Lön träarbetare, maskinsnickare 2024

- Lönestatistik för en träarbetare, maskinsnickareVad tjänar en träarbetare, maskinsnickare i månaden? Medellönen för 2024 är:

30 200 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 30100 kronor i yrket medan männen har en lön på 30200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30200 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som träarbetare, maskinsnickare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en träarbetare, maskinsnickare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 30200 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en träarbetare, maskinsnickare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 181 kronor.

Dagslön för en träarbetare, maskinsnickare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1438 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en träarbetare, maskinsnickare kvar i lön efter skatt? En träarbetare, maskinsnickare får ut 20 275 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 30 200 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 130 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 493 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 19 kronor
Lönen efter skatt 20 275 kronor


Sök lediga jobb som träarbetare, maskinsnickare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 21 jobbannonser för lediga tjänster som träarbetare, maskinsnickare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Jönköping på Aditro Logistics Staffing AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Vaggeryd
Vi söker CNC-operatörer till Vaggeryd!

Ledigt jobb som cnc-operatör, trä på Aditro Logistics Staffing AB i Vaggeryd

Läs om jobbet
Värnamo
Maskinoperatör start augusti -24

Ledigt jobb som maskinsnickare, trävaruindustri/operatör, trävaruindustri på Bemanningspoolen i Värnamo AB i Värnamo

Läs om jobbet
Huddinge
snickare

Ledigt jobb som slipare, snickeri på Gpk Nord Allservice AB i Huddinge

Läs om jobbet

Vad gör en träarbetare, maskinsnickare?

Vi har inga detaljer kring vad en träarbetare, maskinsnickare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Ställer in hel- och halvautomatiska träbearbetningsmaskiner samt utför bearbetning.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en träarbetare, maskinsnickare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för träarbetare, maskinsnickare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 30200 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som träarbetare, maskinsnickare?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som träarbetare, maskinsnickare.

Prognosen för maskinoperatörer inom tillverkning är en total prognos för maskinoperatörer, cement-, sten- och betongvaror, maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri, maskinoperatörer, plastindustri, operatörer inom sågverk, hyvleri och plywood m.m., maskinoperatörer, kemisktekniska och fotografiska produkter, maskinoperatörer, pappersvaruindustri, övriga maskinoperatörer, textil-, skinn- och läderindustri, maskinoperatörer, mejeri, övriga maskinoperatörer, livsmedelsindustri m.m., maskinoperatörer, gummiindustri, maskinoperatörer, kvarn-, bageri- och konfektyrindustri, maskinoperatörer, ytbehandling, valsverksoperatörer, maskinställare och maskinoperatörer, metallarbete, maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri, maskinoperatörer inom ytbehandling, trä, maskinoperatörer, blekning, färgning och tvättning, maskinoperatörer, påfyllning, packning och märkning, manuella ytbehandlare, trä, maskinoperatörer, farmaceutiska produkter. Ungefär 115000 jobbar som maskinoperatörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 21 procent kvinnor och 79 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för maskinoperatörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för maskinoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som träarbetare, maskinsnickare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 30100 kronor som träarbetare, maskinsnickare medan männens lön är 30200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som träarbetare, maskinsnickare.

Lönestatistik för träarbetare, maskinsnickare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige29 400 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna30 100 kronor
Sydsverige29 600 kronor
Västsverige30 000 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland29 900 kronor
Övre Norrland28 400 kronor


Hur många jobbar som träarbetare, maskinsnickare i Sverige?

Det är totalt 5600 personer som idag är anställda som träarbetare, maskinsnickare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5 600
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län2 100
Blekinge och Skåne län510
Hallands och Västra Götalands län1 300
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en träarbetare, maskinsnickare i lön i månaden?

Medellönen för en träarbetare, maskinsnickare är 30200 kronor.

Hur många jobbar som träarbetare, maskinsnickare i Sverige?

Det finns 5600 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en träarbetare, maskinsnickare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 30100 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 30200 kronor.

Hur mycket betalar en träarbetare, maskinsnickare i skatt?

