Lön tillsynsman, fritidsanläggning 2024

- Lönestatistik för en tillsynsman, fritidsanläggningVad tjänar en tillsynsman, fritidsanläggning i månaden? Medellönen för 2024 är:

29 400 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 28300 kronor i yrket medan männen har en lön på 29500 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 33800 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som tillsynsman, fritidsanläggning.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en tillsynsman, fritidsanläggning i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 29400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en tillsynsman, fritidsanläggning

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 176 kronor.

Dagslön för en tillsynsman, fritidsanläggning

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1400 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en tillsynsman, fritidsanläggning kvar i lön efter skatt? En tillsynsman, fritidsanläggning får ut 19 714 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 29 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 988 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 396 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 714 kronor


Sök lediga jobb som tillsynsman, fritidsanläggning

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som tillsynsman, fritidsanläggning eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Göteborg på M.R Partner AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Malung-Sälen
Logivärd & fastighetsskötare

Ledigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på SkiStar AB i Malung-Sälen

Läs om jobbet
Mjölby
Vaktmästare som vill medverka i församlingsarbete (Mantorp)

Ledigt jobb som kyrkvaktmästare på Folkungabygdens Pastorat i Mjölby

Läs om jobbet
Stockholm
Nu söker vi en fastighetstekniker till John Mattson!

Ledigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Arena Personal Sverige AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en tillsynsman, fritidsanläggning?

Vi har inga detaljer kring vad en tillsynsman, fritidsanläggning jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Övervakar, sköter och underhåller fastigheters inre och yttre miljö. Kontrollerar ventilations- och värmeanläggningar. Utför mindre reparationer och svarar för service till hyresgäster och besökare.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en tillsynsman, fritidsanläggning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för tillsynsman, fritidsanläggning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 33800 kronor

 • Kommunalanställd: 28500 kronor

 • Regionanställd 26400 kronor

 • Privatanställd arbetare 29800 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som tillsynsman, fritidsanläggning?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som tillsynsman, fritidsanläggning.

Ungefär 41100 jobbar som fastighetsskötare i landet, av dessa är cirka 15 procent kvinnor och 85 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för fastighetsskötare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för fastighetsskötare kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som tillsynsman, fritidsanläggning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 28300 kronor som tillsynsman, fritidsanläggning medan männens lön är 29500 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som tillsynsman, fritidsanläggning.

Lönestatistik för tillsynsman, fritidsanläggning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige28 300 kronor
Stockholm30 200 kronor
Östra Mellansverige28 100 kronor
Småland med öarna27 500 kronor
Sydsverige27 600 kronor
Västsverige29 000 kronor
Norra Mellansverige27 300 kronor
Mellersta Norrland27 100 kronor
Övre Norrland27 900 kronor


Hur många jobbar som tillsynsman, fritidsanläggning i Sverige?

Det är totalt 33800 personer som idag är anställda som tillsynsman, fritidsanläggning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige33 800
Stockholm och Stockholms län4 800
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län6 000
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län4 300
Hallands och Västra Götalands län8 000
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län3 400
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en tillsynsman, fritidsanläggning i lön i månaden?

Medellönen för en tillsynsman, fritidsanläggning är 29400 kronor.

Hur många jobbar som tillsynsman, fritidsanläggning i Sverige?

Det finns 33800 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en tillsynsman, fritidsanläggning?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 28300 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 29500 kronor.

Hur mycket betalar en tillsynsman, fritidsanläggning i skatt?

