Lön fuktblästrare 2024

- Lönestatistik för en fuktblästrareVad tjänar en fuktblästrare i månaden? Medellönen för 2023 är:

28 500 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 28300 kronor i yrket medan männen har en lön på 28600 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 29700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som fuktblästrare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en fuktblästrare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 28500 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en fuktblästrare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 171 kronor.

Dagslön för en fuktblästrare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1357 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en fuktblästrare kvar i lön efter skatt? En fuktblästrare får ut 19 083 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 28 500 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 828 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 288 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 083 kronor


Sök lediga jobb som fuktblästrare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som fuktblästrare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Botkyrka på Tillväxt Botkyrka AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Vi söker en rivning- och saneringstekniker

Ledigt jobb som saneringsarbetare på Uniflex Sverige AB i Göteborg

Läs om jobbet
Ronneby
Sanerare

Ledigt jobb som asbestsanerare på JC Brandtätning AB i Ronneby

Läs om jobbet
Växjö
Skadedjurstekniker

Ledigt jobb som skadedjurstekniker på Nomor AB i Växjö

Läs om jobbet

Vad gör en fuktblästrare?

Vi har inga detaljer kring vad en fuktblästrare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Röjer upp, rengör och återställer platser och lokaler efter olyckor, utsläpp eller skadeangrepp. Sanerar fastigheter från t.ex. asbest eller mögel samt rengör ventilationsaggregat.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en fuktblästrare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för fuktblästrare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 28500 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som fuktblästrare?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som fuktblästrare.

Ungefär 4800 jobbar som saneringsarbetare i landet, av dessa är cirka 13 procent kvinnor och 87 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för saneringsarbetare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för saneringsarbetare kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som fuktblästrare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 28300 kronor som fuktblästrare medan männens lön är 28600 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som fuktblästrare.

Lönestatistik för fuktblästrare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige29 600 kronor
Stockholm35 500 kronor
Östra Mellansverige28 600 kronor
Småland med öarna27 800 kronor
Sydsverige25 600 kronor
Västsverige30 700 kronor
Norra Mellansverige27 400 kronor
Mellersta Norrland28 100 kronor
Övre Norrland27 800 kronor


Hur många jobbar som fuktblästrare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som fuktblästrare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en fuktblästrare i lön i månaden?

Medellönen för en fuktblästrare är 28500 kronor.

Hur många jobbar som fuktblästrare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en fuktblästrare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 28300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 28600 kronor.

Hur mycket betalar en fuktblästrare i skatt?

