Lön förvaltningsekonom, fastighetsbolag 2024

- Lönestatistik för en förvaltningsekonom, fastighetsbolagVad tjänar en förvaltningsekonom, fastighetsbolag i månaden? Medellönen för 2024 är:

39 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 39300 kronor i yrket medan männen har en lön på 42500 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 40100 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som förvaltningsekonom, fastighetsbolag.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en förvaltningsekonom, fastighetsbolag i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 39900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en förvaltningsekonom, fastighetsbolag

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 239 kronor.

Dagslön för en förvaltningsekonom, fastighetsbolag

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1900 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en förvaltningsekonom, fastighetsbolag kvar i lön efter skatt? En förvaltningsekonom, fastighetsbolag får ut 27 076 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 39 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 851 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 665 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 25 kronor
Lönen efter skatt 27 076 kronor


Sök lediga jobb som förvaltningsekonom, fastighetsbolag

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som förvaltningsekonom, fastighetsbolag eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Örebro på Lr Revision & Redovisning Örebro/Vingåker AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Skövde
revisorsassistent

Ledigt jobb som revisorsassistent på Top Livs i Sweden AB i Skövde

Läs om jobbet
Redovisningskonsult på distans - En flexibel extrainkomst!

Ledigt jobb som redovisningskonsult på Evolve Nordic AB i

Läs om jobbet
Växjö
Junior Redovisningsekonom

Ledigt jobb som redovisningsekonom på A.R.C Fastighetspartner AB i Växjö

Läs om jobbet

Vad gör en förvaltningsekonom, fastighetsbolag?

Vi har inga detaljer kring vad en förvaltningsekonom, fastighetsbolag jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Sammanställer, rapporterar, utvärderar och redovisar företags eller myndigheters ekonomiska resultat. Sammanställer budgetunderlag. Bistår revisor med att granska företags och myndigheters redovisning och förvaltning.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en förvaltningsekonom, fastighetsbolag i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för förvaltningsekonom, fastighetsbolag skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 32800 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 40100 kronorÄr det lätt att få jobb som förvaltningsekonom, fastighetsbolag?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som förvaltningsekonom, fastighetsbolag.

Ungefär 28300 jobbar som redovisningsekonomer i landet, av dessa är cirka 78 procent kvinnor och 22 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för redovisningsekonomer det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för redovisningsekonomer kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som förvaltningsekonom, fastighetsbolag? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 39300 kronor som förvaltningsekonom, fastighetsbolag medan männens lön är 42500 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som förvaltningsekonom, fastighetsbolag.

Lönestatistik för förvaltningsekonom, fastighetsbolag i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige39 000 kronor
Stockholm42 000 kronor
Östra Mellansverige38 100 kronor
Småland med öarna36 600 kronor
Sydsverige36 600 kronor
Västsverige38 300 kronor
Norra Mellansverige40 900 kronor
Mellersta Norrland32 800 kronor
Övre Norrland35 000 kronor


Hur många jobbar som förvaltningsekonom, fastighetsbolag i Sverige?

Det är totalt 28200 personer som idag är anställda som förvaltningsekonom, fastighetsbolag enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige28 200
Stockholm och Stockholms län9 800
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län3 100
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län4 500
Hallands och Västra Götalands län5 100
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en förvaltningsekonom, fastighetsbolag i lön i månaden?

Medellönen för en förvaltningsekonom, fastighetsbolag är 39900 kronor.

Hur många jobbar som förvaltningsekonom, fastighetsbolag i Sverige?

Det finns 28200 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en förvaltningsekonom, fastighetsbolag?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 39300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 42500 kronor.

Hur mycket betalar en förvaltningsekonom, fastighetsbolag i skatt?

En förvaltningsekonom, fastighetsbolag betalar i snitt 11541 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln förvaltningsekonom, fastighetsbolag in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som förvaltningsekonom, fastighetsbolag eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till förvaltningsekonom, fastighetsbolag

