Lön ytbehandlare, trä, maskin 2024

- Lönestatistik för en ytbehandlare, trä, maskinVad tjänar en ytbehandlare, trä, maskin i månaden? Medellönen för 2024 är:

30 400 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 30500 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som ytbehandlare, trä, maskin.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en ytbehandlare, trä, maskin i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 30400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en ytbehandlare, trä, maskin

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 182 kronor.

Dagslön för en ytbehandlare, trä, maskin

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1448 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en ytbehandlare, trä, maskin kvar i lön efter skatt? En ytbehandlare, trä, maskin får ut 20 415 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 30 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 165 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 517 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 19 kronor
Lönen efter skatt 20 415 kronor


Sök lediga jobb som ytbehandlare, trä, maskin

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 7 jobbannonser för lediga tjänster som ytbehandlare, trä, maskin eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Jönköping på Aditro Logistics Staffing AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Jönköping
Sågverksoperatör till Unnefors

Ledigt jobb som maskinoperatör, ytbehandling, trä på Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Jönköping

Läs om jobbet
Varberg
Maskinoperatör sökes till Varberg med omnejd!

Ledigt jobb som maskinoperatör, ytbehandling, trä på Lernia Bemanning AB i Varberg

Läs om jobbet
Falköping
Maskinoperatör

Ledigt jobb som maskinoperatör, ytbehandling, trä på AB Effektiv Borås i Falköping

Läs om jobbet

Vad gör en ytbehandlare, trä, maskin?

Vi har inga detaljer kring vad en ytbehandlare, trä, maskin jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Applicerar i maskinell process färg och lack på trä eller träbaserat skivmaterial.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en ytbehandlare, trä, maskin i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för ytbehandlare, trä, maskin skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 30400 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som ytbehandlare, trä, maskin?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som ytbehandlare, trä, maskin.

Prognosen för maskinoperatörer inom tillverkning är en total prognos för maskinoperatörer, cement-, sten- och betongvaror, maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri, maskinoperatörer, plastindustri, operatörer inom sågverk, hyvleri och plywood m.m., maskinoperatörer, kemisktekniska och fotografiska produkter, maskinoperatörer, pappersvaruindustri, övriga maskinoperatörer, textil-, skinn- och läderindustri, maskinoperatörer, mejeri, övriga maskinoperatörer, livsmedelsindustri m.m., maskinoperatörer, gummiindustri, maskinoperatörer, kvarn-, bageri- och konfektyrindustri, maskinoperatörer, ytbehandling, valsverksoperatörer, maskinställare och maskinoperatörer, metallarbete, maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri, maskinoperatörer inom ytbehandling, trä, maskinoperatörer, blekning, färgning och tvättning, maskinoperatörer, påfyllning, packning och märkning, manuella ytbehandlare, trä, maskinoperatörer, farmaceutiska produkter. Ungefär 115000 jobbar som maskinoperatörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 21 procent kvinnor och 79 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för maskinoperatörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för maskinoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som ytbehandlare, trä, maskin? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en ytbehandlare, trä, maskin tjänar männen i snitt 30500 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som ytbehandlare, trä, maskin.

Lönestatistik för ytbehandlare, trä, maskin i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige30 100 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige31 000 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som ytbehandlare, trä, maskin i Sverige?

Det är totalt 530 personer som idag är anställda som ytbehandlare, trä, maskin enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige530
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län180
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en ytbehandlare, trä, maskin i lön i månaden?

Medellönen för en ytbehandlare, trä, maskin är 30400 kronor.

Hur många jobbar som ytbehandlare, trä, maskin i Sverige?

Det finns 530 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en ytbehandlare, trä, maskin?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 30500 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en ytbehandlare, trä, maskin i skatt?

