Lön förhandlingschef, organisation 2024

- Lönestatistik för en förhandlingschef, organisationVad tjänar en förhandlingschef, organisation i månaden? Medellönen för 2024 är:

53 700 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 47900 kronor i yrket medan männen har en lön på 64100 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 57900 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som förhandlingschef, organisation.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en förhandlingschef, organisation i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 53700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en förhandlingschef, organisation

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 322 kronor.

Dagslön för en förhandlingschef, organisation

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2557 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en förhandlingschef, organisation kvar i lön efter skatt? En förhandlingschef, organisation får ut 36 244 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 53 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 9 299 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 6 332 kronor
Statlig skatt 508 kronor
Begravningsskatt 34 kronor
Lönen efter skatt 36 244 kronor


Sök lediga jobb som förhandlingschef, organisation

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 20 jobbannonser för lediga tjänster som förhandlingschef, organisation eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Halmstad på SAMHALL AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Gotland
Områdeschef Visby

Ledigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Gotland

Läs om jobbet
Norrköping
Områdeschef till Norrköping

Ledigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Norrköping

Läs om jobbet
Fagersta
Områdeschef till Fagersta

Ledigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Fagersta

Läs om jobbet

Vad gör en förhandlingschef, organisation?

Vi har inga detaljer kring vad en förhandlingschef, organisation jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Planerar, leder och samordnar verksamhet i intresseorganisationer. Svarar för förhandlingar, intressebevakning och information. Represen­terar organisationen och dess medlemmar i utredningar, uppvaktningar, remisser och dylikt.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en förhandlingschef, organisation i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för förhandlingschef, organisation skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 53700 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som förhandlingschef, organisation? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 47900 kronor som förhandlingschef, organisation medan männens lön är 64100 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som förhandlingschef, organisation.

Lönestatistik för förhandlingschef, organisation i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige55 300 kronor
Stockholm55 900 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som förhandlingschef, organisation i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som förhandlingschef, organisation enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en förhandlingschef, organisation i lön i månaden?

Medellönen för en förhandlingschef, organisation är 53700 kronor.

Hur många jobbar som förhandlingschef, organisation i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en förhandlingschef, organisation?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 47900 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 64100 kronor.

Hur mycket betalar en förhandlingschef, organisation i skatt?

En förhandlingschef, organisation betalar i snitt 16173 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln förhandlingschef, organisation in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som förhandlingschef, organisation eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till förhandlingschef, organisation

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ambassadör Lön för en Avtalssekreterare, intresseorganisation Lön för en Barnombudsman, myndighet Lön för en Beskickningschef Lön för en Borgarråd Lön för en Civilförsvarschef Lön för en Departementschef Lön för en Departementsråd Lön för en Direktor, diakonistiftelse, religiöst samfund Lön för en Direktör, myndighet Lön för en Diskrimineringsombudsman Lön för en Envoyé Lön för en Finansråd Lön för en Förbundschef Lön för en Förbundsdirektör Lön för en Förbundsordförande Lön för en Förhandlingschef, organisation Lön för en Förvaltningsdirektör, staten Lön för en Generaldirektör, myndighet Lön för en Generalkonsul Lön för en Generalsekreterare Lön för en Justitiekansler Lön för en Justitieombudsman Lön för en Kabinettsekreterare Lön för en Kanslichef, organisation, stor/rikstäckande Lön för en Kassadirektör, försäkringskassa Lön för en Klubbdirektör, idrottsförening, stor/rikstäckande Lön för en Kommerseråd Lön för en Kommunaldirektör Lön för en Kommunalpolitiker (yrkespolitiker) Lön för en Kommunalråd Lön för en Kommunchef Lön för en Kommundelschef Lön för en Kommundirektör Lön för en Konsumentombudsman Lön för en Kriminalvårdschef Lön för en Kårordförande, studentkår Lön för en Landshövding Lön för en Landstingsdirektör Lön för en Landstingspolitiker (yrkespolitiker) Lön för en Landstingsråd Lön för en Länspolischef Lön för en Länsråd Lön för en Länsskattechef Lön för en Länsöverdirektör Lön för en Minister, statsråd Lön för en Näringsfrihetsombudsman Lön för en Organisationschef, organisation Lön för en Partiledare Lön för en Partisekreterare Lön för en Politiker, högre Lön för en Regionkronodirektör Lön för en Regionpolitiker Lön för en Riksantikvarie Lön för en Riksarkivarie Lön för en Riksbibliotekarie Lön för en Riksdagsledamot Lön för en Riksgäldsdirektör Lön för en Rikskronofogde Lön för en Rikspolischef Lön för en Sjukvårdsdirektör Lön för en Stadsdelsdirektör Lön för en Stadsdirektör Lön för en Statsheraldiker Lön för en Statsråd Lön för en Statssekreterare Lön för en Styrelseordförande, organisation Lön för en Styrelseordförande, staten Lön för en Sändebud, beskickningschef Lön för en Universitetskansler Lön för en Utrikesråd Lön för en Överdirektör Lön för en Överintendent, myndighetschef
Halmstad
Gruppchef Rehab till Halmstad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Halmstad
Gotland
Områdeschef Visby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Gotland
Norrköping
Områdeschef till Norrköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Norrköping
Fagersta
Områdeschef till Fagersta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Fagersta
Stockholm
Chief Programme Officer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Internationella Insamlingsstift För Mark oc i Stockholm
Stockholm
Generalsekreterare till Caritas Sverige
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som generalsekreterare på Novare Public HR AB i Stockholm
Västerås
ISR Manager Service Engineering Nordics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Alstom Transport AB i Västerås
Stockholm
Operations Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Arrowhead Game Studios AB i Stockholm
Skövde
Områdeschef till Skövde
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Skövde
Kalmar
Områdeschef till Kalmar
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Kalmar
Uppsala
Generalsekreterare till yrkesorganisationen Sveriges Fotterapeuter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som generalsekreterare på Signera Rekrytering AB i Uppsala
Motala
Områdeschef till Motala
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Motala
Uppsala
Programme Director at the Dag Hammarskjöld Foundation
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kanslichef, organisation på The Dag Hammarskjöld Foundation i Uppsala
Örebro
Tf. verksamhetsansvarig till Örebro Rättighetscenter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kanslichef, organisation på Örebro Rättighetscenter - Mot Diskri Minering i Örebro
Göteborg
Gruppchef Rehab till Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Göteborg
Stockholm
Distriktsförbundschef till Stockholm Basket
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som förbundschef på Signera Rekrytering AB i Stockholm
Göteborg
Gruppchef för LFU till Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Göteborg
Linköping
Verksamhetschef
Ledigt jobb som organisationschef på Paragera AB i Linköping
Eskilstuna
Gruppchef Rehab Eskilstuna/Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Eskilstuna
Gävle
Verksamhetschef till Gävledala
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Gävle