Lön avdelningschef, företagsförsäljning 2023

- Lönestatistik för en avdelningschef, företagsförsäljningVad tjänar en avdelningschef, företagsförsäljning i månaden? Medellönen för 2023 är:

45 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 41400 kronor i yrket medan männen har en lön på 46900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 45300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som avdelningschef, företagsförsäljning.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en avdelningschef, företagsförsäljning i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 45300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en avdelningschef, företagsförsäljning

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 271 kronor.

Dagslön för en avdelningschef, företagsförsäljning

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2157 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en avdelningschef, företagsförsäljning kvar i lön efter skatt? En avdelningschef, företagsförsäljning får ut 30 862 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 45 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 809 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 317 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 29 kronor
Lönen efter skatt 30 862 kronor


Sök lediga jobb som avdelningschef, företagsförsäljning

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som avdelningschef, företagsförsäljning eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Håbo på Getdet AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Knivsta
Tjäna 40 000 SEK/M

Ledigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Knivsta

Läs om jobbet
Ekerö
Tjäna 40 000 SEK/M

Ledigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Ekerö

Läs om jobbet
Botkyrka
Tjäna 40 000 SEK/M

Ledigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Botkyrka

Läs om jobbet

Vad gör en avdelningschef, företagsförsäljning?

Vi har inga detaljer kring vad en avdelningschef, företagsförsäljning jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Säljer produkter och tjänster till exempelvis åter­försäljare, grossister och företag genom upp­sökande verksamhet eller från kontor. Ansvarar för produkt eller distrikt. Informerar om produkter och tjänster, utarbetar kundspecifika lösningar samt tar emot beställningar. Sköter kundregister och tar fram försäljningsstatistik.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en avdelningschef, företagsförsäljning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för avdelningschef, företagsförsäljning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 38000 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 45300 kronorÄr det lätt att få jobb som avdelningschef, företagsförsäljning?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som avdelningschef, företagsförsäljning.

Ungefär 84900 jobbar som företagssäljare i landet, av dessa är cirka 26 procent kvinnor och 74 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för företagssäljare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för företagssäljare kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som avdelningschef, företagsförsäljning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 41400 kronor som avdelningschef, företagsförsäljning medan männens lön är 46900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som avdelningschef, företagsförsäljning.

Lönestatistik för avdelningschef, företagsförsäljning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige44 200 kronor
Stockholm46 900 kronor
Östra Mellansverige42 100 kronor
Småland med öarna41 800 kronor
Sydsverige43 200 kronor
Västsverige42 600 kronor
Norra Mellansverige41 400 kronor
Mellersta Norrland46 400 kronor
Övre Norrland41 100 kronor


Hur många jobbar som avdelningschef, företagsförsäljning i Sverige?

Det är totalt 87100 personer som idag är anställda som avdelningschef, företagsförsäljning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige87 100
Stockholm och Stockholms län30 200
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län8 000
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län4 600
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län17 200
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län2 000

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en avdelningschef, företagsförsäljning i lön i månaden?

Medellönen för en avdelningschef, företagsförsäljning är 45300 kronor.

Hur många jobbar som avdelningschef, företagsförsäljning i Sverige?

Det finns 87100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en avdelningschef, företagsförsäljning?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 41400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 46900 kronor.

Hur mycket betalar en avdelningschef, företagsförsäljning i skatt?

