Lönestatistik för en flygmotormontör 2023

Vad tjänar en flygmotormontör i månaden? Medellönen är 31000 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 29600 kronor i yrket medan männen har en lön på 31200 kronor. Se även ackumulatorarbetare , airbagmontör och avsynare, elkrafttekn. produkter .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 33100 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som flygmotormontör.

Medellön, snittlön eller medianlön för en flygmotormontör?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 31000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln flygmotormontör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Monterar i seriemässig tillverkning större och mindre komponenter till maskiner, motorer och fordon genom att t.ex. skruva, svetsa, löda, nita eller limma.”

Hur ser lönestatistiken ut för en flygmotormontör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för flygmotormontör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 31000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som flygmotormontör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 29600 kronor som flygmotormontör medan männens lön är 31200 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 28800 kronor29500 kronor
2015 29800 kronor29400 kronor
2016 27500 kronor28800 kronor
2017 28100 kronor29400 kronor
2018 33400 kronor33000 kronor
2019 27800 kronor30400 kronor
2020 29000 kronor29700 kronor
2021 29600 kronor31200 kronor

Lönestatistik för flygmotormontör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige29600
Stockholm..
Östra Mellansverige..
Småland med öarna28000
Sydsverige26700
Västsverige33000
Norra Mellansverige28500
Mellersta Norrland..
Övre Norrland32900

Hur många jobbar som flygmotormontör i Sverige?

Det är totalt 5600 personer som idag är anställda som flygmotormontör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5600
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län..
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län..
Blekinge och Skåne län..
Hallands och Västra Götalands län1600
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en flygmotormontör i lön i månaden?

Medellönen för en flygmotormontör är 31000 kronor.

Hur många jobbar som flygmotormontör i Sverige?

