Lön processoperatör, zinkfumingverk 2024

- Lönestatistik för en processoperatör, zinkfumingverkVad tjänar en processoperatör, zinkfumingverk i månaden? Medellönen för 2024 är:

35 000 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 33000 kronor i yrket medan männen har en lön på 35300 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 35000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som processoperatör, zinkfumingverk.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en processoperatör, zinkfumingverk i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en processoperatör, zinkfumingverk

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 210 kronor.

Dagslön för en processoperatör, zinkfumingverk

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1667 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en processoperatör, zinkfumingverk kvar i lön efter skatt? En processoperatör, zinkfumingverk får ut 23 640 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 981 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 073 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 640 kronor


Sök lediga jobb som processoperatör, zinkfumingverk

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 10 jobbannonser för lediga tjänster som processoperatör, zinkfumingverk eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Surahammar på SSAB Emea AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Ønsker du å jobbe som produksjonsassistent i vårt produksjonsteam i Horten?

Ledigt jobb som processoperatör, stålindustri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i

Läs om jobbet
Lund
Krossmaskinist till NCC i Södra Sandby

Ledigt jobb som processoperatör, stålindustri på Uniflex Sverige AB i Lund

Läs om jobbet
Älmhult
Ugnsoperatörer

Ledigt jobb som ugnsoperatör på Borox International AB i Älmhult

Läs om jobbet

Vad gör en processoperatör, zinkfumingverk?

Vi har inga detaljer kring vad en processoperatör, zinkfumingverk jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Styr och övervakar processtyrda ugnar m.m. för smältning, omvandling och raffinering av malm och metall.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en processoperatör, zinkfumingverk i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för processoperatör, zinkfumingverk skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 35000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som processoperatör, zinkfumingverk?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som processoperatör, zinkfumingverk.

Prognosen för processoperatörer inom tillverkning är en total prognos för processövervakare, metallproduktion, processoperatörer, pappersmassa, processoperatörer, stenkross- och malmförädling, processoperatörer, papper. Ungefär 13000 jobbar som processoperatörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 15 procent kvinnor och 85 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för processoperatörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för processoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som processoperatör, zinkfumingverk? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 33000 kronor som processoperatör, zinkfumingverk medan männens lön är 35300 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som processoperatör, zinkfumingverk.

Lönestatistik för processoperatör, zinkfumingverk i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige34 600 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige30 000 kronor
Småland med öarna35 700 kronor
Sydsverige31 100 kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige37 200 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland38 300 kronor


Hur många jobbar som processoperatör, zinkfumingverk i Sverige?

Det är totalt 1600 personer som idag är anställda som processoperatör, zinkfumingverk enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige1 600
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län170
Blekinge och Skåne län330
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län330

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en processoperatör, zinkfumingverk i lön i månaden?

Medellönen för en processoperatör, zinkfumingverk är 35000 kronor.

Hur många jobbar som processoperatör, zinkfumingverk i Sverige?

Det finns 1600 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en processoperatör, zinkfumingverk?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 33000 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 35300 kronor.

Hur mycket betalar en processoperatör, zinkfumingverk i skatt?

En processoperatör, zinkfumingverk betalar i snitt 10076 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln processoperatör, zinkfumingverk in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som processoperatör, zinkfumingverk eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till processoperatör, zinkfumingverk

