Lönestatistik för en däckserviceman 2023

Vad tjänar en däckserviceman i månaden? Medellönen är 28300 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 27500 kronor i yrket medan männen har en lön på 28600 kronor. Se även ackumulatorarbetare , airbagmontör och avsynare, elkrafttekn. produkter .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 28300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som däckserviceman.

Medellön, snittlön eller medianlön för en däckserviceman?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 28300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln däckserviceman in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Sätter i seriemässig tillverkning samman komponenter av metall, gummi och plast till olika pro­dukter som t.ex. leksaker, sportartiklar och cyklar. Lagar punkteringar, monterar nya däck och balanserar hjul.”

Hur ser lönestatistiken ut för en däckserviceman i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för däckserviceman skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 28300 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som däckserviceman? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 27500 kronor som däckserviceman medan männens lön är 28600 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 24300 kronor25200 kronor
2015 24300 kronor26400 kronor
2016 25100 kronor27400 kronor
2017 26000 kronor27300 kronor
2018 26600 kronor28000 kronor
2019 27100 kronor28500 kronor
2020 26400 kronor27200 kronor
2021 27500 kronor28600 kronor

Lönestatistik för däckserviceman i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige27000
Stockholm28900
Östra Mellansverige28700
Småland med öarna25500
Sydsverige27400
Västsverige27800
Norra Mellansverige29600
Mellersta Norrland..
Övre Norrland21600

Hur många jobbar som däckserviceman i Sverige?

Det är totalt 13100 personer som idag är anställda som däckserviceman enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige13100
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1300
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län..
Blekinge och Skåne län..
Hallands och Västra Götalands län3700
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en däckserviceman i lön i månaden?

Medellönen för en däckserviceman är 28300 kronor.

Hur många jobbar som däckserviceman i Sverige?

Det finns 13100 personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som däckserviceman eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till däckserviceman

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackumulatorarbetare Lön för en Airbagmontör Lön för en Avsynare, elkrafttekn. produkter Lön för en Avsynare, el-tele Lön för en Batteriarbetare Lön för en Bilarbetare, montering Lön för en Bilbyggare Lön för en Bilmonterare Lön för en Bilmontör, tillverkning Lön för en Bilmotormontör Lön för en Borstbinderiarbetare, maskin Lön för en Bussmontör Lön för en Chassimontör Lön för en Cykelmontör Lön för en Dieselmontör Lön för en Däckbytare Lön för en Däckdubbare Lön för en Däckmontör Lön för en Däckreparatör Lön för en Däckserviceman Lön för en Elektronikmontör, tillverkning Lön för en Ellindare, tillverkning Lön för en Elmontör, tillverkning Lön för en Elprovare Lön för en Fibertekniker, tillverkning Lön för en Flygmotormontör Lön för en Flygplansbyggare Lön för en Flygplansmontör Lön för en Fläktmontör, tillverkning Lön för en Fordonsinredare Lön för en Fordonsmontör Lön för en Fönsterbyggare Lön för en Fönstermontör, tillverkning Lön för en Fönstertillverkare Lön för en Glödlampsfabriksarbetare Lön för en Hopsättare, elkraft Lön för en Hopsättare, el-tele Lön för en Hopsättare, metall Lön för en Hopsättare, plast Lön för en Hopsättare, snickeri Lön för en Hopsättare, trä Lön för en Husvagnsmontör Lön för en Inredningsmontör Lön för en Justerare, motorer Lön för en Kabelfabriksarbetare Lön för en Kabelmaskinoperatör Lön för en Kabeloperatör, tillverkning Lön för en Kabelsyare Lön för en Kablagemontör Lön för en Karossbyggare Lön för en Kretskortsmontör Lön för en Kretskortsprovare Lön för en Lastbilsbyggare Lön för en Lastbilsmontör Lön för en Lastvagnsmontör Lön för en Lödare, kretskort Lön för en Markismontör, tillverkning Lön för en Maskinlindare, reparation Lön för en Maskinmontör, tillverkning Lön för en Maskinoperatör, datachip Lön för en Montör, fordon Lön för en Montör, gummiprodukter Lön för en Montör, metallprodukter Lön för en Montör, motorsågar Lön för en Montör, papprodukter Lön för en Montör, permobilar Lön för en Montör, plastprodukter Lön för en Montör, scooter (hopsättning, ej tillverkn.) Lön för en Montör, textilprodukter Lön för en Montör, tillverkning el-teleprodukter Lön för en Montör, tryckerimaskiner, tillverkning Lön för en Montör, träprodukter Lön för en Motorbyggare Lön för en Motorinstallatör Lön för en Motorjusterare Lön för en Motormontör Lön för en Motorprovare Lön för en Möbelmontör, tillverkning Lön för en Mönsterkortsoperatör Lön för en Penselmakare, maskin Lön för en Persiennmontör Lön för en Persienntillverkare Lön för en Plastmontör Lön för en Pumpmontör, tillverkning Lön för en Robotmontör, tillverkning Lön för en Seriehopsättare, metall Lön för en Spollindare, svagström Lön för en Turbinmontör, tillverkning Lön för en Vagnmontör Lön för en Verkstadsmontör, tillverkning Lön för en Vitvarumontör, tillverkning Lön för en Växellådsmontör
Grästorp
Däckmontör / Däcksäljare Axima Grästorp
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Axima AB i Grästorp
Kungälv
Däckskiftare - Kungälv
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Kungälv
Göteborg
Däckskiftare - Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Göteborg
Göteborg
Däckskiftare - Hisings Backa
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Göteborg
Alingsås
Däckskiftare - Alingsås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Alingsås
Borås
Däckskiftare - Borås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Borås
Falkenberg
Däckskiftare - Falkenberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Falkenberg
Göteborg
Däckskiftare - Arendal
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Göteborg
Lidköping
Däckskiftare - Lidköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Lidköping
Göteborg
Däckskiftare - Sisjön
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Göteborg
Skövde
Däckskiftare - Skövde
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Skövde
Tibro
Däckskiftare - Tibro
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Tibro
Trollhättan
Däckskiftare - Trollhättan
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Trollhättan
Varberg
Däckskiftare - Tvååker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Varberg
Uddevalla
Däckskiftare - Uddevalla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Uddevalla
Varberg
Däckskiftare - Varberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Varberg
Vetlanda
Rekryteringsträff hos oss på Montico den 6:e Mars
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Montico Hr Partner AB i Vetlanda
Stockholm
Däckskiftare - Västberga
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Däckskiftare - Älvsjö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Stockholm
Upplands Väsby
Däckskiftare - Upplands Väsby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Upplands Väsby
Sollentuna
Däckskiftare - Sollentuna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Sollentuna
Huddinge
Däckskiftare - Skogås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Huddinge
Nyköping
Däckskiftare - Nyköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Nyköping
Huddinge
Däckskiftare - Kungens Kurva
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Huddinge
Stockholm
Däckskiftare - Kista
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Stockholm
Järfälla
Däckskiftare - Järfälla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Järfälla
Sollentuna
Däckskiftare - Häggvik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Sollentuna
Upplands-Bro
Däckskiftare - Bro
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Upplands-Bro
Stockholm
Däckskiftare - Bromma
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Stockholm
Täby
Däckskiftare - Arninge, Täby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Simplex Bemanning AB i Täby