En träarbetare, maskinsnickare betalar i snitt 8642 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln träarbetare, maskinsnickare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som träarbetare, maskinsnickare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till träarbetare, maskinsnickare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ateljésnickare Lön för en Avsynare, träprodukter Lön för en Betsare, trä Lön för en Bildhuggare, trä Lön för en Bonare, trä Lön för en Borrare, trä Lön för en Båtbyggare, trä Lön för en Båtinredare Lön för en Bänksnickare Lön för en CNC-operatör, trä Lön för en Dekopör Lön för en Dekorsnickare Lön för en Dekupör Lön för en Emballagesnickare Lön för en Fanerare Lön för en Fanerskärare Lön för en Finsnickare Lön för en Formbyggare, båtar Lön för en Fräsare, trä Lön för en Fönsterhantverkare Lön för en Fönstermontör, snickare Lön för en Fönsterrenoverare Lön för en Fönstersnickare Lön för en Fönstertekniker Lön för en Förgyllare, trä Lön för en Hyvlare, trä Lön för en Inrednings- och dekorbyggare Lön för en Inredningssnickare Lön för en Intarsiasnickare Lön för en Karosserisnickare Lön för en Kontursågare, snickeri Lön för en Lastpallsbyggare Lön för en Limmare, snickeri Lön för en Listarbetare Lön för en Listförgyllare Lön för en Listmakare Lön för en Maskinoperatör, snickeri Lön för en Maskinoperatör, trävaruindustri Lön för en Maskinpassare, träindustri Lön för en Maskinsnickare Lön för en Modellbyggare Lön för en Modellmakare, trä Lön för en Modellsnickare Lön för en Monterbyggare Lön för en Monteringssnickare Lön för en Montör, inredning Lön för en Möbelslipare Lön för en Möbelsnickare Lön för en NC-fräsare, trä Lön för en NC-operatör, trä Lön för en Packmästare, manuell Lön för en Pallsnickare, tillverkning Lön för en Planhyvlare, trä Lön för en Polerare, trä Lön för en Putsare, trä Lön för en Reparationssnickare Lön för en Riktare, snickeri Lön för en Skrovbyggare, trä Lön för en Slipare, snickeri Lön för en Snickare, inrednings- Lön för en Snickare, möbel- Lön för en Snickare Lön för en Snickeriarbetare, emballage Lön för en Snickeriarbetare, inredning Lön för en Snickeriarbetare, maskinoperatör Lön för en Snickerimaskinskötare Lön för en Spikare, trähustillverkning Lön för en Svarvare, trä Lön för en Takspåntillverkare Lön för en Teatersnickare Lön för en Träarbetare, maskinsnickare Lön för en Träarbetare, snickare Lön för en Träarbetare, tillverkning lastpallar Lön för en Träbildhuggare, snickeri Lön för en Träförgyllare Lön för en Träindustriarbetare, trävaror Lön för en Trämaskinskötare Lön för en Trämaskinställare Lön för en Träsvarvare Lön för en Tunnbindare Lön för en Tändsticksfabriksarbetare Lön för en Vagnmakare Lön för en Varvssnickare Lön för en Varvstimmerman Lön för en Verkmästare, bygg Lön för en Verkstadssnickare Lön för en Väggmontör Lön för en Ytbehandlare, trä, hantverk
Jönköping
Vi söker nu efter CNC operatörer till kund utanför Jönköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Aditro Logistics Staffing AB i Jönköping
Vaggeryd
Vi söker CNC-operatörer till Vaggeryd!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Aditro Logistics Staffing AB i Vaggeryd
Värnamo
Maskinoperatör start augusti -24
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, trävaruindustri/operatör, trävaruindustri på Bemanningspoolen i Värnamo AB i Värnamo
Huddinge
snickare
Ledigt jobb som slipare, snickeri på Gpk Nord Allservice AB i Huddinge
Värnamo
Träindustriarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, trävaruindustri/operatör, trävaruindustri på Derome AB i Värnamo
Växjö
Maskinoperatörer till Spaljisten i Åseda
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på GV Stars Bemanning AB i Växjö
Uppvidinge
Maskinoperatörer till Spaljisten i Åseda
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på GV Stars Bemanning AB i Uppvidinge
Vetlanda
Maskinoperatörer till Spaljisten i Åseda
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på GV Stars Bemanning AB i Vetlanda
Halmstad
CNC-operatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Ikett Personalpartner AB i Halmstad
Tranås
CNC-operatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Glimakra Of Sweden AB i Tranås
Vansbro
Operatörer till snickeri/måleri/montage hos Hulåns Snickerifabrik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, snickeri/operatör, snickeri/operatör, inredning på Hulåns Snickerifabrik AB i Vansbro
Trollhättan
Nu söker vi hantverkare till tillverkningsindustrin
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, snickeri/operatör, snickeri/operatör, inredning på Lernia Bemanning AB i Trollhättan
Bollnäs
CNC-operatörer för kommande uppdrag!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Konsultia AB i Bollnäs
Nybro
Extrajobba som träoperatör på Vida VMO i Orrefors!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, trävaruindustri/operatör, trävaruindustri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Nybro
Hultsfred
Trämontörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som trähusarbetare/spikare på Eterni Sweden AB i Hultsfred
Gnosjö
NC Operatör till Norrebo Trä
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på OnePartnerGroup GGVV AB i Gnosjö
Alingsås
Medarbetare inom träindustrin sökes till kund i Alingsåsområdet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, snickeri/operatör, snickeri/operatör, inredning på Tranpenad AB i Alingsås
Haninge
Dekorsnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, snickeri/operatör, snickeri/operatör, inredning på Production Republic of Scandinavia AB i Haninge
Falkenberg
Maskinoperatör träindustri
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare, trävaruindustri/operatör, trävaruindustri på FMR Rekrytering & Bemanning AB i Falkenberg
Jönköping
CNC-operatör till Karl Andersson & söner!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Jönköping
Södertälje
CNC-Operatör till Telgelego
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Academic Work Sweden AB i Södertälje