Lön stuckatör 2024

- Lönestatistik för en stuckatörVad tjänar en stuckatör i månaden? Medellönen för 2024 är:

36 400 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 36400 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 36400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som stuckatör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en stuckatör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 36400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en stuckatör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 218 kronor.

Dagslön för en stuckatör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1733 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en stuckatör kvar i lön efter skatt? En stuckatör får ut 24 622 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 36 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 230 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 242 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 23 kronor
Lönen efter skatt 24 622 kronor


Sök lediga jobb som stuckatör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som stuckatör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Partille på Göteborgs Golv & Kakel AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Solna
Plattsättare Sökes

Ledigt jobb som plattsättare på Aremera AB i Solna

Läs om jobbet
Lidingö
Montör

Ledigt jobb som murare på Pure Fire AB i Lidingö

Läs om jobbet
Malmö
Tiler

Ledigt jobb som plattsättare, utan yrkesbevis på Aktiv Bygg i Malmö AB i Malmö

Läs om jobbet

Vad gör en stuckatör?

Vi har inga detaljer kring vad en stuckatör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Uppför byggnadsstommar. Klär väggar med fasadtegel. Murar skorstenar, öppna spisar och kakelugnar. Putsar väggar, tak och fasader samt sätter plattor på väggar och golv. Tillverkar och monterar inredningsdetaljer av gips och gör fasadutsmyckningar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en stuckatör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för stuckatör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 33000 kronor

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 36400 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som stuckatör?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som stuckatör.

Ungefär 8500 jobbar som murare och plattsättare i landet, av dessa är cirka 2 procent kvinnor och 98 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en mycket liten konkurrens om anställningarna för murare och plattsättare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha mycket stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för murare och plattsättare kommer vara mycket stora. Möjligheterna till arbete inom yrket ökar om du har relevanta certifikat, behörigheter eller yrkesbevis.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som stuckatör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en stuckatör tjänar männen i snitt 36400 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som stuckatör.

Lönestatistik för stuckatör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige36 000 kronor
Stockholm38 900 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige34 600 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland31 000 kronor


Hur många jobbar som stuckatör i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som stuckatör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en stuckatör i lön i månaden?

Medellönen för en stuckatör är 36400 kronor.

Hur många jobbar som stuckatör i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en stuckatör?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 36400 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en stuckatör i skatt?

