Lön billackerare, tillverkning 2024

- Lönestatistik för en billackerare, tillverkningVad tjänar en billackerare, tillverkning i månaden? Medellönen för 2024 är:

29 700 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 27400 kronor i yrket medan männen har en lön på 29900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 29700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som billackerare, tillverkning.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en billackerare, tillverkning i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 29700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en billackerare, tillverkning

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 178 kronor.

Dagslön för en billackerare, tillverkning

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1414 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en billackerare, tillverkning kvar i lön efter skatt? En billackerare, tillverkning får ut 19 924 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 29 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 041 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 433 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 924 kronor


Sök lediga jobb som billackerare, tillverkning

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som billackerare, tillverkning eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Älmhult på Elme Spreader AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Vara
Ytbehandlare - Lackering

Ledigt jobb som möbellackerare på A.G. Arvidssons Snickeri AB i Vara

Läs om jobbet
Heby
Lackerare till industri i norra Uppland

Ledigt jobb som lackerare på Lernia Bemanning AB i Heby

Läs om jobbet
Tierp
Lackerare till industri i norra Uppland

Ledigt jobb som lackerare på Lernia Bemanning AB i Tierp

Läs om jobbet

Vad gör en billackerare, tillverkning?

Vi har inga detaljer kring vad en billackerare, tillverkning jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Underbehandlar och lackerar produkter av olika slag och material. Förser ytor med emalj eller annat ytlager.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en billackerare, tillverkning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för billackerare, tillverkning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 29700 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som billackerare, tillverkning?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som billackerare, tillverkning.

Ungefär 5100 jobbar som lackerare och industrimålare i landet, av dessa är cirka 7 procent kvinnor och 93 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för lackerare och industrimålare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för lackerare och industrimålare kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som billackerare, tillverkning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 27400 kronor som billackerare, tillverkning medan männens lön är 29900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som billackerare, tillverkning.

Lönestatistik för billackerare, tillverkning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige29 600 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige28 700 kronor
Småland med öarna27 100 kronor
Sydsverige28 700 kronor
Västsverige30 400 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som billackerare, tillverkning i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som billackerare, tillverkning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en billackerare, tillverkning i lön i månaden?

Medellönen för en billackerare, tillverkning är 29700 kronor.

Hur många jobbar som billackerare, tillverkning i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en billackerare, tillverkning?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 27400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 29900 kronor.

Hur mycket betalar en billackerare, tillverkning i skatt?

