Lön perfusionist 2024

- Lönestatistik för en perfusionistVad tjänar en perfusionist i månaden? Medellönen för 2024 är:

35 200 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket har kvinnor en snittlön på 32100 kronor. Det saknas statistik för männens lön och det kan bero på att det finns för litet underlag.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 50500 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som perfusionist.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en perfusionist i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35200 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en perfusionist

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 211 kronor.

Dagslön för en perfusionist

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1676 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en perfusionist kvar i lön efter skatt? En perfusionist får ut 23 781 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 200 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 017 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 097 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 781 kronor


Sök lediga jobb som perfusionist

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 16 jobbannonser för lediga tjänster som perfusionist eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Timrå på Permobil AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Ljungby
Medicinteknisk ingenjör/medicintekniker till Medicinsk Teknik

Ledigt jobb som medicinteknisk ingenjör på REGION KRONOBERG i Ljungby

Läs om jobbet
Uppsala
Forskningsingenjör i systemdesign

Ledigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Uppsala Universitet i Uppsala

Läs om jobbet
Borås
Medicinteknisk ingenjör till medicinsk teknik

Ledigt jobb som medicinteknisk ingenjör på VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN i Borås

Läs om jobbet

Vad gör en perfusionist?

Vi har inga detaljer kring vad en perfusionist jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Installerar, kontrollerar, övervakar och utför service på medicinteknisk utrustning som används vid diagnosticering eller behandling av olika sjukdomar. Sköter och övervakar t.ex. hjärtlungmaskiner.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en perfusionist i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för perfusionist skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 30300 kronor

 • Regionanställd 30200 kronor

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 50500 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som perfusionist? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en perfusionist tjänar kvinnor i snitt 32100 kronor i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som perfusionist.

Lönestatistik för perfusionist i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige¤¤¤ kronor
Stockholm48 400 kronor
Östra Mellansverige30 500 kronor
Småland med öarna28 600 kronor
Sydsverige31 400 kronor
Västsverige28 800 kronor
Norra Mellansverige29 300 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland29 100 kronor


Hur många jobbar som perfusionist i Sverige?

Det är totalt 2100 personer som idag är anställda som perfusionist enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige2 100
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län270
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län160
Blekinge och Skåne län190
Hallands och Västra Götalands län480
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län160
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län140

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en perfusionist i lön i månaden?

Medellönen för en perfusionist är 35200 kronor.

Hur många jobbar som perfusionist i Sverige?

Det finns 2100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en perfusionist?

Månadslönen för en kvinna i det här yrket ligger på 32100 kronor. Någon statistik för männen finns inte. Det beror troligtvis på att för få män jobbar inom det här yrket.

Hur mycket betalar en perfusionist i skatt?

En perfusionist betalar i snitt 10136 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln perfusionist in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som perfusionist eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till perfusionist

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Anaplastolog Lön för en Ansiktsprotetiker Lön för en Audiolog, teknisk Lön för en Audiologiingenjör Lön för en Bioanalytiker Lön för en Biomedicinsk analytiker Lön för en BMA (Biomedicinsk analytiker) Lön för en Cytodiagnostiker Lön för en Cytologassistent Lön för en Dentaltekniker Lön för en Farmaceut, receptarie Lön för en Fiskeriassistent Lön för en Forensiker, biomedicinsk analytiker Lön för en Forskningslaborant, fysik Lön för en Forskningslaborant, kemi Lön för en Frökontrollant, laboratorium Lön för en Fysiologassistent Lön för en Fysiologassistent, laborant Lön för en Fältkontrollant Lön för en Försöksassistent, jordbruk, trädgård Lön för en Försökstekniker, skogsbruk Lön för en Försökstekniker, trädgårdsodling Lön för en Försökstekniker, vattenbruk Lön för en Försökstekniker, växtodling Lön för en Geologassistent Lön för en Guldtekniker Lön för en Histopatologiassistent Lön för en Hjälpmedelsingenjör Lön för en Hydrologassistent Lön för en Hörselingenjör Lön för en Hörseltekniker Lön för en Hörselvårdsingenjör Lön för en Hörselvårdstekniker Lön för en Instrumentingenjör, fysik Lön för en Instrumentingenjör, fysikaliskt lab. Lön för en Klinikingenjör Lön för en Kobolt-kromtekniker Lön för en Laborant, fysik Lön för en Laborant, kemi Lön för en Laboratorieassistent, mikrobiologiskt laboratorium Lön för en Laboratorieassistent, sjukvårdslaboratorium Lön för en Laboratoriebiträde, frökontroll Lön för en Laboratorieföreståndare, sjukhus Lön för en Laboratorieingenjör, fysik Lön för en Laboratorieingenjör, kemi Lön för en Laboratorietandtekniker Lön för en Laboratorietekniker, fysik Lön för en Laboratorietekniker, kemi Lön för en Materialprovare, fysik Lön för en Mediciningenjör Lön för en Medicintekniker Lön för en Medicinteknisk ingenjör Lön för en Meteorologassistent, SMHI Lön för en Mikroskopist Lön för en Mättekniker, fysik Lön för en Mättekniker, kemi Lön för en Ortopedingenjör Lön för en Ortopedmekaniker Lön för en Ortopedtekniker Lön för en Ototekniker Lön för en Perfusionist Lön för en Porslinstekniker Lön för en Protesingenjör Lön för en Protesmakare Lön för en Protestekniker Lön för en Receptarie Lön för en Rehabiliteringsingenjör Lön för en Röntgentekniker Lön för en Sjukhusingenjör Lön för en Sjukhustandtekniker Lön för en Sjukhustekniker Lön för en Tandtekniker Lön för en Ultraljudprovare
Timrå
Biomedical Engineer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Permobil AB i Timrå
Ljungby
Medicinteknisk ingenjör/medicintekniker till Medicinsk Teknik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på REGION KRONOBERG i Ljungby
Uppsala
Forskningsingenjör i systemdesign
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Uppsala Universitet i Uppsala
Borås
Medicinteknisk ingenjör till medicinsk teknik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN i Borås
Lund
Senior System Engineer to Neola Medical
Ledigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Neola Medical AB i Lund
Örnsköldsvik
Tekniker till Medicinsk Teknik, Örnsköldsviks sjukhus
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på REGION VÄSTERNORRLAND i Örnsköldsvik
Göteborg
Biomedicinsk analytiker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhustekniker på Göteborgs Universitet i Göteborg
Uddevalla
Medicinteknisk Ingenjör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN i Uddevalla
Mölndal
Servicetekniker till AD Medical AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhustekniker på Autoklaver & Desinfektorer Medical i Göteborg AB i Mölndal
Norrköping
Gastekniker - Norrköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhustekniker på Lassila & Tikanoja FM AB i Norrköping
Sollentuna
Fältserviceingenjör inom Medicinteknik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Tromp Medical AB i Sollentuna
Market Development Specialist, Cardiac Rhythm Management (CRM)
Ledigt jobb som projektledare, bioteknik på Medtronic AB i
Stockholm
Senior Project Engineer – Medical Devices
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Intertek Semko AB i Stockholm
Stockholm
Project Engineer – Medical Devices
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Intertek Semko AB i Stockholm
Stockholm
Provningsingenjör inom medicinteknik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Intertek Semko AB i Stockholm
Malmö
Serviceingenjör Röntgen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medicinteknisk ingenjör på Siemens AB i Malmö