Lön bilskadereglerare 2023

- Lönestatistik för en bilskadereglerareVad tjänar en bilskadereglerare i månaden? Medellönen för 2023 är:

39 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 38700 kronor i yrket medan männen har en lön på 41200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 39900 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som bilskadereglerare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en bilskadereglerare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 39900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en bilskadereglerare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 239 kronor.

Dagslön för en bilskadereglerare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1900 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en bilskadereglerare kvar i lön efter skatt? En bilskadereglerare får ut 27 076 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 39 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 851 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 665 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 25 kronor
Lönen efter skatt 27 076 kronor


Sök lediga jobb som bilskadereglerare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som bilskadereglerare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Kalmar på Kalmar Auktionsverk AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Piteå
Motorskadereglerare till Dina Försäkring AB

Ledigt jobb som skadereglerare på Dina Försäkring AB i Piteå

Läs om jobbet
Eskilstuna
Skadereglerare - Kundmottagare

Ledigt jobb som skadereglerare på Tumbo Husvagnar AB i Eskilstuna

Läs om jobbet
Stockholm
Skadereglerare till RedGo

Ledigt jobb som skadereglerare på Rp Rekrytering Bemanning AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en bilskadereglerare?

Vi har inga detaljer kring vad en bilskadereglerare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Leder, planerar och samordnar behandling av försäkringsärenden. Besiktigar och värderar försäkringsskador samt utreder skadeersättning. Uppskattar förluster som täcks av försäkringsavtal. Värderar egendom och tillhörigheter i samband med försäljning, försäkringsärende m.m.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en bilskadereglerare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för bilskadereglerare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 39900 kronorÄr det lätt att få jobb som bilskadereglerare?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som bilskadereglerare.

Ungefär 5900 jobbar som skadereglerare och värderare i landet, av dessa är cirka 54 procent kvinnor och 46 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för skadereglerare och värderare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för skadereglerare och värderare kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som bilskadereglerare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 38700 kronor som bilskadereglerare medan männens lön är 41200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som bilskadereglerare.

Lönestatistik för bilskadereglerare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige38 500 kronor
Stockholm40 800 kronor
Östra Mellansverige36 700 kronor
Småland med öarna35 900 kronor
Sydsverige36 900 kronor
Västsverige38 200 kronor
Norra Mellansverige37 700 kronor
Mellersta Norrland34 500 kronor
Övre Norrland31 900 kronor


Hur många jobbar som bilskadereglerare i Sverige?

Det är totalt 6100 personer som idag är anställda som bilskadereglerare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige6 100
Stockholm och Stockholms län2 900
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län720
Hallands och Västra Götalands län1 000
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands460
Västerbottens och Norrbottens län280

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en bilskadereglerare i lön i månaden?

Medellönen för en bilskadereglerare är 39900 kronor.

Hur många jobbar som bilskadereglerare i Sverige?

Det finns 6100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en bilskadereglerare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 38700 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 41200 kronor.

Hur mycket betalar en bilskadereglerare i skatt?

