Lön däckmontör 2024

- Lönestatistik för en däckmontörVad tjänar en däckmontör i månaden? Medellönen för 2023 är:

28 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 27500 kronor i yrket medan männen har en lön på 28600 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 28300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som däckmontör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en däckmontör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 28300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en däckmontör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 169 kronor.

Dagslön för en däckmontör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1348 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en däckmontör kvar i lön efter skatt? En däckmontör får ut 18 943 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 28 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 793 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 264 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 18 943 kronor


Sök lediga jobb som däckmontör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som däckmontör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Göteborg på Lernia Bemanning AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Deltid montör | Plasman | Göteborg

Ledigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Lernia Bemanning AB i Göteborg

Läs om jobbet
Finspång
Mek-Montör

Ledigt jobb som montör, metallprodukter på Ikett Personalpartner AB i Finspång

Läs om jobbet
Varberg
TopWork söker montör/resemontör...

Ledigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Varberg

Läs om jobbet

Vad gör en däckmontör?

Vi har inga detaljer kring vad en däckmontör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Sätter i seriemässig tillverkning samman komponenter av metall, gummi och plast till olika pro­dukter som t.ex. leksaker, sportartiklar och cyklar. Lagar punkteringar, monterar nya däck och balanserar hjul.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en däckmontör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för däckmontör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 28300 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som däckmontör?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som däckmontör.

Prognosen för montörer inom tillverkning är en total prognos för fordonsmontörer, övriga montörer, montörer, metall-, gummi- och plastprodukter, montörer, träprodukter, montörer, elektrisk och elektronisk utrustning. Ungefär 51500 jobbar som montörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 23 procent kvinnor och 77 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för montörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för montörer inom tillverkning kommer vara små till medelstora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som däckmontör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 27500 kronor som däckmontör medan männens lön är 28600 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som däckmontör.

Lönestatistik för däckmontör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige27 000 kronor
Stockholm28 900 kronor
Östra Mellansverige28 700 kronor
Småland med öarna25 500 kronor
Sydsverige27 400 kronor
Västsverige27 800 kronor
Norra Mellansverige29 600 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland21 600 kronor


Hur många jobbar som däckmontör i Sverige?

Det är totalt 13100 personer som idag är anställda som däckmontör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige13 100
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 300
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län3 700
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en däckmontör i lön i månaden?

Medellönen för en däckmontör är 28300 kronor.

Hur många jobbar som däckmontör i Sverige?

Det finns 13100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en däckmontör?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 27500 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 28600 kronor.

Hur mycket betalar en däckmontör i skatt?

