Lön isarbetare, montering 2024

- Lönestatistik för en isarbetare, monteringVad tjänar en isarbetare, montering i månaden? Medellönen för 2024 är:

33 600 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 30600 kronor i yrket medan männen har en lön på 33700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 33600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som isarbetare, montering.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en isarbetare, montering i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en isarbetare, montering

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 201 kronor.

Dagslön för en isarbetare, montering

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1600 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en isarbetare, montering kvar i lön efter skatt? En isarbetare, montering får ut 22 659 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 33 600 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 733 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 904 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 21 kronor
Lönen efter skatt 22 659 kronor


Sök lediga jobb som isarbetare, montering

Uddevalla
Formsnickare till välkänd kund i Dingle

Ledigt jobb som betongelementmontör på Eterni Sweden AB i Uddevalla

Läs om jobbet
Malmö
Rivningsarbetare

Ledigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Rivad AB i Malmö

Läs om jobbet
Örebro
Erfaren Solcellsmontör till projekt i Örebro

Ledigt jobb som fasadmontör på LUMA Energy AB i Örebro

Läs om jobbet

Vad gör en isarbetare, montering?

Vi har inga detaljer kring vad en isarbetare, montering jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat bygg- och anläggningsarbete än inom 7111–7116. Exempel på arbetsuppgifter: Lägger ner och sammanfogar rör av betong, metall eller plast. Utför olika arbetsuppgifter i samband med husbyggen och byggreparationer, t.ex. byggnadsträ- och betongarbete. Monterar fabrikstillverkade betongelement.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en isarbetare, montering i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för isarbetare, montering skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 31200 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 33600 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som isarbetare, montering? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 30600 kronor som isarbetare, montering medan männens lön är 33700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som isarbetare, montering.

Lönestatistik för isarbetare, montering i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige31 500 kronor
Stockholm32 200 kronor
Östra Mellansverige32 600 kronor
Småland med öarna31 000 kronor
Sydsverige31 400 kronor
Västsverige30 400 kronor
Norra Mellansverige32 200 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland28 500 kronor


Hur många jobbar som isarbetare, montering i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som isarbetare, montering enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en isarbetare, montering i lön i månaden?

Medellönen för en isarbetare, montering är 33600 kronor.

Hur många jobbar som isarbetare, montering i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en isarbetare, montering?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 30600 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 33700 kronor.

Hur mycket betalar en isarbetare, montering i skatt?

En isarbetare, montering betalar i snitt 9658 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln isarbetare, montering in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som isarbetare, montering eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till isarbetare, montering