En ytbehandlare, trä, maskin betalar i snitt 8702 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln ytbehandlare, trä, maskin in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som ytbehandlare, trä, maskin eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till ytbehandlare, trä, maskin

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Arkare Lön för en Arkmaskinförare Lön för en Arkskärare Lön för en Avsynare, sågverk Lön för en Avsynare, träfiberindustri Lön för en Bandsågare, sågverk Lön för en Bandsågare, träfiberskivor Lön för en Barkmaskinskötare, sågverk Lön för en Barkpressare Lön för en Bestrykningsmaskinförare Lön för en Brädgårdsarbetare Lön för en Brädgårdsfaktor Lön för en Buntverksskötare Lön för en Cirkelsågare Lön för en Defibratorskötare Lön för en Efterbearbetare, papper Lön för en Fackverksskötare, timmer Lön för en Faktor, sågverk Lön för en Fanerarbetare, fanertillverkning Lön för en Fanerfogare Lön för en Fanerpressare, fanertillverkning Lön för en Fanerskivarbetare Lön för en Fanersvarvare Lön för en Fiberskivehärdare Lön för en Fiberskivetorkare Lön för en Flisberedare Lön för en Fogare, faner Lön för en Formatsågare, fiberskivor Lön för en Formpressare, skiktträ Lön för en Glättare, papper Lön för en Hjälpare, pappersindustri Lön för en Hyvelmästare Lön för en Hyveloperatör Lön för en Hyvlare, sågverk Lön för en Justersågare Lön för en Kalanderförare, papper Lön för en Kantsågare Lön för en Kapare, trä Lön för en Kapsågare Lön för en Kaustiserare Lön för en Klampare Lön för en Klyvsågare Lön för en Laminerare, papper Lön för en Limberedare, träfiberindustri Lön för en Limmare, fiberskivtillverkning Lön för en Maskinbarkare, sågverk Lön för en Maskinförare, träfiberskivor Lön för en Maskinoperatör, betsare Lön för en Maskinoperatör, pellets Lön för en Maskinoperatör, polerare Lön för en Maskinoperatör, träytebehandling Lön för en Massablekare Lön för en Massakokare Lön för en Massamaskinförare Lön för en Massaskötare Lön för en Mäldberedare Lön för en Paketläggare, virkeshantering Lön för en Pappersarbetare Lön för en Pappersmaskinförare Lön för en Pappersrullare Lön för en Pappersräknare Lön för en Papperstorkare Lön för en Parkettarbetare Lön för en Plywoodarbetare Lön för en Postare, såg- och hyvelverk Lön för en Pressare, spånskivor Lön för en Pressare, träfiber Lön för en Processoperatör, papper Lön för en Processoperatör, pappersmassa Lön för en Processoperatör, träfiberindustri Lön för en Provtagare, massa Lön för en Provtagare, papper Lön för en Pulperskötare, pappersindustri Lön för en Ramsågare, sågverk Lön för en Rullare, papper Lön för en Rundvirkesintagare Lön för en Skiktträarbetare Lön för en Skärare, papper Lön för en Slipare, träsliperi Lön för en Sodabrännare Lön för en Sodahusoperatör Lön för en Sorterare, träfiberindustri Lön för en Stansare, skiktträ Lön för en Strömaskinskötare Lön för en Sågare, sågverk Lön för en Sågfaktor Lön för en Sågmästare, sågverk Lön för en Sågoperatör Lön för en Sågverksarbetare Lön för en Sågverksoperatör Lön för en Timmermottagare Lön för en Timmerräknare Lön för en TMP/CTMP-operatör Lön för en Torkare, papper Lön för en Torkare, pappersindustri Lön för en Torkhusoperatör Lön för en Torkmaskinförare, massaindustri Lön för en Torkoperatör Lön för en Torkskötare, fiberskivor Lön för en Torkskötare, trä Lön för en Torktekniker Lön för en Träarbetare, sågverk Lön för en Träfiberskivearbetare Lön för en Träindustriarbetare, träfiber Lön för en Tummare, sågverk Lön för en Virkesbuntare Lön för en Virkesimpregnerare Lön för en Virkesintagare Lön för en Virkesjusterare Lön för en Virkesmärkare Lön för en Virkessorterare Lön för en Virkestorkare Lön för en Virkesutlämnare, brädgård Lön för en Ytbehandlare, trä, maskin Lön för en Överrullare, pappersbruk