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Aktiehandlare Lön för en Aktiemäklare Lön för en Auktoriserad redovisningskonsult Lön för en Bankexpeditör Lön för en Bankkassör Lön för en Bankrådgivare Lön för en Banksäljare Lön för en Banktjänsteman Lön för en Besiktningsingenjör, försäkring Lön för en Besiktningsman, försäkring Lön för en Bilskadeinspektör, försäkring Lön för en Bilskadereglerare Lön för en Bokhållare Lön för en Bolånerådgivare Lön för en Brandskadereglerare Lön för en Båtbesiktningsman Lön för en Båtskadeinspektör Lön för en Börsmäklare Lön för en Börsombud Lön för en Civilskadeinspektör Lön för en Civilskadereglerare Lön för en Ekonomiansvarig, övrig Lön för en Ekonomisekreterare Lön för en Fondmäklare Lön för en Fraktskadehandläggare Lön för en Fältskadereglerare Lön för en Företagsmäklare Lön för en Försäkringstjänsteman, skadereglerare Lön för en Försäkringsutredare, försäkringsbolag Lön för en Förvaltningsekonom, fastighetsbolag Lön för en Granskare, revision Lön för en Granskningsman Lön för en Gruppföreståndare, bank Lön för en Institutionsmäklare Lön för en Internetbankmäklare Lön för en Junior revisor Lön för en Kassör, bank Lön för en Kassörska, bank, post Lön för en Kreditansvarig, bank Lön för en Kreditbedömare Lön för en Kreditberedare Lön för en Kreditbevakare Lön för en Kreditgivare Lön för en Kredithandläggare Lön för en Kreditman Lön för en Kreditrådgivare Lön för en Kundmäklare Lön för en Kundservicekoordinator, finansbolag Lön för en Kundtjänst, bank Lön för en Lantbruksbokförare Lön för en Lånehandläggare Lön för en Lånekamrer Lön för en Notariatchef, bank Lön för en Notariattjänsteman, bank Lön för en Obligationsmäklare Lön för en Optionsmäklare Lön för en Penningmarknadsmäklare Lön för en Personlig bankman Lön för en Personskadereglerare Lön för en Privatekonom Lön för en Privatekonomisk rådgivare Lön för en Privatrådgivare, bank Lön för en Projektekonom Lön för en Redovisningsansvarig, övrig Lön för en Redovisningsekonom Lön för en Redovisningskonsult, bokslut, deklaration Lön för en Revisionsassistent Lön för en Revisionsbiträde Lön för en Revisorsassistent Lön för en Räntehandlare Lön för en SAX-mäklare Lön för en Sekreterare, ekonomi- Lön för en Skadebesiktningsman, försäkring Lön för en Skadeingenjör, försäkring Lön för en Skadeinspektör, försäkring Lön för en Skadereglerare Lön för en Skadetekniker, försäkringsbolag Lön för en Valutahandlare Lön för en Valutamäklare Lön för en Värdepappershandlare Lön för en Värdepappersmäklare Lön för en Värderare Lön för en Värderingsassistent Lön för en Värderingsman
Örebro
Redovisningskonsult
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Lr Revision & Redovisning Örebro/Vingåker AB i Örebro
Skövde
revisorsassistent
Ledigt jobb som revisorsassistent på Top Livs i Sweden AB i Skövde
Redovisningskonsult på distans - En flexibel extrainkomst!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Evolve Nordic AB i
Växjö
Junior Redovisningsekonom
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på A.R.C Fastighetspartner AB i Växjö
Ludvika
Redovisningsekonom, konsultuppdrag i Kopparberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Experis AB i Ludvika
Stockholm
Ekonomiansvarig till ett kreativt företag i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Paul & Badran Group AB i Stockholm
Stockholm
REDOVISNINGSEKONOMER TILL STOCKHOLM
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Resultat i Sverige AB i Stockholm
Ljusnarsberg
Konsultuppdrag som Redovisningsekonom
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Experis AB i Ljusnarsberg
Göteborg
Redovisningsekonom till Göteborg med omnejd!
Ledigt jobb som redovisningsekonom på SJR in Sweden AB i Göteborg
Uppsala
Redovisningsekonom till GE HealthCare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Academic Work Sweden AB i Uppsala
Göteborg
Redovisningskonsult till MCI Redovisning i Göteborg 🤩
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Meet a Group international AB i Göteborg
Järfälla
Kundansvarig Redovisningskonsult
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Talenom Redovisning AB i Järfälla
Stockholm
Kundansvarig Redovisningskonsult
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Talenom Redovisning AB i Stockholm
Örebro
Erfaren redovisningsekonom till Din Ekonomikonsult i Fjugesta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Mentiform AB i Örebro
Stockholm
Redovisningsekonom till statlig myndighet i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Stockholm
Helsingborg
Löne- och redovisningsekonom till Fibio
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Meet a Group international AB i Helsingborg
Luleå
Redovisningskonsult till BusinessEconomics i Luleå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Luleå
Helsingborg
Senior Accountant
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Resurs Bank AB i Helsingborg
Helsingborg
Löne- och redovisningsekonom till Fibio
Ledigt jobb som redovisningsekonom på Fibio Nordic AB i Helsingborg
Luleå
Redovisningsekonom till Leo´s Lekland
Ledigt jobb som redovisningsekonom på Leo's AB i Luleå
Kristianstad
STÄS FLYTT
Ledigt jobb som redovisningsekonom på Albregs Städ & Flytt AB i Kristianstad
Jönköping
Vi söker redovisningskonsult
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningskonsult på Hushållningssällskapet i Jkpgs län i Jönköping
Stockholm
Redovisningsekonom
Ledigt jobb som redovisningsekonom på Devotum AB i Stockholm
Gävle
Redovisningsekonom till Cibes Lift
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Experis AB i Gävle
Göteborg
Ekonomer till kommande uppdrag och anställningar i Göteborg
Ledigt jobb som redovisningsekonom på Newr AB i Göteborg
Danderyd
Redovisningsekonom till starkt växande bolag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på My Driving Academy Sweden AB i Danderyd
Stockholm
Ekonom EU-projekt till Institutionen för global folkhälsa
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Karolinska Inst i Stockholm
Gävle
Redovisningsekonom till Cibes Kalea Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Experis AB i Gävle
Kungälv
Redovisningskonsult till Nordenhams Revisionsbyrå AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på Professionals Nord Rekrytering AB i Kungälv
Stockholm
Redovisningsansvarig till Thunderkick AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redovisningsekonom på The Finance Family AB i Stockholm