Lön vitvarumontör, tillverkning 2024

- Lönestatistik för en vitvarumontör, tillverkningVad tjänar en vitvarumontör, tillverkning i månaden? Medellönen för 2024 är:

28 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 27500 kronor i yrket medan männen har en lön på 28600 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 28300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som vitvarumontör, tillverkning.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en vitvarumontör, tillverkning i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 28300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en vitvarumontör, tillverkning

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 169 kronor.

Dagslön för en vitvarumontör, tillverkning

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1348 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en vitvarumontör, tillverkning kvar i lön efter skatt? En vitvarumontör, tillverkning får ut 18 943 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 28 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 793 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 264 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 18 943 kronor


Sök lediga jobb som vitvarumontör, tillverkning

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som vitvarumontör, tillverkning eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Kungälv på WRKFRC Bemanning & Rekrytering AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Operatör till ytbehandlande företag

Ledigt jobb som montör, metallprodukter på WRKFRC Bemanning & Rekrytering AB i Göteborg

Läs om jobbet
Västerås
Mekaniska montörer sökes i Västerås

Ledigt jobb som montör, metallprodukter på Libera i Sverige AB i Västerås

Läs om jobbet
Ljungby
Industripersonal Ljungby med omnejd

Ledigt jobb som montör, metallprodukter på Personaluthyrning, Logistik & Service Anderstorp i Ljungby

Läs om jobbet

Vad gör en vitvarumontör, tillverkning?

Vi har inga detaljer kring vad en vitvarumontör, tillverkning jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Sätter i seriemässig tillverkning samman komponenter av metall, gummi och plast till olika pro­dukter som t.ex. leksaker, sportartiklar och cyklar. Lagar punkteringar, monterar nya däck och balanserar hjul.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en vitvarumontör, tillverkning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för vitvarumontör, tillverkning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 28300 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som vitvarumontör, tillverkning?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som vitvarumontör, tillverkning.

Prognosen för montörer inom tillverkning är en total prognos för fordonsmontörer, övriga montörer, montörer, metall-, gummi- och plastprodukter, montörer, träprodukter, montörer, elektrisk och elektronisk utrustning. Ungefär 51500 jobbar som montörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 23 procent kvinnor och 77 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för montörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för montörer inom tillverkning kommer vara små till medelstora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som vitvarumontör, tillverkning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 27500 kronor som vitvarumontör, tillverkning medan männens lön är 28600 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som vitvarumontör, tillverkning.

Lönestatistik för vitvarumontör, tillverkning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige27 000 kronor
Stockholm28 900 kronor
Östra Mellansverige28 700 kronor
Småland med öarna25 500 kronor
Sydsverige27 400 kronor
Västsverige27 800 kronor
Norra Mellansverige29 600 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland21 600 kronor


Hur många jobbar som vitvarumontör, tillverkning i Sverige?

Det är totalt 13100 personer som idag är anställda som vitvarumontör, tillverkning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige13 100
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 300
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län3 700
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en vitvarumontör, tillverkning i lön i månaden?

Medellönen för en vitvarumontör, tillverkning är 28300 kronor.

Hur många jobbar som vitvarumontör, tillverkning i Sverige?

Det finns 13100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en vitvarumontör, tillverkning?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 27500 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 28600 kronor.

Hur mycket betalar en vitvarumontör, tillverkning i skatt?

