Lön sjuksköterska, narkos 2024

- Lönestatistik för en sjuksköterska, narkosVad tjänar en sjuksköterska, narkos i månaden? Medellönen för 2024 är:

43 100 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 43400 kronor i yrket medan männen har en lön på 42500 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är kommunalanställda som har den högsta lönen med i snitt 45000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som sjuksköterska, narkos.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en sjuksköterska, narkos i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 43100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en sjuksköterska, narkos

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 258 kronor.

Dagslön för en sjuksköterska, narkos

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2052 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en sjuksköterska, narkos kvar i lön efter skatt? En sjuksköterska, narkos får ut 29 320 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 43 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 418 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 051 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 27 kronor
Lönen efter skatt 29 320 kronor


Sök lediga jobb som sjuksköterska, narkos

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som sjuksköterska, narkos eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Uppsala på Sjuksyrra SWE AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Uppsala
Anestesisjuksköterska i Mellansverige

Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Uppsala

Läs om jobbet
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige

Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg

Läs om jobbet
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige

Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg

Läs om jobbet

Vad gör en sjuksköterska, narkos?

Vi har inga detaljer kring vad en sjuksköterska, narkos jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Söver eller lokalbedövar patienter som ska opereras. Övervakar, bedömer och säkerställer god andning och cirkulation hos patienten under operation.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en sjuksköterska, narkos i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för sjuksköterska, narkos skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 43700 kronor

 • Regionanställd 42900 kronor

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 44700 kronorÄr det lätt att få jobb som sjuksköterska, narkos?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som sjuksköterska, narkos.

Prognosen för sjuksköterskor inom akutsjukvård är en total prognos för anestesisjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, ambulanssjuksköterskor m.fl.. Ungefär 10100 jobbar som sjuksköterskor inom akutsjukvård i landet, av dessa är cirka 70 procent kvinnor och 30 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en mycket liten konkurrens om anställningarna för sjuksköterskor inom akutsjukvård det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha mycket stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för sjuksköterskor inom akutsjukvård kommer vara mycket stora. Yrket kräver legitimation.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som sjuksköterska, narkos? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 43400 kronor som sjuksköterska, narkos medan männens lön är 42500 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som sjuksköterska, narkos.

Lönestatistik för sjuksköterska, narkos i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige42 300 kronor
Stockholm45 200 kronor
Östra Mellansverige42 000 kronor
Småland med öarna41 700 kronor
Sydsverige41 700 kronor
Västsverige42 100 kronor
Norra Mellansverige40 300 kronor
Mellersta Norrland41 600 kronor
Övre Norrland40 600 kronor


Hur många jobbar som sjuksköterska, narkos i Sverige?

Det är totalt 3300 personer som idag är anställda som sjuksköterska, narkos enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige3 300
Stockholm och Stockholms län640
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län630
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län250
Blekinge och Skåne län520
Hallands och Västra Götalands län700
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län240
Västernorrlands och Jämtlands110
Västerbottens och Norrbottens län190

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en sjuksköterska, narkos i lön i månaden?

Medellönen för en sjuksköterska, narkos är 43100 kronor.

Hur många jobbar som sjuksköterska, narkos i Sverige?

Det finns 3300 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en sjuksköterska, narkos?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 43400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 42500 kronor.

Hur mycket betalar en sjuksköterska, narkos i skatt?

En sjuksköterska, narkos betalar i snitt 12497 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln sjuksköterska, narkos in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som sjuksköterska, narkos eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till sjuksköterska, narkos

