Lönestatistik för en kopplingstekniker, scanner 2023

Vad tjänar en kopplingstekniker, scanner i månaden? Medellönen är 35400 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 32400 kronor i yrket medan männen har en lön på 37900 kronor. Se även a-ljudtekniker , av-tekniker och backlinetekniker .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 38000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som kopplingstekniker, scanner.

Medellön, snittlön eller medianlön för en kopplingstekniker, scanner?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln kopplingstekniker, scanner in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Ansvarar för teknik och leder arbete vid sändning av TV-program från studio eller inspelningsbuss. Planerar och hanterar utrustning för redigering och mixning av ljud- och bildinspelningar. Gör mixbearbetning av inspelningar samt överför ljud till och från olika media.”

Hur ser lönestatistiken ut för en kopplingstekniker, scanner i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för kopplingstekniker, scanner skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 30100 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 38000 kronor

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som kopplingstekniker, scanner? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 32400 kronor som kopplingstekniker, scanner medan männens lön är 37900 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 29100 kronor30200 kronor
2015 28600 kronor31700 kronor
2016 29300 kronor31000 kronor
2017 27200 kronor28800 kronor
2018 27600 kronor32800 kronor
2019 31600 kronor31100 kronor
2020 31800 kronor35800 kronor
2021 32400 kronor37900 kronor

Lönestatistik för kopplingstekniker, scanner i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige35000
Stockholm36800
Östra Mellansverige29700
Småland med öarna..
Sydsverige33000
Västsverige..
Norra Mellansverige..
Mellersta Norrland..
Övre Norrland..

Hur många jobbar som kopplingstekniker, scanner i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som kopplingstekniker, scanner enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige..
Stockholm och Stockholms län..
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län320
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län..
Blekinge och Skåne län130
Hallands och Västra Götalands län..
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands..
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en kopplingstekniker, scanner i lön i månaden?

Medellönen för en kopplingstekniker, scanner är 35400 kronor.

Hur många jobbar som kopplingstekniker, scanner i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som kopplingstekniker, scanner eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till kopplingstekniker, scanner

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en A-ljudtekniker Lön för en AV-tekniker Lön för en Backlinetekniker Lön för en Belysningsmästare Lön för en Belysningstekniker Lön för en Bildingenjör Lön för en Bildmixer Lön för en Bildmixertekniker Lön för en Bildproducent Lön för en Bildtekniker Lön för en Bing Lön för en Biografmaskinist Lön för en Biograftekniker Lön för en Biomaskinist Lön för en Colorist Lön för en Fartygsradiotelegrafist Lön för en Fartygstelegrafist Lön för en Filmklippare Lön för en Filmljudtekniker Lön för en Filmljussättare Lön för en Filmpassare Lön för en Filmredigerare Lön för en Filmtekniker, film och TV Lön för en Frekvenskoordinerare Lön för en Inspelningskoordinator Lön för en Inspelningsledare Lön för en Inspelningstekniker Lön för en Kameraassistent, film Lön för en Kameraman, TV Lön för en Kameraoperatör Lön för en Konferenstekniker Lön för en Kopplingstekniker, scanner Lön för en Kopplingstekniker, videoband Lön för en Ljudassistent Lön för en Ljudbandstekniker Lön för en Ljudbiträde Lön för en Ljuddesigner Lön för en Ljudingenjör Lön för en Ljudläggare Lön för en Ljudtekniker Lön för en Ljusdesigner Lön för en Ljussättare Lön för en Ljustekniker Lön för en Länktekniker Lön för en Maskinist, biograf Lön för en Mixare, ljudtekniker Lön för en Mixertekniker Lön för en Monitortekniker Lön för en Museitekniker Lön för en Musiktekniker Lön för en Nätverksoperatör, radio Lön för en OB-assistent Lön för en OB-tekniker Lön för en Projektionist Lön för en Radio Officer Lön för en Radiooperatör Lön för en Radiotekniker Lön för en Radiotelegrafist Lön för en Satellitövervakare Lön för en Scannertekniker Lön för en Scenchef Lön för en Scenförman Lön för en Sceninspektör Lön för en Scenmästare Lön för en Scentekniker Lön för en Skannertekniker Lön för en Studiotekniker Lön för en Stuntkoordinator Lön för en Sändningstekniker Lön för en Talbokstekniker Lön för en Teatertekniker Lön för en Technical operation manager Lön för en Teknisk chef, teater Lön för en Telefaxtekniker Lön för en TOM (Technical Operation Manager) Lön för en Tramp Lön för en Turnétekniker Lön för en TV-redigerare Lön för en Utställningstekniker Lön för en VB-tekniker Lön för en VFX Artist (Visual Effects Artist) Lön för en Videobandtekniker Lön för en Videoredigerare Lön för en Videotekniker, inspelning, överföring etc. Lön för en Överspelningstekniker
Helsingborg
Azure Data Architect
Ledigt jobb som tom, technical operation manager på HCL Technologies Sweden AB i Helsingborg
Stockholm
Mini Rodini is looking for a Campaign Assistant
Ledigt jobb som kameraassistent på Mini Rodini AB i Stockholm
Videoredigerare till events - Reklamfilmen.se
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som videoredigerare på EventLabbet AB i
Stockholm
Multimediahandläggare till Bildex med kompetens inom digital bild- och film
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bildproducent på Polismyndigheten i Stockholm
Malmö
Service Operations & Support Leader |Inter IKEA Systems Service AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som tom, technical operation manager på IKEA of Sweden AB i Malmö
Experienced live-stream technician with knowledge in videography, Billund
Ledigt jobb som inspelningstekniker på AVDESIGN ApS i
Technical Project Manager - Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som tom, technical operation manager på Veritaz AB i
Stockholm
Sändningstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som studiotekniker på Slussgården AB i Stockholm
Hagfors
Junior Video Editor
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som videoredigerare på Klarälvdalens Datakonsult AB i Hagfors
Uppsala
VFX Artist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vfx artist (visual effects artist) på Machinegames Sweden AB i Uppsala
Årjäng
Film- och tv-produktion Årjängstravet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som filmtekniker på Nordmarkens Travsällskap i Årjäng
Nacka
Lighting Artist
Ledigt jobb som vfx artist (visual effects artist) på Liquid Swords AB i Nacka