Lön förrådschef 2024

- Lönestatistik för en förrådschefVad tjänar en förrådschef i månaden? Medellönen för 2023 är:

35 400 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 34500 kronor i yrket medan männen har en lön på 35700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 41700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som förrådschef.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en förrådschef i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en förrådschef

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 212 kronor.

Dagslön för en förrådschef

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1686 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en förrådschef kvar i lön efter skatt? En förrådschef får ut 23 921 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 052 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 121 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 921 kronor


Sök lediga jobb som förrådschef

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som förrådschef eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Libera i Sverige AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
Arbetsledare till kund i Rosersberg

Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Aditro Logistics Staffing AB i Stockholm

Läs om jobbet
Västerås
Gruppchef | Lager | Heby kommun

Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Västerås

Läs om jobbet
Västerås
Sugen på en ledarroll? Nu söker vi en operativ ledare

Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Västerås

Läs om jobbet

Vad gör en förrådschef?

Vi har inga detaljer kring vad en förrådschef jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Ansvarar, samordnar och leder daglig drift på lager eller terminal.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en förrådschef i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för förrådschef skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 41700 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 35400 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som förrådschef? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 34500 kronor som förrådschef medan männens lön är 35700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som förrådschef.

Lönestatistik för förrådschef i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige35 200 kronor
Stockholm36 200 kronor
Östra Mellansverige36 200 kronor
Småland med öarna35 000 kronor
Sydsverige34 700 kronor
Västsverige35 000 kronor
Norra Mellansverige34 100 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland34 100 kronor


Hur många jobbar som förrådschef i Sverige?

Det är totalt 5900 personer som idag är anställda som förrådschef enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5 900
Stockholm och Stockholms län1 100
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län800
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län730
Blekinge och Skåne län980
Hallands och Västra Götalands län1 400
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län130

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en förrådschef i lön i månaden?

Medellönen för en förrådschef är 35400 kronor.

Hur många jobbar som förrådschef i Sverige?

Det finns 5900 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en förrådschef?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 34500 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 35700 kronor.

Hur mycket betalar en förrådschef i skatt?

En förrådschef betalar i snitt 10196 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln förrådschef in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som förrådschef eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till förrådschef