En vitvarumontör, tillverkning betalar i snitt 8074 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln vitvarumontör, tillverkning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som vitvarumontör, tillverkning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till vitvarumontör, tillverkning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackumulatorarbetare Lön för en Airbagmontör Lön för en Avsynare, elkrafttekn. produkter Lön för en Avsynare, el-tele Lön för en Batteriarbetare Lön för en Bilarbetare, montering Lön för en Bilbyggare Lön för en Bilmonterare Lön för en Bilmontör, tillverkning Lön för en Bilmotormontör Lön för en Borstbinderiarbetare, maskin Lön för en Bussmontör Lön för en Chassimontör Lön för en Cykelmontör Lön för en Dieselmontör Lön för en Däckbytare Lön för en Däckdubbare Lön för en Däckmontör Lön för en Däckreparatör Lön för en Däckserviceman Lön för en Elektronikmontör, tillverkning Lön för en Ellindare, tillverkning Lön för en Elmontör, tillverkning Lön för en Elprovare Lön för en Fibertekniker, tillverkning Lön för en Flygmotormontör Lön för en Flygplansbyggare Lön för en Flygplansmontör Lön för en Fläktmontör, tillverkning Lön för en Fordonsinredare Lön för en Fordonsmontör Lön för en Fönsterbyggare Lön för en Fönstermontör, tillverkning Lön för en Fönstertillverkare Lön för en Glödlampsfabriksarbetare Lön för en Hopsättare, elkraft Lön för en Hopsättare, el-tele Lön för en Hopsättare, metall Lön för en Hopsättare, plast Lön för en Hopsättare, snickeri Lön för en Hopsättare, trä Lön för en Husvagnsmontör Lön för en Inredningsmontör Lön för en Justerare, motorer Lön för en Kabelfabriksarbetare Lön för en Kabelmaskinoperatör Lön för en Kabeloperatör, tillverkning Lön för en Kabelsyare Lön för en Kablagemontör Lön för en Karossbyggare Lön för en Kretskortsmontör Lön för en Kretskortsprovare Lön för en Lastbilsbyggare Lön för en Lastbilsmontör Lön för en Lastvagnsmontör Lön för en Lödare, kretskort Lön för en Markismontör, tillverkning Lön för en Maskinlindare, reparation Lön för en Maskinmontör, tillverkning Lön för en Maskinoperatör, datachip Lön för en Montör, fordon Lön för en Montör, gummiprodukter Lön för en Montör, metallprodukter Lön för en Montör, motorsågar Lön för en Montör, papprodukter Lön för en Montör, permobilar Lön för en Montör, plastprodukter Lön för en Montör, scooter (hopsättning, ej tillverkn.) Lön för en Montör, textilprodukter Lön för en Montör, tillverkning el-teleprodukter Lön för en Montör, tryckerimaskiner, tillverkning Lön för en Montör, träprodukter Lön för en Motorbyggare Lön för en Motorinstallatör Lön för en Motorjusterare Lön för en Motormontör Lön för en Motorprovare Lön för en Möbelmontör, tillverkning Lön för en Mönsterkortsoperatör Lön för en Penselmakare, maskin Lön för en Persiennmontör Lön för en Persienntillverkare Lön för en Plastmontör Lön för en Pumpmontör, tillverkning Lön för en Robotmontör, tillverkning Lön för en Seriehopsättare, metall Lön för en Spollindare, svagström Lön för en Turbinmontör, tillverkning Lön för en Vagnmontör Lön för en Verkstadsmontör, tillverkning Lön för en Vitvarumontör, tillverkning Lön för en Växellådsmontör
Kungälv
Maskerare i Kungälv
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på WRKFRC Bemanning & Rekrytering AB i Kungälv
Göteborg
Operatör till ytbehandlande företag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på WRKFRC Bemanning & Rekrytering AB i Göteborg
Västerås
Mekaniska montörer sökes i Västerås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Libera i Sverige AB i Västerås
Ljungby
Industripersonal Ljungby med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Personaluthyrning, Logistik & Service Anderstorp i Ljungby
Alvesta
Industripersonal Alvesta med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Personaluthyrning, Logistik & Service Anderstorp i Alvesta
Göteborg
Montör sökes till kund!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Göteborg
Kungälv
Montör sökes till kund!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Kungälv
Mölndal
Montör sökes till kund!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Mölndal
Eskilstuna
Däckmontörer sökes i Strängnäs!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Aura Personal AB i Eskilstuna
Strängnäs
Däckmontörer sökes i Strängnäs!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Aura Personal AB i Strängnäs
Vetlanda
Produktionsmedarbetare sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på NearYou Sverige AB i Vetlanda
Habo
Vi söker produktionspersonal till kund i Habo
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Aditro Logistics Staffing AB i Habo
Jönköping
Vi söker montörer med Travers/Telfer-kort!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Aditro Logistics Staffing AB i Jönköping
Jönköping
Vi söker montörer till spännande uppdrag!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Aditro Logistics Staffing AB i Jönköping
Tjörn
Vi söker Utrustare/Montör till vårt varv på Tjörn
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Swede Ship Marine AB i Tjörn
Värnamo
TopWork söker industripersonal
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Värnamo
Falkenberg
Däckmontör till Euromaster i Falkenberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Euromaster AB i Falkenberg
Skara
Vi söker montörer!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på NearYou Sverige AB i Skara
Mölndal
Montör och Packare av Plastdetaljer
Ledigt jobb som plastmontör på Pari Plast AB i Mölndal
Vara
Montörer till Swegon
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på OnePartnerGroup Skaraborg AB i Vara
Stockholm
Installatör - Gardiner och inredning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som solskyddsmontör på The hired hand AB i Stockholm
Skövde
Industriarbetare med erfarenhet av truckkörning sökes till kommande uppdrag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Lernia Bemanning AB i Skövde
Ystad
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Wikan Personal AB i Ystad
Hässleholm
Montörer till expansivt företag norr om Hässleholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Lernia Bemanning AB i Hässleholm
Kalmar
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Wikan Personal AB i Kalmar
Habo
Vi söker produktionspersonal till kund i Habo
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Aditro Logistics Staffing AB i Habo
Växjö
TopWork söker industrimedarbetare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Växjö
Eslöv
Sommarjobb som montör hos PWS i Eslöv | Kort uppdrag | Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Manpower AB i Eslöv
Trelleborg
Service/produktionspersonal.
Ledigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på FF Fönsterfabriken Entreprenad AB i Trelleborg
Osby
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Wikan Personal AB i Osby