Lön tegelformare 2024

- Lönestatistik för en tegelformareVad tjänar en tegelformare i månaden? Medellönen för 2024 är:

30 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 28000 kronor i yrket medan männen har en lön på 31900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30900 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som tegelformare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en tegelformare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 30900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en tegelformare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 185 kronor.

Dagslön för en tegelformare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1471 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en tegelformare kvar i lön efter skatt? En tegelformare får ut 20 766 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 30 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 254 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 578 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 19 kronor
Lönen efter skatt 20 766 kronor


Sök lediga jobb som tegelformare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 8 jobbannonser för lediga tjänster som tegelformare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Ljungby på Electrolux Professional AB (publ). Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Ljungby
Maskinoperatör till bockautomat

Ledigt jobb som maskinskötare, tegelbruk på Electrolux Professional AB (publ) i Ljungby

Läs om jobbet
Markaryd
Ekamant söker Maskinoperatör

Ledigt jobb som slipmaterialarbetare på Personaluthyrning, Logistik & Service Anderstorp i Markaryd

Läs om jobbet
Osby
Produktionsmedarbetare till Osby Glas

Ledigt jobb som processoperatör, glas på Maxkompetens Sverige AB i Osby

Läs om jobbet

Vad gör en tegelformare?

Vi har inga detaljer kring vad en tegelformare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför annat process- och maskinoperatörsarbete inom 81. Exempel på arbetsuppgifter: Styr och övervakar ugnar och andra anläggningar för tillverkning av glasmassa, glasprodukter, linser samt keramiska produkter som t.ex. kakel, keramik och tegel.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en tegelformare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för tegelformare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 30900 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som tegelformare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 28000 kronor som tegelformare medan männens lön är 31900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som tegelformare.

Lönestatistik för tegelformare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige30 600 kronor
Stockholm29 700 kronor
Östra Mellansverige30 500 kronor
Småland med öarna30 600 kronor
Sydsverige32 100 kronor
Västsverige31 600 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som tegelformare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som tegelformare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län1 100
Hallands och Västra Götalands län280
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en tegelformare i lön i månaden?

Medellönen för en tegelformare är 30900 kronor.

Hur många jobbar som tegelformare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en tegelformare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 28000 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 31900 kronor.

Hur mycket betalar en tegelformare i skatt?

En tegelformare betalar i snitt 8851 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln tegelformare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som tegelformare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till tegelformare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Balpressare Lön för en Brännare, glas, keramik, tegel Lön för en Buntare Lön för en Buteljsköljare Lön för en Centrifugoperatör, glas Lön för en Emballageoperatör Lön för en Emballerare, maskin Lön för en Falsare, emballage Lön för en Förpackningsarbetare Lön för en Förpackningsoperatör Lön för en Förslutare Lön för en Gaspåfyllare Lön för en Glasarbetare, tillverkning, maskin Lön för en Glasfiberarbetare, tillverkning Lön för en Glashärdare Lön för en Glasmaskinskötare Lön för en Glaspressare Lön för en Glassmältare Lön för en Glastryckare Lön för en Glasyrberedare Lön för en Glasögonslipare Lön för en Isoleringsmaterialarbetare Lön för en Kapselklistrare Lön för en Kapsylarbetare Lön för en Knippare Lön för en Knippare, emballering Lön för en Kontaktlinstillverkare Lön för en Kuverteringsmaskinskötare Lön för en Linsslipare Lön för en Malmvägare Lön för en Maskinoperatör, fiberväv Lön för en Maskinoperatör, glasfiber Lön för en Maskinoperatör, glasull Lön för en Maskinoperatör, mineralull Lön för en Maskinoperatör, postsortering Lön för en Maskinoperatör, sanitetsgods Lön för en Maskinpaketerare Lön för en Maskinskötare, glas Lön för en Maskinskötare, tegelbruk Lön för en Maskinställare, glastillverkning Lön för en Massaberedare, keramik, tegel Lön för en Mineralullsarbetare, tillverkning Lön för en Mängberedare Lön för en Packare, maskin Lön för en Packoperatör Lön för en Packsalsoperatör Lön för en Paketerare, maskin Lön för en Postare, försändelser Lön för en Processoperatör, glas, keramiska produkter Lön för en Slipmaterialarbetare Lön för en Slipskiveformare Lön för en Slipverktygsarbetare Lön för en Slipverktygsoperatör Lön för en Slipverktygstillverkare Lön för en Smältare, glas Lön för en Smärgelduksarbetare Lön för en Sorterare, glas, keramik Lön för en Sågoperatör, istillverkning Lön för en Säckfyllare Lön för en Tegelbruksarbetare Lön för en Tegelbrännare, ugnsskötare Lön för en Tegelformare Lön för en Tegelpressare Lön för en Tegeltekniker Lön för en Tegeltorkskötare Lön för en Tegelvaruarbetare Lön för en Tillslutningsmaskinförare Lön för en Tillslutningsmaskinskötare Lön för en Tubfyllare Lön för en Ugnsskötare, glas, keramik Lön för en Ugnsuppsättare, keramik Lön för en Ugnsuppsättare, tegelbruk Lön för en Vågklarerare Lön för en Vågoperatör Lön för en Vågskötare Lön för en Värmare, glas Lön för en Vävare, glasfibertillverkning