Lön chefshusfru 2024

- Lönestatistik för en chefshusfruVad tjänar en chefshusfru i månaden? Medellönen för 2024 är:

31 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 30800 kronor i yrket medan männen har en lön på 33500 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 31700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som chefshusfru.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en chefshusfru i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 31300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en chefshusfru

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 187 kronor.

Dagslön för en chefshusfru

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1490 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en chefshusfru kvar i lön efter skatt? En chefshusfru får ut 21 046 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 31 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 325 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 626 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 046 kronor


Sök lediga jobb som chefshusfru

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som chefshusfru eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Rengörare Näslund AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Ystad
Housekeeping Manager till Ystad Saltsjöbad

Ledigt jobb som hotellhusfru på ESS Hotel Group AB i Ystad

Läs om jobbet
Luleå
Arbetsledare - Vi utökar!

Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på A. Lilja & Co Städnings AB i Luleå

Läs om jobbet
Göteborg
Arbetsledare inom städ

Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Express Bygg & Fastighet Valentin Bregu AB i Göteborg

Läs om jobbet

Vad gör en chefshusfru?

Vi har inga detaljer kring vad en chefshusfru jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Leder, planerar och samordnar det dagliga städarbetet samt följer upp och utvecklar instruktioner och rutiner. Ansvarar för städmaterial, gästartiklar, linne och annat material.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en chefshusfru i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för chefshusfru skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 31700 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 31300 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som chefshusfru? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 30800 kronor som chefshusfru medan männens lön är 33500 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som chefshusfru.

Lönestatistik för chefshusfru i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige30 600 kronor
Stockholm27 500 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige32 500 kronor
Västsverige31 100 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som chefshusfru i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som chefshusfru enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en chefshusfru i lön i månaden?

Medellönen för en chefshusfru är 31300 kronor.

Hur många jobbar som chefshusfru i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en chefshusfru?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 30800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 33500 kronor.

Hur mycket betalar en chefshusfru i skatt?

En chefshusfru betalar i snitt 8970 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln chefshusfru in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som chefshusfru eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till chefshusfru

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Badvaktmästare Lön för en Besiktningsman, lägenhet Lön för en Bovärd Lön för en Chefshusfru Lön för en Driftchef, fastighetsskötare Lön för en Drifttekniker, fastighet Lön för en Fastighetsarbetare Lön för en Fastighetseldare Lön för en Fastighetsmaskinist Lön för en Fastighetsreparatör Lön för en Fastighetsskötare Lön för en Fastighetstekniker Lön för en Fastighetsunderhållare Lön för en Fastighetsvärd Lön för en Hotellhusfru Lön för en Husfru, hotell/restaurang Lön för en Husvärd Lön för en Idrottsplatsarbetare Lön för en Idrottsplatsvaktmästare Lön för en Instruktionsstädare Lön för en Kapellvaktmästare Lön för en Kundvärd, bostadsföretag Lön för en Kvartersvärd Lön för en Kyrkvaktmästare Lön för en Lokalkoordinator Lön för en Lokalvårdsinspektör Lön för en Lokalvårdsledare Lön för en Maskinist, fastighet Lön för en Områdesansvarig, fastighetsskötare Lön för en Pensionatsvärd Lön för en Portvakt, fastighet Lön för en Restauranghusfru Lön för en Skolvaktmästare Lön för en Sporthallsvaktmästare Lön för en Städinspektör Lön för en Städinstruktör Lön för en Städkonsulent Lön för en Städkonsult Lön för en Städledare Lön för en Tillsynsman, fastighet Lön för en Tillsynsman, fritidsanläggning Lön för en Vaktmästare, bad Lön för en Vaktmästare, fastighetsskötare Lön för en Vaktmästare, idrottsplats Lön för en Vaktmästare, kyrka Lön för en Vaktmästare, skola Lön för en Vaktmästare, sporthall Lön för en Våningshusfru Lön för en Värmeskötare, fastighet Lön för en Åldfru Lön för en Överstädare
Stockholm
Driftledare till Rengörare Näslund
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Rengörare Näslund AB i Stockholm
Ystad
Housekeeping Manager till Ystad Saltsjöbad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hotellhusfru på ESS Hotel Group AB i Ystad
Luleå
Arbetsledare - Vi utökar!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på A. Lilja & Co Städnings AB i Luleå
Göteborg
Arbetsledare inom städ
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Express Bygg & Fastighet Valentin Bregu AB i Göteborg
Stockholm
Arbetsledare Lokalvård
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på SIMH SWEDEN AB i Stockholm
Stockholm
Housekeeping Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Restaurang Assistans i Skandinavien AB i Stockholm
Göteborg
Team Leader Housekeeping
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Hotel AB Bastionen i Göteborg
Malmö
Teamledare till vårt Superteam
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Davego AB i Malmö
Göteborg
Säljande arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Astra Alltjänst AB i Göteborg
Göteborg
Teamledare Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på MIAB AB i Göteborg
Stockholm
SJ Depå Hagalund söker Operativa Ledare Komfort
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på SJ AB i Stockholm
Norrtälje
Arbetsledare inom lokalvårdsenheten i Norrtälje kommun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Norrtälje kommun i Norrtälje
Botkyrka
Kväll/Nattpersonal sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Drott24 Städ & Flytt AB i Botkyrka
Stockholm
Arbetsledare kontor- samt byggstäd
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Amadeus Städenergi AB i Stockholm
Halmstad
Husfru/Städledare
Ledigt jobb som hotellhusfru på Ringenäs Golf AB i Halmstad
Göteborg
Assisterande Husfru
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Arken Konferenscenter AB i Göteborg
Göteborg
Arbetsledare inom städ
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Ågrenska AB (svb) i Göteborg
Falkenberg
Forenede Service söker en Teamledare till Falkenberg
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Forenede Service AB i Falkenberg
Falkenberg
Gekås Ullared söker skiftledare till Inre Service/housekeeping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Gekås Ullared AB i Falkenberg
Gävle
Driftchef Vård och Omsorg Gävle
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på MIAB AB i Gävle
Luleå
ISS Söker Driftchef med placering i Luleå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Iss Facility Services AB i Luleå
Värmdö
Lokalvårdare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Clean & Style Consulting Stockholm AB i Värmdö
Berg
Superviser Lokalvårdare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Storhogna Högfjällshotell och Spa AB i Berg
Täby
Arbetsledare sökes inom städ
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Meet a Group international AB i Täby
Fagersta
Arbetsledare städare/städledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Beehem AB i Fagersta
Stockholm
Personalchef Housekeeping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Meet a Group international AB i Stockholm
Göteborg
Enhetschef Restaurang & Supportservice
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Compass Group AB i Göteborg
Stockholm
Driftledare till Carotte Housekeeping
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Carotte Staff AB i Stockholm
Stockholm
Lokalvårdare till lägenhetshotell
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Hostini AB i Stockholm
Varberg
Biträdande Husfru
Ledigt jobb som arbetsledare, städ/husfru/städledare på Varbergs Stadshotell & Asia Spa AB i Varberg