En avdelningschef, företagsförsäljning betalar i snitt 13154 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln avdelningschef, företagsförsäljning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som avdelningschef, företagsförsäljning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till avdelningschef, företagsförsäljning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Account manager Lön för en Agent, detaljhandel Lön för en Annonssäljare Lön för en Area manager, försäljning Lön för en Area sales manager Lön för en Avdelningschef, företagsförsäljning Lön för en Beställaransvarig Lön för en Datasäljare Lön för en Detaljhandelsagent Lön för en Distriktsrepresentant, försäljning Lön för en Emballagekonsulent Lön för en Energisäljare Lön för en Exportförsäljare Lön för en Exportsekreterare Lön för en Exportsäljare Lön för en Fritidsombud, försäkringar Lön för en Fältsäljare Lön för en Fälttjänsteman, försäkringar Lön för en Företagsförsäljare Lön för en Företagssäljare Lön för en Försäkringsbedömare, övrig Lön för en Försäkringsförmedlare Lön för en Försäkringshandläggare, övrig Lön för en Försäkringskonsulent Lön för en Försäkringsmäklare Lön för en Försäkringsombud Lön för en Försäkringsrådgivare, övrig Lön för en Försäkringsspecialist Lön för en Försäkringssäljare Lön för en Försäkringstjänsteman, försäkringsbolag Lön för en Försäljare inom teknik och medicin Lön för en Försäljare, försäkringar Lön för en Försäljare, innesäljare, byggnadsvaror m.m. Lön för en Försäljare, partihandel Lön för en Försäljare, representant Lön för en Försäljningsansvarig, företagsförsäljning produkter och tjänster Lön för en Försäljningschef, försäkringar Lön för en Försäljningsingenjör, informations- och kommunikationsteknik Lön för en Försäljningsingenjör, teknik och medicin Lön för en Handelsagent, detaljhandel Lön för en Husförsäljare Lön för en Idésäljare Lön för en Inköpare Lön för en Inköpsansvarig Lön för en Inköpsledare Lön för en Inköpssamordnare Lön för en Innesäljare, företagssäljare Lön för en Key account manager Lön för en Kundkonsulent Lön för en Kundtjänsteman, försäkring Lön för en Kundvårdare Lön för en Logistiker, inköpare Lön för en Logistiksäljare Lön för en Läkemedelskonsulent Lön för en Marknadsansvarig Lön för en Marknadsförare, säljare Lön för en Marknadsundersökare, säljare Lön för en Mediasäljare Lön för en Nyckelkundsansvarig Lön för en Offertberedare Lön för en Offertchef Lön för en Offertingenjör Lön för en Offertman Lön för en Orderadministratör, handläggare Lön för en Orderansvarig Lön för en Orderbehandlare Lön för en Orderchef Lön för en Orderfördelare Lön för en Orderhandläggare Lön för en Orderingenjör Lön för en Orderplanerare Lön för en Orderuppföljare Lön för en Produktchef, försäljning Lön för en Reklamsäljare Lön för en Representant, serviceföretag Lön för en Representant, säljare Lön för en Resande säljare Lön för en Riskbedömare Lön för en Riskingenjör, försäkring Lön för en Säkerhetsrådgivare, larm Lön för en Säljansvarig Lön för en Säljare, annonser Lön för en Säljare, försäkringar Lön för en Säljare, grossist Lön för en Säljare, partihandel Lön för en Säljare, representant Lön för en Säljare, tjänster Lön för en Säljfrämjare Lön för en Säljkonsulent Lön för en Säljkoordinator Lön för en Säljledare, företag Lön för en Tarifferare Lön för en Teknisk säljare Lön för en Teknisk säljare inom IT Lön för en Underwriter Lön för en Underwriterassistent Lön för en Upphandlare Lön för en Uppköpare Lön för en Utesäljare
Håbo
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Håbo
Knivsta
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Knivsta
Ekerö
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Ekerö
Botkyrka
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Botkyrka
Stockholm
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Stockholm
Stockholm
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Stockholm
Lidingö
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Lidingö
Danderyd
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Danderyd
Sollentuna
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Sollentuna
Sundbyberg
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Sundbyberg
Järfälla
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Järfälla
Solna
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Solna
Stockholm
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Stockholm
Huddinge
Tjäna 40 000 SEK/M
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Getdet AB i Huddinge
Stockholm
Account Manager till Tre B2B i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Hi3G Access AB i Stockholm
Stockholm
Junior Account Manager - Kickstarta din karriär inom försäljning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Stockholm
Stockholm
Driven Junior account manager sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Stockholm
Stockholm
Driven Account Manager sökes med start omgående!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Stockholm
Stockholm
Karriärmöjlighet som Account Manager!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Stockholm
Stockholm
Unik Karriärmöjlighet hos Aura Personal - Bli vår nästa AURA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Stockholm
Södertälje
Unik Karriärmöjlighet hos Aura Personal - Bli vår nästa AURA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Södertälje
Strängnäs
Unik Karriärmöjlighet hos Aura Personal - Bli vår nästa AURA
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Aura Personal AB i Strängnäs
Stockholm
Key Account Manager till Uniflex Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som key account manager på Poolia Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Account Manager till Hero
Ledigt jobb som account manager på Hero AB i Stockholm
Göteborg
Key Account Manager till Uniflex Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som account manager på Poolia Sverige AB i Göteborg
Danderyd
Kundtjänstmedarbetare - kontor på Östermalm!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som innesäljare på Devi Recruit AB i Danderyd
Göteborg
Säljare till Weland Solutions!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som utesäljare på Simplified Recruitment Sweden AB i Göteborg
Skellefteå
Account Manager till byggindustrin- Skellefteå/Piteå
Ledigt jobb som account manager på Würth Svenska AB i Skellefteå
Helsingborg
Arbeta hemma – Vill du vara med och göra skillnad?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som säljkonsulent på Buy Aid Sweden AB i Helsingborg
Gislaved
PROJEKTLEDARE - WIBA Automation AB
Ledigt jobb som innesäljare på FindMood HB i Gislaved