Lön technical operation manager 2024

- Lönestatistik för en technical operation managerVad tjänar en technical operation manager i månaden? Medellönen för 2024 är:

35 400 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 32400 kronor i yrket medan männen har en lön på 37900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 38000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som technical operation manager.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en technical operation manager i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en technical operation manager

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 212 kronor.

Dagslön för en technical operation manager

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1686 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en technical operation manager kvar i lön efter skatt? En technical operation manager får ut 23 921 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 052 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 121 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 921 kronor


Sök lediga jobb som technical operation manager

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 13 jobbannonser för lediga tjänster som technical operation manager eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Surahammar på Surahammars kommun. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Lead Consultant

Ledigt jobb som technical operation manager/tom på HCL Technologies Sweden AB i Göteborg

Läs om jobbet
Stockholm
Produktionstekniker inom film och media

Ledigt jobb som filmtekniker på Stockholms Konstnärliga Högskola i Stockholm

Läs om jobbet
Stockholm
Livestream & videoproducent - frilans

Ledigt jobb som videoredigerare på Mindvision AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en technical operation manager?

Vi har inga detaljer kring vad en technical operation manager jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Ansvarar för teknik och leder arbete vid sändning av TV-program från studio eller inspelningsbuss. Planerar och hanterar utrustning för redigering och mixning av ljud- och bildinspelningar. Gör mixbearbetning av inspelningar samt överför ljud till och från olika media.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en technical operation manager i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för technical operation manager skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 30100 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 38000 kronorÄr det lätt att få jobb som technical operation manager?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som technical operation manager.

Prognosen för ljud, ljus- och bildtekniker är en total prognos för ljus-, ljud- och scentekniker, bild- och sändningstekniker. Ungefär 4400 jobbar som ljud, ljus- och bildtekniker i landet, av dessa är cirka 23 procent kvinnor och 77 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för ljud, ljus- och bildtekniker det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för ljud, ljus- och bildtekniker kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som technical operation manager? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 32400 kronor som technical operation manager medan männens lön är 37900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som technical operation manager.

Lönestatistik för technical operation manager i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige35 000 kronor
Stockholm36 800 kronor
Östra Mellansverige29 700 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige33 000 kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som technical operation manager i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som technical operation manager enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län320
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län130
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en technical operation manager i lön i månaden?

Medellönen för en technical operation manager är 35400 kronor.

Hur många jobbar som technical operation manager i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en technical operation manager?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 32400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 37900 kronor.

Hur mycket betalar en technical operation manager i skatt?

En technical operation manager betalar i snitt 10196 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln technical operation manager in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som technical operation manager eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till technical operation manager

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en A-ljudtekniker Lön för en AV-tekniker Lön för en Backlinetekniker Lön för en Belysningsmästare Lön för en Belysningstekniker Lön för en Bildingenjör Lön för en Bildmixer Lön för en Bildmixertekniker Lön för en Bildproducent Lön för en Bildtekniker Lön för en Bing Lön för en Biografmaskinist Lön för en Biograftekniker Lön för en Biomaskinist Lön för en Colorist Lön för en Fartygsradiotelegrafist Lön för en Fartygstelegrafist Lön för en Filmklippare Lön för en Filmljudtekniker Lön för en Filmljussättare Lön för en Filmpassare Lön för en Filmredigerare Lön för en Filmtekniker, film och TV Lön för en Frekvenskoordinerare Lön för en Inspelningskoordinator Lön för en Inspelningsledare Lön för en Inspelningstekniker Lön för en Kameraassistent, film Lön för en Kameraman, TV Lön för en Kameraoperatör Lön för en Konferenstekniker Lön för en Kopplingstekniker, scanner Lön för en Kopplingstekniker, videoband Lön för en Ljudassistent Lön för en Ljudbandstekniker Lön för en Ljudbiträde Lön för en Ljuddesigner Lön för en Ljudingenjör Lön för en Ljudläggare Lön för en Ljudtekniker Lön för en Ljusdesigner Lön för en Ljussättare Lön för en Ljustekniker Lön för en Länktekniker Lön för en Maskinist, biograf Lön för en Mixare, ljudtekniker Lön för en Mixertekniker Lön för en Monitortekniker Lön för en Museitekniker Lön för en Musiktekniker Lön för en Nätverksoperatör, radio Lön för en OB-assistent Lön för en OB-tekniker Lön för en Projektionist Lön för en Radio Officer Lön för en Radiooperatör Lön för en Radiotekniker Lön för en Radiotelegrafist Lön för en Satellitövervakare Lön för en Scannertekniker Lön för en Scenchef Lön för en Scenförman Lön för en Sceninspektör Lön för en Scenmästare Lön för en Scentekniker Lön för en Skannertekniker Lön för en Studiotekniker Lön för en Stuntkoordinator Lön för en Sändningstekniker Lön för en Talbokstekniker Lön för en Teatertekniker Lön för en Technical operation manager Lön för en Teknisk chef, teater Lön för en Telefaxtekniker Lön för en TOM (Technical Operation Manager) Lön för en Tramp Lön för en Turnétekniker Lön för en TV-redigerare Lön för en Utställningstekniker Lön för en VB-tekniker Lön för en VFX Artist (Visual Effects Artist) Lön för en Videobandtekniker Lön för en Videoredigerare Lön för en Videotekniker, inspelning, överföring etc. Lön för en Överspelningstekniker
Surahammar
Biografmaskinist till biograf i Surahammar
Ledigt jobb som biografmaskinist på Surahammars kommun i Surahammar
Göteborg
Lead Consultant
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som technical operation manager/tom på HCL Technologies Sweden AB i Göteborg
Stockholm
Produktionstekniker inom film och media
Ledigt jobb som filmtekniker på Stockholms Konstnärliga Högskola i Stockholm
Stockholm
Livestream & videoproducent - frilans
Ledigt jobb som videoredigerare på Mindvision AB i Stockholm
Göteborg
Technical Architect
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som technical operation manager/tom på HCL Technologies Sweden AB i Göteborg
Göteborg
Senior Technical Architect
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som technical operation manager/tom på HCL Technologies Sweden AB i Göteborg
Stockholm
Innehållsproducent
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som videoredigerare på Försvarsmakten i Stockholm
Uppsala
Content producer webb & sociala medier
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bildproducent på Uppsala kommun i Uppsala
Göteborg
Technical Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som technical operation manager/tom på HCL Technologies Sweden AB i Göteborg
Stockholm
IT driftsansvarig sökes till Nordlo
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som technical operation manager/tom på Nordlo Improve AB i Stockholm
Gnosjö
Project Manager Operations
Ledigt jobb som technical operation manager/tom på Axelent AB i Gnosjö
Eskilstuna
Vi söker en grafiker till vårt mediateam!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som videoredigerare på Screennet AB i Eskilstuna
Stockholm
Senior VFX Artist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som visual effects artist/vfx artist på Fatalist Development AB i Stockholm