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Anläggare, markarbeten, VA m.m Lön för en Anläggningsarbetare, markarbeten, VA m.m. Lön för en Anläggningsdykare Lön för en Armerare, bygg och anläggning Lön för en Asfaltarbetare, asfaltläggning Lön för en Asfaltisolerare Lön för en Asfaltläggare Lön för en Banarbetare, järnväg Lön för en Banreparatör Lön för en Bantekniker Lön för en Beläggningsarbetare Lön för en Betongarbetare, bygg och anläggning Lön för en Betongarmerare Lön för en Betongborrare Lön för en Betongdemolerare Lön för en Betongelementmontör Lön för en Betonghåltagare Lön för en Betongsprutare Lön för en Blästrare, fasadarbeten Lön för en Byggnadsarbetare, allround Lön för en Byggnadsarbetare, ospec Lön för en Byggnadssnickare Lön för en Byggnadsträarbetare Lön för en Bärgningsdykare Lön för en Cementslipare Lön för en Dykarbiträde Lön för en Dykare Lön för en Dykarskötare Lön för en Dykledare Lön för en Fasadmontör Lön för en Fasadputsare Lön för en Fasadrenoverare Lön för en Fjärrvärmerörläggare Lön för en Gatuarbetare Lön för en Gruvbyggare Lön för en Husmontör Lön för en Håltagare Lön för en Injekterare, betong Lön för en Inspektionsdykare Lön för en Isarbetare, montering Lön för en Järnvägsreparatör Lön för en Kakelsättare Lön för en Kakelugnsmakare Lön för en Klinkerläggare Lön för en Markanläggningsarbetare Lön för en Markismontör, montering, reparation Lön för en Mjukfogare Lön för en Montör, klätterväggar Lön för en Montör, markiser Lön för en Montör, tält, läktare Lön för en Mosaikläggare Lön för en Murare Lön för en Murarmästare Lön för en Pipelinemontör Lön för en Plattläggare Lön för en Plattsättare Lön för en Rallare Lön för en Reparatör, ban- Lön för en Reveterare Lön för en Rivningsarbetare, övrig Lön för en Rivningstekniker Lön för en Räckesmontör Lön för en Röjdykare Lön för en Rörläggare Lön för en Skorstensinstallatör Lön för en Skorstensmontör Lön för en Skorstensmurare Lön för en Skorstensreparatör Lön för en Skorstenstätare Lön för en Skyltmontör, trafikskyltar Lön för en Skyltmontör, övrigt Lön för en Snickare, byggnads- Lön för en Spårläggare, järnväg Lön för en Stenmontör Lön för en Stensättare Lön för en Stuckatör Lön för en Stålslipare, cement Lön för en Ställningsbyggare Lön för en Ställningsmontör Lön för en Terrazzoarbetare Lön för en Timmerhusbyggare Lön för en Timmerman, husbyggnad Lön för en Ugnsmurare Lön för en VA-rörläggare Lön för en Vägarbetare Lön för en Vägmålare
Glasmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fasadmontör på Europeiska Byggförbättringar AB i
Uddevalla
Formsnickare till välkänd kund i Dingle
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongelementmontör på Eterni Sweden AB i Uddevalla
Malmö
Rivningsarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Rivad AB i Malmö
Örebro
Erfaren Solcellsmontör till projekt i Örebro
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fasadmontör på LUMA Energy AB i Örebro
Halmstad
Är du händig & nyfiken på jobbet som industrioperatör?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Lernia Bemanning AB i Halmstad
Göteborg
GR8 Partner Group söker rivare för timanställning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Gr8 partner group AB i Göteborg
Mullsjö
Rivningstekniker
Ledigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Håltagning Sanering Fuktteknik i Sverige AB i Mullsjö
Stockholm
Rivning/grovarbetare sökes i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Aura Personal AB i Stockholm
Stockholm
Rivning/grovarbetare sökes i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Aura Personal AB i Stockholm
Göteborg
GR8 Partner Group söker rivare för timanställning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Gr8 partner group AB i Göteborg
Working supervisor demolition
Ledigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Fortum Sverige AB i
Stockholm
Rivare/Håltagare
Ledigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Rivkompaniet i Stockholm AB i Stockholm
Göteborg
Rivare / bortforsling / spolning - är du den vi söker?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Daghia AB i Göteborg
Stockholm
Rivningsarbetare med körkort
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Hard Workers Of Sweden AB i Stockholm
Hudiksvall
Concrete element, precast assembly, concreteworkers and welders.
Ledigt jobb som betongelementmontör på Premotech AB i Hudiksvall
Hudiksvall
Betongelement/prefabmontör, betongare, svetsare
Ledigt jobb som betongelementmontör på Premotech AB i Hudiksvall
Malmö
Rivare med minst 5 år erfarenhet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Esos Bygg AB i Malmö
Härryda
Snickare
Ledigt jobb som husmontör på G Thech AB i Härryda
Malmö
Byggarbetare
Ledigt jobb som husmontör på Flexrock Sverige AB i Malmö
Rättvik
Underhåll är framtiden!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fogarbetare, hus och anläggning på Nfc Ulf Witasp AB i Rättvik
Kävlinge
Rivningstekniker / Demontör till Kärnkraftsprojekt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Nkr Demolition Sweden AB i Kävlinge
Mariestad
Montage Byggbolaget Mariestad AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fasadmontör på Montage Byggbolaget Mariestad AB i Mariestad
Stockholm
Fasadputsare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fasadputsare på Preda Bygg och Städ AB i Stockholm
Norrköping
Grovarbetare inom bygg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Östgöta Byggresurs AB i Norrköping
Göteborg
Driftstekniker Warehouse & Transport
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fasadputsare på SAAB AB i Göteborg
Resande Glasmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fasadmontör på Matsman Montage AB i
Västervik
Vi utökar vårt mångsidiga team i Oskarshamn: Spännande möjligheter inom riv
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Nordisk kompetens AB i Västervik
Västervik
Join our great Team in Oskarshamn: Exciting Opportunities in Nuclear Power
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Nordisk kompetens AB i Västervik
Kalmar
Join our great Team in Oskarshamn: Exciting Opportunities in Nuclear Power
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Nordisk kompetens AB i Kalmar
Stockholm
Join our great Team in Oskarshamn: Exciting Opportunities in Nuclear Power
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demonteringsarbetare/rivningsarbetare på Nordisk kompetens AB i Stockholm