En billackerare, tillverkning betalar i snitt 8492 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln billackerare, tillverkning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som billackerare, tillverkning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till billackerare, tillverkning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Asbestsanerare Lön för en Billackerare, reparation Lön för en Billackerare, tillverkning Lön för en Blästrare, fasadrengöring Lön för en Blästrare, fukt- Lön för en Brandsektionerare Lön för en Brandskadesanerare Lön för en Brännare, lack, emalj Lön för en Byggnadsmålare Lön för en Desinfektör Lön för en Desinsektör Lön för en Dopplackerare Lön för en Elektroniksanerare Lön för en Emaljbrännare Lön för en Emaljerare, lackering Lön för en Fasadrengörare Lön för en Fasadtvättare Lön för en Fordonslackerare, reparation Lön för en Fordonslackerare, tillverkning Lön för en Fuktblästrare Lön för en Fukttekniker, sanerare Lön för en Högtryckstekniker Lön för en Industrilackerare Lön för en Industrimålare Lön för en Industrisanerare Lön för en Klottersanerare Lön för en Konstruktionsmålare Lön för en Kärnkraftsanerare Lön för en Lackbrännare Lön för en Lackerare, fordonsreparation Lön för en Lackerare, fordonstillverkning Lön för en Lackerare, hantverk Lön för en Lackerare, industri Lön för en Maskinskötare, lackering Lön för en Målare, bygg Lön för en Målarmästare Lön för en Måleriarbetare, lackerare, hantverk Lön för en Måleriarbetare, lackerare, industri Lön för en Måleriarbetare, målare Lön för en Möbellackerare Lön för en Oljesanerare Lön för en Pannrensare Lön för en Projektilröjare Lön för en Rostskyddsbehandlare Lön för en Rostskyddsmålare Lön för en Sanerare Lön för en Saneringsarbetare Lön för en Saneringstekniker Lön för en Servicetekniker, kärnkraft Lön för en Skadedjursinspektör Lön för en Skadedjurssanerare Lön för en Skadedjurstekniker Lön för en Skadesanerare Lön för en Skorstensfejare Lön för en Skorstensfejarmästare Lön för en Skorstensfejartekniker Lön för en Skorstensfejarverkmästare Lön för en Sotare Lön för en Sprutlackerare, hantverk Lön för en Sprutlackerare, maskin Lön för en Sprutmålare Lön för en Vagnlackerare Lön för en Ventilationssanerare
Älmhult
Sprutmålare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Elme Spreader AB i Älmhult
Vara
Ytbehandlare - Lackering
Ledigt jobb som möbellackerare på A.G. Arvidssons Snickeri AB i Vara
Heby
Lackerare till industri i norra Uppland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Lernia Bemanning AB i Heby
Tierp
Lackerare till industri i norra Uppland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Lernia Bemanning AB i Tierp
Uppsala
Lackerare till industri i norra Uppland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Lernia Bemanning AB i Uppsala
Uppsala
Billackerare
Ledigt jobb som fordonslackerare på Upplands Rekond & lack AB i Uppsala
Håbo
Industri / Fordonslackerare
Ledigt jobb som industrilackerare på Benets Kran & Transport AB i Håbo
Hässleholm
Verkstadsarbetare sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Ikett Personalpartner AB i Hässleholm
Stockholm
Billackerare till Carla - Kungsängen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonslackerare på Fordonsakademin Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Billackerare - Kungsängen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonslackerare på Meet a Group international AB i Stockholm
Göteborg
Fordonslackerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonslackerare på Mechanum Sverige AB i Göteborg
Vimmerby
Pulverlackerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Autolacks Industrilackering i Vimmerby AB i Vimmerby
Finspång
Lackerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Lämneå Bruk AB i Finspång
Tierp
Ytbehandlare/industrimålare till norra Uppland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Lernia Bemanning AB i Tierp
Helsingborg
Billackerare
Ledigt jobb som fordonslackerare på Håvas Lack Däck & Bilförsäljning HB i Helsingborg
Heby
Ytbehandlare/industrimålare till norra Uppland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Lernia Bemanning AB i Heby
Uppsala
Ytbehandlare/industrimålare till norra Uppland
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Lernia Bemanning AB i Uppsala
Billakkerer-Carpainter
Ledigt jobb som fordonslackerare på BILSKADE & LAKK HAMMERFEST AS i
Ängelholm
Produktionsmedarbetade
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Runlack Industrilackering AB i Ängelholm
Upplands-Bro
Billackerare - Kungsängen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonslackerare på Simplex Bemanning AB i Upplands-Bro
Sollentuna
Painter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Candela Technology AB i Sollentuna
Göteborg
Fordonslackerare
Ledigt jobb som fordonslackerare på J BIL Skadecenter AB i Göteborg
Karlskrona
Ytbehandlare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på SAAB AB i Karlskrona
Stockholm
Lackerare till Sveaplan
Ledigt jobb som lackerare på Svensk Autorekrytering AB i Stockholm
Linköping
Vi söker lackerare till ytbehandlingsavdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Ivarssons i Metsjö AB i Linköping
Uppsala
Vi söker Lackerare till vår kund utanför Uppsala!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Uniflex Sverige AB i Uppsala
Gislaved
Lackerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Eab AB i Gislaved
Hässleholm
Lackerare för deltidsarbete sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lackerare på Ikett Personalpartner AB i Hässleholm
Enköping
Fordonslackerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fordonslackerare på Novare Potential AB i Enköping
Västerås
Industrilackerare sökes till MPA Måleriproduktion!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrilackerare på Uniflex Sverige AB i Västerås