En tillsynsman, fritidsanläggning betalar i snitt 8403 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln tillsynsman, fritidsanläggning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som tillsynsman, fritidsanläggning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till tillsynsman, fritidsanläggning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Badvaktmästare Lön för en Besiktningsman, lägenhet Lön för en Bovärd Lön för en Chefshusfru Lön för en Driftchef, fastighetsskötare Lön för en Drifttekniker, fastighet Lön för en Fastighetsarbetare Lön för en Fastighetseldare Lön för en Fastighetsmaskinist Lön för en Fastighetsreparatör Lön för en Fastighetsskötare Lön för en Fastighetstekniker Lön för en Fastighetsunderhållare Lön för en Fastighetsvärd Lön för en Hotellhusfru Lön för en Husfru, hotell/restaurang Lön för en Husvärd Lön för en Idrottsplatsarbetare Lön för en Idrottsplatsvaktmästare Lön för en Instruktionsstädare Lön för en Kapellvaktmästare Lön för en Kundvärd, bostadsföretag Lön för en Kvartersvärd Lön för en Kyrkvaktmästare Lön för en Lokalkoordinator Lön för en Lokalvårdsinspektör Lön för en Lokalvårdsledare Lön för en Maskinist, fastighet Lön för en Områdesansvarig, fastighetsskötare Lön för en Pensionatsvärd Lön för en Portvakt, fastighet Lön för en Restauranghusfru Lön för en Skolvaktmästare Lön för en Sporthallsvaktmästare Lön för en Städinspektör Lön för en Städinstruktör Lön för en Städkonsulent Lön för en Städkonsult Lön för en Städledare Lön för en Tillsynsman, fastighet Lön för en Tillsynsman, fritidsanläggning Lön för en Vaktmästare, bad Lön för en Vaktmästare, fastighetsskötare Lön för en Vaktmästare, idrottsplats Lön för en Vaktmästare, kyrka Lön för en Vaktmästare, skola Lön för en Vaktmästare, sporthall Lön för en Våningshusfru Lön för en Värmeskötare, fastighet Lön för en Åldfru Lön för en Överstädare
Göteborg
Fastighetsskötare till Bygg-Göta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på M.R Partner AB i Göteborg
Malung-Sälen
Logivärd & fastighetsskötare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på SkiStar AB i Malung-Sälen
Mjölby
Vaktmästare som vill medverka i församlingsarbete (Mantorp)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyrkvaktmästare på Folkungabygdens Pastorat i Mjölby
Stockholm
Nu söker vi en fastighetstekniker till John Mattson!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Arena Personal Sverige AB i Stockholm
Malung-Sälen
Vaktmästare Kläppen Ski Resort i Sälen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Kläppen Ski Resort AB i Malung-Sälen
Örebro
Hovsta pastorat söker 2 vaktmästare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyrkvaktmästare på Hovsta Pastorat i Örebro
Stockholm
Fastighetsskötare/Förvaltare
Ledigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på ADR Fastighetsservice AB i Stockholm
Stockholm
Drifttekniker till Kungsholmen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på CBRE GWS Sweden AB i Stockholm
Stockholm
Erfaren drift-/fastighetstekniker för ledande företag! 🛠️
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Wrknest AB i Stockholm
Östersund
Östersundshem söker besiktningsman
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på OnePartnerGroup Jämtland AB i Östersund
Eskilstuna
Fastighetsskötare utvändigt säsong, körkortskrav
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Mark Fastighet Mälardalen AB i Eskilstuna
Malmö
Fastighetstekniker till Östersund
Ledigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Stävbo Fastigheter AB i Malmö
Växjö
Söker du extrajobb? Se hit!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på TopWork Sverige AB i Växjö
Stockholm
Fastighetsskötare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Fastighets AB Balder i Stockholm
Mjölby
Sommarvikariat på minigolfbanan i Mjölby, 50%
Ledigt jobb som idrottsplatsvaktmästare/idrottsplatsarbetare på Mjölby kommun i Mjölby
Kiruna
ICEHOTEL - Fastighetsskötare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Icehotel AB i Kiruna
Malung-Sälen
Fastighetstekniker på Kläppen Ski Resort i Sälen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Kläppen Ski Resort AB i Malung-Sälen
Sigtuna
Vaktmästare till Steningehöjdens skola F-9
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som skolvaktmästare på Sigtuna kommun i Sigtuna
Gällivare
Fastighetsskötare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Top Bostäder AB i Gällivare
Göteborg
Sommarjobb som Fastighetstekniker på Hotell i Centrala Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Barona Teknik & Installation AB i Göteborg
Örebro
Fastighet/ Media Tekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Orkla Foods Sverige AB i Örebro
Stockholm
Fastighetsskötare till Ikano Bostad!
Ledigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Devotum AB i Stockholm
Botkyrka
Fastighetsvärd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bovärd/fastighetsvärd/husvärd på AB Botkyrkabyggen i Botkyrka
Malmö
Kitta fönster till våra privatkunder
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Veterankraft AB i Malmö
Finspång
Yttre fastighetsskötsel
Ledigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Björke Fastigheter AB i Finspång
Malmö
Fastighetsskötare till Malmö
Ledigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Heimstaden AB i Malmö
Stockholm
Fastighetstekniker Stockholms län
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Ayva Invest AB i Stockholm
Stockholm
SVEFAB söker fastighetstekniker för uppdrag åt Region Stockholm med operati
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Svealands Fastighetsteknik AB i Stockholm
Stockholm
SVEFAB söker drifttekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet på Svealands Fastighetsteknik AB i Stockholm
Stockholm
SVEFAB söker fastighetstekniker till uppdrag i Märsta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fastighetsskötare/fastighetsarbetare på Svealands Fastighetsteknik AB i Stockholm