Lön avtalssekreterare, intresseorganisation 2024

- Lönestatistik för en avtalssekreterare, intresseorganisationVad tjänar en avtalssekreterare, intresseorganisation i månaden? Medellönen för 2024 är:

53 700 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 47900 kronor i yrket medan männen har en lön på 64100 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 57900 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som avtalssekreterare, intresseorganisation.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en avtalssekreterare, intresseorganisation i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 53700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en avtalssekreterare, intresseorganisation

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 322 kronor.

Dagslön för en avtalssekreterare, intresseorganisation

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2557 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en avtalssekreterare, intresseorganisation kvar i lön efter skatt? En avtalssekreterare, intresseorganisation får ut 36 244 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 53 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 9 299 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 6 332 kronor
Statlig skatt 508 kronor
Begravningsskatt 34 kronor
Lönen efter skatt 36 244 kronor


Sök lediga jobb som avtalssekreterare, intresseorganisation

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 15 jobbannonser för lediga tjänster som avtalssekreterare, intresseorganisation eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Malmö på Academic Work Sweden AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Västerås
Samordnare inom arbetsträning till distrikt Uppsala/Västerås

Ledigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Västerås

Läs om jobbet
Stockholm
Styrelseledamot till En Frisk Generation

Ledigt jobb som organisationschef på A Hub AB i Stockholm

Läs om jobbet
Stockholm
Interim biträdande internationell chef till ideell intresseorganisation

Ledigt jobb som organisationschef på Signera Rekrytering AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en avtalssekreterare, intresseorganisation?

Vi har inga detaljer kring vad en avtalssekreterare, intresseorganisation jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Planerar, leder och samordnar verksamhet i intresseorganisationer. Svarar för förhandlingar, intressebevakning och information. Represen­terar organisationen och dess medlemmar i utredningar, uppvaktningar, remisser och dylikt.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en avtalssekreterare, intresseorganisation i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för avtalssekreterare, intresseorganisation skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 53700 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som avtalssekreterare, intresseorganisation? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 47900 kronor som avtalssekreterare, intresseorganisation medan männens lön är 64100 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som avtalssekreterare, intresseorganisation.

Lönestatistik för avtalssekreterare, intresseorganisation i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige55 300 kronor
Stockholm55 900 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som avtalssekreterare, intresseorganisation i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som avtalssekreterare, intresseorganisation enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en avtalssekreterare, intresseorganisation i lön i månaden?

Medellönen för en avtalssekreterare, intresseorganisation är 53700 kronor.

Hur många jobbar som avtalssekreterare, intresseorganisation i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en avtalssekreterare, intresseorganisation?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 47900 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 64100 kronor.

Hur mycket betalar en avtalssekreterare, intresseorganisation i skatt?

En avtalssekreterare, intresseorganisation betalar i snitt 16173 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln avtalssekreterare, intresseorganisation in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som avtalssekreterare, intresseorganisation eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till avtalssekreterare, intresseorganisation

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ambassadör Lön för en Avtalssekreterare, intresseorganisation Lön för en Barnombudsman, myndighet Lön för en Beskickningschef Lön för en Borgarråd Lön för en Civilförsvarschef Lön för en Departementschef Lön för en Departementsråd Lön för en Direktor, diakonistiftelse, religiöst samfund Lön för en Direktör, myndighet Lön för en Diskrimineringsombudsman Lön för en Envoyé Lön för en Finansråd Lön för en Förbundschef Lön för en Förbundsdirektör Lön för en Förbundsordförande Lön för en Förhandlingschef, organisation Lön för en Förvaltningsdirektör, staten Lön för en Generaldirektör, myndighet Lön för en Generalkonsul Lön för en Generalsekreterare Lön för en Justitiekansler Lön för en Justitieombudsman Lön för en Kabinettsekreterare Lön för en Kanslichef, organisation, stor/rikstäckande Lön för en Kassadirektör, försäkringskassa Lön för en Klubbdirektör, idrottsförening, stor/rikstäckande Lön för en Kommerseråd Lön för en Kommunaldirektör Lön för en Kommunalpolitiker (yrkespolitiker) Lön för en Kommunalråd Lön för en Kommunchef Lön för en Kommundelschef Lön för en Kommundirektör Lön för en Konsumentombudsman Lön för en Kriminalvårdschef Lön för en Kårordförande, studentkår Lön för en Landshövding Lön för en Landstingsdirektör Lön för en Landstingspolitiker (yrkespolitiker) Lön för en Landstingsråd Lön för en Länspolischef Lön för en Länsråd Lön för en Länsskattechef Lön för en Länsöverdirektör Lön för en Minister, statsråd Lön för en Näringsfrihetsombudsman Lön för en Organisationschef, organisation Lön för en Partiledare Lön för en Partisekreterare Lön för en Politiker, högre Lön för en Regionkronodirektör Lön för en Regionpolitiker Lön för en Riksantikvarie Lön för en Riksarkivarie Lön för en Riksbibliotekarie Lön för en Riksdagsledamot Lön för en Riksgäldsdirektör Lön för en Rikskronofogde Lön för en Rikspolischef Lön för en Sjukvårdsdirektör Lön för en Stadsdelsdirektör Lön för en Stadsdirektör Lön för en Statsheraldiker Lön för en Statsråd Lön för en Statssekreterare Lön för en Styrelseordförande, organisation Lön för en Styrelseordförande, staten Lön för en Sändebud, beskickningschef Lön för en Universitetskansler Lön för en Utrikesråd Lön för en Överdirektör Lön för en Överintendent, myndighetschef
Malmö
Service- och installationschef till Säkerhetsteknik i Malmö!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Academic Work Sweden AB i Malmö
Västerås
Samordnare inom arbetsträning till distrikt Uppsala/Västerås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Västerås
Stockholm
Styrelseledamot till En Frisk Generation
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på A Hub AB i Stockholm
Stockholm
Interim biträdande internationell chef till ideell intresseorganisation
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Signera Rekrytering AB i Stockholm
Gävle
Gruppchef rehabilitering
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Gävle
Stockholm
Ledarna söker nu sin nya HR-chef
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Hrm Affärsutveckling i Stockholm AB i Stockholm
Gävle
Verksamhetsledare till Kvinnojouren Blåklockan
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kanslichef, organisation på Kvinnojouren Blåklockan i Gävle
Lidköping
Områdeschef till Lidköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Lidköping
Nynäshamn
Enhetschef till Kansliet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kanslichef, organisation på Nynäshamns kommun i Nynäshamn
Helsingborg
Arbetsledare (kund & drift ansvarig)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på SAMHALL AB i Helsingborg
Varberg
Klubbchef till Varbergs BoIS
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på AB Effektiv Varberg/Falkenberg i Varberg
Stockholm
Barnrättsorganisation söker generalsekreterare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som generalsekreterare på Bufff Sverige i Stockholm
Helsingborg
Operations Manager | AB Benzlers | Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Lernia Bemanning AB i Helsingborg
Stockholm
Generalsekreterare till Caritas Sverige
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som generalsekreterare på Novare Public HR AB i Stockholm
Västerås
ISR Manager Service Engineering Nordics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som organisationschef på Alstom Transport AB i Västerås