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Autoklavskötare, kemisk produktion Lön för en Automationstekniker, installation o. service industrirobotar Lön för en Blyverksarbetare Lön för en Blåsare, kaldoverk Lön för en Blåsare, stålverk Lön för en Bottenbytare, metallugn Lön för en Centrifugskötare, kemisk industri Lön för en Chargerare, kemisk industri Lön för en Destillatör Lön för en Driftledare, avfallshantering Lön för en Driftledare, reningsverk m.m. Lön för en Driftledare, värmeverk m.m. Lön för en Driftmaskinist, kärnkraftverk Lön för en Driftmaskinist, reningsverk Lön för en Driftmaskinist, solenergianläggning Lön för en Driftmaskinist, vattenverk Lön för en Driftmaskinist, värmeverk Lön för en Driftpersonal, vattenrening Lön för en Drifttekniker, energi Lön för en Drifttekniker, förbränningsstation Lön för en Drifttekniker, vattenverk Lön för en Drifttekniker, värmeverk Lön för en Drifttekniker, ångpanna Lön för en Eldare, fartyg Lön för en Eldare, kraft- och värmeanläggn Lön för en Elektrodskötare Lön för en Filtrerare Lön för en Frysmaskinist, anläggning Lön för en Färgblandare Lön för en Färgbrytare Lön för en Färgkokare Lön för en Färgrivare Lön för en Färgtappare Lön för en Gjutlådeskötare, stålverk Lön för en Hyttarbetare, järnbruk Lön för en Hyttmästare, stål- och järnverk Lön för en Hyttskötare, järnbruk Lön för en Indunstare Lön för en Indunstningsoperatör Lön för en Industrirobotoperatör Lön för en Infraktare, stålverk Lön för en Kaldoblåsare Lön för en Kammarugnsskötare, gas Lön för en Kokare, kemisk industri Lön för en Kokillputsare Lön för en Kokillresare Lön för en Kokillskötare Lön för en Kokmästare, kemiteknik Lön för en Kontrollrumsman, masugn Lön för en Kraftstationsmaskinist Lön för en Kraftverksmaskinist Lön för en Kraftverksoperatör Lön för en Kvarnskötare, kemisk produktion Lön för en Kylmaskinist, kyl- och frysanläggning Lön för en LD-operatör Lön för en Maskinist, drift-; kraftverk, vattenverk, värmeverk Lön för en Maskinist, kyl- och frysanläggning Lön för en Maskinist, ång- Lön för en Maskinoperatör, konstgödsel Lön för en Maskintekniker, vattenverk Lön för en Masugnsarbetare Lön för en Metallkrossare Lön för en Metallraffinerare Lön för en Miljötekniker, avfallshantering Lön för en Nyanserare Lön för en Oljedestillatör Lön för en Oljeraffinerare Lön för en Processoperatör, blykaldo- och raffineringsverk Lön för en Processoperatör, elektrolysverk Lön för en Processoperatör, kemisk industri Lön för en Processoperatör, koksverk Lön för en Processoperatör, konverter/anod Lön för en Processoperatör, kopparsmältverk Lön för en Processoperatör, läkemedel Lön för en Processoperatör, petroleum Lön för en Processoperatör, radioaktivt avfall Lön för en Processoperatör, stålverk Lön för en Processoperatör, svavelverk Lön för en Processoperatör, zinkfumingverk Lön för en Processoperatör, ädelmetallverk Lön för en Processtekniker, reningsverk m.m. Lön för en Processtekniker, värmeverk, m.m. Lön för en Processövervakare, kemisk industri Lön för en Processövervakare, oljerigg Lön för en Processövervakare, raffinaderi Lön för en Provtagare, kemisk industri Lön för en Reglerare, järnmetallverk Lön för en Reglerare, masugn Lön för en Reglerare, stålverk Lön för en Reningsverksmaskinist Lön för en Robotoperatör Lön för en Rostare, metallverk Lön för en Separatorskötare, kemisk produktion Lön för en Sinterblandare Lön för en Sinterbrännare Lön för en Sintrare Lön för en Skrotfraktare, stålverk Lön för en Skrotkrossare, stålverk Lön för en Skrotvägare, stålverk Lön för en Skänkskötare Lön för en Smältare, elektrostålugn Lön för en Smältare, kaldoverk Lön för en Smältare, processoperatör Lön för en Smältare, stålverk Lön för en Smältraffinerare Lön för en Spritdestillatör, kemi Lön för en Stationsmontör, övrig Lön för en Stationstekniker, elkraft Lön för en Strippare, stålverk Lön för en Stripperkranförare Lön för en Stränggjutare, stålverk Lön för en Tappare, metallugn Lön för en Terpentindestillatör Lön för en Ugnskarl, stålverk Lön för en Ugnskolare Lön för en Ugnsskötare, aluminium Lön för en Ugnsskötare, järnsvampverk Lön för en Ugnsskötare, kemisk industri Lön för en Ugnsskötare, legering Lön för en Ugnsskötare, metallverk Lön för en Ugnsskötare, stålverk Lön för en Underhållstekniker, vattenrening Lön för en Uppsättare, masugn Lön för en Uranoperatör Lön för en VA-maskinist Lön för en Vattenverksmaskinist Lön för en Ventilationsmaskinist Lön för en Värmeverksmaskinist Lön för en Ångmaskinist Lön för en Ångpanneeldare Lön för en Ångpannetekniker
Surahammar
SSAB - Operatörer till Rörtillverkning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på SSAB Emea AB i Surahammar
Ønsker du å jobbe som produksjonsassistent i vårt produksjonsteam i Horten?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i
Lund
Krossmaskinist till NCC i Södra Sandby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på Uniflex Sverige AB i Lund
Älmhult
Ugnsoperatörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ugnsoperatör på Borox International AB i Älmhult
Skellefteå
Processoperatörer CMA Anodkvalité
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, smältverk på Boliden Mineral AB i Skellefteå
Linköping
Saab Aeronautics söker servicetekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på SAAB AB i Linköping
Hallstahammar
Produktionspersonal till Hallstahammar
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på Konsultia AB i Hallstahammar
Hallstahammar
Konsultia söker Industrimedarbetare för uppdrag i Hallstahammar!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på Konsultia AB i Hallstahammar
Karlskrona
Processansvarig Svets
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, stålindustri på SAAB AB i Karlskrona
Perstorp
Maskinoperatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processövervakare, metallproduktion på ESAB AB i Perstorp