Det finns 5600 personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som flygmotormontör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till flygmotormontör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackumulatorarbetare Lön för en Airbagmontör Lön för en Avsynare, elkrafttekn. produkter Lön för en Avsynare, el-tele Lön för en Batteriarbetare Lön för en Bilarbetare, montering Lön för en Bilbyggare Lön för en Bilmonterare Lön för en Bilmontör, tillverkning Lön för en Bilmotormontör Lön för en Borstbinderiarbetare, maskin Lön för en Bussmontör Lön för en Chassimontör Lön för en Cykelmontör Lön för en Dieselmontör Lön för en Däckbytare Lön för en Däckdubbare Lön för en Däckmontör Lön för en Däckreparatör Lön för en Däckserviceman Lön för en Elektronikmontör, tillverkning Lön för en Ellindare, tillverkning Lön för en Elmontör, tillverkning Lön för en Elprovare Lön för en Fibertekniker, tillverkning Lön för en Flygmotormontör Lön för en Flygplansbyggare Lön för en Flygplansmontör Lön för en Fläktmontör, tillverkning Lön för en Fordonsinredare Lön för en Fordonsmontör Lön för en Fönsterbyggare Lön för en Fönstermontör, tillverkning Lön för en Fönstertillverkare Lön för en Glödlampsfabriksarbetare Lön för en Hopsättare, elkraft Lön för en Hopsättare, el-tele Lön för en Hopsättare, metall Lön för en Hopsättare, plast Lön för en Hopsättare, snickeri Lön för en Hopsättare, trä Lön för en Husvagnsmontör Lön för en Inredningsmontör Lön för en Justerare, motorer Lön för en Kabelfabriksarbetare Lön för en Kabelmaskinoperatör Lön för en Kabeloperatör, tillverkning Lön för en Kabelsyare Lön för en Kablagemontör Lön för en Karossbyggare Lön för en Kretskortsmontör Lön för en Kretskortsprovare Lön för en Lastbilsbyggare Lön för en Lastbilsmontör Lön för en Lastvagnsmontör Lön för en Lödare, kretskort Lön för en Markismontör, tillverkning Lön för en Maskinlindare, reparation Lön för en Maskinmontör, tillverkning Lön för en Maskinoperatör, datachip Lön för en Montör, fordon Lön för en Montör, gummiprodukter Lön för en Montör, metallprodukter Lön för en Montör, motorsågar Lön för en Montör, papprodukter Lön för en Montör, permobilar Lön för en Montör, plastprodukter Lön för en Montör, scooter (hopsättning, ej tillverkn.) Lön för en Montör, textilprodukter Lön för en Montör, tillverkning el-teleprodukter Lön för en Montör, tryckerimaskiner, tillverkning Lön för en Montör, träprodukter Lön för en Motorbyggare Lön för en Motorinstallatör Lön för en Motorjusterare Lön för en Motormontör Lön för en Motorprovare Lön för en Möbelmontör, tillverkning Lön för en Mönsterkortsoperatör Lön för en Penselmakare, maskin Lön för en Persiennmontör Lön för en Persienntillverkare Lön för en Plastmontör Lön för en Pumpmontör, tillverkning Lön för en Robotmontör, tillverkning Lön för en Seriehopsättare, metall Lön för en Spollindare, svagström Lön för en Turbinmontör, tillverkning Lön för en Vagnmontör Lön för en Verkstadsmontör, tillverkning Lön för en Vitvarumontör, tillverkning Lön för en Växellådsmontör
Nynäshamn
Fordonsmontör sökes till Nynäshamn!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Aura Personal AB i Nynäshamn
Solna
Vill du jobba med bilar? (utbildning ingår)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Aura Personal AB i Solna
Södertälje
⭐️Montörer Södertälje⭐️
Ledigt jobb som fordonsmontör på Prodea Personal AB i Södertälje
Göteborg
Fordonsmontörer Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Aditro Logistics Staffing AB i Göteborg
Halmstad
Spontanansökan industriarbete Halmstad
Ledigt jobb som fordonsmontör på Svenska Storesupport Bemanning AB i Halmstad
Stockholm
Däckmekaniker till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Starfinder AB i Stockholm
Stockholm
Junior mekaniker till auktoriserad bilverkstad i norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Starfinder AB i Stockholm
Stockholm
Däckskiftare till bilverkstad i Vallentuna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Starfinder AB i Stockholm
Stockholm
Däckskiftare till Åkersberga
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Starfinder AB i Stockholm
Stockholm
Däckskiftare till Upplands Väsby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Starfinder AB i Stockholm
Stockholm
Däckskiftare till Kista
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Starfinder AB i Stockholm
Skellefteå
Produktionspersonal till Berco
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Wikan Personal AB i Skellefteå
Halmstad
TopWork söker fordonsmontörer...
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på TopWork Sverige AB i Halmstad
Göteborg
Fordonsmontör tyngre fordon
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på FMR Rekrytering & Bemanning AB i Göteborg
Falkenberg
Lastbilsmontör Specialkarosser
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på AB Effektiv Varberg/Falkenberg i Falkenberg
Eskilstuna
Montör till Eskilstuna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Randstad AB i Eskilstuna
Göteborg
Fordonsmontörer till nystartade Rearq i Göteborg sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Lernia Bemanning AB i Göteborg
Falkenberg
Motorintresserade talanger till kund i Ätran
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Jobandtalent People Sweden AB i Falkenberg
Falkenberg
Fordonsmontör till framgångsrikt företag i Ätran
Ledigt jobb som fordonsmontör på Svenska Storesupport Bemanning AB i Falkenberg
Eslöv
Montörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Wikan Personal AB i Eslöv
Stockholm
Ett spännande jobb som stationschef över däckskiftare
Ledigt jobb som fordonsmontör på Submit AB i Stockholm
Borås
Fordonsmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Ikett Personalpartner AB i Borås
Göteborg
Montörer sökes omgående för flexibelt uppdrag hos Voi i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Göteborg
Upplands Väsby
Öhlins söker montörer till Upplands Väsby!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Uniflex Sverige AB i Upplands Väsby
Hallsberg
Montör inom fordonsindustrin!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Manpower AB i Hallsberg
Halmstad
Händiga montörer till fordonsindustrin
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Lernia Bemanning AB i Halmstad
Åmål
Operatör - DANA Sweden
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som motormontör på Testhuset Urval & Utveckling AB i Åmål
Växjö
Eterni söker fordonsmontörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Eterni Sweden AB i Växjö
Göteborg
Sommarjobb hos Volvo Lastvagnar Tuve
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Volvo Business Services AB i Göteborg
Jönköping
Flodin söker händiga montörer, uppdraget startar i januari!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonsmontör på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Jönköping