Lönestatistik för en cementslipare 2023

Vad tjänar en cementslipare i månaden? Medellönen är 33800 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 28000 kronor i yrket medan männen har en lön på 34000 kronor. Se även anläggare, markarbeten, va m.m , anläggningsarbetare, markarbeten, va m.m. och anläggningsdykare .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 33800 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som cementslipare.

Medellön, snittlön eller medianlön för en cementslipare?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33800 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln cementslipare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Armerar och gjuter betongkonstruktioner såsom golv, väggar, valv, pelare och broar. Borrar och sågar hål i betongkonstruktioner.”

Hur ser lönestatistiken ut för en cementslipare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för cementslipare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 33800 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som cementslipare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 28000 kronor som cementslipare medan männens lön är 34000 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 0 kronor30600 kronor
2015 0 kronor30900 kronor
2016 0 kronor31200 kronor
2017 26300 kronor31700 kronor
2018 0 kronor32800 kronor
2019 28800 kronor33100 kronor
2020 29600 kronor33700 kronor
2021 28000 kronor34000 kronor

Lönestatistik för cementslipare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige33600
Stockholm39700
Östra Mellansverige33600
Småland med öarna31100
Sydsverige32500
Västsverige30700
Norra Mellansverige33300
Mellersta Norrland30600
Övre Norrland39700

Hur många jobbar som cementslipare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som cementslipare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige..
Stockholm och Stockholms län980
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län..
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län..
Blekinge och Skåne län..
Hallands och Västra Götalands län1600
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en cementslipare i lön i månaden?

Medellönen för en cementslipare är 33800 kronor.

Hur många jobbar som cementslipare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som cementslipare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till cementslipare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Anläggare, markarbeten, VA m.m Lön för en Anläggningsarbetare, markarbeten, VA m.m. Lön för en Anläggningsdykare Lön för en Armerare, bygg och anläggning Lön för en Asfaltarbetare, asfaltläggning Lön för en Asfaltisolerare Lön för en Asfaltläggare Lön för en Banarbetare, järnväg Lön för en Banreparatör Lön för en Bantekniker Lön för en Beläggningsarbetare Lön för en Betongarbetare, bygg och anläggning Lön för en Betongarmerare Lön för en Betongborrare Lön för en Betongdemolerare Lön för en Betongelementmontör Lön för en Betonghåltagare Lön för en Betongsprutare Lön för en Blästrare, fasadarbeten Lön för en Byggnadsarbetare, allround Lön för en Byggnadsarbetare, ospec Lön för en Byggnadssnickare Lön för en Byggnadsträarbetare Lön för en Bärgningsdykare Lön för en Cementslipare Lön för en Dykarbiträde Lön för en Dykare Lön för en Dykarskötare Lön för en Dykledare Lön för en Fasadmontör Lön för en Fasadputsare Lön för en Fasadrenoverare Lön för en Fjärrvärmerörläggare Lön för en Gatuarbetare Lön för en Gruvbyggare Lön för en Husmontör Lön för en Håltagare Lön för en Injekterare, betong Lön för en Inspektionsdykare Lön för en Isarbetare, montering Lön för en Järnvägsreparatör Lön för en Kakelsättare Lön för en Kakelugnsmakare Lön för en Klinkerläggare Lön för en Markanläggningsarbetare Lön för en Markismontör, montering, reparation Lön för en Mjukfogare Lön för en Montör, klätterväggar Lön för en Montör, markiser Lön för en Montör, tält, läktare Lön för en Mosaikläggare Lön för en Murare Lön för en Murarmästare Lön för en Pipelinemontör Lön för en Plattläggare Lön för en Plattsättare Lön för en Rallare Lön för en Reparatör, ban- Lön för en Reveterare Lön för en Rivningsarbetare, övrig Lön för en Rivningstekniker Lön för en Räckesmontör Lön för en Röjdykare Lön för en Rörläggare Lön för en Skorstensinstallatör Lön för en Skorstensmontör Lön för en Skorstensmurare Lön för en Skorstensreparatör Lön för en Skorstenstätare Lön för en Skyltmontör, trafikskyltar Lön för en Skyltmontör, övrigt Lön för en Snickare, byggnads- Lön för en Spårläggare, järnväg Lön för en Stenmontör Lön för en Stensättare Lön för en Stuckatör Lön för en Stålslipare, cement Lön för en Ställningsbyggare Lön för en Ställningsmontör Lön för en Terrazzoarbetare Lön för en Timmerhusbyggare Lön för en Timmerman, husbyggnad Lön för en Ugnsmurare Lön för en VA-rörläggare Lön för en Vägarbetare Lön för en Vägmålare
Vallentuna
Betongarbetare till heltidstjänst
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Conway Bygg AB i Vallentuna
Västerås
Betonghåltagare med erfarenhet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betonghåltagare på Pb:S Håltagning AB i Västerås
Hallstahammar
Betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Industriqompetens Mälardalen AB i Hallstahammar
Falköping
TopWork söker betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på TopWork Sverige AB i Falköping
Trollhättan
TopWork söker betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på TopWork Sverige AB i Trollhättan
Skara
TopWork söker betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på TopWork Sverige AB i Skara
Lidköping
TopWork söker betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på TopWork Sverige AB i Lidköping
Vara
TopWork söker betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på TopWork Sverige AB i Vara
Söderhamn
Heltidstjänst som Saneringstekniker till Ocab!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Professionals Nord Rekrytering AB i Söderhamn
Hudiksvall
Heltidstjänst som Saneringstekniker till Ocab!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Professionals Nord Rekrytering AB i Hudiksvall
Bollnäs
Heltidstjänst som Saneringstekniker till Ocab!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Professionals Nord Rekrytering AB i Bollnäs
Halmstad
Betongare till Skåne/Halland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på A-Staffing Sweden AB i Halmstad
Strängnäs
Betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Arena Personal Sverige AB i Strängnäs
Strängnäs
Spännande jobbuppdrag inom industri!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Arena Personal Sverige AB i Strängnäs
Stockholm
Armerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB i Stockholm
Ulricehamn
Betongarbetare UBAB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på AB Söder & Co Consulting i Ulricehamn
Borås
Betongarbetare UBAB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på AB Söder & Co Consulting i Borås
Falköping
Betongarbetare UBAB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på AB Söder & Co Consulting i Falköping
Eskilstuna
Produktionspersonal till vår kund i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare, utan yrkesbevis på Arena Personal Sverige AB i Eskilstuna
Gnesta
Produktionspersonal till vår kund i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare, utan yrkesbevis på Arena Personal Sverige AB i Gnesta
Nykvarn
Produktionspersonal till vår kund i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Arena Personal Sverige AB i Nykvarn
Strängnäs
Produktionspersonal till vår kund i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare, utan yrkesbevis på Arena Personal Sverige AB i Strängnäs
Stockholm
Betongare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB i Stockholm
Stockholm
Betongarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB i Stockholm
Borås
Vill du arbeta med betong? (DAGTID)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare, utan yrkesbevis på Nr.1 Personalpartner AB i Borås
Ulricehamn
Vill du arbeta med betong? (DAGTID)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare, utan yrkesbevis på Nr.1 Personalpartner AB i Ulricehamn
Gävle
Självgående betongare/armerare med erfarenhet sökes omgående
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Prowork Stockholm AB i Gävle
Solna
Är du betongaren vi söker?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Prowork Stockholm AB i Solna
Uppsala
Självgående betongare till Uppsala, tillträde omgående
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på Prowork Stockholm AB i Uppsala
Göteborg
Betongarbetare till Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongarbetare på A-Staffing Sweden AB i Göteborg