Lönestatistik för en fönstermontör, tillverkning 2023

Vad tjänar en fönstermontör, tillverkning i månaden? Medellönen är 30300 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 29400 kronor i yrket medan männen har en lön på 30500 kronor. Se även ackumulatorarbetare , airbagmontör och avsynare, elkrafttekn. produkter .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som fönstermontör, tillverkning.

Medellön, snittlön eller medianlön för en fönstermontör, tillverkning?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 30300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln fönstermontör, tillverkning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Sätter i seriemässig tillverkning samman komponenter av trä till olika produkter som t.ex. möbler.”

Hur ser lönestatistiken ut för en fönstermontör, tillverkning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för fönstermontör, tillverkning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 30300 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som fönstermontör, tillverkning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 29400 kronor som fönstermontör, tillverkning medan männens lön är 30500 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 25600 kronor26700 kronor
2015 26100 kronor26900 kronor
2016 27000 kronor27700 kronor
2017 27400 kronor28400 kronor
2018 27500 kronor28800 kronor
2019 28500 kronor30800 kronor
2020 28400 kronor30100 kronor
2021 29400 kronor30500 kronor

Lönestatistik för fönstermontör, tillverkning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige29700
Stockholm..
Östra Mellansverige25200
Småland med öarna29800
Sydsverige..
Västsverige29900
Norra Mellansverige28800
Mellersta Norrland..
Övre Norrland..

Hur många jobbar som fönstermontör, tillverkning i Sverige?

Det är totalt 5000 personer som idag är anställda som fönstermontör, tillverkning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5000
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län..
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län..
Blekinge och Skåne län..
Hallands och Västra Götalands län760
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län900
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en fönstermontör, tillverkning i lön i månaden?

Medellönen för en fönstermontör, tillverkning är 30300 kronor.

Hur många jobbar som fönstermontör, tillverkning i Sverige?