En fuktblästrare betalar i snitt 8134 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln fuktblästrare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som fuktblästrare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till fuktblästrare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Asbestsanerare Lön för en Billackerare, reparation Lön för en Billackerare, tillverkning Lön för en Blästrare, fasadrengöring Lön för en Blästrare, fukt- Lön för en Brandsektionerare Lön för en Brandskadesanerare Lön för en Brännare, lack, emalj Lön för en Byggnadsmålare Lön för en Desinfektör Lön för en Desinsektör Lön för en Dopplackerare Lön för en Elektroniksanerare Lön för en Emaljbrännare Lön för en Emaljerare, lackering Lön för en Fasadrengörare Lön för en Fasadtvättare Lön för en Fordonslackerare, reparation Lön för en Fordonslackerare, tillverkning Lön för en Fuktblästrare Lön för en Fukttekniker, sanerare Lön för en Högtryckstekniker Lön för en Industrilackerare Lön för en Industrimålare Lön för en Industrisanerare Lön för en Klottersanerare Lön för en Konstruktionsmålare Lön för en Kärnkraftsanerare Lön för en Lackbrännare Lön för en Lackerare, fordonsreparation Lön för en Lackerare, fordonstillverkning Lön för en Lackerare, hantverk Lön för en Lackerare, industri Lön för en Maskinskötare, lackering Lön för en Målare, bygg Lön för en Målarmästare Lön för en Måleriarbetare, lackerare, hantverk Lön för en Måleriarbetare, lackerare, industri Lön för en Måleriarbetare, målare Lön för en Möbellackerare Lön för en Oljesanerare Lön för en Pannrensare Lön för en Projektilröjare Lön för en Rostskyddsbehandlare Lön för en Rostskyddsmålare Lön för en Sanerare Lön för en Saneringsarbetare Lön för en Saneringstekniker Lön för en Servicetekniker, kärnkraft Lön för en Skadedjursinspektör Lön för en Skadedjurssanerare Lön för en Skadedjurstekniker Lön för en Skadesanerare Lön för en Skorstensfejare Lön för en Skorstensfejarmästare Lön för en Skorstensfejartekniker Lön för en Skorstensfejarverkmästare Lön för en Sotare Lön för en Sprutlackerare, hantverk Lön för en Sprutlackerare, maskin Lön för en Sprutmålare Lön för en Vagnlackerare Lön för en Ventilationssanerare
Botkyrka
Erfaren Sanerare till Tumba Riv och Sanering
Ledigt jobb som asbestsanerare på Tillväxt Botkyrka AB i Botkyrka
Göteborg
Vi söker en rivning- och saneringstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Uniflex Sverige AB i Göteborg
Ronneby
Sanerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som asbestsanerare på JC Brandtätning AB i Ronneby
Växjö
Skadedjurstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på Nomor AB i Växjö
Skellefteå
Saneringstekniker i Skellefteå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Athletic Work Sverige AB i Skellefteå
Sundsvall
Skadedjurstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på Nomor AB i Sundsvall
Stockholm
Ventilationssanereare i Stockholm
Ledigt jobb som ventilationssanerare på Submit AB i Stockholm
Stockholm
Arbetsledare - Sanering
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på HRB Service AB i Stockholm
Stockholm
Sanerare/Stureby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Stockholm
Sundsvall
Ventilation Service
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationssanerare på Energipågarna ventilation AB i Sundsvall
Luleå
Ventilation Service
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationssanerare på Energipågarna ventilation AB i Luleå
Stockholm
Sanerare/Stureby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Stockholm
Kungsbacka
Allround och utvecklingsbar ny kollega till IRG Rörinspektion i Kungsbacka
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som avloppstekniker på AB Ny Kollega i Skåne i Kungsbacka
Stockholm
Sanerare/Johanneshov
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Stockholm
Haninge
Sanerare/Jordbro
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Haninge
Stockholm
Sanerare/Extra/Farsta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Stockholm
Skellefteå
Servicearbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Enerco Group AB i Skellefteå
Ytbehandlare/Blästrare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som blästrare på Ikett Personalpartner AB i
Stockholm
Reliningtekniker / Reliningmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som avloppstekniker på Solhöjden VA - teknik AB i Stockholm
Stockholm
Sanerare/Stureby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Stockholm
Sanerare till kärnkraftverket i Barsebäck
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som asbestsanerare på Rivners AB i
Gällivare
Rivningstekniker - Gällivare - Är du fysisk med vilja och intresse!?
Ledigt jobb som saneringsarbetare på Bridders AB i Gällivare
Kiruna
Saneringstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Athletic Work Sverige AB i Kiruna
Oskarshamn
Kemist - Oskarshamn (OKG)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrisanerare på Mindment AB i Oskarshamn
Stockholm
Mögelbehandlare Norra Stockholm
Ledigt jobb som saneringsarbetare på Isolerab AB i Stockholm
Östhammar
Saneringstekniker till Forsmark kärnkraftverk
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Iss Facility Services AB i Östhammar
Oskarshamn
Industrisanerare sökes till kärnkraftrevisionen 2024 i Oskarshamn!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kärnkraftsanerare på Lernia Bemanning AB i Oskarshamn
Mönsterås
Industrisanerare sökes till kärnkraftrevisionen 2024 i Oskarshamn!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kärnkraftsanerare på Lernia Bemanning AB i Mönsterås
Västervik
Industrisanerare sökes till kärnkraftrevisionen 2024 i Oskarshamn!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kärnkraftsanerare på Lernia Bemanning AB i Västervik
Kalmar
Industrisanerare sökes till kärnkraftrevisionen 2024 i Oskarshamn!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kärnkraftsanerare på Lernia Bemanning AB i Kalmar