Lön fartygsplåtslagare 2023

- Lönestatistik för en fartygsplåtslagareVad tjänar en fartygsplåtslagare i månaden? Medellönen för 2023 är:

34 100 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 34100 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 34100 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som fartygsplåtslagare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en fartygsplåtslagare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 34100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en fartygsplåtslagare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 204 kronor.

Dagslön för en fartygsplåtslagare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1624 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en fartygsplåtslagare kvar i lön efter skatt? En fartygsplåtslagare får ut 23 009 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 34 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 822 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 964 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 21 kronor
Lönen efter skatt 23 009 kronor


Sök lediga jobb som fartygsplåtslagare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 14 jobbannonser för lediga tjänster som fartygsplåtslagare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Finspång på Jernbro Industrial Services AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Älmhult
Montör

Ledigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Elme Spreader AB i Älmhult

Läs om jobbet
Karlskrona
Montör inom elmekanik

Ledigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Wikan Personal AB i Karlskrona

Läs om jobbet
Örebro
Resande montör Örebro - Axelent Safe-X AB

Ledigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Axelent AB i Örebro

Läs om jobbet

Vad gör en fartygsplåtslagare?

Vi har inga detaljer kring vad en fartygsplåtslagare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Tillverkar och monterar detaljer till konstruktioner av grovplåt. Tillverkar, monterar, uppför och reparerar tunga metallbalkar och plåtar till stålkonstruktioner och ställningar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en fartygsplåtslagare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för fartygsplåtslagare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 34100 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som fartygsplåtslagare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en fartygsplåtslagare tjänar männen i snitt 34100 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som fartygsplåtslagare.

Lönestatistik för fartygsplåtslagare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige31 100 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna30 600 kronor
Sydsverige30 100 kronor
Västsverige33 000 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som fartygsplåtslagare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som fartygsplåtslagare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en fartygsplåtslagare i lön i månaden?

Medellönen för en fartygsplåtslagare är 34100 kronor.

Hur många jobbar som fartygsplåtslagare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en fartygsplåtslagare?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 34100 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en fartygsplåtslagare i skatt?

En fartygsplåtslagare betalar i snitt 9807 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln fartygsplåtslagare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som fartygsplåtslagare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till fartygsplåtslagare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Arcatomsvetsare Lön för en Argonbågsvetsare Lön för en Armeringsmontör Lön för en Bilplåtslagare Lön för en Bilskadereparatör, plåt Lön för en Bleckslagare Lön för en Blylödare Lön för en Bronsgjutare Lön för en Brännare, svetsning Lön för en Byggnadsplåtslagare Lön för en Bågsvetsare Lön för en Diktare, grovplåt Lön för en Elsvetsare Lön för en Falsare, tunnplåt Lön för en Fartygsplåtslagare Lön för en Flygplansplåtslagare Lön för en Formreparatör Lön för en Gasbågsvetsare Lön för en Gashyvlare Lön för en Gasmejslare Lön för en Gasskärare Lön för en Gassvetsare Lön för en Gelbgjutare Lön för en Gjutare, metall hantverk Lön för en Gjutmästare Lön för en Grovplåtnitare Lön för en Grovplåtslagare Lön för en Grovplåtslagare, industri Lön för en Handformare, gjuteri Lön för en Hårdlödare Lön för en Idrottspristillverkare, pokaler Lön för en Industriplåtslagare, grovplåtslagare Lön för en Industriplåtslagare, tunnplåtslagare Lön för en Järnkonstruktionsmontör Lön för en Kabelsplitsare Lön för en Karosseriplåtslagare Lön för en Klippare, tunnplåt Lön för en Klockgjutare Lön för en Konstgjutare Lön för en Kopparslagare Lön för en Kärnmakare, hantverk Lön för en Licenssvetsare Lön för en Liftbyggare Lön för en Liftmontör Lön för en Liftreparatör Lön för en Lifttekniker Lön för en Lödare, metall Lön för en MAG-svetsare Lön för en Maskinbrännare Lön för en Maskinlödare Lön för en Metallimmare Lön för en Metallkonstruktionsmontör Lön för en MIG-svetsare Lön för en Mjuklödare Lön för en Nibblare, tunnplåt Lön för en Nitare, grovplåt Lön för en Nitare, tunnplåt Lön för en Pannbyggare Lön för en Pannmontör Lön för en Pannplåtslagare Lön för en Plåtbearbetare Lön för en Plåthopsättare Lön för en Plåtmontör Lön för en Plåtpressare Lön för en Plåtslagare, bygg Lön för en Plåtslagare, flygplan Lön för en Plåtslagare, grovplåt Lön för en Precisionsgjutare Lön för en Rörsvetsare Lön för en Skadereparatör, bilplåt Lön för en Skadetekniker, reparation Lön för en Skärare, svets Lön för en Slaglödare Lön för en Splitsare, kabel Lön för en Spårsvetsare Lön för en Stansare, tunnplåt Lön för en Stålbyggare Lön för en Stålkonstruktionsmontör Lön för en Svetsare, arcatom- Lön för en Svetsare, argonbåge- Lön för en Svetsare, båg- Lön för en Svetsare, el- Lön för en Svetsare, gas- Lön för en Svetsare, gasbåge- Lön för en Svetsare, licens- Lön för en Svetsare, MAG- Lön för en Svetsare, MIG- Lön för en Svetsare, ospec Lön för en Svetsare, rör Lön för en Svetsare, spår Lön för en Svetsare, TIG- Lön för en Takplåtslagare Lön för en Tenngjutare Lön för en Tennlödare Lön för en Termitsvetsare Lön för en TIG-svetsare Lön för en Tunnplåtslagare Lön för en Tunnplåtslagare, industri Lön för en Utslagsman, grovplåt Lön för en Varvsplåtslagare Lön för en Vaxgjutare Lön för en Ventilationsplåtslagare
Finspång
Erfraren svetsare som vill ta nästa kliv till Jernbro
Ledigt jobb som grovplåtslagare på Jernbro Industrial Services AB i Finspång
Älmhult
Montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Elme Spreader AB i Älmhult
Karlskrona
Montör inom elmekanik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Wikan Personal AB i Karlskrona
Örebro
Resande montör Örebro - Axelent Safe-X AB
Ledigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Axelent AB i Örebro
Eskilstuna
Resande montör Eskilstuna - Axelent Safe-X AB
Ledigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Axelent AB i Eskilstuna
Västerås
Resande montör Västerås - Axelent Safe-X AB
Ledigt jobb som metallkonstruktionsmontör på Axelent AB i Västerås
Malmö
Byggmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som liftbyggare/liftmontör/montageledare, liftar på Emploid AB i Malmö
Örnsköldsvik
Stålmontör sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som stålbyggare på Litana Scandinavia AB i Örnsköldsvik
Stockholm
Stålmontör sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som stålbyggare på Litana Scandinavia AB i Stockholm
Ockelbo
Stålbyggare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som stålbyggare på Industrimontage i Sandviken AB i Ockelbo
Karlskrona
Plåtslagare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grovplåtslagare på SAAB AB i Karlskrona
Göteborg
Grovplåtslagare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grovplåtslagare på FMR Rekrytering & Bemanning AB i Göteborg
Trollhättan
Självgående Stålmontör till Limeco
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som metallkonstruktionsmontör på A Hub AB i Trollhättan
Uddevalla
Självgående Stålmontör till Limeco
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som metallkonstruktionsmontör på A Hub AB i Uddevalla