En stuckatör betalar i snitt 10495 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln stuckatör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som stuckatör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till stuckatör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Anläggare, markarbeten, VA m.m Lön för en Anläggningsarbetare, markarbeten, VA m.m. Lön för en Anläggningsdykare Lön för en Armerare, bygg och anläggning Lön för en Asfaltarbetare, asfaltläggning Lön för en Asfaltisolerare Lön för en Asfaltläggare Lön för en Banarbetare, järnväg Lön för en Banreparatör Lön för en Bantekniker Lön för en Beläggningsarbetare Lön för en Betongarbetare, bygg och anläggning Lön för en Betongarmerare Lön för en Betongborrare Lön för en Betongdemolerare Lön för en Betongelementmontör Lön för en Betonghåltagare Lön för en Betongsprutare Lön för en Blästrare, fasadarbeten Lön för en Byggnadsarbetare, allround Lön för en Byggnadsarbetare, ospec Lön för en Byggnadssnickare Lön för en Byggnadsträarbetare Lön för en Bärgningsdykare Lön för en Cementslipare Lön för en Dykarbiträde Lön för en Dykare Lön för en Dykarskötare Lön för en Dykledare Lön för en Fasadmontör Lön för en Fasadputsare Lön för en Fasadrenoverare Lön för en Fjärrvärmerörläggare Lön för en Gatuarbetare Lön för en Gruvbyggare Lön för en Husmontör Lön för en Håltagare Lön för en Injekterare, betong Lön för en Inspektionsdykare Lön för en Isarbetare, montering Lön för en Järnvägsreparatör Lön för en Kakelsättare Lön för en Kakelugnsmakare Lön för en Klinkerläggare Lön för en Markanläggningsarbetare Lön för en Markismontör, montering, reparation Lön för en Mjukfogare Lön för en Montör, klätterväggar Lön för en Montör, markiser Lön för en Montör, tält, läktare Lön för en Mosaikläggare Lön för en Murare Lön för en Murarmästare Lön för en Pipelinemontör Lön för en Plattläggare Lön för en Plattsättare Lön för en Rallare Lön för en Reparatör, ban- Lön för en Reveterare Lön för en Rivningsarbetare, övrig Lön för en Rivningstekniker Lön för en Räckesmontör Lön för en Röjdykare Lön för en Rörläggare Lön för en Skorstensinstallatör Lön för en Skorstensmontör Lön för en Skorstensmurare Lön för en Skorstensreparatör Lön för en Skorstenstätare Lön för en Skyltmontör, trafikskyltar Lön för en Skyltmontör, övrigt Lön för en Snickare, byggnads- Lön för en Spårläggare, järnväg Lön för en Stenmontör Lön för en Stensättare Lön för en Stuckatör Lön för en Stålslipare, cement Lön för en Ställningsbyggare Lön för en Ställningsmontör Lön för en Terrazzoarbetare Lön för en Timmerhusbyggare Lön för en Timmerman, husbyggnad Lön för en Ugnsmurare Lön för en VA-rörläggare Lön för en Vägarbetare Lön för en Vägmålare
Partille
Plattsättning
Ledigt jobb som plattsättare på Göteborgs Golv & Kakel AB i Partille
Solna
Plattsättare Sökes
Ledigt jobb som plattsättare på Aremera AB i Solna
Lidingö
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som murare på Pure Fire AB i Lidingö
Malmö
Tiler
Ledigt jobb som plattsättare, utan yrkesbevis på Aktiv Bygg i Malmö AB i Malmö
Årjäng
Utvecklingsmöjligheter och teamkänsla i Töcksfors!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som plattsättare, utan yrkesbevis på Industri Support Värmland AB i Årjäng
Stockholm
Murare sökes
Ledigt jobb som murare på Lamendo AB i Stockholm
Sollentuna
Plattsättare sökes till företag i stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som plattsättare på JWD Entreprenad AB i Sollentuna
Stockholm
Kvalificerad Murare - Stockholm
Ledigt jobb som murare på Titan Byggnads AB i Stockholm
Helsingborg
Plattsättare till badrum sökes i Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som plattsättare på Veterankraft AB i Helsingborg
Stockholm
Murare
Ledigt jobb som murare på RI Plattsättning AB i Stockholm
Malmö
Murare
Ledigt jobb som murare på BVH Plattsättning AB i Malmö
Malmö
murare-stensättning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som murare på VIVA Partners Sverige AB i Malmö
Stockholm
Murare/Putsare sökes i stockholm
Ledigt jobb som murare på Submit AB i Stockholm
Gävle
Eldfast resemontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ugnsmurare på Macon AB i Gävle
Stockholm
Murare
Ledigt jobb som murare på TEYA I UPPSALA AB i Stockholm
Stockholm
Murare
Ledigt jobb som murare på TEYA I UPPSALA AB i Stockholm
Täby
Naturstensmurare
Ledigt jobb som murare på Asplunds Industri Produkter AB i Täby
Upplands-Bro
plattsättare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som plattsättare, utan yrkesbevis på IDE Plattsättning AB i Upplands-Bro
Luleå
Ugnsmurare/grovarbetare/hantlangare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ugnsmurare på Luleå Industrimontage AB i Luleå
Huddinge
Plattsättare
Ledigt jobb som plattsättare på Trexab Bygg-Sanering AB i Huddinge
Västerås
Erfarna plattsättare och snickare
Ledigt jobb som plattsättare på LYNS Bygg & Badrum AB i Västerås
Partille
Vi söker servicemurare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som murare på Bricks and Lime AB i Partille
Solna
Söker duktiga plattsättare !
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som plattsättare på Berklam Bygg & Platt AB i Solna
Stockholm
Murare till Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som murare på Isaksson Byggbemanning AB i Stockholm
Stockholm
Murare/Bricklayer till projekt i Stockholm City
Ledigt jobb som murare på Submit AB i Stockholm
Tyresö
PLATTSÄTTARE
Ledigt jobb som plattsättare på Byggpower i Stockholm AB i Tyresö
Partille
Vi söker murare med yrkesbevis!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som murare på Bricks and Lime AB i Partille
Stockholm
Plattsättare sökes
Ledigt jobb som plattsättare på Submit AB i Stockholm
Stockholm
Plattsättare Sökes
Ledigt jobb som plattsättare på Submit AB i Stockholm
Haninge
Plattsättare
Ledigt jobb som plattsättare på MK Platt i Sverige AB i Haninge