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Akutsjuksköterska Lön för en Allergisjuksköterska Lön för en Ambulanssjuksköterska Lön för en Anestesisjuksköterska Lön för en Astmasjuksköterska Lön för en Astmasköterska Lön för en Barnmorska Lön för en Blodtryckssköterska Lön för en Diabetessjuksköterska Lön för en Diabetessköterska Lön för en Dialyssjuksköterska Lön för en Distriktsbarnmorska Lön för en Distriktssjuksköterska Lön för en Distriktssköterska Lön för en Distriktssköterskebarnmorska Lön för en Förlossningsbarnmorska Lön för en Geriatriksjuksköterska Lön för en Hygiensjuksköterska Lön för en Hygiensköterska Lön för en Hypertonisjuksköterska Lön för en Infektionssjuksköterska Lön för en Infektionssköterska Lön för en Intensivvårdssjuksköterska Lön för en IVA-sköterska Lön för en Kirurgsjuksköterska Lön för en Kommunsjuksköterska Lön för en Mottagningssjuksköterska Lön för en Mottagningssköterska Lön för en Narkossjuksköterska Lön för en Operationskoordinator Lön för en Ortopedsjuksköterska Lön för en Psykiatrisjuksköterska Lön för en Sjuksköterska, akutmottagning Lön för en Sjuksköterska, allergi Lön för en Sjuksköterska, anestesi Lön för en Sjuksköterska, astma Lön för en Sjuksköterska, diabetes Lön för en Sjuksköterska, dialys Lön för en Sjuksköterska, distrikts- Lön för en Sjuksköterska, geriatrik Lön för en Sjuksköterska, hemsjukvård Lön för en Sjuksköterska, hypertoni Lön för en Sjuksköterska, infektion Lön för en Sjuksköterska, IVA Lön för en Sjuksköterska, kirurgi Lön för en Sjuksköterska, medicin Lön för en Sjuksköterska, narkos Lön för en Sjuksköterska, ortopedi Lön för en Sjuksköterska, ospec Lön för en Sjuksköterska, ospec, primärvård Lön för en Sjuksköterska, ospec, vårdcentral Lön för en Sjuksköterska, psykiatrisk vård Lön för en Sjuksköterska, äldresjukvård Lön för en Smärtsjuksköterska Lön för en Stomisjuksköterska Lön för en Stomiterapeut Lön för en Uroterapeut
Uppsala
Anestesisjuksköterska i Mellansverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Uppsala
Uppsala
Anestesisjuksköterska i Mellansverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Uppsala
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg
Uppsala
AnnSam söker Anestesisjuksköterska! Uppdrag v27-35 i Uppsala.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Annsam AB i Uppsala
Uppsala
Anestesisjuksköterska i Mellansverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Uppsala
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg
Göteborg
AnnSam söker Anestesisjuksköterska! Uppdrag v35-40 i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Annsam AB i Göteborg
Göteborg
Anestesisjuksköterska i Södra Sverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Göteborg
Uppsala
Vi söker Magnifiqa Anestesisjuksköterskor!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Palmelind Konsult AB i Uppsala
Gällivare
Anestesisjuksköterska till Gällivare hösten v.35-40
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Centric Care AB i Gällivare
Gällivare
Anestesisjuksköterska i Norra Sverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Gällivare
Lund
Anestesisjuksköterskor till VO intensiv och perioperativ vård i Lund
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på REGION SKÅNE i Lund
Västerås
Anestesisjuksköterska i Mellansverige
Ledigt jobb som anestesisjuksköterska på Sjuksyrra SWE AB i Västerås
Skövde
Utbildningssjuksköterska
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Försvarsmakten i Skövde
Piteå
Almia söker anestesisjuksköterska till avdelning Piteå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Almia AB i Piteå
Ale
Almia söker anestesisjuksköterska till avdelning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Almia AB i Ale
Luleå
Höstuppdrag Anestesisjuksköterska TCI till Luleå Sep-Nov!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Centric Care AB i Luleå
Umeå
AnnSam söker Anestesisjuksköterska! Uppdrag v27-32 i Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Annsam AB i Umeå
Eksjö
Almia söker anestesisjuksköterska till IVA Eksjö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Almia AB i Eksjö
Umeå
Almia söker anestesisjuksköterska till operation Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Almia AB i Umeå
Ale
Almia söker anestesisjuksköterska till avdelning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Almia AB i Ale
Lund
Anestesisjuksköterskor till Barn- och ungdomsavdelning operation, Lund, Bus
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på REGION SKÅNE i Lund
Uppsala
Anestesisjuksköterska till brännskadecentrum
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på REGION UPPSALA i Uppsala
Uppsala
Anestesisjuksköterska till kirurgiska anestesi och operationsavdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på REGION UPPSALA i Uppsala
Anestesisjuksköterska
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Operationskonsulterna Stockholm AB i
Anestesisjuksköterska - Resursbank timvikarie
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Operationskonsulterna Stockholm AB i
Linköping
Utbildad specialistsjuksköterska bosatt i Linköping?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på Dedicare Sverige AB i Linköping
Ängelholm
Anestesisjuksköterska till Operationsavdelning i Ängelholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anestesisjuksköterska på REGION SKÅNE i Ängelholm