Lön dekupör 2024

- Lönestatistik för en dekupörVad tjänar en dekupör i månaden? Medellönen för 2024 är:

29 000 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 28900 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 29000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som dekupör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en dekupör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 29000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en dekupör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 174 kronor.

Dagslön för en dekupör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1381 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en dekupör kvar i lön efter skatt? En dekupör får ut 19 434 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 29 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 917 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 348 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 434 kronor


Sök lediga jobb som dekupör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 16 jobbannonser för lediga tjänster som dekupör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Lund på Niaz event AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Partille
Montör & inredningssnickare

Ledigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Taras Hallgren & Son AB i Partille

Läs om jobbet
Örnsköldsvik
Finsnickare/möbelsnickare

Ledigt jobb som möbelsnickare på Ikett Personalpartner AB i Örnsköldsvik

Läs om jobbet
Örebro
Finsnickare

Ledigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Trädgårdstjänst i Örebro AB i Örebro

Läs om jobbet

Vad gör en dekupör?

Vi har inga detaljer kring vad en dekupör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Tillverkar och reparerar möbler, modeller, båtar och andra träprodukter på hantverksmässigt sätt. Tillverkar, monterar och reparerar inredningar för exempelvis affärer, banker och restauranger.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en dekupör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för dekupör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 29000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som dekupör?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som dekupör.

Ungefär 4700 jobbar som fin-, inrednings- och möbelsnickare i landet, av dessa är cirka 6 procent kvinnor och 94 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för fin-, inrednings- och möbelsnickare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för fin-, inrednings- och möbelsnickare kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som dekupör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en dekupör tjänar männen i snitt 28900 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som dekupör.

Lönestatistik för dekupör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige28 700 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna28 500 kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige29 900 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som dekupör i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som dekupör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en dekupör i lön i månaden?

Medellönen för en dekupör är 29000 kronor.

Hur många jobbar som dekupör i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en dekupör?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 28900 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en dekupör i skatt?

En dekupör betalar i snitt 8283 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln dekupör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som dekupör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till dekupör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ateljésnickare Lön för en Avsynare, träprodukter Lön för en Betsare, trä Lön för en Bildhuggare, trä Lön för en Bonare, trä Lön för en Borrare, trä Lön för en Båtbyggare, trä Lön för en Båtinredare Lön för en Bänksnickare Lön för en CNC-operatör, trä Lön för en Dekopör Lön för en Dekorsnickare Lön för en Dekupör Lön för en Emballagesnickare Lön för en Fanerare Lön för en Fanerskärare Lön för en Finsnickare Lön för en Formbyggare, båtar Lön för en Fräsare, trä Lön för en Fönsterhantverkare Lön för en Fönstermontör, snickare Lön för en Fönsterrenoverare Lön för en Fönstersnickare Lön för en Fönstertekniker Lön för en Förgyllare, trä Lön för en Hyvlare, trä Lön för en Inrednings- och dekorbyggare Lön för en Inredningssnickare Lön för en Intarsiasnickare Lön för en Karosserisnickare Lön för en Kontursågare, snickeri Lön för en Lastpallsbyggare Lön för en Limmare, snickeri Lön för en Listarbetare Lön för en Listförgyllare Lön för en Listmakare Lön för en Maskinoperatör, snickeri Lön för en Maskinoperatör, trävaruindustri Lön för en Maskinpassare, träindustri Lön för en Maskinsnickare Lön för en Modellbyggare Lön för en Modellmakare, trä Lön för en Modellsnickare Lön för en Monterbyggare Lön för en Monteringssnickare Lön för en Montör, inredning Lön för en Möbelslipare Lön för en Möbelsnickare Lön för en NC-fräsare, trä Lön för en NC-operatör, trä Lön för en Packmästare, manuell Lön för en Pallsnickare, tillverkning Lön för en Planhyvlare, trä Lön för en Polerare, trä Lön för en Putsare, trä Lön för en Reparationssnickare Lön för en Riktare, snickeri Lön för en Skrovbyggare, trä Lön för en Slipare, snickeri Lön för en Snickare, inrednings- Lön för en Snickare, möbel- Lön för en Snickare Lön för en Snickeriarbetare, emballage Lön för en Snickeriarbetare, inredning Lön för en Snickeriarbetare, maskinoperatör Lön för en Snickerimaskinskötare Lön för en Spikare, trähustillverkning Lön för en Svarvare, trä Lön för en Takspåntillverkare Lön för en Teatersnickare Lön för en Träarbetare, maskinsnickare Lön för en Träarbetare, snickare Lön för en Träarbetare, tillverkning lastpallar Lön för en Träbildhuggare, snickeri Lön för en Träförgyllare Lön för en Träindustriarbetare, trävaror Lön för en Trämaskinskötare Lön för en Trämaskinställare Lön för en Träsvarvare Lön för en Tunnbindare Lön för en Tändsticksfabriksarbetare Lön för en Vagnmakare Lön för en Varvssnickare Lön för en Varvstimmerman Lön för en Verkmästare, bygg Lön för en Verkstadssnickare Lön för en Väggmontör Lön för en Ytbehandlare, trä, hantverk
Lund
Är du snickaren med öga för detaljer? Bygg vår nästa partybuss!
Ledigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Niaz event AB i Lund
Partille
Montör & inredningssnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Taras Hallgren & Son AB i Partille
Örnsköldsvik
Finsnickare/möbelsnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som möbelsnickare på Ikett Personalpartner AB i Örnsköldsvik
Örebro
Finsnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Trädgårdstjänst i Örebro AB i Örebro
Kumla
Arbetande förman
Ledigt jobb som förman, snickeri på Fortum Sverige AB i Kumla
Stockholm
Till vårt serviceteam söker vi ny medarbetare med snickarkompetens.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på MontageExperten i Sverige AB i Stockholm
Skellefteå
Montör/Finsnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Skelleftekök AB i Skellefteå
Kumla
Möbel- och inredningssnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Interior Experts Sweden AB i Kumla
Stockholm
Snickare sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på DAN Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Skrovreparatör till Marinkraft
Ledigt jobb som skrovbyggare, trä på Marinkraft Bemanning Sverige AB i Stockholm
Härjedalen
Köksmontör sökes i Härjedalen!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Perfors Kök AB i Härjedalen
Stockholm
Modellbyggare
Ledigt jobb som modellbyggare på Eriksson Modellverkstad AB i Stockholm
Norrtälje
Snickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på Scandinavia Contractor AB i Norrtälje
Härryda
Tvåtumfyra söker verkstadsansvarig
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som förman, snickeri på Tvåtumfyra Byggnads AB i Härryda
FINSNICKARE TILL INREDNINGSFÖRETAG
Ledigt jobb som möbelsnickare på Blå Fastighet & Design AB i
Jönköping
Vi söker en finsnickare/specialsnickare till Alba snickeri
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Jönköping