Lön turnéläggare 2024

- Lönestatistik för en turnéläggareVad tjänar en turnéläggare i månaden? Medellönen för 2024 är:

35 600 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 34800 kronor i yrket medan männen har en lön på 36400 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 35600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som turnéläggare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en turnéläggare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en turnéläggare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 213 kronor.

Dagslön för en turnéläggare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1695 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en turnéläggare kvar i lön efter skatt? En turnéläggare får ut 24 061 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 600 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 088 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 145 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 24 061 kronor


Sök lediga jobb som turnéläggare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som turnéläggare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Skellefteå på Meet a Group international AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Uppsala
Pricing Manager

Ledigt jobb som prissättare på Meet a Group international AB i Uppsala

Läs om jobbet
Uppsala
Department Manager 35h - Temporary contract

Ledigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Uppsala

Läs om jobbet
Luleå
Department Manager 35h - Temporary contract

Ledigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Luleå

Läs om jobbet

Vad gör en turnéläggare?

Vi har inga detaljer kring vad en turnéläggare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat förmedlingsarbete än inom 3331–3335. Exempel på arbetsuppgifter: Säljer varor eller fast egendom på auktion. Bokar engagemang och förhandlar kontrakt m.m. för artister, musiker, författare, idrottsutövare m.fl. Säljer annonser i media. Ger råd om butiksekonomi och marknadsföring.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en turnéläggare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för turnéläggare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 31200 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 35600 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som turnéläggare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 34800 kronor som turnéläggare medan männens lön är 36400 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som turnéläggare.

Lönestatistik för turnéläggare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige33 800 kronor
Stockholm42 100 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige25 000 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som turnéläggare i Sverige?

Det är totalt 2700 personer som idag är anställda som turnéläggare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige2 700
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län350
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en turnéläggare i lön i månaden?

Medellönen för en turnéläggare är 35600 kronor.

Hur många jobbar som turnéläggare i Sverige?

Det finns 2700 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en turnéläggare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 34800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 36400 kronor.

Hur mycket betalar en turnéläggare i skatt?

