Lönestatistik för en dekupör 2023

Vad tjänar en dekupör i månaden? Medellönen är 29000 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. När det gäller könen så tjänar männen i snitt 28900 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket. Se även ateljésnickare , avsynare, träprodukter och betsare, trä .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 29000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som dekupör.

Medellön, snittlön eller medianlön för en dekupör?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 29000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln dekupör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Tillverkar och reparerar möbler, modeller, båtar och andra träprodukter på hantverksmässigt sätt. Tillverkar, monterar och reparerar inredningar för exempelvis affärer, banker och restauranger.”

Hur ser lönestatistiken ut för en dekupör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för dekupör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 29000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som dekupör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en dekupör tjänar männen i snitt 28900 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 0 kronor25600 kronor
2015 0 kronor26100 kronor
2016 0 kronor25200 kronor
2017 0 kronor27200 kronor
2018 0 kronor28000 kronor
2019 0 kronor28300 kronor
2020 0 kronor28900 kronor
2021 0 kronor28900 kronor

Lönestatistik för dekupör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige28700
Stockholm..
Östra Mellansverige..
Småland med öarna28500
Sydsverige..
Västsverige29900
Norra Mellansverige..
Mellersta Norrland..
Övre Norrland..

Hur många jobbar som dekupör i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som dekupör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige..
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län..
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län..
Blekinge och Skåne län..
Hallands och Västra Götalands län..
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en dekupör i lön i månaden?

Medellönen för en dekupör är 29000 kronor.

Hur många jobbar som dekupör i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som dekupör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till dekupör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ateljésnickare Lön för en Avsynare, träprodukter Lön för en Betsare, trä Lön för en Bildhuggare, trä Lön för en Bonare, trä Lön för en Borrare, trä Lön för en Båtbyggare, trä Lön för en Båtinredare Lön för en Bänksnickare Lön för en CNC-operatör, trä Lön för en Dekopör Lön för en Dekorsnickare Lön för en Dekupör Lön för en Emballagesnickare Lön för en Fanerare Lön för en Fanerskärare Lön för en Finsnickare Lön för en Formbyggare, båtar Lön för en Fräsare, trä Lön för en Fönsterhantverkare Lön för en Fönstermontör, snickare Lön för en Fönsterrenoverare Lön för en Fönstersnickare Lön för en Fönstertekniker Lön för en Förgyllare, trä Lön för en Hyvlare, trä Lön för en Inrednings- och dekorbyggare Lön för en Inredningssnickare Lön för en Intarsiasnickare Lön för en Karosserisnickare Lön för en Kontursågare, snickeri Lön för en Lastpallsbyggare Lön för en Limmare, snickeri Lön för en Listarbetare Lön för en Listförgyllare Lön för en Listmakare Lön för en Maskinoperatör, snickeri Lön för en Maskinoperatör, trävaruindustri Lön för en Maskinpassare, träindustri Lön för en Maskinsnickare Lön för en Modellbyggare Lön för en Modellmakare, trä Lön för en Modellsnickare Lön för en Monterbyggare Lön för en Monteringssnickare Lön för en Montör, inredning Lön för en Möbelslipare Lön för en Möbelsnickare Lön för en NC-fräsare, trä Lön för en NC-operatör, trä Lön för en Packmästare, manuell Lön för en Pallsnickare, tillverkning Lön för en Planhyvlare, trä Lön för en Polerare, trä Lön för en Putsare, trä Lön för en Reparationssnickare Lön för en Riktare, snickeri Lön för en Skrovbyggare, trä Lön för en Slipare, snickeri Lön för en Snickare, inrednings- Lön för en Snickare, möbel- Lön för en Snickare Lön för en Snickeriarbetare, emballage Lön för en Snickeriarbetare, inredning Lön för en Snickeriarbetare, maskinoperatör Lön för en Snickerimaskinskötare Lön för en Spikare, trähustillverkning Lön för en Svarvare, trä Lön för en Takspåntillverkare Lön för en Teatersnickare Lön för en Träarbetare, maskinsnickare Lön för en Träarbetare, snickare Lön för en Träarbetare, tillverkning lastpallar Lön för en Träbildhuggare, snickeri Lön för en Träförgyllare Lön för en Träindustriarbetare, trävaror Lön för en Trämaskinskötare Lön för en Trämaskinställare Lön för en Träsvarvare Lön för en Tunnbindare Lön för en Tändsticksfabriksarbetare Lön för en Vagnmakare Lön för en Varvssnickare Lön för en Varvstimmerman Lön för en Verkmästare, bygg Lön för en Verkstadssnickare Lön för en Väggmontör Lön för en Ytbehandlare, trä, hantverk
Haparanda
Produktionsledare till anstalten Haparanda (semestervikariat)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som förman, snickeri på Kriminalvården i Haparanda
Kungälv
INREDNINGSSNICKARE SÖKES
Ledigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Smart Inredning Göteborg AB i Kungälv
Jönköping
Modellbyggare till JMT
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som modellbyggare på Flodin Rekrytering & Bemanning AB i Jönköping
Eslöv
Monterings- och serviceansvarig snickare till Qvesarum
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Qvesarum AB i Eslöv
Karlstad
Fönsterrenoverare / Finsnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på Tita Grå AB i Karlstad
Uppsala
Snickare
Ledigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Releconomy AB i Uppsala
Karlskoga
modellsnickare /Maskinsnickare / Finsnickare
Ledigt jobb som modellsnickare på Jp's Modellsnickeri AB i Karlskoga
Tjörn
Inredningssnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Swede Ship Marine AB i Tjörn
Helsingborg
Snickare sökes med omgående start!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på Friska Hem Sverige AB i Helsingborg
Härryda
Tvåtumfyra söker driven projektledare för inredningssnickeri
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Tvåtumfyra Byggnads AB i Härryda
Partille
Inredningssnickare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Bra Bygg och Fastighetsservice i Göteborg AB i Partille
Ulricehamn
Byggnadssnickare till fastighetsenheten sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på Ulricehamns kommun i Ulricehamn
Malmö
Inredningsmontör sökes till Scapa Företagsservice i Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som inredningssnickare/specialsnickare på Eterni Sweden AB i Malmö
Tingsryd
Tingsrydsbostäder söker Snickare
Ledigt jobb som reparationssnickare på Tingsryds kommun i Tingsryd
Västervik
Boat builder / Båtbyggare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som båtbyggare på Windy Scandinavia AB i Västervik
Norrtälje
"Handy man"
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på Gesons Fixartjänster AB i Norrtälje
Stockholm
Möbelmontör heltid sökes i Stockholm
Ledigt jobb som möbelsnickare på Submit AB i Stockholm
Stockholm
Snickare sökes till byggföretag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som reparationssnickare på Irenell Bygg AB i Stockholm