Lön rederiagent 2024

- Lönestatistik för en rederiagentVad tjänar en rederiagent i månaden? Medellönen för 2024 är:

34 700 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 33400 kronor i yrket medan männen har en lön på 36000 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 36400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som rederiagent.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en rederiagent i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 34700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en rederiagent

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 208 kronor.

Dagslön för en rederiagent

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1652 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en rederiagent kvar i lön efter skatt? En rederiagent får ut 23 430 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 34 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 928 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 037 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 430 kronor


Sök lediga jobb som rederiagent

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som rederiagent eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Trollhättan på Randstad AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
DSV söker Speditör med erfarenhet av Healthcare!

Ledigt jobb som speditör på Dsv Road AB i Stockholm

Läs om jobbet
Finspång
Planerare till kund i Finspång

Ledigt jobb som speditionstjänsteman på Randstad AB i Finspång

Läs om jobbet
Trollhättan
Fordonsadministratör

Ledigt jobb som transportadministratör på Poolia Sverige AB i Trollhättan

Läs om jobbet

Vad gör en rederiagent?

Vi har inga detaljer kring vad en rederiagent jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Organiserar för kunders räkning godstransporter och förhandlar om fraktavtal. Upprättar handlingar samt tecknar försäkringar. Beräknar utförselavgifter, tull- och införselavgifter, skatter m.m. Förmedlar lastutrymme i fartyg och andra transportmedel. Utreder reklamations- och skadeärenden.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en rederiagent i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för rederiagent skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 36400 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 34700 kronorÄr det lätt att få jobb som rederiagent?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som rederiagent.

Ungefär 5300 jobbar som speditörer och transportmäklare i landet, av dessa är cirka 49 procent kvinnor och 51 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för speditörer och transportmäklare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för speditörer och transportmäklare kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som rederiagent? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 33400 kronor som rederiagent medan männens lön är 36000 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som rederiagent.

Lönestatistik för rederiagent i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige35 100 kronor
Stockholm36 300 kronor
Östra Mellansverige37 000 kronor
Småland med öarna33 800 kronor
Sydsverige35 100 kronor
Västsverige34 600 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som rederiagent i Sverige?

Det är totalt 4000 personer som idag är anställda som rederiagent enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige4 000
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län240
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en rederiagent i lön i månaden?

Medellönen för en rederiagent är 34700 kronor.

Hur många jobbar som rederiagent i Sverige?

Det finns 4000 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en rederiagent?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 33400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 36000 kronor.

Hur mycket betalar en rederiagent i skatt?

En rederiagent betalar i snitt 9987 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln rederiagent in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som rederiagent eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till rederiagent

