Lön blästrare, fasadrengöring 2024

- Lönestatistik för en blästrare, fasadrengöringVad tjänar en blästrare, fasadrengöring i månaden? Medellönen för 2024 är:

28 500 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 28300 kronor i yrket medan männen har en lön på 28600 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 29700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som blästrare, fasadrengöring.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en blästrare, fasadrengöring i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 28500 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en blästrare, fasadrengöring

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 171 kronor.

Dagslön för en blästrare, fasadrengöring

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1357 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en blästrare, fasadrengöring kvar i lön efter skatt? En blästrare, fasadrengöring får ut 19 083 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 28 500 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 828 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 288 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 083 kronor


Sök lediga jobb som blästrare, fasadrengöring

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som blästrare, fasadrengöring eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Malmö på Coor Service Management AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Jönköping
Saneringstekniker

Ledigt jobb som saneringsarbetare på BELFOR Sweden AB i Jönköping

Läs om jobbet
Kiruna
Asbestsanerare Gällivare

Ledigt jobb som asbestsanerare på Athletic Work Sverige AB i Kiruna

Läs om jobbet
Örnsköldsvik
Industrimedarbetare till Måleriproduktion

Ledigt jobb som blästrare på Uniflex Sverige AB i Örnsköldsvik

Läs om jobbet

Vad gör en blästrare, fasadrengöring?

Vi har inga detaljer kring vad en blästrare, fasadrengöring jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Röjer upp, rengör och återställer platser och lokaler efter olyckor, utsläpp eller skadeangrepp. Sanerar fastigheter från t.ex. asbest eller mögel samt rengör ventilationsaggregat.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en blästrare, fasadrengöring i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för blästrare, fasadrengöring skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 28500 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som blästrare, fasadrengöring?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som blästrare, fasadrengöring.

Ungefär 4800 jobbar som saneringsarbetare i landet, av dessa är cirka 13 procent kvinnor och 87 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för saneringsarbetare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för saneringsarbetare kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som blästrare, fasadrengöring? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 28300 kronor som blästrare, fasadrengöring medan männens lön är 28600 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som blästrare, fasadrengöring.

Lönestatistik för blästrare, fasadrengöring i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige29 600 kronor
Stockholm35 500 kronor
Östra Mellansverige28 600 kronor
Småland med öarna27 800 kronor
Sydsverige25 600 kronor
Västsverige30 700 kronor
Norra Mellansverige27 400 kronor
Mellersta Norrland28 100 kronor
Övre Norrland27 800 kronor


Hur många jobbar som blästrare, fasadrengöring i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som blästrare, fasadrengöring enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en blästrare, fasadrengöring i lön i månaden?

Medellönen för en blästrare, fasadrengöring är 28500 kronor.

Hur många jobbar som blästrare, fasadrengöring i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en blästrare, fasadrengöring?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 28300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 28600 kronor.

Hur mycket betalar en blästrare, fasadrengöring i skatt?

En blästrare, fasadrengöring betalar i snitt 8134 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln blästrare, fasadrengöring in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som blästrare, fasadrengöring eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till blästrare, fasadrengöring