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Administratör, lager Lön för en Arbetsledare, lager Lön för en Befraktningsassistent Lön för en Bildirigent Lön för en Briefing officer Lön för en Brovakt Lön för en Busstationsföreståndare Lön för en Busstrafikledare Lön för en Depåchef Lön för en Depåman, petroleum Lön för en Distributionsassistent, transport Lön för en Eldriftsledare Lön för en Expeditionschef, lager Lön för en Expeditionsföreståndare, järnväg Lön för en Expeditör, lager Lön för en Expeditör, spedition Lön för en Fjärrtågklarerare Lön för en Flygklarerare Lön för en Fordonsledare Lön för en Fraktassistent, flyg Lön för en Fraktassistent, väg Lön för en Fryslagerarbetare, truckförare Lön för en Funktionsledare, järnvägstrafik Lön för en Färdtjänstsamordnare Lön för en Förrådsansvarig Lön för en Förrådsarbetare, lager Lön för en Förrådschef Lön för en Förrådsförvaltare Lön för en Förrådsman Lön för en Förrådsmästare Lön för en Förtullare Lön för en Godscentralföreståndare Lön för en Godsexpeditör Lön för en Godsmottagare Lön för en Godsvårdare, järnväg Lön för en Gästhamnsuppbördsman Lön för en Hamnbetjänt Lön för en Hamnförman Lön för en Hamnserviceman Lön för en Hamnvärd Lön för en Handlingskoordinator Lön för en Inventerare, lager Lön för en Järnvägsexpeditör, trafikexpediering Lön för en Kajvakt Lön för en Kalkylkontorist Lön för en Lageradministratör Lön för en Lageransvarig Lön för en Lagerarbetare Lön för en Lagerarbetare, truckförare Lön för en Lagerassistent Lön för en Lagerexpedit Lön för en Lagerföreståndare Lön för en Lagerförvaltare Lön för en Lagerkontorist Lön för en Lagerkontrollant Lön för en Lagerman Lön för en Lagermästare Lön för en Lagerplanerare Lön för en Lagerplockare Lön för en Lastningsförman Lön för en Leveransbevakare Lön för en Leveranskontorist Lön för en Leveransplanerare Lön för en Logistikassistent Lön för en Logistikbiträde Lön för en Logistiker, lagerplanering Lön för en Logistiker, transportplanering Lön för en Lokledare Lön för en Magasinsarbetare Lön för en Magasinschef Lön för en Magasinsföreståndare Lön för en Materialansvarig Lön för en Materialarbetare Lön för en Materialfördelare Lön för en Materialförvaltare, förråd Lön för en Materialman, lager Lön för en Materialmästare Lön för en Materialplanerare, assistent Lön för en Materialsamordnare Lön för en Operation assistant, speditionsassistent Lön för en Orderexpeditör, truckförare Lön för en Orderplockare, truckförare Lön för en Planerare, flygbolag Lön för en Produktionsassistent, materialplanering Lön för en Rampagent Lön för en Rampförman, flygplats Lön för en Redcap Lön för en Reservdelschef Lön för en Shippingman Lön för en Skeppningsassistent Lön för en Skeppningskontorist Lön för en Slussvakt Lön för en Speditionsarbetare Lön för en Speditionsassistent Lön för en Speditionskontorist Lön för en Stationsföreståndare, järnväg Lön för en Stationsföreståndare, vägtrafik Lön för en Tallyman Lön för en Teleskoptruckförare, lager Lön för en Terminalarbetare, ospec Lön för en Terminalchef, vägtransport Lön för en Trafikassistent, luftfart, rampagent Lön för en Trafikassistent, transportassistent Lön för en Trafikbefäl, järnväg Lön för en Trafikförman, vägtrafik Lön för en Trafikkontrollör, flyg Lön för en Trafikkoordinator Lön för en Trafikledare, båttrafik Lön för en Trafikledare, tåg Lön för en Trafikledare, vägtrafik Lön för en Trafikmästare, tåg Lön för en Trafikmästare, vägtrafik Lön för en Trafikplanerare, järnväg Lön för en Trafikplanerare, transportföretag Lön för en Trafiksamordnare Lön för en Transportassistent Lön för en Transportledare Lön för en Transportplanerare Lön för en Transportsamordnare Lön för en Truckförare, lager Lön för en Tulldeklarant Lön för en Tulldeklarationshandläggare Lön för en Tullombud Lön för en Tågbildare Lön för en Tågklarerarbiträde Lön för en Tågklarerare Lön för en Tågledare Lön för en Tågsamordnare Lön för en Tågtrafikledare Lön för en Varumottagare Lön för en Verktygsutlämnare Lön för en VTS-operatör Lön för en Vägtrafikledare Lön för en Vägtransportledare Lön för en Värd, hamn
Stockholm
Logistikchef till Science Fiction Bokhandeln!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Libera i Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Arbetsledare till kund i Rosersberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Aditro Logistics Staffing AB i Stockholm
Västerås
Gruppchef | Lager | Heby kommun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Västerås
Västerås
Sugen på en ledarroll? Nu söker vi en operativ ledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Västerås
Enköping
Sugen på en ledarroll? Nu söker vi en operativ ledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Enköping
Uppsala
Sugen på en ledarroll? Nu söker vi en operativ ledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Lernia Bemanning AB i Uppsala
Stockholm
Intresseanmälan - produktionsledare till södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på WeStaff Sweden AB i Stockholm
Göteborg
Lager- och logistikansvarig
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som förrådschef på GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg
Helsingborg
Arbetande förman till kund i Ättekulla
Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Scania Bemanning AB i Helsingborg
Göteborg
Arbetande arbetsledare till kund i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Tranpenad AB i Göteborg
Helsingborg
Arbetsledare lager och produktion i Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Today Consulting AB i Helsingborg
Göteborg
Special Service Leader - GPBM Nordic
Ledigt jobb som arbetsledare, lager på DFDS Professionals AB i Göteborg
Hörby
Vi söker en lageransvarig!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Agri Center Sverige AB i Hörby
Ljungby
Lagerledare Optimera Ljungby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Optimera Svenska AB i Ljungby
Södertälje
Driftledare - Järna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Simplex Bemanning AB i Södertälje
Helsingborg
Eftermarknadsansvarig Sverige till Carrier Transicold
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reservdelschef på Dreamwork Scandinavia AB i Helsingborg
Borås
Reservdelsadministratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reservdelschef på Randstad AB i Borås
Karlskoga
Avsändningsansvarig till BAE Systems Bofors.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Uniflex Sverige AB i Karlskoga
Trelleborg
Arbetsledare till Areco
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Bravura Sverige AB i Trelleborg
Solna
Operativ ledare till SJ
Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Ps Partner AB i Solna
Södertälje
Vi söker en lageransvarig till Södertälje, Almnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Simplex Bemanning AB i Södertälje
Södertälje
Lageransvarig - Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Simplex Bemanning AB i Södertälje
Jönköping
Lageransvarig till HPJ Garden
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på A Hub AB i Jönköping
Göteborg
Förrådsförvaltare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som förrådschef på Agillo AB i Göteborg
Stockholm
Nu söker vi en skiftledare till Optimera Rosersberg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Stockholm
Gävle
Monteringsansvarig till Input interiör i Gävle
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Input interiör AB i Gävle
Sigtuna
Skiftledare lager (morgon) - Optimera
Ledigt jobb som arbetsledare, lager på Arlanda Invest Consulting AB i Sigtuna
Karlstad
Team Manager till Karlstad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Instabox Group AB i Karlstad
Norrköping
Arbetsledare inom logistik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Fiskeby Board AB i Norrköping
Värnamo
Lastbilstekniker Värnamo
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, lager på Finnvedens Lastvagnar AB i Värnamo