Lön reservdelschef 2023

- Lönestatistik för en reservdelschefVad tjänar en reservdelschef i månaden? Medellönen för 2023 är:

35 400 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 34500 kronor i yrket medan männen har en lön på 35700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 41700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som reservdelschef.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en reservdelschef i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en reservdelschef

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 212 kronor.

Dagslön för en reservdelschef

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1686 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en reservdelschef kvar i lön efter skatt? En reservdelschef får ut 23 921 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 052 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 121 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 921 kronor


Sök lediga jobb som reservdelschef

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som reservdelschef eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Enköping på Insitepart AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Malmö
Spareparts Manager till Krone Trailer

Ledigt jobb som reservdelschef på Svensk Autorekrytering AB i Malmö

Läs om jobbet
Göteborg
Arbetsledare

Ledigt jobb som arbetsledare, lager på LN Personal AB i Göteborg

Läs om jobbet
Kungsbacka
Arbetsledare

Ledigt jobb som arbetsledare, lager på LN Personal AB i Kungsbacka

Läs om jobbet

Vad gör en reservdelschef?

Vi har inga detaljer kring vad en reservdelschef jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Ansvarar, samordnar och leder daglig drift på lager eller terminal.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en reservdelschef i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för reservdelschef skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 41700 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 35400 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som reservdelschef? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 34500 kronor som reservdelschef medan männens lön är 35700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som reservdelschef.

Lönestatistik för reservdelschef i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige35 200 kronor
Stockholm36 200 kronor
Östra Mellansverige36 200 kronor
Småland med öarna35 000 kronor
Sydsverige34 700 kronor
Västsverige35 000 kronor
Norra Mellansverige34 100 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland34 100 kronor


Hur många jobbar som reservdelschef i Sverige?

Det är totalt 5900 personer som idag är anställda som reservdelschef enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5 900
Stockholm och Stockholms län1 100
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län800
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län730
Blekinge och Skåne län980
Hallands och Västra Götalands län1 400
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län130

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en reservdelschef i lön i månaden?

Medellönen för en reservdelschef är 35400 kronor.

Hur många jobbar som reservdelschef i Sverige?

Det finns 5900 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en reservdelschef?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 34500 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 35700 kronor.

Hur mycket betalar en reservdelschef i skatt?

En reservdelschef betalar i snitt 10196 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln reservdelschef in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som reservdelschef eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till reservdelschef

