Lön webmaster 2024

- Lönestatistik för en webmasterVad tjänar en webmaster i månaden? Medellönen för 2024 är:

39 800 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 38700 kronor i yrket medan männen har en lön på 40900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 40200 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som webmaster.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en webmaster i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 39800 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en webmaster

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 238 kronor.

Dagslön för en webmaster

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1895 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en webmaster kvar i lön efter skatt? En webmaster får ut 27 006 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 39 800 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 833 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 653 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 25 kronor
Lönen efter skatt 27 006 kronor


Sök lediga jobb som webmaster

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 17 jobbannonser för lediga tjänster som webmaster eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Uppsala på Sciencebacker AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
Digital Content manager

Ledigt jobb som webmaster på Mälarpaviljongen AB i Stockholm

Läs om jobbet
Åstorp
Webbansvarig - vikariat

Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Åstorps kommun i Åstorp

Läs om jobbet
Järfälla
Praktik Digitalmarknadsföring

Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Järfälla Automatic AB i Järfälla

Läs om jobbet

Vad gör en webmaster?

Vi har inga detaljer kring vad en webmaster jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Underhåller, övervakar och administrerar drift av Internet och interna webbplatser samt maskin- och programvara för webbservrar. Ansvarar för en webbplats övergripande struktur och innehåll.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en webmaster i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för webmaster skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 37300 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 40200 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som webmaster? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 38700 kronor som webmaster medan männens lön är 40900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som webmaster.

Lönestatistik för webmaster i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige35 700 kronor
Stockholm37 600 kronor
Östra Mellansverige31 800 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige38 300 kronor
Västsverige35 000 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som webmaster i Sverige?

Det är totalt 2200 personer som idag är anställda som webmaster enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige2 200
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län190
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en webmaster i lön i månaden?

Medellönen för en webmaster är 39800 kronor.

Hur många jobbar som webmaster i Sverige?

Det finns 2200 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en webmaster?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 38700 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 40900 kronor.

Hur mycket betalar en webmaster i skatt?

En webmaster betalar i snitt 11511 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln webmaster in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som webmaster eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till webmaster

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Callcenterpersonal, datasupport Lön för en Dataansvarig, datatekniker Lön för en Databasadministratör Lön för en Databastekniker Lön för en Datakonsult, nätverk Lön för en Datasamordnare, datatekniker Lön för en Datasupporter Lön för en Datatekniker, drift Lön för en Datatekniker, support Lön för en Datatekniker, system Lön för en DBA Lön för en Dispatcher, IT Lön för en Driftledare, IT Lön för en Driftplanerare, IT Lön för en Drifttekniker, data Lön för en Helpdesk, data Lön för en Helpdesktekniker Lön för en Helprunner Lön för en Internetsupporter Lön för en IT projektledare, nätverk Lön för en IT-ansvarig, datatekniker Lön för en IT-assistent, supporttekniker Lön för en IT-konsult, nätverk Lön för en IT-leveranskoordinator Lön för en IT-samordnare, datatekniker Lön för en IT-tekniker, drift Lön för en IT-tekniker, support Lön för en IT-tekniker, system Lön för en Kommunikationstekniker Lön för en Konfigurationsspecialist Lön för en Konsoloperatör Lön för en Konsult, data, nätverk Lön för en Konsult, IT, nätverk Lön för en Konsult, nätverks- Lön för en Meteorologassistent, försvaret Lön för en Nätverksadministratör Lön för en Nätverksansvarig Lön för en Nätverkskonstruktör Lön för en Nätverkskonsult Lön för en Nätverksoperatör, data Lön för en Nätverksspecialist Lön för en Nätverkstekniker Lön för en PC-koordinator Lön för en PC-samordnare Lön för en PC-supporter Lön för en PC-tekniker, support Lön för en Projektledare, IT, nätverk Lön för en Supportingenjör, IT Lön för en Supportspecialist, IT Lön för en Supporttekniker, IT Lön för en Supporttekniker, mobiltelefoni Lön för en Systemadministratör, dataspecialist Lön för en Systemadministratör, datatekniker Lön för en Systeminstallatör Lön för en Systemoperatör Lön för en Unix-tekniker Lön för en Utrullningstekniker Lön för en Webbadministratör Lön för en Webbansvarig Lön för en Webbmästare Lön för en Webbtekniker Lön för en Webmaster
Uppsala
Project Coordinator
Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Sciencebacker AB i Uppsala
Stockholm
Digital Content manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webmaster på Mälarpaviljongen AB i Stockholm
Åstorp
Webbansvarig - vikariat
Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Åstorps kommun i Åstorp
Järfälla
Praktik Digitalmarknadsföring
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Järfälla Automatic AB i Järfälla
Helsingborg
Web analyst
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Resurs Bank AB i Helsingborg
Göteborg
Product Content Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Volvo Personvagnar AB i Göteborg
Lomma
Supply Chain management and Web Developer
Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på YUNSEN AB i Lomma
User Acquisition Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Goals AB i
Strömstad
Webbansvarig Individ.com
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Kompaniet Strömstad AB i Strömstad
Jobba hemifrån med web och annonsering
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Vastand AB i
Mark
Webbansvarig
Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Artwood AB i Mark
Service Associate med teknisk snilde og flair for IT søges til Garmin!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbtekniker på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i
Video och Content Creator Stockholm
Ledigt jobb som webmaster på B3 Solutions AB i
Stockholm
UI / UX Designer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbtekniker på PRESIS KONSULT AB i Stockholm
Karlskrona
Roxtec International trainee - Associate Product Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbtekniker på Adecco Sweden AB i Karlskrona
Uppsala
Project Coordinator
Ledigt jobb som webbansvarig/webbstrateg på Sciencebacker AB i Uppsala
Osby
Säljare – Webbutvecklare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webmaster på Hallberg Group AB i Osby