Det finns 5000 personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som fönstermontör, tillverkning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till fönstermontör, tillverkning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackumulatorarbetare Lön för en Airbagmontör Lön för en Avsynare, elkrafttekn. produkter Lön för en Avsynare, el-tele Lön för en Batteriarbetare Lön för en Bilarbetare, montering Lön för en Bilbyggare Lön för en Bilmonterare Lön för en Bilmontör, tillverkning Lön för en Bilmotormontör Lön för en Borstbinderiarbetare, maskin Lön för en Bussmontör Lön för en Chassimontör Lön för en Cykelmontör Lön för en Dieselmontör Lön för en Däckbytare Lön för en Däckdubbare Lön för en Däckmontör Lön för en Däckreparatör Lön för en Däckserviceman Lön för en Elektronikmontör, tillverkning Lön för en Ellindare, tillverkning Lön för en Elmontör, tillverkning Lön för en Elprovare Lön för en Fibertekniker, tillverkning Lön för en Flygmotormontör Lön för en Flygplansbyggare Lön för en Flygplansmontör Lön för en Fläktmontör, tillverkning Lön för en Fordonsinredare Lön för en Fordonsmontör Lön för en Fönsterbyggare Lön för en Fönstermontör, tillverkning Lön för en Fönstertillverkare Lön för en Glödlampsfabriksarbetare Lön för en Hopsättare, elkraft Lön för en Hopsättare, el-tele Lön för en Hopsättare, metall Lön för en Hopsättare, plast Lön för en Hopsättare, snickeri Lön för en Hopsättare, trä Lön för en Husvagnsmontör Lön för en Inredningsmontör Lön för en Justerare, motorer Lön för en Kabelfabriksarbetare Lön för en Kabelmaskinoperatör Lön för en Kabeloperatör, tillverkning Lön för en Kabelsyare Lön för en Kablagemontör Lön för en Karossbyggare Lön för en Kretskortsmontör Lön för en Kretskortsprovare Lön för en Lastbilsbyggare Lön för en Lastbilsmontör Lön för en Lastvagnsmontör Lön för en Lödare, kretskort Lön för en Markismontör, tillverkning Lön för en Maskinlindare, reparation Lön för en Maskinmontör, tillverkning Lön för en Maskinoperatör, datachip Lön för en Montör, fordon Lön för en Montör, gummiprodukter Lön för en Montör, metallprodukter Lön för en Montör, motorsågar Lön för en Montör, papprodukter Lön för en Montör, permobilar Lön för en Montör, plastprodukter Lön för en Montör, scooter (hopsättning, ej tillverkn.) Lön för en Montör, textilprodukter Lön för en Montör, tillverkning el-teleprodukter Lön för en Montör, tryckerimaskiner, tillverkning Lön för en Montör, träprodukter Lön för en Motorbyggare Lön för en Motorinstallatör Lön för en Motorjusterare Lön för en Motormontör Lön för en Motorprovare Lön för en Möbelmontör, tillverkning Lön för en Mönsterkortsoperatör Lön för en Penselmakare, maskin Lön för en Persiennmontör Lön för en Persienntillverkare Lön för en Plastmontör Lön för en Pumpmontör, tillverkning Lön för en Robotmontör, tillverkning Lön för en Seriehopsättare, metall Lön för en Spollindare, svagström Lön för en Turbinmontör, tillverkning Lön för en Vagnmontör Lön för en Verkstadsmontör, tillverkning Lön för en Vitvarumontör, tillverkning Lön för en Växellådsmontör
Vaggeryd
Montör sökes för extrajobb till stort företag i Skillingaryd!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Vaggeryd
Nacka
Montör - Norra Stockholm - Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Simplex Bemanning AB i Nacka
Falköping
Semestervikarier till Kinnarps AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Kinnarps AB i Falköping
Avesta
AB Karl Hedin söker sågverksoperatörer till takstolstillverkningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Avesta
Stockholm
HÄNDIG MONTÖR / MÖBELMONTÖR STOCKHOLM (DELTID)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Kraftsam Personal AB i Stockholm
Vetlanda
Uniflex söker montör!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Uniflex Sverige AB i Vetlanda
Jönköping
Montörer sökes till KABE i Tenhult
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Lernia Bemanning AB i Jönköping
Nacka
Montör - Norra Stockholm - Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Simplex Bemanning AB i Nacka
Dorotea
Montör träindustri
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Soliferpolar AB i Dorotea
Nacka
Montör - Norra Stockholm - Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Simplex Bemanning AB i Nacka
Karlstad
Ventilationsmontörer till Bravida!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Professionals Nord Rekrytering AB i Karlstad
Habo
Montör till kund i Habo
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Habo
Örnsköldsvik
Produktionspersonal till SWG Produktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Annica Wiberg AB i Örnsköldsvik
Nacka
Montör - Norra Stockholm - Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Simplex Bemanning AB i Nacka
Nacka
Montör - Norra Stockholm - Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Simplex Bemanning AB i Nacka
Stockholm
Händiga montörer sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Kraftsam Rekrytering & Bemanning AB i Stockholm
Linköping
Montörer till Beyond Gravity!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Professionals Nord Rekrytering AB i Linköping
Burlöv
Product Assembly
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Nordgröna AB i Burlöv
Falkenberg
Extrapersonal till personalpool inom produktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på FMR Rekrytering & Bemanning AB i Falkenberg
Stockholm
Arbeta som ledande solcellsmontör med branschens bästa lön!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Professionals Nord Rekrytering AB i Stockholm
Skövde
Nyfiken på ett jobb inom industrin? Sök till Nobia!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Lernia Bemanning AB i Skövde
Tidaholm
Nyfiken på ett jobb inom industrin? Sök till Nobia!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Lernia Bemanning AB i Tidaholm
Knivsta
Listmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Finalisten AB i Knivsta
Nacka
Montör - Norra Stockholm - Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Simplex Bemanning AB i Nacka
Linköping
Inredningsmontör till Input interiör i Linköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Input interiör AB i Linköping
Malmö
Inredningsmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Scapa Företagsservice AB i Malmö
Kristianstad
Montör - Trä
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Ikett Personalpartner AB i Kristianstad
Varberg
Händiga operatörer och montörer sökes till Derome Husproduktion i Värö!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, träprodukter på Lernia Bemanning AB i Varberg
Lycksele
Junior ventilationsplåtslagare till GD Vent
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelmontör/inredningsmontör på Professionals Nord Rekrytering AB i Lycksele
Örnsköldsvik
Montageledare till Lättelement
Ledigt jobb som montör, träprodukter på OnePartnerGroup Örnsköldsvik AB i Örnsköldsvik