare Lön för en Affärsinnehavare, (fackhandel och dagligvaror), säljande Lön för en Antikvariatsbiträde Lön för en Antikvitetshandlare Lön för en Apoteksassistent Lön för en Apoteksbiträde Lön för en Apotekstekniker Lön för en Arbetsledare, butik (dagligvaror) Lön för en Arbetsledare, butik (fackhandel) Lön för en Avdelningschef, försäljning dagligvaror Lön för en Avdelningschef, försäljning fackhandel Lön för en Avdelningschef, partihandel Lön för en Avdelningschef, varuhus, försäljningsavdelning Lön för en Bensinmacksbiträde Lön för en Bensinmacksföreståndare Lön för en Bensinstationsarbetare Lön för en Bensinstationsbiträde Lön för en Bensinstationsföreståndare Lön för en Bilförsäljare Lön för en Biluthyrare Lön för en Blomsterbindare Lön för en Blomsterdekoratör Lön för en Blomsterhandlare Lön för en Bokhandelsbiträde Lön för en Bokhandelsmedhjälpare Lön för en Bokhandlare Lön för en Butiksbiträde, dagligvaror Lön för en Butiksbiträde, fackhandel Lön för en Butikschef (dagligvaror), säljande Lön för en Butikschef (fackhandel), säljande Lön för en Butiksföreståndare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksföreståndare (fackhandel), säljande Lön för en Butiksinnehavare (dagligvaror), säljande Lön för en Butiksinnehavare (fackhandel), säljande Lön för en Butikssäljare, blommor m.m Lön för en Butikssäljare, böcker Lön för en Butikssäljare, dagligvaror Lön för en Butikssäljare, el, tele, elektronik Lön för en Butikssäljare, fackhandel Lön för en Butikssäljare, fotoartiklar Lön för en Butikssäljare, färghandel Lön för en Butikssäljare, kosmetika Lön för en Butikssäljare, livsmedelsaffär Lön för en Butikssäljare, musikaffär Lön för en Butikssäljare, pappersvaror Lön för en Butikssäljare, sport, leksaker Lön för en Butikssäljare, Systembolaget Lön för en Butikssäljare, textil, sko, läder Lön för en Butikssäljare, tobaksvaror m.m. Lön för en Butikssäljare, ur, optik, guldvaror Lön för en Butikssäljare, zoologisk affär Lön för en Båtförsäljare Lön för en Båtuthyrare Lön för en Caféföreståndare Lön för en Charkarbetare, försäljning livsmedel Lön för en Charkuteribiträde, försäljning livsmedel Lön för en Charkuterist, försäljning livsmedel Lön för en Cykeluthyrare Lön för en Delikatessbiträde Lön för en Detaljhandlare (fackhandel och dagligvaror) Lön för en Expedit, dagligvaror Lön för en Expedit, fackhandel Lön för en Expedit, varuhus Lön för en Filmuthyrare Lön för en Fiskförsäljare Lön för en Fiskmästare, fiskhandlare Lön för en Florist Lön för en Floristbiträde Lön för en Fordonsuthyrare Lön för en Fotobiträde, butik Lön för en Fotoförsäljare Lön för en Fotosäljare Lön för en Frimärkshandlare Lön för en Fruktansvarig Lön för en Färghandelsbiträde Lön för en Färskvaruchef Lön för en Föreståndare, bensinstation Lön för en Försäljare, bil Lön för en Försäljare, butiksbiträde, byggnadsvaror m.m. Lön för en Försäljare, båt Lön för en Försäljare, fackhandel Lön för en Försäljare, Hemglass Lön för en Försäljare, kläder Lön för en Försäljare, maskiner, byggnadsvaror Lön för en Försäljare, möbler, husgeråd Lön för en Försäljare, ospec detaljhandel Lön för en Försäljare, pressbyrå Lön för en Försäljare, proffsmarknad Lön för en Försäljare, yrkesbutik Lön för en Husvagnsförsäljare Lön för en Hyresförmedlare Lön för en Juvelerarbiträde Lön för en Järnhandelsbiträde Lön för en Järnhandlare Lön för en Kaféföreståndare Lön för en Kaféägare Lön för en Kanotuthyrare Lön för en Kassaledare Lön för en Kioskinnehavare Lön för en Kioskägare Lön för en Klädförsäljare Lön för en Kläduthyrare Lön för en Köpman Lön för en Lastbilssäljare Lön för en Leasingadministratör Lön för en Leasingchef Lön för en Livsmedelsbiträde Lön för en Mackbiträde Lön för en Maskinuthyrare Lön för en Mynthandlare Lön för en Möbelförsäljare Lön för en Möbelhandlare Lön för en Optikerassistent Lön för en Optikerbiträde Lön för en Optometriassistent Lön för en Optometritekniker Lön för en Representant, uthyrning Lön för en Reservdelsförsäljare, butik Lön för en Servicebiträde, bensinstation Lön för en Serviceman, bensinstation Lön för en Shop Controller Lön för en Skiduthyrare Lön för en Skoförsäljare Lön för en Solarieföreståndare Lön för en Solarievärd Lön för en Stormarknadsbiträde Lön för en Stuguthyrare Lön för en Säljare, bil, båt, husvagn Lön för en Uthyrare, varor o. produkter Lön för en Videouthyrare