En däckmontör betalar i snitt 8074 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln däckmontör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som däckmontör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till däckmontör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackumulatorarbetare Lön för en Airbagmontör Lön för en Avsynare, elkrafttekn. produkter Lön för en Avsynare, el-tele Lön för en Batteriarbetare Lön för en Bilarbetare, montering Lön för en Bilbyggare Lön för en Bilmonterare Lön för en Bilmontör, tillverkning Lön för en Bilmotormontör Lön för en Borstbinderiarbetare, maskin Lön för en Bussmontör Lön för en Chassimontör Lön för en Cykelmontör Lön för en Dieselmontör Lön för en Däckbytare Lön för en Däckdubbare Lön för en Däckmontör Lön för en Däckreparatör Lön för en Däckserviceman Lön för en Elektronikmontör, tillverkning Lön för en Ellindare, tillverkning Lön för en Elmontör, tillverkning Lön för en Elprovare Lön för en Fibertekniker, tillverkning Lön för en Flygmotormontör Lön för en Flygplansbyggare Lön för en Flygplansmontör Lön för en Fläktmontör, tillverkning Lön för en Fordonsinredare Lön för en Fordonsmontör Lön för en Fönsterbyggare Lön för en Fönstermontör, tillverkning Lön för en Fönstertillverkare Lön för en Glödlampsfabriksarbetare Lön för en Hopsättare, elkraft Lön för en Hopsättare, el-tele Lön för en Hopsättare, metall Lön för en Hopsättare, plast Lön för en Hopsättare, snickeri Lön för en Hopsättare, trä Lön för en Husvagnsmontör Lön för en Inredningsmontör Lön för en Justerare, motorer Lön för en Kabelfabriksarbetare Lön för en Kabelmaskinoperatör Lön för en Kabeloperatör, tillverkning Lön för en Kabelsyare Lön för en Kablagemontör Lön för en Karossbyggare Lön för en Kretskortsmontör Lön för en Kretskortsprovare Lön för en Lastbilsbyggare Lön för en Lastbilsmontör Lön för en Lastvagnsmontör Lön för en Lödare, kretskort Lön för en Markismontör, tillverkning Lön för en Maskinlindare, reparation Lön för en Maskinmontör, tillverkning Lön för en Maskinoperatör, datachip Lön för en Montör, fordon Lön för en Montör, gummiprodukter Lön för en Montör, metallprodukter Lön för en Montör, motorsågar Lön för en Montör, papprodukter Lön för en Montör, permobilar Lön för en Montör, plastprodukter Lön för en Montör, scooter (hopsättning, ej tillverkn.) Lön för en Montör, textilprodukter Lön för en Montör, tillverkning el-teleprodukter Lön för en Montör, tryckerimaskiner, tillverkning Lön för en Montör, träprodukter Lön för en Motorbyggare Lön för en Motorinstallatör Lön för en Motorjusterare Lön för en Motormontör Lön för en Motorprovare Lön för en Möbelmontör, tillverkning Lön för en Mönsterkortsoperatör Lön för en Penselmakare, maskin Lön för en Persiennmontör Lön för en Persienntillverkare Lön för en Plastmontör Lön för en Pumpmontör, tillverkning Lön för en Robotmontör, tillverkning Lön för en Seriehopsättare, metall Lön för en Spollindare, svagström Lön för en Turbinmontör, tillverkning Lön för en Vagnmontör Lön för en Verkstadsmontör, tillverkning Lön för en Vitvarumontör, tillverkning Lön för en Växellådsmontör
Göteborg
Montör | Plasman | Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Lernia Bemanning AB i Göteborg
Göteborg
Deltid montör | Plasman | Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Lernia Bemanning AB i Göteborg
Finspång
Mek-Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Ikett Personalpartner AB i Finspång
Varberg
TopWork söker montör/resemontör...
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Varberg
Falkenberg
TopWork söker montör/resemontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Falkenberg
Halmstad
TopWork söker montör/resemontör...
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Halmstad
Värnamo
TopWork söker olika tjänster inom industri
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Värnamo
Halmstad
Resemontör sökes till Wood Processing Machinery Sweden AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Eterni Sweden AB i Halmstad
Laholm
Resemontör sökes till Wood Processing Machinery Sweden AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Eterni Sweden AB i Laholm
Falkenberg
Resemontör sökes till Wood Processing Machinery Sweden AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Eterni Sweden AB i Falkenberg
Ljungby
Resemontörer sökes till Wood Processing Machinery Sweden AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Eterni Sweden AB i Ljungby
Ljungby
Är du en duktig montör?! - Välkommen in med din ansökan!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Eterni Sweden AB i Ljungby
Ljungby
Positiva Industrimedarbetare sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Eterni Sweden AB i Ljungby
Ljungby
Vi söker Line-Montörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Eterni Sweden AB i Ljungby
Ljungby
Är du en händig person inom kompositmaterial? Välkommen med din ansökan!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Eterni Sweden AB i Ljungby
Alvesta
Montörer, produktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Wica Cold AB i Alvesta
Växjö
Söker du jobb i Växjö? Se hit!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Växjö
Växjö
TopWork söker Produktionspersonal
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Växjö
Växjö
TopWork söker Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på TopWork Sverige AB i Växjö
Jönköping
Vi söker montörer till spännande uppdrag!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Aditro Logistics Staffing AB i Jönköping
Markaryd
Erfarna montörer till Konecranes i Markaryd via Lernia Bemanning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Lernia Bemanning AB i Markaryd
Växjö
Däckmontör och bilmekaniker med ansvar som försteman
Ledigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på The We Select Company AB i Växjö
Gnosjö
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Ikett Personalpartner AB i Gnosjö
Vetlanda
Vi söker en däck- och fordonstekniker till Euromaster i Vetlanda!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Euromaster AB i Vetlanda
Göteborg
Montörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på LN Personal AB i Göteborg
Härryda
Montörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på LN Personal AB i Härryda
Växjö
Välkommen till Öppet hus!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, gummi- och plastprodukter på Arena Personal Sverige AB i Växjö
Stockholm
Däckansvarig till Mobility Motors i Sätra
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Ljungby
Däck & hjulmekaniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som däckmontör/däck- och hjulmekaniker på Ljungby Däck AB i Ljungby
Tierp
Tobo Component i Tobo söker montörer för omgående uppdrag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, metallprodukter på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Tierp