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Asbestsanerare Lön för en Billackerare, reparation Lön för en Billackerare, tillverkning Lön för en Blästrare, fasadrengöring Lön för en Blästrare, fukt- Lön för en Brandsektionerare Lön för en Brandskadesanerare Lön för en Brännare, lack, emalj Lön för en Byggnadsmålare Lön för en Desinfektör Lön för en Desinsektör Lön för en Dopplackerare Lön för en Elektroniksanerare Lön för en Emaljbrännare Lön för en Emaljerare, lackering Lön för en Fasadrengörare Lön för en Fasadtvättare Lön för en Fordonslackerare, reparation Lön för en Fordonslackerare, tillverkning Lön för en Fuktblästrare Lön för en Fukttekniker, sanerare Lön för en Högtryckstekniker Lön för en Industrilackerare Lön för en Industrimålare Lön för en Industrisanerare Lön för en Klottersanerare Lön för en Konstruktionsmålare Lön för en Kärnkraftsanerare Lön för en Lackbrännare Lön för en Lackerare, fordonsreparation Lön för en Lackerare, fordonstillverkning Lön för en Lackerare, hantverk Lön för en Lackerare, industri Lön för en Maskinskötare, lackering Lön för en Målare, bygg Lön för en Målarmästare Lön för en Måleriarbetare, lackerare, hantverk Lön för en Måleriarbetare, lackerare, industri Lön för en Måleriarbetare, målare Lön för en Möbellackerare Lön för en Oljesanerare Lön för en Pannrensare Lön för en Projektilröjare Lön för en Rostskyddsbehandlare Lön för en Rostskyddsmålare Lön för en Sanerare Lön för en Saneringsarbetare Lön för en Saneringstekniker Lön för en Servicetekniker, kärnkraft Lön för en Skadedjursinspektör Lön för en Skadedjurssanerare Lön för en Skadedjurstekniker Lön för en Skadesanerare Lön för en Skorstensfejare Lön för en Skorstensfejarmästare Lön för en Skorstensfejartekniker Lön för en Skorstensfejarverkmästare Lön för en Sotare Lön för en Sprutlackerare, hantverk Lön för en Sprutlackerare, maskin Lön för en Sprutmålare Lön för en Vagnlackerare Lön för en Ventilationssanerare
Malmö
Erfaren industrisanerare inom lokalvård
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Coor Service Management AB i Malmö
Jönköping
Saneringstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på BELFOR Sweden AB i Jönköping
Kiruna
Asbestsanerare Gällivare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som asbestsanerare på Athletic Work Sverige AB i Kiruna
Örnsköldsvik
Industrimedarbetare till Måleriproduktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som blästrare på Uniflex Sverige AB i Örnsköldsvik
Östhammar
Saneringstekniker till Forsmark kärnkraftverk
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Iss Facility Services AB i Östhammar
Gävle
Skadedjurstekniker -visstidsanställning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på Nomor AB i Gävle
Gävle
Skadedjurstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på Nomor AB i Gävle
Stockholm
Saneringsarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på YA Gruppen AB i Stockholm
Västerås
Ventilationstekniker/sanerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationssanerare på Krya Hem AB i Västerås
Värnamo
Blästrare sökes..
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som blästrare på Ikett Personalpartner AB i Värnamo
Södertälje
Takrengöring
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som takrengörare/fasadrengörare på PPB-Projektledning AB i Södertälje
Västerås
Saneringstekniker Industrirengöring Västerås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrisanerare på Enerco Group AB i Västerås
Kristianstad
Skadedjurstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på Anticimex AB i Kristianstad
Stenungsund
C-chaufför till sopkärlstvätt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Klottrets Fiende No 1 All Remove Syd Förs AB i Stenungsund
Skövde
Saneringsarbetare
Ledigt jobb som asbestsanerare på Skövde Sanering AB i Skövde
Botkyrka
Erfaren Sanerare till Tumba Riv och Sanering
Ledigt jobb som asbestsanerare på Tillväxt Botkyrka AB i Botkyrka
Malmö
C-chaufför till sopkärlstvätt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Klottrets Fiende No 1 All Remove Syd Förs AB i Malmö
Jönköping
Saneringstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på BELFOR Sweden AB i Jönköping
Uppsala
Saneringstekniker till Recover Skadeservice AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Recover Industriservice AB i Uppsala
Uppsala
Asbestsanerare till Recover Skadeservice AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som asbestsanerare på Recover Industriservice AB i Uppsala
Gotland
Saneringstekniker Spolbil
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Visby Fönsterputs & Fastighetsrengöring AB i Gotland
Oskarshamn
Saneringstekniker
Ledigt jobb som saneringsarbetare på SRS Sydost AB i Oskarshamn
Huddinge
Sanerare/Extra/Huddinge
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Aleja AB i Huddinge
Södertälje
Takrengöring
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som takrengörare/fasadrengörare på PPB-Projektledning AB i Södertälje
Luleå
Servicearbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrisanerare på Enerco Group AB i Luleå
Stockholm
Sanerare till kundmiljöer, tunnelbana och pendel
Ledigt jobb som klottersanerare på MTR Tunnelbanan AB i Stockholm
Uddevalla
Servicetekniker sökes till Anticimex i Uddevalla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på AB Effektiv Göteborg i Uddevalla
Skövde
Servicetekniker sökes till Anticimex i Skövde
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skadedjurstekniker på AB Effektiv Borås i Skövde
Jönköping
Saneringstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på BELFOR Sweden AB i Jönköping
Skellefteå
Servicearbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som saneringsarbetare på Enerco Group AB i Skellefteå