Trollhättan
Sommarvikariat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på Pingst-Fria Församlingar i Samverkan i Trollhättan
Malmö
Marty Group söker efter en Stf Butikschef till Hansagallerian i Malmö!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på Retail Knowledge Sweden AB i Malmö
Askersund
Stjernsunds slott vid Askersund söker kaféansvarig
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kaféföreståndare på Kgl Vitterhets Historie O Antikvitets Akademien i Askersund
Västervik
Föreståndare
Ledigt jobb som butiksansvarig på TJUSTBYGDENS RÖDA KORSKRETS i Västervik
Norrköping
Butiksansvarig Hjertmans
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på Meet a Group international AB i Norrköping
Göteborg
STÄLLFÖRETRÄDANDE BUTIKSCHEF TILL JYSK BACKAPLAN
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biträdande butikschef/säljande butikschef på Jysk AB i Göteborg
Täby
Butikschef Täby
Ledigt jobb som butiksansvarig på Lidl Sverige KB i Täby
Stockholm
Biträdande kolonialansvar till dagligvaruhandeln
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på Personalkompetens i Sverige AB i Stockholm
Partille
Teamchef Färskvaror förpackat, Willys Partille C
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som avdelningschef, butik på Willy:S AB i Partille
Stockholm
Operation Specialist
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på ITX Sverige AB i Stockholm
Södertälje
Butikschef till NetOnNets nya butik i Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på Netonnet AB i Södertälje
Haparanda
COMMERCIAL RESTAURANT MANAGER- IKEA FOOD, HAPARANDA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på IKEA Svenska Försäljnings AB i Haparanda
Kalmar
Vass Butikschef till Life Kalmar
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som avdelningschef, butik på Life Butiksdrift Sverige AB i Kalmar
Umeå
Team leader Customer Experience IKEA Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kassaledare, butik på IKEA Svenska Försäljnings AB i Umeå
Järfälla
CAFÉANSVARIG
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kaféföreståndare på Equmenia Jakobsbergskyrkan i Järfälla
Åstorp
Skiftledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kassaledare, butik på Funplays Sweden AB i Åstorp
Karlstad
Butikschef till Karlstad
Ledigt jobb som butiksansvarig på Indiska 1901 AB i Karlstad
Burlöv
STÄLLFÖRETRÄDANDE BUTIKSCHEF TILL JYSK ST BERNSTORP, MALMÖ
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biträdande butikschef/säljande butikschef på Jysk AB i Burlöv
Ystad
Vice Platschef till Ystad
Ledigt jobb som biträdande butikschef/säljande butikschef på Byggmax AB i Ystad
Botkyrka
Lagershopschef Slagsta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på Netonnet AB i Botkyrka
Järfälla
Lagershopschef Veddesta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butiksansvarig på Netonnet AB i Järfälla
Katrineholm
City Gross Nyköping söker Säljchef Kassa
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på Retail Recruitment Sverige AB i Katrineholm
Stockholm
City Gross Nyköping söker Säljchef Kassa
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på Retail Recruitment Sverige AB i Stockholm
Södertälje
City Gross Nyköping söker Säljchef Kassa
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på Retail Recruitment Sverige AB i Södertälje
Norrköping
City Gross Nyköping söker Säljchef Kassa
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på Retail Recruitment Sverige AB i Norrköping
Nyköping
City Gross Nyköping söker Säljchef Kassa
Ledigt jobb som avdelningschef, butik på Retail Recruitment Sverige AB i Nyköping
Stockholm
Försäljningschef Frukt och Grönt – ICA Kvantum Hornstull
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som avdelningschef, butik på Rl Future Management AB i Stockholm
Göteborg
Projektledare till etablering av social matvarubutik
Ledigt jobb som butiksansvarig på Göteborgs Kyrkliga Stadsmission Bistånd och Entr i Göteborg
Kiruna
Butikschef till STF Abisko Turiststation
Ledigt jobb som butiksansvarig på Svenska Turistfören Stf AB i Kiruna
Linköping
Deputy Market Manager, IKEA Linköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som biträdande butikschef/säljande butikschef på IKEA Svenska Försäljnings AB i Linköping