En turnéläggare betalar i snitt 10256 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln turnéläggare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som turnéläggare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till turnéläggare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackvisitör, annonser Lön för en Affärskonsulent, butik Lön för en Agent, partihandel Lön för en Anbudsläggare Lön för en Annonsansvarig Lön för en Annonsberedare Lön för en Annonschef Lön för en Annonskonsulent Lön för en Arbetsförmedlare Lön för en Arbetskonsulent Lön för en Arbetsvägledare Lön för en Arrangörsutvecklare Lön för en Artistagent Lön för en Artistbokare Lön för en Artistförmedlare Lön för en Artistproducent Lön för en Artistutvecklare Lön för en Auktionist Lön för en Auktionsförrättare Lön för en Auktionskommissarie Lön för en Auktionsutropare Lön för en Befraktare Lön för en Befraktningschef Lön för en Befraktningsmäklare Lön för en Besiktningsman, fastighet Lön för en Beställningsfaktor Lön för en Bilverkmästare Lön för en Bilvårdschef Lön för en Bostadsförvaltare Lön för en Bostadsinspektör, fastighetsföretag Lön för en Bostadsintendent Lön för en Butikskonsulent Lön för en Butiksplanerare Lön för en Castingansvarig Lön för en Coach, jobb Lön för en Driftchef, fastighetsförvaltning Lön för en Energimäklare Lön för en Eventarrangör Lön för en Eventmakare Lön för en Exportspeditör Lön för en Fartygsklarerare Lön för en Fastighetsadministratör Lön för en Fastighetsassistent Lön för en Fastighetsekonom, förvaltning Lön för en Fastighetsförmedlare Lön för en Fastighetsförvaltare Lön för en Fastighetsinspektör Lön för en Fastighetsintendent Lön för en Fastighetskamrer Lön för en Fastighetsmäklare Lön för en Fastighetssekreterare Lön för en Fastighetsägare Lön för en Festarrangör Lön för en Festivalarrangör Lön för en Flygmäklare Lön för en Flygspeditör Lön för en Fraktmäklare Lön för en Förlagsfaktor Lön för en Förvaltare, fastigheter Lön för en Hamnagent Lön för en Handelsagent, partihandel Lön för en Hyresförhandlare Lön för en Hyresinspektör Lön för en Hyresintendent Lön för en Hyreskonsulent Lön för en Idrottsagent Lön för en Importspeditör Lön för en Intendent, sjukhus Lön för en Krafthandlare Lön för en Kundmottagare, bilverkstad Lön för en Kvalitetssamordnare, bostadsföretag Lön för en Köp- och försäljningsmäklare Lön för en Linjeagent Lön för en Litterär agent Lön för en Lägenhetssäljare Lön för en Manager, rådgivare Lön för en Miljösamordnare, bostadsföretag Lön för en Musikagent Lön för en Mässarrangör Lön för en Områdesförvaltare, fastighet Lön för en Partihandelsagent Lön för en Platsförmedlare Lön för en Produktionsledare, reklambyrå Lön för en Projektledare, festival, konsert, utställning, temadag Lön för en Rederiagent Lön för en Researrangör Lön för en Resebyråtjänsteman, reseproducent Lön för en Reseorganisatör Lön för en Reseplanerare Lön för en Reseproducent Lön för en Rollbesättare Lön för en S&P-mäklare Lön för en Servicechef, bilverkstad Lön för en Servicerådgivare, bilverkstad Lön för en SIUS-konsulent Lön för en Skeppningschef Lön för en Skeppningsplanerare Lön för en Skeppsklarerare Lön för en Skeppsmäklare Lön för en Skolintendent Lön för en Slottsfogde Lön för en Slottsuppsyningsman Lön för en Space manager Lön för en Speditionsförman Lön för en Speditionshandläggare Lön för en Speditör Lön för en Speditör, logistiker Lön för en Sponsoransvarig, idrottsförening Lön för en Sportagent Lön för en Teateragent Lön för en Transportingenjör Lön för en Transportsäljare Lön för en Transporttekniker Lön för en Travel manager Lön för en Trycksaksfaktor Lön för en Tulltaxerare Lön för en Turnéledare Lön för en Turnéläggare Lön för en Utställningsproducent, övrig Lön för en Waterclerk Lön för en Verkmästare, bilverkstad Lön för en Vicevärd
Skellefteå
Hallvärd till Niemi Bil Skellefteå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Meet a Group international AB i Skellefteå
Uppsala
Pricing Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som prissättare på Meet a Group international AB i Uppsala
Uppsala
Department Manager 35h - Temporary contract
Ledigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Uppsala
Luleå
Department Manager 35h - Temporary contract
Ledigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Luleå
Västerås
Associate Project Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som manager på ABB AB i Västerås
Västerås
Shift Manager "Large Robots" ABB Robotics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som manager på ABB AB i Västerås
Avesta
Butikskonsulent Avesta med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butikskonsulent på Rg Marknadspartner AB i Avesta
Gävle
Butikskonsulent Gävle med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butikskonsulent på Rg Marknadspartner AB i Gävle
Söderhamn
Butikskonsulent Söderhamn med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butikskonsulent på Rg Marknadspartner AB i Söderhamn
Bollnäs
Butikskonsulent Bollnäs med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butikskonsulent på Rg Marknadspartner AB i Bollnäs
Stockholm
Servicerådgivare till auktoriserad märkesverkstad i norra Stockholm!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Servicerådgivare sökes till Mobility Motors - Sätra
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Luleå
Servicerådgivare till Personbilsbolaget Luleå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Norrlands Bil Sverige AB i Luleå
Växjö
Kundmottagare/Servicerådgivare
Ledigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Jobbet.se Sverige AB i Växjö
Stockholm
Senior Delivery Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som manager på AB Electrolux i Stockholm
Ludvika
Manager, Global Product Support
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som manager på Hitachi Energy Sweden AB i Ludvika
Ludvika
Project Manager SCM
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som manager på Hitachi Energy Sweden AB i Ludvika
Mariestad
Product Director - Appliance Platform
Ledigt jobb som manager på AB Electrolux i Mariestad
Stockholm
Verkstadsplanör till Carla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Upplands Väsby
Pricing specialist till Kamux – Upplands Väsby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som prissättare på Kamux AB i Upplands Väsby
Stockholm
Mercedes-Benz kunnig till Högdalen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Servicerådgivare Din Bil Bredden
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Verkstadsassistent till Carla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Södertälje
Head of Price Management
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som prissättare på Scania CV AB i Södertälje
Borås
Butikskonsulent i Borås med omnejd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som butikskonsulent på Rg Marknadspartner AB i Borås
Stockholm
Produktspecialist inom eftermarknad till Louwman
Ledigt jobb som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad på Svensk Autorekrytering AB i Stockholm
Huddinge
Chef Teknisk support till Servicemarknad - Scania Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicechef, bilverkstad på Scania CV AB i Huddinge
Stockholm
Architect to Arket
Ledigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Stockholm
Lidköping
Department Manager 30 h - Permanent contract
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Lidköping
Stockholm
Engineering Manager - SAP EWM Functions
Ledigt jobb som manager på H & M Hennes & Mauritz Gbc AB i Stockholm