En bilskadereglerare betalar i snitt 11541 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln bilskadereglerare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som bilskadereglerare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till bilskadereglerare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Aktiehandlare Lön för en Aktiemäklare Lön för en Auktoriserad redovisningskonsult Lön för en Bankexpeditör Lön för en Bankkassör Lön för en Bankrådgivare Lön för en Banksäljare Lön för en Banktjänsteman Lön för en Besiktningsingenjör, försäkring Lön för en Besiktningsman, försäkring Lön för en Bilskadeinspektör, försäkring Lön för en Bilskadereglerare Lön för en Bokhållare Lön för en Bolånerådgivare Lön för en Brandskadereglerare Lön för en Båtbesiktningsman Lön för en Båtskadeinspektör Lön för en Börsmäklare Lön för en Börsombud Lön för en Civilskadeinspektör Lön för en Civilskadereglerare Lön för en Ekonomiansvarig, övrig Lön för en Ekonomisekreterare Lön för en Fondmäklare Lön för en Fraktskadehandläggare Lön för en Fältskadereglerare Lön för en Företagsmäklare Lön för en Försäkringstjänsteman, skadereglerare Lön för en Försäkringsutredare, försäkringsbolag Lön för en Förvaltningsekonom, fastighetsbolag Lön för en Granskare, revision Lön för en Granskningsman Lön för en Gruppföreståndare, bank Lön för en Institutionsmäklare Lön för en Internetbankmäklare Lön för en Junior revisor Lön för en Kassör, bank Lön för en Kassörska, bank, post Lön för en Kreditansvarig, bank Lön för en Kreditbedömare Lön för en Kreditberedare Lön för en Kreditbevakare Lön för en Kreditgivare Lön för en Kredithandläggare Lön för en Kreditman Lön för en Kreditrådgivare Lön för en Kundmäklare Lön för en Kundservicekoordinator, finansbolag Lön för en Kundtjänst, bank Lön för en Lantbruksbokförare Lön för en Lånehandläggare Lön för en Lånekamrer Lön för en Notariatchef, bank Lön för en Notariattjänsteman, bank Lön för en Obligationsmäklare Lön för en Optionsmäklare Lön för en Penningmarknadsmäklare Lön för en Personlig bankman Lön för en Personskadereglerare Lön för en Privatekonom Lön för en Privatekonomisk rådgivare Lön för en Privatrådgivare, bank Lön för en Projektekonom Lön för en Redovisningsansvarig, övrig Lön för en Redovisningsekonom Lön för en Redovisningskonsult, bokslut, deklaration Lön för en Revisionsassistent Lön för en Revisionsbiträde Lön för en Revisorsassistent Lön för en Räntehandlare Lön för en SAX-mäklare Lön för en Sekreterare, ekonomi- Lön för en Skadebesiktningsman, försäkring Lön för en Skadeingenjör, försäkring Lön för en Skadeinspektör, försäkring Lön för en Skadereglerare Lön för en Skadetekniker, försäkringsbolag Lön för en Valutahandlare Lön för en Valutamäklare Lön för en Värdepappershandlare Lön för en Värdepappersmäklare Lön för en Värderare Lön för en Värderingsassistent Lön för en Värderingsman
Kalmar
Värderingsman till Kalmar Auktionsverk AB
Ledigt jobb som värderingsman på Kalmar Auktionsverk AB i Kalmar
Piteå
Motorskadereglerare till Dina Försäkring AB
Ledigt jobb som skadereglerare på Dina Försäkring AB i Piteå
Eskilstuna
Skadereglerare - Kundmottagare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadereglerare på Tumbo Husvagnar AB i Eskilstuna
Stockholm
Skadereglerare till RedGo
Ledigt jobb som skadereglerare på Rp Rekrytering Bemanning AB i Stockholm
Södertälje
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Södertälje
Stockholm
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Nykvarn
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Nykvarn
Haninge
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Haninge
Stockholm
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Skaderådgivare sökes till auktoriserad märkesverkstad i Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Uppsala
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Uppsala
Täby
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Täby
Upplands-Bro
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Upplands-Bro
Sollentuna
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Sollentuna
Järfälla
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Järfälla
Stockholm
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Danderyd
Skaderådgivare till norra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilskadereglerare på Fordonsakademin Sverige AB i Danderyd
Haninge
Skaderådgivare till Torvalla Bil Skadecenter Haninge
Ledigt jobb som bilskadeinspektör, försäkring på Torvalla Bil Haninge AB i Haninge
Skövde
Skadeinspektör
Ledigt jobb som skadereglerare på Länsförsäkringar Skaraborg - Ömsesidigt i Skövde
Stockholm
Personskadereglerare till Dina Försäkring AB
Ledigt jobb som personskadereglerare på Dina Försäkring AB i Stockholm
Eslöv
Skadetekniker till Bilmånsson i Eslöv
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadetekniker på Svensk Autorekrytering AB i Eslöv
Gävle
Besiktningstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som besiktningsman/skadeinspektör, försäkring på Anticimex AB i Gävle
Stockholm
SKADEREGLERARE
Ledigt jobb som skadereglerare på Jobbusters AB i Stockholm
Norrköping
Skadecoach till Werksta Norrköping Butängen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som besiktningsman/skadeinspektör, försäkring på Werksta Sweden AB i Norrköping
Norrköping
Skadeberäknare till Werksta Norrköping Butängen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som besiktningsman/skadeinspektör, försäkring på Werksta Sweden AB i Norrköping
Torsås
Skadereglerare sökes till Dina Försäkringar Syd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadereglerare på Premier Service Sverige AB i Torsås
Mönsterås
Skadereglerare sökes till Dina Försäkringar Syd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadereglerare på Premier Service Sverige AB i Mönsterås
Nybro
Skadereglerare sökes till Dina Försäkringar Syd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadereglerare på Premier Service Sverige AB i Nybro
Kalmar
Skadereglerare sökes till Dina Försäkringar Syd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadereglerare på Premier Service Sverige AB i Kalmar