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Administratör, lager Lön för en Arbetsledare, lager Lön för en Befraktningsassistent Lön för en Bildirigent Lön för en Briefing officer Lön för en Brovakt Lön för en Busstationsföreståndare Lön för en Busstrafikledare Lön för en Depåchef Lön för en Depåman, petroleum Lön för en Distributionsassistent, transport Lön för en Eldriftsledare Lön för en Expeditionschef, lager Lön för en Expeditionsföreståndare, järnväg Lön för en Expeditör, lager Lön för en Expeditör, spedition Lön för en Fjärrtågklarerare Lön för en Flygklarerare Lön för en Fordonsledare Lön för en Fraktassistent, flyg Lön för en Fraktassistent, väg Lön för en Fryslagerarbetare, truckförare Lön för en Funktionsledare, järnvägstrafik Lön för en Färdtjänstsamordnare Lön för en Förrådsansvarig Lön för en Förrådsarbetare, lager Lön för en Förrådschef Lön för en Förrådsförvaltare Lön för en Förrådsman Lön för en Förrådsmästare Lön för en Förtullare Lön för en Godscentralföreståndare Lön för en Godsexpeditör Lön för en Godsmottagare Lön för en Godsvårdare, järnväg Lön för en Gästhamnsuppbördsman Lön för en Hamnbetjänt Lön för en Hamnförman Lön för en Hamnserviceman Lön för en Hamnvärd Lön för en Handlingskoordinator Lön för en Inventerare, lager Lön för en Järnvägsexpeditör, trafikexpediering Lön för en Kajvakt Lön för en Kalkylkontorist Lön för en Lageradministratör Lön för en Lageransvarig Lön för en Lagerarbetare Lön för en Lagerarbetare, truckförare Lön för en Lagerassistent Lön för en Lagerexpedit Lön för en Lagerföreståndare Lön för en Lagerförvaltare Lön för en Lagerkontorist Lön för en Lagerkontrollant Lön för en Lagerman Lön för en Lagermästare Lön för en Lagerplanerare Lön för en Lagerplockare Lön för en Lastningsförman Lön för en Leveransbevakare Lön för en Leveranskontorist Lön för en Leveransplanerare Lön för en Logistikassistent Lön för en Logistikbiträde Lön för en Logistiker, lagerplanering Lön för en Logistiker, transportplanering Lön för en Lokledare Lön för en Magasinsarbetare Lön för en Magasinschef Lön för en Magasinsföreståndare Lön för en Materialansvarig Lön för en Materialarbetare Lön för en Materialfördelare Lön för en Materialförvaltare, förråd Lön för en Materialman, lager Lön för en Materialmästare Lön för en Materialplanerare, assistent Lön för en Materialsamordnare Lön för en Operation assistant, speditionsassistent Lön för en Orderexpeditör, truckförare Lön för en Orderplockare, truckförare Lön för en Planerare, flygbolag Lön för en Produktionsassistent, materialplanering Lön för en Rampagent Lön för en Rampförman, flygplats Lön för en Redcap Lön för en Reservdelschef Lön för en Shippingman Lön för en Skeppningsassistent Lön för en Skeppningskontorist Lön för en Slussvakt Lön för en Speditionsarbetare Lön för en Speditionsassistent Lön för en Speditionskontorist Lön för en Stationsföreståndare, järnväg Lön för en Stationsföreståndare, vägtrafik Lön för en Tallyman Lön för en Teleskoptruckförare, lager Lön för en Terminalarbetare, ospec Lön för en Terminalchef, vägtransport Lön för en Trafikassistent, luftfart, rampagent Lön för en Trafikassistent, transportassistent Lön för en Trafikbefäl, järnväg Lön för en Trafikförman, vägtrafik Lön för en Trafikkontrollör, flyg Lön för en Trafikkoordinator Lön för en Trafikledare, båttrafik Lön för en Trafikledare, tåg Lön för en Trafikledare, vägtrafik Lön för en Trafikmästare, tåg Lön för en Trafikmästare, vägtrafik Lön för en Trafikplanerare, järnväg Lön för en Trafikplanerare, transportföretag Lön för en Trafiksamordnare Lön för en Transportassistent Lön för en Transportledare Lön för en Transportplanerare Lön för en Transportsamordnare Lön för en Truckförare, lager Lön för en Tulldeklarant Lön för en Tulldeklarationshandläggare Lön för en Tullombud Lön för en Tågbildare Lön för en Tågklarerarbiträde Lön för en Tågklarerare Lön för en Tågledare Lön för en Tågsamordnare Lön för en Tågtrafikledare Lön för en Varumottagare Lön för en Verktygsutlämnare Lön för en VTS-operatör Lön för en Vägtrafikledare Lön för en Vägtransportledare Lön för en Värd, hamn
Enköping
Insitepart söker teamledare till Coop Frysen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Insitepart AB i Enköping
Malmö
Spareparts Manager till Krone Trailer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reservdelschef på Svensk Autorekrytering AB i Malmö
Göteborg
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på LN Personal AB i Göteborg
Kungsbacka
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på LN Personal AB i Kungsbacka
Kungälv
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på LN Personal AB i Kungälv
Enköping
Sugen på en ledarroll? Nu söker vi gruppledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Enköping
Uppsala
Sugen på en ledarroll? Nu söker vi gruppledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Uppsala
Gotland
Nattförman Visby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Svensk Hemleverans HB i Gotland
Mjölby
Gruppchef
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Randstad AB i Mjölby
Åstorp
Gruppledare till livsmedelslager- Åstorp
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Boxflow Staffing Syd AB i Åstorp
Helsingborg
Vi söker en Supervisor till Boxflow - Östra Ljungby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Boxflow Staffing Syd AB i Helsingborg
Göteborg
Jollyroom söker nu en Teamledare till vårt lager!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Jollyroom AB i Göteborg
Stockholm
Interim gruppchef till nordvästra Stockholm!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Libera i Sverige AB i Stockholm
Jönköping
Linjechef till Lager och Spedition
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på SAAB AB i Jönköping
Linköping
Monteringsansvarig till Input interiör i Linköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Input interiör AB i Linköping
Göteborg
Arbetsledare Lager sökes till Göteborgs Spårvägar
Ledigt jobb som förrådschef på Göteborgs Stads Kollektivtrafik AB i Göteborg
Stockholm
Team Manager på CEVA Logistics i Brunna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Pokayoke AB i Stockholm
Botkyrka
Produktionsledare sökes till Tvätteri
Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Tvättjänst Stockholm AB i Botkyrka
Helsingborg
Teamledare till livsmedelsproduktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Boxflow Staffing Syd AB i Helsingborg
Växjö
Arbetsledare inom logistik till Invacare Rea AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Maxkompetens Sverige AB i Växjö
Älmhult
Arbetsledare inom logistik till Invacare Rea AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Maxkompetens Sverige AB i Älmhult
Ljungby
Arbetsledare inom logistik till Invacare Rea AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Maxkompetens Sverige AB i Ljungby
Vallentuna
Site Manager till Life Europé
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Ogunsen AB (publ) i Vallentuna
Alvesta
Arbetsledare inom logistik till Invacare Rea AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Maxkompetens Sverige AB i Alvesta
Osby
Arbetsledare inom logistik till Invacare Rea AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Maxkompetens Sverige AB i Osby
Järfälla
Reservdelsansvarig, Direct Connection Bilservice AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reservdelschef på Direct Connection Bil Service AB i Järfälla
Södertälje
Driftledare - Järna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Simplex Bemanning AB i Södertälje
Stockholm
Libera söker Team Managers till Ceva Logistics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Libera i Sverige AB i Stockholm
Göteborg
Aktivt arbete som chaufför på heltid - Västra Frölunda
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Jobandtalent People Sweden AB i Göteborg
Kinda
Integrated Plant Warehouse Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Sofidel Sweden AB i Kinda