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackvisitör, annonser Lön för en Affärskonsulent, butik Lön för en Agent, partihandel Lön för en Anbudsläggare Lön för en Annonsansvarig Lön för en Annonsberedare Lön för en Annonschef Lön för en Annonskonsulent Lön för en Arbetsförmedlare Lön för en Arbetskonsulent Lön för en Arbetsvägledare Lön för en Arrangörsutvecklare Lön för en Artistagent Lön för en Artistbokare Lön för en Artistförmedlare Lön för en Artistproducent Lön för en Artistutvecklare Lön för en Auktionist Lön för en Auktionsförrättare Lön för en Auktionskommissarie Lön för en Auktionsutropare Lön för en Befraktare Lön för en Befraktningschef Lön för en Befraktningsmäklare Lön för en Besiktningsman, fastighet Lön för en Beställningsfaktor Lön för en Bilverkmästare Lön för en Bilvårdschef Lön för en Bostadsförvaltare Lön för en Bostadsinspektör, fastighetsföretag Lön för en Bostadsintendent Lön för en Butikskonsulent Lön för en Butiksplanerare Lön för en Castingansvarig Lön för en Coach, jobb Lön för en Driftchef, fastighetsförvaltning Lön för en Energimäklare Lön för en Eventarrangör Lön för en Eventmakare Lön för en Exportspeditör Lön för en Fartygsklarerare Lön för en Fastighetsadministratör Lön för en Fastighetsassistent Lön för en Fastighetsekonom, förvaltning Lön för en Fastighetsförmedlare Lön för en Fastighetsförvaltare Lön för en Fastighetsinspektör Lön för en Fastighetsintendent Lön för en Fastighetskamrer Lön för en Fastighetsmäklare Lön för en Fastighetssekreterare Lön för en Fastighetsägare Lön för en Festarrangör Lön för en Festivalarrangör Lön för en Flygmäklare Lön för en Flygspeditör Lön för en Fraktmäklare Lön för en Förlagsfaktor Lön för en Förvaltare, fastigheter Lön för en Hamnagent Lön för en Handelsagent, partihandel Lön för en Hyresförhandlare Lön för en Hyresinspektör Lön för en Hyresintendent Lön för en Hyreskonsulent Lön för en Idrottsagent Lön för en Importspeditör Lön för en Intendent, sjukhus Lön för en Krafthandlare Lön för en Kundmottagare, bilverkstad Lön för en Kvalitetssamordnare, bostadsföretag Lön för en Köp- och försäljningsmäklare Lön för en Linjeagent Lön för en Litterär agent Lön för en Lägenhetssäljare Lön för en Manager, rådgivare Lön för en Miljösamordnare, bostadsföretag Lön för en Musikagent Lön för en Mässarrangör Lön för en Områdesförvaltare, fastighet Lön för en Partihandelsagent Lön för en Platsförmedlare Lön för en Produktionsledare, reklambyrå Lön för en Projektledare, festival, konsert, utställning, temadag Lön för en Rederiagent Lön för en Researrangör Lön för en Resebyråtjänsteman, reseproducent Lön för en Reseorganisatör Lön för en Reseplanerare Lön för en Reseproducent Lön för en Rollbesättare Lön för en S&P-mäklare Lön för en Servicechef, bilverkstad Lön för en Servicerådgivare, bilverkstad Lön för en SIUS-konsulent Lön för en Skeppningschef Lön för en Skeppningsplanerare Lön för en Skeppsklarerare Lön för en Skeppsmäklare Lön för en Skolintendent Lön för en Slottsfogde Lön för en Slottsuppsyningsman Lön för en Space manager Lön för en Speditionsförman Lön för en Speditionshandläggare Lön för en Speditör Lön för en Speditör, logistiker Lön för en Sponsoransvarig, idrottsförening Lön för en Sportagent Lön för en Teateragent Lön för en Transportingenjör Lön för en Transportsäljare Lön för en Transporttekniker Lön för en Travel manager Lön för en Trycksaksfaktor Lön för en Tulltaxerare Lön för en Turnéledare Lön för en Turnéläggare Lön för en Utställningsproducent, övrig Lön för en Waterclerk Lön för en Verkmästare, bilverkstad Lön för en Vicevärd
Trollhättan
Fordonsadministratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Randstad AB i Trollhättan
Stockholm
DSV söker Speditör med erfarenhet av Healthcare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditör på Dsv Road AB i Stockholm
Finspång
Planerare till kund i Finspång
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditionstjänsteman på Randstad AB i Finspång
Trollhättan
Fordonsadministratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Poolia Sverige AB i Trollhättan
Trollhättan
Fordonsadminstratör till Vattenfall
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Lernia Bemanning AB i Trollhättan
Malmö
Bli Speditionstrainee hos DACHSER Sweden
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditör på Dachser Sweden AB i Malmö
Älmhult
Order och Transportadministratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Elme Spreader AB i Älmhult
Järfälla
Transportadministratör/Center Clerk – UPS Järfälla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på United Parcel Service Sweden AB i Järfälla
Partille
Program Manager Supply Chain & Digitalization
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som projektledare, logistik på Husqvarna AB i Partille
Göteborg
Speditör till kommande uppdrag i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditör på Aditro Logistics Staffing AB i Göteborg
Västerås
Site Engineering Director - 445888
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportingenjör på Alstom Transport AB i Västerås
Bromölla
Transport and Customs Administration
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Geberit Production AB i Bromölla
Stockholm
Serviceinriktad varuleverantör till Prodoc!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Academic Work Sweden AB i Stockholm
Norrköping
Logistik projektledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditionstjänsteman på Randstad AB i Norrköping
Mölndal
Sommarjobb som ordermottagare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Recruitive AB i Mölndal
Luleå
Jobba som administratör i sommar!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Luleå
Västerås
Manufacturing Engineering Engineer - 452132
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportingenjör på Alstom Transport AB i Västerås
Göteborg
Speditör med fokus på sjöimport till företag i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditör på Academic Work Sweden AB i Göteborg
Finspång
Projektledare inom logistik till kund i Finspång
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditionstjänsteman på Randstad AB i Finspång
Herrljunga
Vi söker Administratör till PipeLifes trafikledningskontor för sommarjobb
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Speed Group AB i Herrljunga
Borås
Vågadministratör till LBC Borås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på AB Effektiv Borås i Borås
Ängelholm
Trafikadministratör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Hnt Schakt & Transport AB i Ängelholm
Helsingborg
Methods and Tools Engineer - 446516
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportingenjör på Alstom Transport AB i Helsingborg
Motala
Train technician
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportingenjör på Alstom Transport AB i Motala
Gävle
Servicetekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportingenjör på Alstom Transport AB i Gävle
Göteborg
Speditörer till framtida uppdrag i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditör på Adecco Sweden AB i Göteborg
Huddinge
Operations Administrator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på City TranspoEx AB i Huddinge
Jönköping
Kundmottagare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som transportadministratör på Jönköpings kommun i Jönköping
Kungälv
Enhetschef hamn
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fartygsagent/fartygsklarerare på Randstad AB i Kungälv
Landskrona
Speditör - Shkodrans Åkeri AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som speditör på Shkodrans Åkeri AB i Landskrona