Lönestatistik för en ackumulatorarbetare 2023

Vad tjänar en ackumulatorarbetare i månaden? Medellönen är 30000 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 28400 kronor i yrket medan männen har en lön på 30600 kronor. Se även ackumulatorarbetare , airbagmontör och avsynare, elkrafttekn. produkter .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som ackumulatorarbetare.

Medellön, snittlön eller medianlön för en ackumulatorarbetare?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 30000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln ackumulatorarbetare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Sätter i seriemässig tillverkning samman el- och teleutrustning genom att t.ex. skruva, löda och svetsa.”

Hur ser lönestatistiken ut för en ackumulatorarbetare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för ackumulatorarbetare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 30000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som ackumulatorarbetare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 28400 kronor som ackumulatorarbetare medan männens lön är 30600 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 24100 kronor25800 kronor
2015 24800 kronor26900 kronor
2016 25500 kronor27400 kronor
2017 26100 kronor27900 kronor
2018 27400 kronor29200 kronor
2019 26900 kronor29400 kronor
2020 27000 kronor29400 kronor
2021 28400 kronor30600 kronor

Lönestatistik för ackumulatorarbetare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige28700
Stockholm29300
Östra Mellansverige27800
Småland med öarna28600
Sydsverige28300
Västsverige30400
Norra Mellansverige29800
Mellersta Norrland26200
Övre Norrland26500

Hur många jobbar som ackumulatorarbetare i Sverige?

Det är totalt 13600 personer som idag är anställda som ackumulatorarbetare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige13600
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1900
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län1400
Blekinge och Skåne län1200
Hallands och Västra Götalands län3100
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län1400
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en ackumulatorarbetare i lön i månaden?

Medellönen för en ackumulatorarbetare är 30000 kronor.

Hur många jobbar som ackumulatorarbetare i Sverige?

