Lönestatistik för en fanerskärare 2023

Vad tjänar en fanerskärare i månaden? Medellönen är 30200 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 30100 kronor i yrket medan männen har en lön på 30200 kronor. Se även ateljésnickare , avsynare, träprodukter och betsare, trä .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30200 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som fanerskärare.

Medellön, snittlön eller medianlön för en fanerskärare?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 30200 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln fanerskärare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Ställer in hel- och halvautomatiska träbearbetningsmaskiner samt utför bearbetning.”

Hur ser lönestatistiken ut för en fanerskärare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för fanerskärare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 30200 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som fanerskärare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 30100 kronor som fanerskärare medan männens lön är 30200 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 25900 kronor26100 kronor
2015 26600 kronor26100 kronor
2016 26800 kronor25800 kronor
2017 27400 kronor27400 kronor
2018 29500 kronor28000 kronor
2019 30700 kronor28300 kronor
2020 29800 kronor29400 kronor
2021 30100 kronor30200 kronor

Lönestatistik för fanerskärare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige29400
Stockholm..
Östra Mellansverige..
Småland med öarna30100
Sydsverige29600
Västsverige30000
Norra Mellansverige..
Mellersta Norrland29900
Övre Norrland28400

Hur många jobbar som fanerskärare i Sverige?

Det är totalt 5600 personer som idag är anställda som fanerskärare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5600
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län..
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län2100
Blekinge och Skåne län510
Hallands och Västra Götalands län1300
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en fanerskärare i lön i månaden?

Medellönen för en fanerskärare är 30200 kronor.

Hur många jobbar som fanerskärare i Sverige?

Det finns 5600 personer anställda i Sverige.


Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som fanerskärare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till fanerskärare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ateljésnickare Lön för en Avsynare, träprodukter Lön för en Betsare, trä Lön för en Bildhuggare, trä Lön för en Bonare, trä Lön för en Borrare, trä Lön för en Båtbyggare, trä Lön för en Båtinredare Lön för en Bänksnickare Lön för en CNC-operatör, trä Lön för en Dekopör Lön för en Dekorsnickare Lön för en Dekupör Lön för en Emballagesnickare Lön för en Fanerare Lön för en Fanerskärare Lön för en Finsnickare Lön för en Formbyggare, båtar Lön för en Fräsare, trä Lön för en Fönsterhantverkare Lön för en Fönstermontör, snickare Lön för en Fönsterrenoverare Lön för en Fönstersnickare Lön för en Fönstertekniker Lön för en Förgyllare, trä Lön för en Hyvlare, trä Lön för en Inrednings- och dekorbyggare Lön för en Inredningssnickare Lön för en Intarsiasnickare Lön för en Karosserisnickare Lön för en Kontursågare, snickeri Lön för en Lastpallsbyggare Lön för en Limmare, snickeri Lön för en Listarbetare Lön för en Listförgyllare Lön för en Listmakare Lön för en Maskinoperatör, snickeri Lön för en Maskinoperatör, trävaruindustri Lön för en Maskinpassare, träindustri Lön för en Maskinsnickare Lön för en Modellbyggare Lön för en Modellmakare, trä Lön för en Modellsnickare Lön för en Monterbyggare Lön för en Monteringssnickare Lön för en Montör, inredning Lön för en Möbelslipare Lön för en Möbelsnickare Lön för en NC-fräsare, trä Lön för en NC-operatör, trä Lön för en Packmästare, manuell Lön för en Pallsnickare, tillverkning Lön för en Planhyvlare, trä Lön för en Polerare, trä Lön för en Putsare, trä Lön för en Reparationssnickare Lön för en Riktare, snickeri Lön för en Skrovbyggare, trä Lön för en Slipare, snickeri Lön för en Snickare, inrednings- Lön för en Snickare, möbel- Lön för en Snickare Lön för en Snickeriarbetare, emballage Lön för en Snickeriarbetare, inredning Lön för en Snickeriarbetare, maskinoperatör Lön för en Snickerimaskinskötare Lön för en Spikare, trähustillverkning Lön för en Svarvare, trä Lön för en Takspåntillverkare Lön för en Teatersnickare Lön för en Träarbetare, maskinsnickare Lön för en Träarbetare, snickare Lön för en Träarbetare, tillverkning lastpallar Lön för en Träbildhuggare, snickeri Lön för en Träförgyllare Lön för en Träindustriarbetare, trävaror Lön för en Trämaskinskötare Lön för en Trämaskinställare Lön för en Träsvarvare Lön för en Tunnbindare Lön för en Tändsticksfabriksarbetare Lön för en Vagnmakare Lön för en Varvssnickare Lön för en Varvstimmerman Lön för en Verkmästare, bygg Lön för en Verkstadssnickare Lön för en Väggmontör Lön för en Ytbehandlare, trä, hantverk
Lidköping
Operatör sökes till Moelven Lovene
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Uniflex Sverige AB i Lidköping
Stockholm
Verkstadsarbetare sökes till södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som verkstadssnickare på Prowork Bemanning AB i Stockholm
Säffle
CNC-operatör sökes till Moelven i Värmlands bro
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Uniflex Sverige AB i Säffle
Uddevalla
Maskinoperatör sökes omgående.
Ledigt jobb som maskinsnickare/operatör, snickeri, inredning på Hansson & Russberg AB i Uddevalla
Jönköping
NC-operatör sökes till KABE i Tenhult
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Lernia Bemanning AB i Jönköping
Växjö
Hyveloperatör/Ställare till Fellessons Timber i Växjö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hyvlare, trä på Eterni Sweden AB i Växjö
Jönköping
Vi söker CNC-operatörer/maskinsnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Jönköping
Varberg
Snickare till husfabrik
Ledigt jobb som verkstadssnickare på KJ Nordic AB i Varberg
Nässjö
CNC-operatör till Nässjöområdet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Aditro Logistics Staffing AB i Nässjö
Hofors
Hyvelmästare/Hyveloperatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hyvlare, trä på Hoo Timber AB i Hofors
Habo
Vi söker CNC operatörer till Habo
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som cnc-operatör, trä på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Habo
Malå
Extrajobb som träindustriarbetare på Setra i Malå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Lernia Bemanning AB i Malå
Klippan
Snickare
Ledigt jobb som slipare, snickeri på Glasteknik i Klippan AB i Klippan
Halmstad
Nattuggla till industriarbete
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Lernia Bemanning AB i Halmstad
Hultsfred
Maskinoperatör/Truckförare sökes för extrajobb i Hultsfred!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Hultsfred
Sunne
Hyveloperatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Ikett Personalpartner AB i Sunne
Töreboda
CNC-operatörer till trävaruindustri i Töreboda!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Manpower AB i Töreboda
Huddinge
Slipare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som slipare, snickeri på Kungslack AB i Huddinge
Högsby
Maskinsnickare sökes till Berga
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Proper Group Rekrytering & Bemanning Sverige AB i Högsby
Nacka
Verkstadssnickare & montör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som verkstadssnickare på Hellman Snickeri & Inredningar AB i Nacka
Hultsfred
Maskinoperatör sökes för extrajobb i Hultsfred
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Hultsfred
Vara
Är du formsnickare? Till kund i Vara söker vi nu dig.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som verkstadssnickare på Add-Up Bemanning AB i Vara
Hässleholm
Intresseanmälan till produktion 2023
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinsnickare/operatör, trävaruindustri på Ballingslöv AB i Hässleholm
Göteborg
Verkstadssnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som verkstadssnickare på FMR Rekrytering & Bemanning AB i Göteborg