Det finns 13600 personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som ackumulatorarbetare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till ackumulatorarbetare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackumulatorarbetare Lön för en Airbagmontör Lön för en Avsynare, elkrafttekn. produkter Lön för en Avsynare, el-tele Lön för en Batteriarbetare Lön för en Bilarbetare, montering Lön för en Bilbyggare Lön för en Bilmonterare Lön för en Bilmontör, tillverkning Lön för en Bilmotormontör Lön för en Borstbinderiarbetare, maskin Lön för en Bussmontör Lön för en Chassimontör Lön för en Cykelmontör Lön för en Dieselmontör Lön för en Däckbytare Lön för en Däckdubbare Lön för en Däckmontör Lön för en Däckreparatör Lön för en Däckserviceman Lön för en Elektronikmontör, tillverkning Lön för en Ellindare, tillverkning Lön för en Elmontör, tillverkning Lön för en Elprovare Lön för en Fibertekniker, tillverkning Lön för en Flygmotormontör Lön för en Flygplansbyggare Lön för en Flygplansmontör Lön för en Fläktmontör, tillverkning Lön för en Fordonsinredare Lön för en Fordonsmontör Lön för en Fönsterbyggare Lön för en Fönstermontör, tillverkning Lön för en Fönstertillverkare Lön för en Glödlampsfabriksarbetare Lön för en Hopsättare, elkraft Lön för en Hopsättare, el-tele Lön för en Hopsättare, metall Lön för en Hopsättare, plast Lön för en Hopsättare, snickeri Lön för en Hopsättare, trä Lön för en Husvagnsmontör Lön för en Inredningsmontör Lön för en Justerare, motorer Lön för en Kabelfabriksarbetare Lön för en Kabelmaskinoperatör Lön för en Kabeloperatör, tillverkning Lön för en Kabelsyare Lön för en Kablagemontör Lön för en Karossbyggare Lön för en Kretskortsmontör Lön för en Kretskortsprovare Lön för en Lastbilsbyggare Lön för en Lastbilsmontör Lön för en Lastvagnsmontör Lön för en Lödare, kretskort Lön för en Markismontör, tillverkning Lön för en Maskinlindare, reparation Lön för en Maskinmontör, tillverkning Lön för en Maskinoperatör, datachip Lön för en Montör, fordon Lön för en Montör, gummiprodukter Lön för en Montör, metallprodukter Lön för en Montör, motorsågar Lön för en Montör, papprodukter Lön för en Montör, permobilar Lön för en Montör, plastprodukter Lön för en Montör, scooter (hopsättning, ej tillverkn.) Lön för en Montör, textilprodukter Lön för en Montör, tillverkning el-teleprodukter Lön för en Montör, tryckerimaskiner, tillverkning Lön för en Montör, träprodukter Lön för en Motorbyggare Lön för en Motorinstallatör Lön för en Motorjusterare Lön för en Motormontör Lön för en Motorprovare Lön för en Möbelmontör, tillverkning Lön för en Mönsterkortsoperatör Lön för en Penselmakare, maskin Lön för en Persiennmontör Lön för en Persienntillverkare Lön för en Plastmontör Lön för en Pumpmontör, tillverkning Lön för en Robotmontör, tillverkning Lön för en Seriehopsättare, metall Lön för en Spollindare, svagström Lön för en Turbinmontör, tillverkning Lön för en Vagnmontör Lön för en Verkstadsmontör, tillverkning Lön för en Vitvarumontör, tillverkning Lön för en Växellådsmontör
Älmhult
W5 Solutions Production i Älmhult söker Produktionspersonal
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elektronikmontör på Eterni Sweden AB i Älmhult
Alingsås
Har du praktisk bakgrund och vill arbeta inom el? Eltel söker montörer inom
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Alingsås
Göteborg
Elmätartekniker till Eltel i Göteborg – Betald utbildning och goda bonus mö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Göteborg
Mölndal
Eltel söker drivna elinstallatörer till långsiktigt projekt i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Mölndal
Vänersborg
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Vänersborg
Vaxholm
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Vaxholm
Täby
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Täby
Sollentuna
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Sollentuna
Nacka
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Nacka
Sigtuna
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Sigtuna
Lidingö
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Lidingö
Haninge
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Haninge
Göteborg
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Göteborg
Botkyrka
Juniora tekniker – Betald utbildning och goda bonusmöjligheter!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Botkyrka
Botkyrka
Nu söker vi elektronikmontörer till kund i Tumba!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elektronikmontör på Lernia Bemanning AB i Botkyrka
Stockholm
Vi söker montörer med kunskap av el-schema!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elektronikmontör på Lernia Bemanning AB i Stockholm
Kungälv
Har du praktisk bakgrund och vill arbeta inom el? Eltel söker montörer inom
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Kungälv
Lerum
Eltel söker drivna elinstallatörer till långsiktigt projekt i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på MTX Rekrytering & Bemanning AB i Lerum
Göteborg
Spontanansökan för operatörer & montörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, el- och teleutrustning på AB Söder & Co Consulting i Göteborg
Linköping
Fingerfärdiga montörer sökes för kommande uppdrag till Rimforsa
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som montör, el- och teleutrustning på Lernia Bemanning AB i Linköping
Tranås
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elektronikmontör på Tranås Industrikablage AB i Tranås
Sävsjö
Elmontör
Ledigt jobb som elmontör på Elteknik & Konstruktion i Stockaryd AB i Sävsjö
Göteborg
Solcellsmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på Solkillarna K&G AB i Göteborg
Malmö
Erfaren ytmonteringsoperatör sökes!
Ledigt jobb som elektronikmontör på Scania Bemanning AB i Malmö
Botkyrka
Montör, Tumba
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på Randstad AB i Botkyrka
Växjö
Vi söker elmontörer till vår kund i Växjö för kommande uppdrag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på Lernia Bemanning AB i Växjö
Göteborg
Nu söker vi dig, vår framtida elmätartekniker i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på TOPTEMP AB i Göteborg
Kungsbacka
Nu söker vi dig, vår framtida elmätartekniker i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på TOPTEMP AB i Kungsbacka
Kungälv
Nu söker vi dig, vår framtida elmätartekniker i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elmontör på TOPTEMP AB i Kungälv
Eskilstuna
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som elektronikmontör på Aditro Logistics Staffing AB i Eskilstuna